ההכנה של בצק ביתי היא תמיד משהו שמאתגר אבל מאוד מאוד מספק, ואחרי שהכנתי פעם אחת בורקס מבצק ביתי התאהבתי לגמרי
בעשייה שלו, זה בצק במכינים ומניחים בתוך שמן, ואחכ פותחים, ממש כמו בצק של ג׳חנון, יש משהו ככ כייפי בפתיחה של הבצק, זו אמנם יותר עבודה אבל
זה כייף גדול וזה ממש טעים, אני בחרתי להכין את הבורקס כשבלול גדול אבל אפשר כמובן להכין כיחידים, אבל תכלס, אין כמו להניח תבנית כזו על שולחן
בשבת בבוקר עם ביצים ירקות וגבינות.
לסרטון עם שלבי ההכנה בוידאו לחצו כאן
שבלול בורקס ביתי עם תרד וגבינות /תבנית עגולה גדולה בקוטר 30
מצרכים למתכון:
לבצק:
600 גר׳ (4+1/4 כוסות) קמח לבן רגיל
1.5 כפיות מלח
2 כפיות שמן קנולה או כל שמן אחר
2 כוסות (480 מ״ל) מי ברז חמימים
1.5 כפיות חומץ רגיל
2 כפיות סוכר לבן
1/2 ליטר שמן קנולה לכיסוי הכדורים
למלית:
חבילה אחת של תרד טרי (600 גר׳)
150 גר׳ בולגרית או פטה
150 גר׳ גבינת קשקבל מגורדת (לא חובה)
מיכל (250 גר׳) גבינת ריקוטה
מלח
לציפוי:
ביצה טרופה
שומשום לקישוט
אופן ההכנה:
מכינים קופסת פלסטיק או מגש עגול עם שוליים שאפשר להניח בו 10 כדורים בגודל כדור טניס.
מתחילים עם הבצק: בקערת המיקסר מערבבים קמח מלח שמן וחומץ, מוסיפים כוס וחצי מים
ובזערת וו הלישה לשים עד לקבלת כדור בצק, אם יש צורך תשתמשו בעוד 1/4-1/2 כוס מים שנותרה בצד.
לשים את הבצק סהכ למשך 7 דק עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק.
מחלקים את הבצק ל 8 חלקים שווים, מכדררים או מעצבים בעזרת הידיים כל חתיכת בצק לכדור.
שופכים קצת שמן לתוך קופסת הפלסטיק, ומניחים בתוכה את כל הכדורים אחד ליד השני.
מוזגים פנימה שמן עד לכיסוי מוחלט של הכדורים,מכניסים ללילה למקרר.
מכינים את המלית:
במחבת עם 4 כפות שמן זית מקפיצים עלי תרד עד לריכוך, ממליחים מעט.מצנננים.קוצצים את עלי התרד.
בקערה גדולה מערבבים גבינה בולגרית,ריקוטה קשקבל ותרד.
מחממים תנור ל 200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
מניחים על משטח עבודה או על השיש נייר אפייה, ומשמנים אותו מעט.
מניחים כדור בצק על נייר האפייה ובעזרת הידיים מתחילים לפתוח אותו ללמלבן דק.
הבצק מאוד נח לעבודה הוא ממש הולך להתגלצ׳ לכם בידיים זה כייף!
מניחים 2 כפות מתערובת הגבינה בחלק התחתון של הבצק לרוחב, ומגלגלים לנחש ארוך
מניחים את ניש הבצק לאורך שולי התבנית וממשיכים כך עם שאר הבצק עד
שהתבנית מלאה בספירלה של נחשים.
מברישים את שבלול הבצק בביצה טרופה, מפזרים שומשום מעל, ואופים עד להשחמה כ 35-40 דק׳
16 Comments
שאלה; מה עושים עם השמן שהשרו בו את הכדורים?
שימוש חוזר
היי קרן, נראה מדהים! מתה להכין כבר 🙂
רציתי לדעת אם אפשר לשבלל את הבצק והמלית בלילה, להכניס ככה למקרר ולאפות בבוקר שאחרי
תודה 🙂
בטח
מצויין
נראה מדהים!
אפשר לעשות את זה בילוי בשר טחון?
תודה♥
בטח
הי קרן! מה עם להכין הכל עד שלב האפיה, להקפיא ואז להוציא ולאפות?
אין שום בעיה
?can this dough be used for Jachnun as well
אני חושבת שכן
הי קרן,
עלי מנגולד זה גם הולך?
וכוסמין לבן?
תודה על המתכונים!
בטח
אפשר קוטג או לבנה במקום ריקוטה? שכחתי לקנות,ורוצה כבר להכין
בטח, ותוספת של בולגרי או פטה תספח את הנוזל להם