כבר יצא לי לשתף ולספר לכם שעד לפני כמה שנים בכלל לא אהבתי שום דבר חמצמץ לימוני בקינוחים
שלי, לא אהבתי לא לאכול ולא להכין מן הסתם, עד שלאט לאט התחיל החמצמץ הלימוני לחלחל
לעוגות שלי, והתאהבתי. היום אני מחפשת את הטעם הזה, ומכינה המון דברים לימוניים
וזה כייף גדול שיש בבית תמיד לימונים, ואני יכולה בכל רגע להתחיל להכין איתם משהו.
אצל חמותי יש בחצר עץ שמניב לימוני ענק, ובכל פעם שאנחנו שם אנחנו לוקחים הביתה,
ובכל הזמנה שלי מהירקן או מהסופר יש תמיד בקבוע הזמנה של קילו לימון, לא משנה
אם יש לי בבית או אין, העיקר שיהיו פה מלא לימונים, אני כבר אדע מה להכין מהם.
רגע לפני יום צילום ,דמיינתי איך אני מכניסה פאי לימון לתוך בצק שמרים שישב במקרר,
הצוות שלי זרם איתי והיה נדמה לנו שזה יכול לצאת פצצה. הכנו קרם לימון (אם יש משהו
שכייף שיושב במקרר תמיד זה קרם לימון, אני מוצאת תמיד מה להכין ממנו)
מילאנו איתו עוגת שמרים וביחד עם המרנג יצא לנו פאי לימון בתוך שמרים. הצרחה שלי כשראיתי אותם
בתנור היתה אמאלה, ואחכ הם יצאו וטעמנו ואמאלה! זה פשוט גאוני.
שבלולי שמרים פאי מרנג לימון/15-16 יחידות
מצרכים למתכון:
לבצק
3.5 כוסות(500 גר) קמח לחם/מניטובה/קמח לבן רגיל
1 כף שמרים יבשים
1/3 כוס (65 גר׳) סוכר
120 גרם חמאה רכה
2 כפות שמן קנולה
2 חלמונים מביצים L (נשתמש בחלבונים למרנג אל תזרקו חלילה)
3/4 כוס (200 מ״ל) חלב חמים (בקיץ אפשר מהמקרר)
חצי כפית מלח
לקרם לימון
120 מ״ל (חצי כוס) מיץ לימון סחוט
3/4 כוס (150 גר׳) סוכר לבן
2 ביצים גודל L
כפית גרידת לימון
1/3 כוס+כף (50 גר) קורנפלור
30 גרם חמאה
למרנג
2 חלבונים מביצים L
3/4 כוס (150 גר) סוכר לבן
כף אינסטנט פודינגֿ וניל
לציפוי:
ביצה טרופה עם מעט מים
פרוסות שקדים
הוראות הכנה:
לקרם לימון (הוא צריך קירור תכינו אותו לפני הבצק)
בסיר קטן מביאים לרתיחה מיץ וגרידת לימון ומחצית מהסוכר.
בקערה נפרדת טורפים את יתרת הסוכר עם ביצים וקורנפלורֿ
שופכים את המיץ החם על הביצים ולא מפסיקים לטרוף תוך כדי. אתם לא רוצים חביתה.
מחזירים לסיר תוך כדי טריפה נמרצת, מוסיפים את החמאה, וטורפים
עד להסמכת הקרם.אל תתייאשו, זה קורה.
מעבירים לכלי אחר כמו קופסת פלסטיק או קערה רחבה, ומצמידים ניילון נצמד או
שקית סנדויצים ישירות על הקרם (כדי למנוע קרום) מכניסים למקרר לצינון.
מכינים את הבצק:
בקערת המיקסר מערבבים קמח,שמרים יבשים סוכר לבן ומלח, במהירות איטית מוסיפים
מחצית מכמות החלב, ואת הביצים וממשיכים ללוש. מוסיפים חמאה, ואת השמן
ואז את יתרת החלב באטיות, ייתכן ולא תצטרכן את כל הכמות.
אם הבצק מתגבש מהר מדי לכדור סימן שחסר עוד טיפה חלב
אל תפחדו להוסיף, המטרה שלכם היא שהבצק יהיה מעט דביק.
לשים סהכ כ 8-12 דקות עד לקבלת בצק רך חלק וגמיש.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומגלגלים אותו בשומן. מכסים בניילון ומבגבת ושולחים
להתפחה כשעה וחצי שעתיים בטמפרטורת החדר או לילה שלם במקרר.
כשהבצק תפח מכינים את המרנג:
בקערת המיקסר מקציפים חלבונים עם סוכר לבן, עד לקבלת קצף יציב ומבריק.
מוסיפים אינסטנט פודינג וממשיכים להקציף עוד מעט עד לאיחוד.
מרכיבים :
על משטח מקומח מרדדים את הבצק שלנו, למלבן ארוך ודק.
בעזרת מרית או פלטה מורחים את קרם הלימון באופן אחיד על גבי הבצק.
מעבירים מעל קרם הלימון את המרנג ושוב בעזרת פלטה מפזרים, אפשר לא להגיע איתו
לקצוות הבצק אלא רק במרכז. מגלגלים את הבצק לרולדה.
(בשלב הזה ניתן להכניס את הרולדה למקפיא ל 15 דקות לחיתוך קל, אך לא חובה)
מרפדים תבנית מלבנית גדולה (תבנית התנור לגמרי תתאים) .
פורסים את הרולדה לשושנים, בעובי 2-3 ס״מ, ומניחים אותם כשהצד הפתוח כלפי מעלה
בתבנית האפייה. אפשר לשמור מעט על רווחים.
מכסים היטב במגבת ומניחים להתפחה חוזרת לפחות 30-35 דק׳ עד שהשושנים תפוחות.
מחממים תנור ל 180 מעלות .
מברישים בביצה טרופה עם מעט מים, ומפזרים מעל פרוסות שקדים.
אופים כ 25-30 דק׳ עד שהשושנים זהובות למראה.
מוציאים, מצננים ואוכלים.
**לפרווה, בבצק ובקרם לימון מחמאה או נטורינה במקום החמאה
במקום חלב אפשר מים.
**הערה חשובה! בעיניי אפשר להוסיף עוד חלבון אחד לפחות למרנג, אני התקמצנתי לשבור
במיוחד בשביל זה ביצה אבל לגמרי הייתי מוסיפה עוד אחד, העוגות יוצאות טעימות ממש גם ככה,
אבל אם בא לכם תוסיפי, כל המוסיף הרי זה משובח!
46 Comments
הי, בקרם לימון כתוב במצרכים 30 גרם חמאה אבל בהוראות ההכנה היא לא מופיעה. מתי והאם יש לשלב אותה? תודה, אסתי
הוספתי עכשיו תודה.
לא מצליחה להגיע לקרם… כבר העברתי למיקסר וכלום לא קורה
היי. אפשר לעשות בלי המרגנ? יצא גם טוב?
מניחה שכן לא ניסיתי , לקחת בחשבון שצריך כמות גדולה יותר של קרם לימון כדי שיהיה דומיננטי
האם ניתן להקפיא את העוגה
כן
מה לגבי שמירה בהקפאה? ואיך מומלץ להפשיר אם כן? תודה..
אפשר להקפיא לפני אפייה, להפשיר להתפיח ולאפות
אפשר להקפיא לאחר אפיה בעודם טריים, להפשיר לחמם ולהגיש.
יש אפשרות ללא הלימון?
איזה חלופה אפשרית?
זה מתכון לימוני לגמרי . אפשר להכין רק עם המרנג.
כמה מעלות התנור?:)
180
מיד אכתוב
אפשר להכין מילוי מתוק במקום הלימון ?
אפשר כל מילוי
באתר עמוס במתכוני שמרים אפשר לחפש מלית אחרת או מתכון אחר
הי קרן, אפשר להכין הכל כולל שלב החיתוך האחרון ולהשאיר לילה במקרר כדי לאפות בבוקר? או שהכל יהרס? תודה 🙂
לא ממליצה ככ הרבה זמן במקרר ללא אפייה
הכנתי ויצא מושלם! כלכך שונה ומיוחד מכל השמרים הרגילים. מתכון מעולה כרגיל
תודה חן
ואווו זה נראה מעלף חייבת להכין! מה מקסימום הזמן שאפשר להתפיח במקרר? מתלבטת אם אפשר להכין הערב את הבצק ולהתפיח במקרר עד מחר בצהרים?
בטח שאפשר
הבצק יצא ממש דביק ולא התגבש לכדוק מה לעשות?
הוספת יותר מדי נוזלים
תוסיפי קמח
ברור שמנסה, כי איך אפשר שלא
איך את ממליצה לשמור/לאחסן אחר כך כדי לשמור על הטריות? ולכמה זמן יכול להיות טוב, בהנחה שלא יחסלו הכל ברגע?
בטמפרטורת החדר עטוף היטב
לחמם מעט לפני הגשה
איך כדאי לשמור אותם אחרי שמצטננים? בעיקר אם אני מכינה בצהריים ורוצה להגיש בערב למחורת
עטופים היטב בטמפרטורת החדר
ולחמם לפני הגשה
הי מקנדה! את חושבת שיצא טוב גם בתור עוגה שלמה? מן בבקה לימוני?
בוודאי
נראה מדהים! לא עמדתי בפיתוי, הבצק כבר תופח לאיטו במקרר. קרם הלימון יצא לי סמיך מאוד. זה בסדר או להכין חדש?
תודה.
מקוה שבסר
הי קרן, במידה והקרם לא מסמיך, מה ניתן לעשות?
נסי להוסיף עוד קורנפלור אין לו סיבה לא להסמיך
נראה מדהים!! לא עמדתי בפיתוי והבצק כבר במקרר יתפח לאיטו כל הלילה. קרם הלימון יצא ממש סמיך, זה בסדר או להכין חדש?
תודה
וואו!
למות!!
נראה מדהים, ברור שאנסה,
קינוחי לימון זה הכי!
תודה!
ואוו!!!!
יצא מדהים!
תודה על המתכון המופלא הזה ועל רבים אחרים.
תודה מוריה
חייבת להכין את זה, נראה מוש!
שאלה, אפשר להכין את קרם הלימון יום לפני?
בטח
הבצק והקרם נכנסו לקירור ומחר השאר!
כמה קריטי הפודינג וניל למרנג? אין לי בבית ותוהה אם ללכת לקנות מצר אי למצוא פתרון אחר..
תודה רבה! מחכה לתוצאות בשקיקה
לא קריטי
אם יש לך קורנפלור ותמצית וניל זה גם טוב ואם לא אז בלי
הי קרן,
אפשר להכין ולהקפיא לפני התפיחה?
אני רוצה להקפיא ולאפות עוד מספר ימים, אפשרי?
כן בטח
היי, נראה מדהים! חשבתי להוסיף עוד חלבון למרנג כמו שהצעת, נראה לך שאפשר גם להוסיף עוד חלמון לקרם לימון? אם כבר אני שוברת ביצה.. 🙂
כן אין בעיה להוסיף
לכבוד שבועות, בא לי לעשות את המתכון הזה אבל להוסיף לקרם הלימון גבינה. על איזו גבינה היית הולכת לאפייה? ריקוטה? מסקרפונה? לבאנה עזים של צוריאל? טוב טעם? כנען?