אני לעולם אצטער שהילדים שלי לא אוכלים פרג כנראה, כשהם היו קטנים חשבתי שאולי זה יעבור להם,
אבל הם גדלו ואף אחד מהם לא מראה סימני חיבה לזהב השחור
וזה מאוד מצער אותי, כי כשאני מכינה משהו עם פרג אני ככ רוצה שהוא יהיה טעים גם להם אבל זה לא עובד.
על השבלולים האלו חלמתי מלא זמן, רציתי לשלב בצק ללא לישה עם פרג והם יצאו כמו החלומות הכי טובים שלי
בצק רך כמו כרית ממש, עם מלית עסיסית וככ טעימה של פרג, אבל אחרי שאכלתי כמה שבלולים הבנתי שיש פה כמות מאוד גדולה
ואין לי מה לעשות איתה.
שלחתי הודעה לליאת השכנה החדשה, היא עוקבת שלי שעברה לגור בשכונה, ואתם יודעים שאני מחפשת שכנים כל הזמן שאפשר להעביר להם מאפים
אז שלחתי הודעה לליאת שיש לה בן בצבא, ואני יודעת שיש סיכוי שכמויות כאלו של בצק יעשו להם ממש טוב, והיא ביקשה שאשמור לה את השבלולים
עד למחרת כי היא לא ביפו, הכנסתי הכל לקופסת קרטון, ועטפתי בניילון, וידעתי שזה יגיע לידיים טובות. ובאמת קיבלתי הודעה אחכ, שהם היו ככ טעימים
ואני יודעת, שהיא אפילו לא היתה צריכה לחמם אותם כי הם שמרו על עסיסיות מדהימה גם יומיים אחרי ההכנה שלהם.
מזל שלי שיש שכנות כמו ליאת. שיודעות להנות משמרים פרג:-)
לסרטון וידאו עם שלבי ההכנה לחצו כאן
שבלולי שמרים פרג מבצק שמרים ללא לישה/ 18 שבלולים
מצרכים למתכון:
למלית פרג:
250 גר׳ פרג טחון טרי
כוס (240 מ״ל ) חלב
3/4 כוס (150 גר׳) סוכר לבן
2 כפות (30 גר׳) דבש
כפית תמצית/מחית וניל
80 גר׳ חמאה
גרידת לימון מחצי לימון בינוני
3/4 כוס (75 גר) קמח שקדים או אבקת שקדים (אם התערובת לא מסמיכה תוסיפו עוד מעט)
לבצק:
1 קילו קמח מניטובה לבן/לחם/חלה/ או קמח לבן רגיל
2 כפות שמרים יבשים
3/4 כוס (160 גר׳) סוכר לבן
3 ביצים גודל L
200 גר׳ חמאה רכה או מומסת
1 כפית מלח דק
1 מיכל (200 מ״ל) שמנת חמוצה
1 כוס (240 מ״ל) חלב מעט חמים
1/2 כוס (120 מ״ל) מים להתשמש רק אם צריך!
להברשה:
ביצה טרופה
לציפוי סירופ סוכר:
1/2 כוס (120 מ״ל) מי ברז
1/2 כוס (100 גר׳) סוכר לבן
אופן ההכנה:
מכינים בצק:
בקערה גדולה מערבבים את כל המצרכים עם כף עץ גדולה, ערבוב ידני עד שהבצק נאסף, נפרד מעט מהדפנות ועדיין מאוד דביק.
אם חסר לכם מים תוסיפו קצת בכל פעם.
בעזרת הידיים לשים את הבצק בשלוש ארבע תנועות לישה ואוספים לכדור.
אל תדאגו, לבצק יש מרקם מאוד ״מלוכלך״ וכך צריך להיות
מכסים בניילון נצמד ושולחים להתפחה בטמפרטורת החדר כשעתיים
אפשר גם לילה במקרר.
מכינים את מלית הפרג כדי שתספיק להצטנן במקרר:
בסיר בינוני על אש בינונית מערבבים פרג עם חלב סוכר ודבש, מוסיפים חמאה ומערבבים היטב עד שהחמאה נמסה.
מסירים מהאש, מוסיפים וניל ולימון ומערבבים שוב, מוסיפים שקדים טחונים ומערבבים. אם יש צורך והתערובת נוזלית מדי מוסיפי םעוד מעט שקדים טחונים.
מעבירים את המלית לכלי אחר, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר להתייצבות.
כשהבצק תפח, מעבירים אותו למשטח מקומח ואוספים אותו לכדור, כך יהיה לכם הכי נח לעבוד איתו והוא לא יהיה דביק.
מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים.
מרדדים כל חלק בצק למלבן דק, מורחים מחצית ממלית הפרג, מגלגלים לרולדה, ופורסים לשבלולים
מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה, שומרים על מרווחים בין השבלולים, הם תופחים.
מכסים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת של 30-40 דק עד שהשבלולים תפוחים למראה
מחממים תנור ל 180 מעלות
מברישים את השבלולים בביצה טרופה, ואופיםכ 20-25 דק׳ עד שהשבלולים שזופים ומוכנים
כשהם בתנור מכינים סירופ סוכר:
על האש מביאים לרתיחה מים וסוכר, מורידים לאש בינונית ומבשלים עוד כ 5-7 דק
כשהשבלולים יוצאים מהתנור מברישים אום בנדיבות בסירופ סוכר ומגישים.
**לגרסת פרווה ממירים את החמאה במתכון בכל מקום במחמאה/נטרורינה ואת החלב במים
42 Comments
ומה על השמנת החמוצה? מה במקומה לפרווה
מים
תודה רבה, יצא מאוד טעים
הכנתי עם נוטלה במקום פרג כי אנחנו לא אוהבים
אבל אפיתי אותם 40 דק על 180° ועדיין לא יצאו שחומים כמו אצלך
האם לפעם הבאה כדאי לאפות על חום יותר גבוה?
אולי שינית משהו במתכון לבצק והורדת ממנו סוכר או מלח? אולי לא הברשת בביצה?
אם לא אז להבא אולי יותר לאפות
אני מאוד רוצה להכין עם קינמון. את יכולה להסביר לי איך אני מכינה מלית קינמון . תודה
תכתבי באתר שבלולי שמרים קינמון
אפשר להכין עם מילית אחרת? למשל שוקולד? או קינמון?
בטח
היי קרן מה הכוונה פרג טרי, כלומר טרי טחון?
כן
מה שמים במקום שמנת חמוצה לפרווה
מים
נראה מושלם!
אפשר מאותו בצק להכין רוגעלך?
בטח
קרן לי קל יותר לערבב במקרר. אין עם זה בעייה?
התכוונת למיקסר? אין בעיה
מהמם אפשר גם מילוי אחר?
בטח
אנא,פליז!! גרסה פרווה לרגישים לחלב, אבל שיהיה משביע רצון וטעים! מה יכול להחליף שמנת? ולא משהו מטורף ולא טחינה ) רגישה גם לשומשום.. מבטיחה לקנות קמח מניטובה.
מים הבצק במקום שמנת
היי מה אפשר לציפוי במקום סירופ סוכר? אני חייבת פחות סוכר. האם אפשר להשתמש בכמו סוכר ? תודה
אפשר בלי
האם ניתן להחליף שמנת ביוגורט גריק?
כן
הי קרן
אם משתמשים בקמח רגיל כדאי להוסיף גלוטן. אם כן אז כמה?
אין צורך
השתמשתי בבצק להכין שני קראנצים. מילאתי עם קרם אגוזי לוז ופיזרתי אגוזים קצוצים.
את אחד הקראנצים הבאתי בעודו חמים לחברה קרואטית שספונה בבית עם בעל שמחלים מסידרה של ניתוחים. היא הודתה לי וסיפרה שאחרי הביס הראשון בכתה מהתרגשות ומזכרונות וגעגועים אל סבתא שאפתה עוגות שמרים בילדותה. אנחנו גרים ברוטרדם שבהולנד. עוגות שמרים נדירות פה.
תודה רבה על המתכון הנפלא.
משמח ממש
מתכון מטורףףףף! בצק עננים רך ונימוח ונשאר טרי גם כמה ימים אחרי! קרן את אגדה! ❤️
תודה אושרי
היי קרן,
האם אפשר להכין את הבצק ערב לפני ולהתפיח במקרר? אם כן, אז להתפיח במקרר את ההתפחה הראשונה?
כן אין בעיה
שאלה: אין לי דבש בבית. עד כמה זה קריטי למתכון? מה אפשר לשים במקום?
תודה רבה עבור כל המתכונים הנהדרים שלך. למרות שאני בת מעל ל 70 עדיין לומדת ממך המון.
תודה רבה רחלי על המחמאה, את יכולה להמיר במייפל או סילאן או סוכר חום כהה קצת
הי קרן, ראיתי בסרטון את המטחנה בה השתמשת לטחינת הפרג. אפשר פרטים? האם הטחינה מגיעה לרמות של ׳פעם׳. להורי הייתה חנות בה טחנו פרג במכונה שחיקתה פעולה של מכבש. שני גלילים שבניהם היה עובר הפרג והיה יוצא אוורירי ותפוח. מאז אני מחפש לשווא בכל העולם מטחנת פרג ביתית. יש המלצה אולי?
באופן כללי אני צמוד לגמרי לכל מה שאת אופה ואין עלייך.
תודה אהרון, מנסיוין הפרג נטחן מעולה גם בטחנה ביתית, לי יש אחת ממש פשוטה כבר 10 שנים שמחזיקה מעמד קניתי בזמנו בחנות למוצרי חשמל, נדמה לי של מרפי ריצ׳רדס
שאלתי על המכונה לטחינת פרג המופיעה בסרטון
זה מטחנת תבלינים קטנה שקונים בכל חנויות למוצרי חשמל
הכנתי יצא מיליון דולר. רך וטעים באופן בלתי נתפס. האם אפשר להכין את השבלולים האלה עם מילוי גבינה?
שמחה לשמוע ! בטח שאפשר כל מילוי
חום סטטי או טורבו?
חום עליון תחתון