חגיםלחמים ומאפיםשבועות

שבלול פילו במילוי גבינות

מאי 14, 2015 22 Comments

יש בתים בהם הילדים אוכלים הכל, או כמעט הכל, או לפחות ירקות, ואוכל צבעוני ומזין

יש ילדים שמוכנים לטעום ולהתנסות בדברים חדשים לפני שהם אומרים על הכל איכסה.

אצלי זה בדיוק ההיפך.

הילדים שלי אוכלים את האוכל הכי בנאלי ומשעמם שיכול להיות, על גבול האסון.

כשאני מכינה להם אוכל, אני צריכה להכין גם משהו טעים לעצמנו המבוגרים,

ואם זה לא קורה ( ברור שלא! למי יש זמן) אני מוצאת את עצמי מנשנשת פסטה עם רסק עגבניות.

(מקוה שבשלב הזה לא פרשתם)

עד שזה מגיע לבורקס, שם יש הסכמה שבורקס (גם שניצל ופירה אגב) זה טעים לכולם.

זו הסיבה שכשאני מכינה בבית בורקס, הוא צריך להיות במילוי  גבינות הכי פשוט שיש,

רק עם מלח ובלי שום תוספת של ירק כזה או אחר.

אם גם הילדים שלכם כאלו, הבורקס הזה הוא במיוחד עבורכם.

בורקס טעים לכל המשפחה, במילוי גבינות שיש במקרר ( בלי להתחכם, רוקפור לא הולך).

בתור ילדה שגדלה בבית בולגרי, צ׳וקור מבצק עלים ממולא בגבינות היה אחד המאכלים האהובים עליי

ופעמים רבות אוכלים אותו אצלנו בבית.

לאחרונה התחלתי להשתמש יותר ויותר בעלי פילו, הם הרבה פחות שמנים, וקל מאוד להשתמש בהם.

 

עלים

בורקס בצק פילו במילוי גבינות -לכל המשפחה

מה צריך :

ספריי שמן

ביצה טרופה מעורבבת עם מעט שמנת מתוקה או חלב

תבנית מרובעת או עגולה משומנת או מרופדת בנייר אפיה

חבילה עלי פילו ( ניתן למצוא במקרר בכל סופר) מופשרים

למילוי:

1 קופסא קוטג׳

1 קופסא קטנה  גבינה לבנה

חבילה גבינת טוב טעם ( ניתן להמיר בריקוטה)

150 גרם גבינה בולגרית או גבינת  פטה

100 גרם גבינה צהובה מכל סוג מגוררת

2 ביצים

3 כפות קמח

מלח

איך מכינים:

בקערה בינונית מערבבים את כל חומרי המילוי, עד לקבלת תערובת אחידה.

פורסים על משטח עבודה נייר אפיה ומעליו מניחים עלה פילו כשהצד הרחב פונה אליכם

מרססים בתרסיס שמן ( אפשר גם למרוח בשמן זית או חמאה מומסת)

מניחים מעליו עוד עלה ומרססים גם אותו

מניחים כמה כפות מהמלית לרוחב העלה בחלק התחתון שלו

מתחילים לגלגל בזהירות את העלים עד לקבלת גליל ארוך

מעבירים את הגליל לתבנית, אם התבנית מרובעת מסדרים גלילים מהשוליים לכיון האמצע

אם התבנית עגולה אפשר לגלגל את הגליל הראשון לשבלול, להניח באמצע התבנית

ואת הגלילים הבאים אחריו ללפף סביבו עד שהתבנית מלאה.

מורחים את המאפה בביצה טרופה, ומפזרים שומשום מעל

אם נשאר לכם מתערובת הביצה והשמנת המתוקה, אפשר לשפוך אותה

על המאפה ישירות לתוך התבנית , זה מאוד טעים.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות לכ- 35-40 דקות.

המאפה מוכן כשהוא שחום היטב מלמעלה.

מוציאים מהתנור, פורסים ואוכלים.

_MG_9546

_MG_9550

Print Friendly, PDF & Email

22 Comments

עוגת שבלולי בצק פילו וגבינות - נשואה למאפייה יוני 11, 2017 at 10:28 am

[…] המתכון דומה מאוד לשבלול פילו הזה […]

Reply
סתיו מאי 1, 2018 at 4:34 pm

נראה מעולה! יש אפשרות להכין את זה מראש, להקפיא ורק לאפות לפני ההגשה? תודה

Reply
קרן אגם מאי 1, 2018 at 6:01 pm

אפשרי, כמובן לאפות רק אחרי הפשרה

Reply
ענבר נובמבר 2, 2018 at 3:58 pm

נראה מעולה. אם אני מכינה היום, שמה במקרר ואופה מחר, למרוח בביצה מחר לפני האפיה נכון?

Reply
קרן אגם נובמבר 2, 2018 at 11:18 pm

נכון מאוד

Reply
ענבר נובמבר 3, 2018 at 12:01 am

תודה!

Reply
Zohar Oren מאי 22, 2019 at 8:31 am

הי,
בקשר לחבילה גבינת טוב טעם – האם 250 גרם?

תודה

Reply
קרן אגם מאי 22, 2019 at 9:48 am

בדיוק

Reply
Zohar Oren מאי 22, 2019 at 8:57 am

הי,

בנוגע לחבילה גבינת טוב טעם – האם 250 גרם?

תודה

Reply
עדה מאי 27, 2019 at 9:01 am

האם אפשר לאפות ואז להקפיא?
נראה לי בעייתי להפשיר את העלי פילו לגלגל ואז להקפיא שוב לפני אפיה
לא?

Reply
קרן אגם מאי 27, 2019 at 9:05 am

אין בעיה להקפיא רק שעלי הפילו עלולים להיות פחות פריכים

Reply
סיסי מאי 27, 2019 at 9:45 am

היי קרן,
את יכולה בבקשה לייעץ לי על עבודה ו/או שימוש ו/או תחזוקה של בצק פילו?? כל פעם שקניתי ושכב במקפיא ולאחר הפשרה ובעת השימוש לאפייה, דפי הפילו כל כך דקים ויבשים שהם פשוט נשברים ונקרעים, למרות שאני שומרת על כל הכללים של כיסוי כל הבצק עם מגבת לחה עד לשימוש ומשתדלת לעבוד כמה שיותר מהר. כל המתכונים של גלגול בצק פילו או בקלאווה אינם מצליחים להראות יפים ומדויקים. המאפה היחיד שאני אופה עם בצק פילו ונראה יפה זה בניצה גבינה או גבינה ותרד. מודה לך מראש על העזרה.

Reply
קרן אגם מאי 27, 2019 at 9:48 am

הי סיסי
אני מפשירה עלי פילו לילה במקרר, כל לדעתי הם שומרים על עצמם הכי טוב, וכמובן מינימום מגע עם האויר מרכע פתיחת הבצק.
פותחים ומיד מכסים במגבת, וכל פעם מוציאים אחד ועובדים איתו מהר.
בהצלחה:-)

Reply
סיסי מאי 27, 2019 at 12:48 pm

רוב תודות על המענה המהיר, קרן יקרה. ובהזדמנות זו חג שבועות שמח 🙂

Reply
עליזה שמר מאי 27, 2019 at 7:04 pm

הי קרן,
האם אפשר להמיר את עלי הפילו בבצק עלים?

Reply
קרן אגם מאי 27, 2019 at 7:14 pm

כן אין בעיה

Reply
ליאור יוני 4, 2019 at 9:48 pm

היי, לאחר הקפאה כמה זמן מראש יש להפשיר לפני אפיה? או שניתן לאפות ישר מהמקפיא..

Reply
קרן אגם יוני 4, 2019 at 10:24 pm

להפשיר בטמפרטורת החדר, ולחמם לפני שאוכלים ב 180 מעלות כ 10 דק׳

Reply
הילה יוני 25, 2019 at 8:50 am

הי קרן,
את לא מציינת במתכון מה לעשות עם תערובת הביצה והשמנת המתוקה אלא שרק אם נשאר ממנה ניתן לשפוך על המאפה. האם תוכלי להבהיר בבקשה?

Reply
קרן אגם יוני 25, 2019 at 10:47 am

הי כתוב במתכון:
מערבבים היטב ביצה וחלב, ומברישים את השבלולים.
את מה שנותר פשוט שופכים מעליהם.

Reply
עדה יוני 30, 2019 at 11:21 am

איזה גודל תבנית מרובעת תתאים?

Reply
קרן אגם יוני 30, 2019 at 11:36 am

הי עדה
באמת שכל תבנית מרובעת או עגולה יכולה להתאים זה לא כל כך משנה
אם יש לך תבנית בראוניז או סתם תבנית פיירקס או קרמיקה אחרת זה בסדר

Reply

Leave a Comment