שי ואני מכירים ועבדנו יחד בתחום הטלויזיה כמה שנים,
הוא היה ילד/ סאונדמן מתוק ומוכשר ואני הייתי מפיקה
עבדנו שנינו באולפני סאונד ובילינו ימים שלמים יחד (עם עוד הרבה אנשים אהובים אחרים)
לפני 10 שנים נפרדו דרכנו,
אני עזבתי את תחום הפקות הטלויזיה ושי התחתן עם טל ושינה מסלול
והיום הם בעלי 3 מגזינים מדהימים נוטפי סטייל:
KLAPTISH MAGAZIN, 9INSTYLE, והמגזין כלות אורבניות.
לא נפגשנו כמה שנים, חוץ ממפגשי פייסוש ואינסטא חטופים
(ומפגש אחד אקראי בצומת הרחובות המסגר ויצחק שדה ליד דוכן פלאפל)
לכן כששי הציע שנצלם יחד כמה פוסטים התרגשתי מאוד.
היה לנו יום צילום כייפי אצלי בבית, והיה גם מצחיק
(לגלות למשל ששכחתי להוסיף סוכר לאחת העוגות שצילמנו, והיא היתה יפה אך דוחה בטירוף)
אבל בעיקר הרגיש נעים ונח וחברי מאוד
את שושני השמרים שהכנתי לקלאפטיש
(נתבקשתי במפורש להכין את עוגת השמרים המושלמת שלי לצד הקפה)
רציתי להעלות גם אצלי בבלוג,
הם כל כך יפים וטעימים והייתי חייבת לחלוק אותם גם פה אתכם
כאן תוכלו לראות כמה יפים הם אצל שי וטל במגזין.
מאז שאני ילדה שבלולי שמרים קינמון הם פייבוריט שלי, ואני לא עומדת אף פעם בפיתוי שלהם,
כולל של אלו שמגיעים ארוזים בניילון מרשרש ועומדים ליד הקופה במכולת ובקיוסק.
אין לי שום בעיה לחסל לבד עוגת שמרים קינמון שלמה.
ואחר כך לבכות לאמא.
אז אם אתם מכורי שמרים קינמון בכיינים לאמא כמוני, נסו אותם.
אני מכינה אותם באופן קצת שונה,
בדרך כלל שושני שמרים מכינים מרולדת שמרים שפורסים אותה לפרוסות,
וכאן, מרדדים בצק לעלה גדול, חותכים ממנו רצועות, וכל רצועה מגלגלים לשבלול
שהופכים בתבנית כלפני מעלה לשושנה.
או במילים אחרות, בן שהופך לבת בשניה.
הוראות מדוייקות במתכון למטה.
בתיאבון!
שבלולי שמרים קינמון / תבנית עגולה קוטר 26 או כל תבנית שאתם אוהבים
לבצק שמרים:
3.5 כוסות (500 גר') קמח לבן רגיל
כף שמרים יבשים / או חצי שקית שימרית
110 גר' חמאה רכה
חצי כוס ( 100 גר') סוכר
ביצה+ חלמון
כוס ( 240 מ"ל) חלב פושר
רבע כפית מלח
למילוי קינמון:
1/4 כוס סוכר חום כהה
כוס סוכר רגיל
4 כפות קינמון
2 כפות קורנפלור
100 גר' חמאה מומסת
להברשה:
ביצה טרופה עם מעט חלב
לסירופ סוכר:
1/2 כוס (120 מ"ל) מים
1/2 כוס ( 100 גר') סוכר
אופן ההכנה:
לקערת המיקסר עם וו לישה מנפים קמח
מוסיפים שמרים ומערבבים מעט
מוסיפים סוכר וממשיכים לערב במהירות נמוכה
תוך כדי ערבול מוסיפים ביצים, חמאה, חלב ולבסוף את המלח
לשים במשך כ 8 דקות עד לקבלת בצק רך ואחיד.
יוצרים מהבצק כדור ומעבירים לקערה נקייה ומעט משומנת
מגלגלים את הבצק בקערה כך שישומן מעט מכל צדדיו
מכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת ומתפיחים באזור חמים
כשעה וחצי
בינתיים מכינים סירופ סוכר:
בסיר קטן על אש גבוהה מרתיחים סוכר ומים
מערבבים מעט עד שכל הסוכר נמס
מורידים ללהבה בינונית ומבשלים את הסירופ כ 5 דקות ללא כיסוי
מסירים מהאש ומצננים.
מכינים את המלית :
במיקרו,בקערה חסינת חום ממיסים את החמאה, מניחים בצד.
בקערה בינונית מערבבים את כל חומרי המלית היבשים
מחלקים את הבצק לשניים, מחזירים חצי אחד לקערה עד לשימוש
על גבי משטח עבודה מעט מקומח מרדדים את הבצק למלבן,
הקפידו לרדד כמה שיותר דק
ככל שהרידוד יהיה דק יותר השושנים תצאנה יפות ובעלות יותר שכבות
מסירים שוליים מיותרים
בעזרת מברשת סיליקון מורחים ומשקים את הבצק בחצי מכמות החמאה המומסת
מפזרים מעל ובאופן אחיד חצי מכמות תערובת הסוכר והקינמון
חותכים את הבצק לאורכו לרצועות שוות ברוחב כ 5 ס"מ
מגלגלים כל רצועה לשבלול
הופכים את השבלולים
ומניחים שוכבים כשהחלק החתוך כלפי מעלה בתבנית האפייה
שומרים על מרווחים קטנים ביניהם
חוזרים על הפעולה עם החצי השני של הבצק, וממלאים את התבנית
(אם נותרו לכם שושנים תוכלי לאפות אותם בתבנית אינגליש קייק)
מכסים במגבת ומניחים להתפחה נוספת כ 1/2 שעה
לאחר כ 1/2 שעה מברישים את השושנים בביצה טרופה בעדינות
מכניסים לתנור ואופים כ 35 דקות ב 180 מעלות
מוציאים מהתנור ומזגגים בסירופ סוכר
159 Comments
כמה מעלות התנור?
180 מעלות
עדכנתי גם במתכון, תודה על ההערה
הבצק אמור לתפוח הרבה?
היה מול התנור חימום שעתיים
ואז עוד כמה שעות במקרר ותפח ממש טיפה
הוא לא אמור לתפוח טיפה, אולי השמרים לא תקינים.
ממליצה להמשיך איתו כרגיל ולאפות אולי יתפח קצת בתנור
הבצק יצא לי רך וכמעט נוזלי. הוספתי קמח .
טוב עשית
יצא לי נ ה ד ר !!!
הרבה עבודה וזמן..
אבל טעים ויפה ברמות
הכי חשוב שיצא מושלם, אמנם לא פשוט כמו עוגה בחושה אבל שווה את המאמץ, שמחה שאהבת תודה
מאיפה הכלי היפה הזה?
חפשי אצל סיגי אופיר
איזו עוגה… איזה צילומים… איזה בלוג!!
תענוג!!
בהצלחה קרן אהובה, נראה מדהים!
איזה כייף לי שבאת לבקר!! תודה חן
שלום
אצלי הם יצאו כמו אבנים
לא יודע למה
אך פעם מתקונים לא מצליחים לי
מזומן להגיע לסדנת שמרים ללמוד איך לעבוד עם הבצק המושלם הזה
מגרה!!!
אפשר לדעת מאיפה נקנתה התבנית המיוחדת?
תודה אורית
התבנית היא מאוסף פרטי של חברה:-) אנסה לברר היכן נקנתה
תודה 🙂
ביררתי לך:-) הנה הפרטים של הקדרית https://www.facebook.com/NurithaKadarut/?fref=ts
יצא מושלם!!!
שמחה ממש תודה
היי קרן ניתן לקבל עידכונים למייל?
בוודאי!
בדף הבית לגלול טיפה למטה מימין כתוב עדכונים מהמאפיה/הרשמה לעדכונים ויש מקום להכניס כתובת מייל,
לאחר מכן יישלח אליך מייל אישור עם לינק, יש ללחוץ עליו ולאשר הרשמה סופית
מקוה שעזרתי עדכני אותי אם יש עדיין שאלה בנושא
אפשר להחליף את החלב במיץ תפוזים/ ריץ לגרסה פרווה?
הי אפרת
על מנת להפוך את השושנים לפרווה תוכלי להמיר חלב במים וחמאה בשמן כ 1/2 כוס
גם במילוי להמיר חמאה בשמן
בהצלחה
תודה פייה יקרה 🙂
נראה מעולה! והכלי פשוט מהמם 🙂
ברוכה הבאה לביתך החדש!
קרנוני אלופה!! מזל טוב על פתיחת הבלוג המקסים שלך. אני מתה עלייך את הכי מוכשרת שיש, המאפים שלך משגעים ואת צלמת בחסד. זהו מעכשיו תנסקי למעלה גבוה. בהצלחה ממוש
אהובתי תודה רבה, איזה כייף שיש לי אותך
אפשר לוותר על סירופ הסוכר ?
אפשר אבל אז לקחת בחשבון שזה פחות יישמר טרי
סירופ סוכר עוזר לשמור על לחות וטריות
הכל נראה מעולה!
אנסה הבוקר את שבלולי הקנמון ואדווח.
תודה
בהצלחה:-) ספרי איך יצא
האם ניתן למלא את העוגה בנוטלה במקום קינמןן?
כן בטח
רצוי להכניס למקפיא אחרי גלגול הבצק לרולדה ככדי שהשוקולד מעט יתקשה ואז להוציא ולחתוך
קרן, האם תוכלי לתתמתכון למילוי שוקולד שהוא לא ממרח קנוי? משהו מעלף וטעים?
קחי את המתכון של המלית מעוגת הרוגעלך שלי
https://kerenagam.co.il/%d7%a2%d7%95%d7%92%d7%aa-%d7%a8%d7%95%d7%92%d7%a2%d7%9c%d7%9a-%d7%9e%d7%91%d7%95%d7%9c%d7%92%d7%a0%d7%aa/
קרן. עדיין לא ניסיתי. את המתכונים. שלך אבל את ממש נראית לי אלופה. יישר. כח.
תודה רבה!
היי קרן, מזמן לא הגבתי….. הכנתי את שושני השמרים למפגש חברות , יצא טעים כל כך… תודה על אתר נפלא עם עוגות נהדרות, אימצתי בחום❤️
תודה רבה רחל
המתכון הזה פשוט נהדר. הכנתי ויצא מדהים, כולם נהנו והחמיאו.
קרן, המתכונים שלך נפלאים ומאז שגיליתי אותך פשוט התמכרתי 🙂
איזה לי כייף לי נויה תודה! שמחה מאוד שאהבת 🙂
תודה על מתכונים נפלאים ושיתוף הסיפורים שמאחוריהם.
אשמח להכין אותם גם במילוי שוקוד/ קקאו,כדי לשמח את הילדים שביננו.
מהו המילוי שוקולד שאת ממליצה כדי שיצא עסיסי?
תודה
תודה אפרת
את יכולה לקחת מתכון למילוי מהרוגעלך קקאו בלינק הזה
https://kerenagam.co.il/עוגת-רוגעלך-מבולגנת/
היי! האם אפשר להכין את הבצק ערב קודם ולאפות רק בבוקר?
בוודאי, להתפיח במקרר מכוסה ולהכין בבוקר.
תודה רבה!
והאם אפשר להכין את השושנים בלילה ובבוקר רק לאפות?
בטעות שמתי כוס סוכר. כמה זה גרוע? האם לשנות משהו בהמשך שלא יצא מתוק מידי? תודה
זה המון ולשמרים אולי יהיה קשה לתפוח
קרן זה נראה מדהים ואני מוכרחה להכין!
נ.ב. – מאיפה הכלים המשגעים האלה?
תודה איילת, הכלי העגול הושאל מחברה, שקנתה אותו מהקדרית הזו :
https://www.facebook.com/NurithaKadarut/?fref=ts
את התבניות הארוכות רכשתי אצל ליאור המהממת מסטודיו 1220 :
https://www.facebook.com/lior.shachar.50?ref=ts&fref=ts
שלום אפשר להחליף את החלב בחלב שקדים?
ולהחליף את כל הממרח קינמון לממרח שוקולד נוגט?
תודה על ההתייחסות
הי לירון, אין בעיה בשניהם.
חלב בחלב סויה או שקדים, ואת הממרח קינמון לממרח אחר, הבצק יאהב כל ממרח:-)
הי קרן, מתה על המתכונים שלך! התחלתי להכין ולא שמתי לב שאין לי קורנפלור… אפשר בלי? להחליף במשהו? תודה!
אין בעיה לוותר
היי אין לי מיקסר עם וו לישה האם אני יכולה ללוש את הבצק ביד?
תודה 🙂
בגדול זה אפשרי, אבל זה דורש הרבה כח,וסבלנות.
אני מצרפת לך מאמר ללישה ידנית, בהצלחה.
http://www.kipa.co.il/community/show/9761799/
תודה רבה 🙂
מדהימה …… עשיתי אותה תודה לך על המתכון המעולה ❤️
תודה קריסטין 🙂
אפשר להחליף את הכוס סוכר באבקת סוכר? אם כן באיזה יחס?
היי קרן
לגבי כמות הקמח ישנה טעות 4 כובות ולא 3
הי תמר
תודה על תשומת הלב, הכוונה היתה ל 3.5 כוסות קמח.
זו הכמות המדוייקת.
תודה על המתכון, נראה מעולה.
אם אני שמה להתפתח ליותר משעה וחצי (נגיד 3 או 4 שעות), האם לשים במקרר או להשאיר בחוץ באזור חמים?
תודה
במקרר:-) אפשר גם כמה וכמה שעות לפני.
היי קרן
אפשר להכין את הבצק ולהתפיח לילה במקרר? כלומר להכין בערב שלפני ולאפות רק בצהריים יום אחרי…
כן ניצן אין בעיה
לכמה שושנים המתכון יוצא?
אפשר לראות בתמונה שיצאו לי 6 שושנים גדולות.
אפשר לחתוך קטן יותר ולהכין יותר שושנים סביב ה 8.
סבבה תודה! 🙂
הי קרן,
הייתי אצלך בסדנא והכנו את המילוי של הקינמון והחמאה בדרך אחרת, כמו קרם (שהיה מעולה) . איך עושים את זה? זה משנה מבחינת הטעם או שזה אותו הדבר?
נכון:-)אני בדרך כלל שלחת את זהבמייל אחרי הסדנה עם כל המתכונים, לערבב 150 גר׳ חמאה רכה מאוד עם 2 כפות אבקת קינמון ו 1.5 כוסות סוכר חום בהיר.
זה היה המילוי.
שלום קרן,
כשאני מכינה את הבצק לשבלולי קינמון הוא יוצא לי דביק ואני צריכה להוסיף עוד 2/3 כוס קמח כדי שיהיה אחיד.
יכול להיות שבמתכון צריך יותר מ500 גר קמח?
תודה, אביב
הי אביב, המתכון מדוייק אבל לפעמים יש הבדלים שנובעים מהמון גורמים שונים, בין המתכון לבין מה שאנחנ ומכינים בבית.
אני מציעה שלא תוסיפי את כל ה נוזל (חלב או מים) בבת אחת אלא חצי מהכמות ואז לאט לאט כמה שהבצק צריך.
עדיף להפחית בכמות הנוזל ולא להוסיף עוד קמח שמייבש את הבצק.
ניסיתי את המתכון לעוגה והיא יצאה מדהימה טעמים מדהימים עם רכות ממש אי אפשר להפסיק לאכול אותה כל הכבוד על המתכון
אני כל כל שמחה לשמוע, תודה
מאוהבת בבלוג שלך!! ❤️❤️❤️ הגישה שלך באפייה, האסטטיקה… אין דברים כאלו! הכנתי את העוגה וקראתי בערך את כל הבלוג להנאתי..
תגובה מרגשת ומחממת את הלב!
תודה רבה אור
היי קרן,
הבלוג שלך מקסים! נפגשנו רק עכשיו ואני מתכוונת לנסות הרבה מתכונים 🙂
התחלתי בעוגה הזאת ומשום מה הבצק יצא מאד נוזלי. הייתי צריכה להוסיף הרבה קמח.
הכנתי הכל בדיוק לפי ההוראות והכמויות.. מה התפקשש?
וגם – האם את אופה על טורבו?
תודה רבה,
נעה
אצלי יותר אוהבים מילוי שוקולד, איך היית ממליצה לי להכין את המילוי?
תודה
גפן
תכיני את המילוי מפה לא חייבת אגוזי לוז:
https://www.breslev.co.il/articles/%D7%A9%D7%95%D7%A9%D7%A0%D7%99_%D7%AA%D7%9E%D7%A8%D7%99%D7%9D_%D7%A9%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%9C%D7%93_%D7%95%D7%90%D7%92%D7%95%D7%96%D7%99_%D7%9C%D7%95%D7%96/%D7%A7%D7%99%D7%A0%D7%95%D7%97%D7%99%D7%9D/%D7%90%D7%95%D7%9B%D7%9C_%D7%95%D7%9E%D7%AA%D7%9B%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9D.aspx?id=33124&language=hebrew
וואו נראה, מקסים, טעים ושנאפה בהרבה מאוד אהבה!!! תודה, אני הולכת לנסות. אגב, לא מצאתי גרסה להדפסה במסך זה…
תודה גלית
מתחת לתמונה האחרונה בפוסט יש מצד שמאל אופציה להדפסה (כתוב PRINT בירוק)
הכפלתי את כמות הבצק
מקווה שעדיין זה יצליח לתפוח
היי קרן,
ניתן להמיר בשמרים טריים? אם כן, מה הכמות?
תודה!
2 כפות שמרים יבשים זה 50 גר׳ שמרים טריים
מתכון מנצח! הכנתי כמה וכמה פעמים ותמיד משתגעים על העוגה הזאת 🙂
תודה רבה תמר
היי.. תודה על המתכון, רצה לנסות! שאלה קטנה, האם האפייה היא טורבו או אפייה רגילה?
הי נטלי
אני אופה תמיד בתכנית תנור רגילה
היי קרן. עוגה מדהימה, מכינה אותה כבר כמה פעמים והיא יוצאת מושלמת. אני רוצה להכין אותה הפעם בצורת חלה ולא שושנים. האם יש לדעתך הנחיות מיוחדות?
תודה רבה
הי רותי, לא ככ הבנתי אם את רוצה חלה עם מילוי הקינמון?
או רק חלה מהבצק.
אם את רוצה להכין חלה עם מילוי את יכולה לרדד את הבצק למלבן כמה שיותר גדול, למרוח מילוי, לחלק לשלוש וכל חלק לגלגל לרצועה ולקלוע את שלושת הרצועות
תקשיבי, יצא לי מאפה חלומי
אני אופה הרבה ויוצא לי טוב
אבח המתכון הזה התעלה על כולם
תודה רבה ממש
הייתי מוסיפה לך תמונה אבל לא מוצאת איך
תודה איך אני שמחה לשמוע!
תמונות אפשר תמיד להעלות לאינסטוש ולתייג אותי
היי, יקירה, בעלת המתכונים המווושלמים,
אין לי סוכר חום וקורנפלור למילוי, מה את ממליצה?
רק סוכר לבן ובלי קורנפלור זה בסדר?
לגמרי בסדר
🙂 חתימה טובה!
היי קרן. נהנת לקרוא את המתכונים ולהעשיר את הידע שלי
רציתי לשאול כשאת כותבת כוס במתכונים שלך לאיזה כוס את מתחיחסת
האם לכוס אוניברסלית (240)
או אחרת
המון תודה
תודה מירב, משמח לשמוע.התחייסות לכוסות תמיד במידות של כוסמאוניברסלית
היי קרן, אני בדיוק מכינה את הבצק שמרים
נשאר לי הרבה נוזלים מיותרים, יכול להיות שזה 140 מ"ל ולא 240?
חג שמח:)
אין טעות במתכון אבל לפעמים לא צריך את כל כמות הנוזלים וזה בסדר
***אזהרה חמורה***
מי שמכין את המתכון הנ"ל מסתכן בדרישה אין סופית של המשפחה להכין את אותו מתכון שוב ושוב ושוב .
שום גיוון לא יתקבל יותר לעולם.
על אחריותכם
פיתרון הוא להכין בסתר ולאכול לבד בלי כיבודים
חחח הצחקת אותי ! תודה על השיתוף המהמם
היי קרן
בשל קוצר זמן- האם התפיחה השנייה לאחר הכנת השושנים יכולה להיות פחות מחצי שעה? או שזה יזיק משמעותית למתכון?
ככול במתפיחים פחות השושנים יייצאו פחות אווריריות אבל אחלה
ואפשר בגלל קוצר זמן להתפיח בתנור כשהוא על 40 מעלות
יצא מדהים , השמרים הכי טעימים שיצאו לי ever!
הדבר היחידי שהייתי מדגישה זה שצריך לשמור הרבה מקום בתבנית לתפיחה שנייה … השארתי מעט מדי והם הצטופפו נורא וזה יצר מראה קצת חייזרי.
מתכון אליפות !
אני אוהבת שזה מקבל קצת מראה חייזרי 🙂
זה בהחלט עניין של העדפה
האם אפשר להשתמש בקמח כוסמין?
כוסמין לבן אפשרי
פחות ממליצה על מלא בעוגות שמרים
הי קרן,
אפשר להוסיף למלית קקאו כדי שייצא מילוי שוקולד וקינמון ? אם כן אז מה הכמות?
תודה, יעל
סטח שאפשר
4-5 כפות
היי. מה ניתן למרוח על שמרים במקום ביצה ובכל זאת לקבל צבע שזוף ויפה?
2 כפות מים עם כפית שמן וכפית סוכר
בצק נפלא, תפח נהדר
חבל שאי אפשר להעלות תמונה.
הלכתי בשיטת הרולדה וחתכתי לשבלולים.
פשוט מצויין תודה רבה.
תודה שמחה לשמוע
יצא מעולה ! תודה קרן!שאלה קטנה- איפה לשמור אותן? ( מקרר?) וכמה ימים אפשר. תודה רבה
מאפי שמרים במיטבם ביום באפייה
הכי מומלץ להקפיא אותן כשהן עדיין טריות ולחמם לפני הגשה
מעולה, תודה!
הכנתי היום, יצא מעולה ממש!!
היי קרן, ניסיתי להכין את הבצק שמרים לקראנץ שוקולד, עשיתי הכל לפי המתכון ולא נראה שהוא תפח בלילה במקרר. כמה יותר תפוח הוא אמור להיות?
זה בסדר
לא תופח הרבה
תוציאי ותני לו להגיע לטמפרטורת החדר ולהמשיך כרגיל
הכנתי גם עם קינמון וגם מילוי שוקולד יצא מושלםםם
תודה קרן:))
היי!
פעם ראשונה שאני מכינה בצק שמרים כלשהו וזה היה ברור שזה יהיה מתכון שלך- יצא מהמם!
במלית השתמשתי גם באגוזים טחונים ויצא מושלם.
תודה רבה קרן
הי, תודה על המתכון! האם אפשר להתפיח את הבצק התפחה ראשונה למשך לילה במקרר?
בהילט
היי אפשר לשלב בין קמח לחם ללבן במתכון הזה?
תודההה
והקורנפלור באמת לתערןבת הקינמון?
מעניין למה..?
לא חובה
כמובן שאוסיף, רק תמהני למה? מה תפקידו?
קרן האם אפשרי להכין ולהקפיא ללא אפייה ולאפות מתי שרוצים
כן אין בעיה
היי קרן יקרה
האם אפשר להשאיר את הבצק במקרר 48 שעות ולאחר מכן לאפות?
היי:) נראה מושלם! רציתי לשאול אם אפשר להכין את הצורה וכל התהליך בערב, להכניס למקרר ללילה, ולאפות בבוקר?
והאם יש לך מתכון לציפוי גלייז? תודה רבה!
אפשר. לגלייז אפשר לחפש בבלוג את הסינבון ללא לישה
היי:) נראה מושלם! רציתי לשאול אם אפשר להכין את הצורה וכל התהליך בערב, להכניס למקרר ללילה, ולאפות בבוקר?
והאם יש לך מתכון לציפוי גלייז? תודה רבה!
תודה על המתכון. נשאר לי מהמילוי, האם אפשר לשמור לפעם הבאה?
בטח. במקפיא
הכנתי ויצא מעולה!!! תודה רבה
הבלוג מקסים וכל מה שניסיתי עד עכשיו הצליח. היום הכנתי את השושנים ורשום במלית 4 כפות קינמון-נראה לי הרבה לא? השתמשתי בכף אחת והיה מוצלח..
יצא מושלם. בצק מושלם. הכנתי כבר כמה פעמים.
תודה
יש דרך לעשות את המתכון הזה פרווה במקרה? בלי שיפגע יותר מידי?
אפשר להכין מהמתכון גם סינבון רולס?
ברור
הי קרן
אני יכולה להכין את המתכון עוד סופו למעט האפיה , להשאיר את הרולים במקרר עד הבוקר ורק לאופות בבוקר?
כן
אני עשיתי בדיוק לפי המתכון, יצא לי מ ה מ םםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם טעים כולם זללו והתלקקו
השאלה שלי אם אני יכולה לעשות את הבצק הנפלא הזה בגרסה מלוחה? להוסיף מלח ולהוריד סוכר , ובמקום למלא בקינמון בדברים אחרים , מלוחים
אשמח לתשובה מימך כי המתכון מ ד ה יםםםםםםםםםם
כל מתכון שלך יוצא לי פגזזזזזזזזזזז
תודה
תודה שמחה שאהבת
הבלוג עמוס מתכוני בצק מלוחים ממליצה ממש לדפדף ולראות
חמאה פחות תתאים למלוח וגם הביצים
תבדקי בלשונית מאפיםמ
נהדרתתתתתתתתתתתתתתתתת
הי קרן יש מתכון דומה רק עם קינמון וקמח שקדים?
לא זכור לי משהו עם קמח שקדים, אולי התבלבלת והתכוונת לשבלולי שמרים שוקולד ושקדים ? מתכון שקיים באתר
לא התבלבלתי שאלתי אם יש לך מתכון של שמרים קינמון עם קמח שקדים, עושה לי חשק לנסות כזה וחשבתי שיש לך בנמצא 🙂
האם תצא טוב כם כקראנץ׳ או שתתייבש?
תצא מעולה
מה ההבדל בתוצאה בין אלה לבין המתכון שלך ללא הלישה? מה עדיף אם אין לי בעיה ללוש?
שתי האופציות אחלה אין יותר עדעף
הבן שלי מטורף על העוגה הזו, כרגע במזרח הרחוק אחרי מילואים קשים. אני רוצה לאפות לו אותה אבל היא תגיע אליו רק אחרי 4 ימים, אשמח לדעת מנסיונך איך בכל זאת לשלוח אליו מבלי שהיא תתקלקל? קרחון? ואקום?
הי רוית, עוגת שמרים אחרי ארבעה ימים זה בהחלט לא משהו שבטוח יהיה טעים לאכול אבל שווה לנסות . תקפיאי אותה טוב אחרי הכנה בעודה טרייה, ותנסי לשלוח אותה קפואה בקרחון. שיחמם אותה שם כשאוכל
היי יקירה,
האם ניתן להכין את העוגיות גם המגש רגיל של תנור ופשוט להניח אותם ולאפות?
בטח