יש בתים בהם הילדים אוכלים הכל, או כמעט הכל, או לפחות ירקות, ואוכל צבעוני ומזין
יש ילדים שמוכנים לטעום ולהתנסות בדברים חדשים לפני שהם אומרים על הכל איכסה.
אצלי זה בדיוק ההיפך.
הילדים שלי אוכלים את האוכל הכי בנאלי ומשעמם שיכול להיות, על גבול האסון.
כשאני מכינה להם אוכל, אני צריכה להכין גם משהו טעים לעצמנו המבוגרים,
ואם זה לא קורה ( ברור שלא! למי יש זמן) אני מוצאת את עצמי מנשנשת פסטה עם רסק עגבניות.
(מקוה שבשלב הזה לא פרשתם)
עד שזה מגיע לבורקס, שם יש הסכמה שבורקס (גם שניצל ופירה אגב) זה טעים לכולם.
זו הסיבה שכשאני מכינה בבית בורקס, הוא צריך להיות במילוי גבינות הכי פשוט שיש,
רק עם מלח ובלי שום תוספת של ירק כזה או אחר.
אם גם הילדים שלכם כאלו, הבורקס הזה הוא במיוחד עבורכם.
בורקס טעים לכל המשפחה, במילוי גבינות שיש במקרר ( בלי להתחכם, רוקפור לא הולך).
בתור ילדה שגדלה בבית בולגרי, צ'וקור מבצק עלים ממולא בגבינות היה אחד המאכלים האהובים עליי
ופעמים רבות אוכלים אותו אצלנו בבית.
לאחרונה התחלתי להשתמש יותר ויותר בעלי פילו, הם הרבה פחות שמנים, וקל מאוד להשתמש בהם.
בורקס בצק פילו במילוי גבינות -לכל המשפחה
מצרכים
ספריי שמן
ביצה טרופה מעורבבת עם מעט שמנת מתוקה או חלב
תבנית מרובעת או עגולה משומנת או מרופדת בנייר אפיה
חבילה עלי פילו ( ניתן למצוא במקרר בכל סופר) מופשרים
למילוי:
1 קופסא קוטג'
1 קופסא קטנה גבינה לבנה
חבילה גבינת טוב טעם ( ניתן להמיר בריקוטה)
150 גרם גבינה בולגרית או גבינת פטה
100 גרם גבינה צהובה מכל סוג מגוררת
2 ביצים
3 כפות קמח
מלח
איך מכינים:
בקערה בינונית מערבבים את כל חומרי המילוי, עד לקבלת תערובת אחידה.
פורסים על משטח עבודה נייר אפיה ומעליו מניחים עלה פילו כשהצד הרחב פונה אליכם
מרססים בתרסיס שמן ( אפשר גם למרוח בשמן זית או חמאה מומסת)
מניחים מעליו עוד עלה ומרססים גם אותו
מניחים כמה כפות מהמלית לרוחב העלה בחלק התחתון שלו
מתחילים לגלגל בזהירות את העלים עד לקבלת גליל ארוך
מעבירים את הגליל לתבנית, אם התבנית מרובעת מסדרים גלילים מהשוליים לכיון האמצע
אם התבנית עגולה אפשר לגלגל את הגליל הראשון לשבלול, להניח באמצע התבנית
ואת הגלילים הבאים אחריו ללפף סביבו עד שהתבנית מלאה.
מורחים את המאפה בביצה טרופה (זו שערבבנו עם שמנת מתוקה או חלב), ומפזרים שומשום מעל
אם נשאר לכם מתערובת הביצה והשמנת המתוקה, אפשר לשפוך אותה
על המאפה ישירות לתוך התבנית , זה מאוד טעים.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות לכ- 35-40 דקות.
המאפה מוכן כשהוא שחום היטב מלמעלה.
מוציאים מהתנור, פורסים ואוכלים.
54 Comments
נראה מעולה! יש אפשרות להכין את זה מראש, להקפיא ורק לאפות לפני ההגשה? תודה
אפשרי, כמובן לאפות רק אחרי הפשרה
נראה מעולה. אם אני מכינה היום, שמה במקרר ואופה מחר, למרוח בביצה מחר לפני האפיה נכון?
נכון מאוד
תודה!
הי,
בקשר לחבילה גבינת טוב טעם – האם 250 גרם?
תודה
בדיוק
הי,
בנוגע לחבילה גבינת טוב טעם – האם 250 גרם?
תודה
האם אפשר לאפות ואז להקפיא?
נראה לי בעייתי להפשיר את העלי פילו לגלגל ואז להקפיא שוב לפני אפיה
לא?
אין בעיה להקפיא רק שעלי הפילו עלולים להיות פחות פריכים
היי קרן,
את יכולה בבקשה לייעץ לי על עבודה ו/או שימוש ו/או תחזוקה של בצק פילו?? כל פעם שקניתי ושכב במקפיא ולאחר הפשרה ובעת השימוש לאפייה, דפי הפילו כל כך דקים ויבשים שהם פשוט נשברים ונקרעים, למרות שאני שומרת על כל הכללים של כיסוי כל הבצק עם מגבת לחה עד לשימוש ומשתדלת לעבוד כמה שיותר מהר. כל המתכונים של גלגול בצק פילו או בקלאווה אינם מצליחים להראות יפים ומדויקים. המאפה היחיד שאני אופה עם בצק פילו ונראה יפה זה בניצה גבינה או גבינה ותרד. מודה לך מראש על העזרה.
הי סיסי
אני מפשירה עלי פילו לילה במקרר, כל לדעתי הם שומרים על עצמם הכי טוב, וכמובן מינימום מגע עם האויר מרכע פתיחת הבצק.
פותחים ומיד מכסים במגבת, וכל פעם מוציאים אחד ועובדים איתו מהר.
בהצלחה:-)
רוב תודות על המענה המהיר, קרן יקרה. ובהזדמנות זו חג שבועות שמח 🙂
הי סיסי
ניתן לקנות כעת במרכולים עלי פילו מצוננים להכנה מיידית, ללא צורך בהפשרה, מצאתי שהם נוחים לשימוש ממש ולא נדבקים, כמובן בתהליך לכסות במגבת.
היי,
מתכננת להכין בבוקר ומתלבטת אם אפשר להוסיף תרד כי כתבת בלי תוספות…
מה דעתך?
בטח שאפשר
אפשר לחלוט במים ולהוסיף אחרי או פשוט לקצוץ טרי פנימה לגבינות
הי קרן,
האם אפשר להמיר את עלי הפילו בבצק עלים?
כן אין בעיה
האם אפשר להכין בבוקר, להשים במקרר
ובערב לחמם?
כן אפשר
היי, לאחר הקפאה כמה זמן מראש יש להפשיר לפני אפיה? או שניתן לאפות ישר מהמקפיא..
להפשיר בטמפרטורת החדר, ולחמם לפני שאוכלים ב 180 מעלות כ 10 דק׳
הי קרן,
את לא מציינת במתכון מה לעשות עם תערובת הביצה והשמנת המתוקה אלא שרק אם נשאר ממנה ניתן לשפוך על המאפה. האם תוכלי להבהיר בבקשה?
הי כתוב במתכון:
מערבבים היטב ביצה וחלב, ומברישים את השבלולים.
את מה שנותר פשוט שופכים מעליהם.
איזה גודל תבנית מרובעת תתאים?
הי עדה
באמת שכל תבנית מרובעת או עגולה יכולה להתאים זה לא כל כך משנה
אם יש לך תבנית בראוניז או סתם תבנית פיירקס או קרמיקה אחרת זה בסדר
תודה קרן על המתכון עכשיו הכנסתי לתנור ,שבת מבורכת יקרה
בתאבונוש ♥️
שלום, אפשר להמיר את עלי הפילו בעלי יופנה טורקיים?
הכוונה לעלי יופקה אולי?
לא מכירה יופנה
אני חושבת שכן, לא עבדתי מעולם עם הבצק הזה אבל אין סיבה שלא
היי,
נראה מעולה!!
האם אפשר להכין את המילוי הזה, להוסיף תרד ופשוט לעשות בצורה של בניצה (שכבות)?
תודה!
ברור
אם רוצים שיהיה יותר מיוחד לאירוח, האם ניתן להוסיף חציל? במידה וכן האם נדרש לשנות משהו בטיבול?
אפשר להוסיף לא צריך לשנות כלום
היית מוסיפה חציל אחד או שניים?
ענין של טעם וגודל חצילים תתחילי מאחד
היי קרן, יצא מושלם!! אמנם החלפתי חלק מהגבינות במה שהיה בבית אבל היות וזו פעם ראשונה שאני מתנסה בעבודה עם עליי פילו, בהחלט יצא נהדר!
תודה 🙂
שמחה לשמוע
היי לא מצויין שמנת מתוקה במתכון אלא רק בסוף "אם נשאר לכם מתערובת הביצה והשמנת המתוקה" איפה נכנסת השמנת המתוקה?
תודה..(:
זה מופיע בחלק העליון של הפוסט
היי קרן! נראה נהדר:)
לא מצליחה למצוא גבינת טוב טעם, במה אפשר להמיר במתכון?
חוץ מריקוטה כמובן
להוסיף עוד ריקוטה או גבינת חמד, כנען, גבינה לבנה, או קוטג
היי קרן
מה הכוונה ב "קופסא קטנה גבינה לבנה"? כמה מ"ל?250?
250 גר
הי קרן
יצא מצויין,ונראה נהדר, הוספתי גם עגבניות מיובשות.
תמיד מבאס אותי שהמראה מושלם לאחר האפייה ובחיתוך הכל מתכוצץ מרוב קריספיות…
טעים מאוד, כיף לגלות עוד מתכונים שלך טובים
תודה תום
אפשר במקום קוטג׳ שמנת?
שמנת חמוצה? מתוקה? לא ציינת איזו
חמוצה
אפשר ולקחת בחשבון שזה יוצא נוזלי יותר לא ניסיתי את זה ככה