עוגות שמריםראש השנה

שושני שמרים קינמון

מרץ 9, 2016 131 Comments

שושני שמרים קינמוןשי ואני  מכירים ועבדנו יחד בתחום הטלויזיה כמה שנים,

הוא היה ילד/ סאונדמן מתוק ומוכשר ואני הייתי מפיקה

עבדנו שנינו באולפני סאונד ובילינו ימים שלמים יחד (עם עוד הרבה אנשים אהובים אחרים)

לפני 10 שנים נפרדו דרכנו,

אני עזבתי את תחום הפקות הטלויזיה ושי התחתן עם טל ושינה מסלול

והיום הם בעלי 3 מגזינים מדהימים נוטפי סטייל:

KLAPTISH MAGAZIN, 9INSTYLE, והמגזין כלות אורבניות.

לא נפגשנו כמה שנים, חוץ ממפגשי פייסוש ואינסטא חטופים

(ומפגש אחד אקראי בצומת הרחובות המסגר ויצחק שדה ליד דוכן פלאפל)

לכן כששי הציע שנצלם יחד כמה פוסטים התרגשתי מאוד.

היה לנו יום צילום כייפי אצלי בבית, והיה גם מצחיק

(לגלות למשל ששכחתי להוסיף סוכר לאחת העוגות שצילמנו, והיא היתה יפה אך דוחה בטירוף)

אבל בעיקר הרגיש נעים ונח וחברי מאוד

את שושני השמרים שהכנתי לקלאפטיש

(נתבקשתי במפורש להכין את עוגת השמרים המושלמת שלי לצד הקפה)

רציתי להעלות גם אצלי בבלוג,

הם כל כך יפים וטעימים והייתי חייבת לחלוק אותם גם פה אתכם

כאן תוכלו לראות כמה יפים הם אצל שי וטל במגזין.

מאז שאני ילדה שבלולי שמרים קינמון הם פייבוריט שלי, ואני לא עומדת אף פעם בפיתוי שלהם,

כולל של אלו שמגיעים ארוזים בניילון מרשרש ועומדים ליד הקופה במכולת ובקיוסק.

אין לי שום בעיה לחסל לבד עוגת שמרים קינמון שלמה.

ואחר כך לבכות לאמא.

אז אם אתם מכורי שמרים קינמון בכיינים לאמא כמוני, נסו אותם.

אני מכינה אותם באופן קצת שונה,

בדרך כלל שושני שמרים מכינים מרולדת שמרים שפורסים אותה לפרוסות,

וכאן, מרדדים בצק לעלה גדול, חותכים ממנו רצועות, וכל רצועה מגלגלים לשבלול

שהופכים בתבנית כלפני מעלה לשושנה.

או במילים אחרות, בן שהופך לבת בשניה.

הוראות מדוייקות במתכון למטה.

בתיאבון!

עלים

שבלולי שמרים קינמון / תבנית עגולה קוטר 26 או כל תבנית שאתם אוהבים 

לבצק שמרים:

3.5 כוסות (500 גר') קמח לבן רגיל

כף שמרים יבשים / או חצי שקית שימרית

110 גר' חמאה רכה

חצי כוס ( 100 גר') סוכר

ביצה+ חלמון

כוס ( 240 מ"ל) חלב פושר

רבע כפית מלח

למילוי קינמון:

1/4 כוס סוכר חום כהה

כוס סוכר רגיל

4 כפות קינמון

2 כפות קורנפלור

100 גר' חמאה מומסת

להברשה: 

ביצה טרופה עם מעט חלב

לסירופ סוכר:

1/2 כוס  (120 מ"ל) מים

1/2 כוס ( 100 גר') סוכר

אופן ההכנה:

לקערת המיקסר עם וו לישה מנפים קמח

מוסיפים שמרים ומערבבים מעט

מוסיפים סוכר וממשיכים לערב במהירות נמוכה

תוך כדי ערבול מוסיפים ביצים, חמאה, חלב ולבסוף את המלח

לשים במשך כ 8 דקות עד לקבלת בצק רך ואחיד.

יוצרים מהבצק כדור ומעבירים לקערה נקייה ומעט משומנת

מגלגלים את הבצק בקערה כך שישומן מעט מכל צדדיו

מכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת ומתפיחים באזור חמים

כשעה וחצי

בינתיים מכינים סירופ סוכר:

בסיר קטן על אש גבוהה מרתיחים סוכר ומים

מערבבים מעט עד שכל הסוכר נמס

מורידים ללהבה בינונית ומבשלים את הסירופ כ 5 דקות ללא כיסוי

מסירים מהאש ומצננים.

מכינים את המלית :

במיקרו,בקערה חסינת חום  ממיסים את החמאה, מניחים בצד.

בקערה בינונית מערבבים את כל חומרי המלית היבשים

מחלקים את הבצק לשניים, מחזירים חצי אחד לקערה עד לשימוש

על גבי משטח עבודה מעט מקומח  מרדדים את הבצק למלבן,

הקפידו לרדד כמה שיותר דק

ככל שהרידוד יהיה דק יותר השושנים תצאנה יפות ובעלות יותר שכבות

מסירים שוליים מיותרים

בעזרת מברשת סיליקון מורחים ומשקים את הבצק בחצי מכמות החמאה המומסת

מפזרים מעל ובאופן אחיד חצי מכמות תערובת הסוכר והקינמון

חותכים את הבצק לאורכו לרצועות שוות ברוחב כ 5 ס"מ

מגלגלים כל רצועה לשבלול

הופכים את השבלולים

ומניחים שוכבים כשהחלק החתוך כלפי מעלה בתבנית האפייה

שושני שמרים קינמון

שומרים על מרווחים קטנים ביניהם

חוזרים על הפעולה עם החצי השני של הבצק, וממלאים את התבנית

(אם נותרו לכם שושנים תוכלי לאפות אותם בתבנית אינגליש קייק)

שושנים

מכסים במגבת ומניחים להתפחה נוספת כ 1/2 שעה

לאחר כ 1/2 שעה מברישים את השושנים בביצה טרופה בעדינות

מכניסים לתנור ואופים כ 35 דקות ב 180 מעלות

מוציאים מהתנור ומזגגים בסירופ סוכר

שמרים שושנים

Print Friendly, PDF & Email

131 Comments

ישראל מרץ 11, 2016 at 9:34 pm

כמה מעלות התנור?

Reply
קרן אגם מרץ 11, 2016 at 11:17 pm

180 מעלות
עדכנתי גם במתכון, תודה על ההערה

Reply
חן דצמבר 13, 2019 at 5:49 pm

הבצק אמור לתפוח הרבה?
היה מול התנור חימום שעתיים
ואז עוד כמה שעות במקרר ותפח ממש טיפה

Reply
קרן אגם דצמבר 13, 2019 at 5:51 pm

הוא לא אמור לתפוח טיפה, אולי השמרים לא תקינים.
ממליצה להמשיך איתו כרגיל ולאפות אולי יתפח קצת בתנור

Reply
תמי יולי 27, 2020 at 9:07 pm

הבצק יצא לי רך וכמעט נוזלי. הוספתי קמח .

Reply
קרן אגם יולי 28, 2020 at 7:21 am

טוב עשית

Reply
תמי יולי 28, 2020 at 10:53 am

יצא לי נ ה ד ר !!!
הרבה עבודה וזמן..
אבל טעים ויפה ברמות

Reply
קרן אגם יולי 28, 2020 at 12:39 pm

הכי חשוב שיצא מושלם, אמנם לא פשוט כמו עוגה בחושה אבל שווה את המאמץ, שמחה שאהבת תודה

חן שוקרון מרץ 12, 2016 at 8:38 am

איזו עוגה… איזה צילומים… איזה בלוג!!
תענוג!!
בהצלחה קרן אהובה, נראה מדהים!

Reply
קרן אגם מרץ 12, 2016 at 8:47 am

איזה כייף לי שבאת לבקר!! תודה חן

Reply
David פברואר 1, 2020 at 11:55 pm

שלום
אצלי הם יצאו כמו אבנים
לא יודע למה
אך פעם מתקונים לא מצליחים לי

Reply
קרן אגם פברואר 2, 2020 at 7:21 am

מזומן להגיע לסדנת שמרים ללמוד איך לעבוד עם הבצק המושלם הזה

Reply
אורית מרץ 15, 2016 at 4:00 pm

מגרה!!!
אפשר לדעת מאיפה נקנתה התבנית המיוחדת?

Reply
קרן אגם מרץ 15, 2016 at 4:43 pm

תודה אורית
התבנית היא מאוסף פרטי של חברה:-) אנסה לברר היכן נקנתה

Reply
אורית מרץ 16, 2016 at 3:14 pm

תודה 🙂

Reply
קרן אגם מרץ 21, 2016 at 11:30 am

ביררתי לך:-) הנה הפרטים של הקדרית https://www.facebook.com/NurithaKadarut/?fref=ts

Reply
מור פברואר 19, 2021 at 7:51 pm

יצא מושלם!!!

Reply
קרן אגם פברואר 19, 2021 at 7:52 pm

שמחה ממש תודה

Reply
יופי מרץ 15, 2016 at 4:41 pm

היי קרן ניתן לקבל עידכונים למייל?

Reply
קרן אגם מרץ 15, 2016 at 4:46 pm

בוודאי!
בדף הבית לגלול טיפה למטה מימין כתוב עדכונים מהמאפיה/הרשמה לעדכונים ויש מקום להכניס כתובת מייל,
לאחר מכן יישלח אליך מייל אישור עם לינק, יש ללחוץ עליו ולאשר הרשמה סופית
מקוה שעזרתי עדכני אותי אם יש עדיין שאלה בנושא

Reply
אפרת מרץ 15, 2016 at 5:30 pm

אפשר להחליף את החלב במיץ תפוזים/ ריץ לגרסה פרווה?

Reply
קרן אגם מרץ 15, 2016 at 5:41 pm

הי אפרת

על מנת להפוך את השושנים לפרווה תוכלי להמיר חלב במים וחמאה בשמן כ 1/2 כוס
גם במילוי להמיר חמאה בשמן
בהצלחה

Reply
קרן אגם מרץ 15, 2016 at 8:41 pm

תודה פייה יקרה 🙂

Reply
פיית העוגיות מרץ 15, 2016 at 8:23 pm

נראה מעולה! והכלי פשוט מהמם 🙂
ברוכה הבאה לביתך החדש!

Reply
רותם ליברזון מרץ 18, 2016 at 7:02 am

קרנוני אלופה!! מזל טוב על פתיחת הבלוג המקסים שלך. אני מתה עלייך את הכי מוכשרת שיש, המאפים שלך משגעים ואת צלמת בחסד. זהו מעכשיו תנסקי למעלה גבוה. בהצלחה ממוש

Reply
קרן אגם מרץ 18, 2016 at 8:00 am

אהובתי תודה רבה, איזה כייף שיש לי אותך

Reply
עדי נובמבר 6, 2020 at 10:49 am

אפשר לוותר על סירופ הסוכר ?

Reply
קרן אגם נובמבר 6, 2020 at 12:57 pm

אפשר אבל אז לקחת בחשבון שזה פחות יישמר טרי
סירופ סוכר עוזר לשמור על לחות וטריות

Reply
חיה פטשניקg מאי 11, 2016 at 5:34 am

הכל נראה מעולה!
אנסה הבוקר את שבלולי הקנמון ואדווח.
תודה

Reply
קרן אגם מאי 11, 2016 at 7:42 am

בהצלחה:-) ספרי איך יצא

Reply
סיגל ינואר 11, 2020 at 3:23 pm

האם ניתן למלא את העוגה בנוטלה במקום קינמןן?

Reply
קרן אגם ינואר 11, 2020 at 3:49 pm

כן בטח
רצוי להכניס למקפיא אחרי גלגול הבצק לרולדה ככדי שהשוקולד מעט יתקשה ואז להוציא ולחתוך

Reply
סיגל ינואר 12, 2020 at 7:54 am

קרן, האם תוכלי לתתמתכון למילוי שוקולד שהוא לא ממרח קנוי? משהו מעלף וטעים?

Reply
קרן אגם ינואר 12, 2020 at 10:20 am
סימה. פולק יולי 22, 2016 at 3:29 pm

קרן. עדיין לא ניסיתי. את המתכונים. שלך אבל את ממש נראית לי אלופה. יישר. כח.

Reply
קרן אגם יולי 22, 2016 at 3:37 pm

תודה רבה!

Reply
רחל אוקטובר 30, 2016 at 11:57 pm

היי קרן, מזמן לא הגבתי….. הכנתי את שושני השמרים למפגש חברות , יצא טעים כל כך… תודה על אתר נפלא עם עוגות נהדרות, אימצתי בחום❤️

Reply
קרן אגם אוקטובר 31, 2016 at 6:37 am

תודה רבה רחל

Reply
נויה ינואר 8, 2017 at 1:20 pm

המתכון הזה פשוט נהדר. הכנתי ויצא מדהים, כולם נהנו והחמיאו.
קרן, המתכונים שלך נפלאים ומאז שגיליתי אותך פשוט התמכרתי 🙂

Reply
קרן אגם ינואר 8, 2017 at 3:27 pm

איזה לי כייף לי נויה תודה! שמחה מאוד שאהבת 🙂

Reply
אפרת יולי 17, 2019 at 8:24 pm

תודה על מתכונים נפלאים ושיתוף הסיפורים שמאחוריהם.
אשמח להכין אותם גם במילוי שוקוד/ קקאו,כדי לשמח את הילדים שביננו.
מהו המילוי שוקולד שאת ממליצה כדי שיצא עסיסי?
תודה

Reply
קרן אגם יולי 17, 2019 at 10:36 pm

תודה אפרת
את יכולה לקחת מתכון למילוי מהרוגעלך קקאו בלינק הזה
https://kerenagam.co.il/עוגת-רוגעלך-מבולגנת/

Reply
יפעת מאי 1, 2017 at 1:09 pm

היי! האם אפשר להכין את הבצק ערב קודם ולאפות רק בבוקר?

Reply
קרן אגם מאי 1, 2017 at 1:10 pm

בוודאי, להתפיח במקרר מכוסה ולהכין בבוקר.

Reply
יפעת מאי 1, 2017 at 3:33 pm

תודה רבה!
והאם אפשר להכין את השושנים בלילה ובבוקר רק לאפות?

Reply
אביה יוני 25, 2020 at 8:14 pm

בטעות שמתי כוס סוכר. כמה זה גרוע? האם לשנות משהו בהמשך שלא יצא מתוק מידי? תודה

Reply
קרן אגם יוני 25, 2020 at 9:21 pm

זה המון ולשמרים אולי יהיה קשה לתפוח

Reply
איילת אוגוסט 28, 2017 at 3:34 pm

קרן זה נראה מדהים ואני מוכרחה להכין!
נ.ב. – מאיפה הכלים המשגעים האלה?

Reply
קרן אגם אוגוסט 28, 2017 at 6:35 pm

תודה איילת, הכלי העגול הושאל מחברה, שקנתה אותו מהקדרית הזו :
https://www.facebook.com/NurithaKadarut/?fref=ts
את התבניות הארוכות רכשתי אצל ליאור המהממת מסטודיו 1220 :
https://www.facebook.com/lior.shachar.50?ref=ts&fref=ts

Reply
לירון אוגוסט 31, 2017 at 6:01 pm

שלום אפשר להחליף את החלב בחלב שקדים?
ולהחליף את כל הממרח קינמון לממרח שוקולד נוגט?

תודה על ההתייחסות

Reply
קרן אגם אוגוסט 31, 2017 at 7:07 pm

הי לירון, אין בעיה בשניהם.
חלב בחלב סויה או שקדים, ואת הממרח קינמון לממרח אחר, הבצק יאהב כל ממרח:-)

Reply
הילה מרץ 29, 2020 at 3:35 pm

הי קרן, מתה על המתכונים שלך! התחלתי להכין ולא שמתי לב שאין לי קורנפלור… אפשר בלי? להחליף במשהו? תודה!

Reply
קרן אגם מרץ 29, 2020 at 3:57 pm

אין בעיה לוותר

Reply
אלינור ספטמבר 27, 2017 at 5:42 pm

היי אין לי מיקסר עם וו לישה האם אני יכולה ללוש את הבצק ביד?
תודה 🙂

Reply
קרן אגם ספטמבר 28, 2017 at 8:55 am

בגדול זה אפשרי, אבל זה דורש הרבה כח,וסבלנות.
אני מצרפת לך מאמר ללישה ידנית, בהצלחה.
http://www.kipa.co.il/community/show/9761799/

Reply
אלינור אוקטובר 1, 2017 at 10:10 am

תודה רבה 🙂

Reply
קריסטין נובמבר 1, 2017 at 3:58 pm

מדהימה …… עשיתי אותה תודה לך על המתכון המעולה ❤️

Reply
קרן אגם נובמבר 1, 2017 at 4:33 pm

תודה קריסטין 🙂

Reply
ליעד יולי 19, 2019 at 9:44 am

אפשר להחליף את הכוס סוכר באבקת סוכר? אם כן באיזה יחס?

Reply
תמר נובמבר 30, 2017 at 12:36 pm

היי קרן
לגבי כמות הקמח ישנה טעות 4 כובות ולא 3

Reply
קרן אגם נובמבר 30, 2017 at 12:46 pm

הי תמר
תודה על תשומת הלב, הכוונה היתה ל 3.5 כוסות קמח.
זו הכמות המדוייקת.

Reply
ענת ינואר 21, 2018 at 9:52 am

תודה על המתכון, נראה מעולה.
אם אני שמה להתפתח ליותר משעה וחצי (נגיד 3 או 4 שעות), האם לשים במקרר או להשאיר בחוץ באזור חמים?
תודה

Reply
קרן אגם ינואר 21, 2018 at 11:05 am

במקרר:-) אפשר גם כמה וכמה שעות לפני.

Reply
ניצן דצמבר 24, 2020 at 5:49 pm

היי קרן
אפשר להכין את הבצק ולהתפיח לילה במקרר? כלומר להכין בערב שלפני ולאפות רק בצהריים יום אחרי…

Reply
קרן אגם דצמבר 24, 2020 at 10:26 pm

כן ניצן אין בעיה

Reply
אור פברואר 3, 2018 at 11:31 am

לכמה שושנים המתכון יוצא?

Reply
קרן אגם פברואר 3, 2018 at 11:35 am

אפשר לראות בתמונה שיצאו לי 6 שושנים גדולות.
אפשר לחתוך קטן יותר ולהכין יותר שושנים סביב ה 8.

Reply
אור פברואר 3, 2018 at 11:36 am

סבבה תודה! 🙂

Reply
ליאור מרץ 9, 2018 at 7:32 am

הי קרן,
הייתי אצלך בסדנא והכנו את המילוי של הקינמון והחמאה בדרך אחרת, כמו קרם (שהיה מעולה) . איך עושים את זה? זה משנה מבחינת הטעם או שזה אותו הדבר?

Reply
קרן אגם מרץ 9, 2018 at 8:21 am

נכון:-)אני בדרך כלל שלחת את זהבמייל אחרי הסדנה עם כל המתכונים, לערבב 150 גר׳ חמאה רכה מאוד עם 2 כפות אבקת קינמון ו 1.5 כוסות סוכר חום בהיר.
זה היה המילוי.

Reply
אביב מרץ 17, 2018 at 12:23 pm

שלום קרן,
כשאני מכינה את הבצק לשבלולי קינמון הוא יוצא לי דביק ואני צריכה להוסיף עוד 2/3 כוס קמח כדי שיהיה אחיד.
יכול להיות שבמתכון צריך יותר מ500 גר קמח?
תודה, אביב

Reply
קרן אגם מרץ 17, 2018 at 1:03 pm

הי אביב, המתכון מדוייק אבל לפעמים יש הבדלים שנובעים מהמון גורמים שונים, בין המתכון לבין מה שאנחנ ומכינים בבית.
אני מציעה שלא תוסיפי את כל ה נוזל (חלב או מים) בבת אחת אלא חצי מהכמות ואז לאט לאט כמה שהבצק צריך.
עדיף להפחית בכמות הנוזל ולא להוסיף עוד קמח שמייבש את הבצק.

Reply
שרון אפריל 21, 2018 at 5:00 pm

ניסיתי את המתכון לעוגה והיא יצאה מדהימה טעמים מדהימים עם רכות ממש אי אפשר להפסיק לאכול אותה כל הכבוד על המתכון

Reply
קרן אגם אפריל 21, 2018 at 6:33 pm

אני כל כל שמחה לשמוע, תודה

Reply
אור יוני 25, 2018 at 10:54 am

מאוהבת בבלוג שלך!! ⁦❤️⁩⁦❤️⁩⁦❤️⁩ הגישה שלך באפייה, האסטטיקה… אין דברים כאלו! הכנתי את העוגה וקראתי בערך את כל הבלוג להנאתי..

Reply
קרן אגם יוני 25, 2018 at 12:18 pm

תגובה מרגשת ומחממת את הלב!
תודה רבה אור

Reply
נעה יולי 4, 2018 at 11:43 pm

היי קרן,
הבלוג שלך מקסים! נפגשנו רק עכשיו ואני מתכוונת לנסות הרבה מתכונים 🙂
התחלתי בעוגה הזאת ומשום מה הבצק יצא מאד נוזלי. הייתי צריכה להוסיף הרבה קמח.
הכנתי הכל בדיוק לפי ההוראות והכמויות.. מה התפקשש?
וגם – האם את אופה על טורבו?
תודה רבה,
נעה

Reply
גפן ספטמבר 21, 2018 at 11:40 am

אצלי יותר אוהבים מילוי שוקולד, איך היית ממליצה לי להכין את המילוי?
תודה
גפן

Reply
גלית נובמבר 29, 2018 at 8:13 am

וואו נראה, מקסים, טעים ושנאפה בהרבה מאוד אהבה!!! תודה, אני הולכת לנסות. אגב, לא מצאתי גרסה להדפסה במסך זה…

Reply
קרן אגם נובמבר 29, 2018 at 8:31 am

תודה גלית
מתחת לתמונה האחרונה בפוסט יש מצד שמאל אופציה להדפסה (כתוב PRINT בירוק)

Reply
שקד נובמבר 30, 2018 at 2:52 pm

הכפלתי את כמות הבצק
מקווה שעדיין זה יצליח לתפוח

Reply
מור אפריל 28, 2020 at 3:53 pm

היי קרן,
ניתן להמיר בשמרים טריים? אם כן, מה הכמות?
תודה!

Reply
קרן אגם אפריל 28, 2020 at 5:23 pm

2 כפות שמרים יבשים זה 50 גר׳ שמרים טריים

Reply
תמר מרץ 2, 2019 at 3:03 pm

מתכון מנצח! הכנתי כמה וכמה פעמים ותמיד משתגעים על העוגה הזאת 🙂

Reply
קרן אגם מרץ 2, 2019 at 3:05 pm

תודה רבה תמר

Reply
נטלי מרץ 3, 2019 at 8:11 am

היי.. תודה על המתכון, רצה לנסות! שאלה קטנה, האם האפייה היא טורבו או אפייה רגילה?

Reply
קרן אגם מרץ 4, 2019 at 4:09 pm

הי נטלי
אני אופה תמיד בתכנית תנור רגילה

Reply
רותי אפריל 5, 2019 at 11:29 am

היי קרן. עוגה מדהימה, מכינה אותה כבר כמה פעמים והיא יוצאת מושלמת. אני רוצה להכין אותה הפעם בצורת חלה ולא שושנים. האם יש לדעתך הנחיות מיוחדות?
תודה רבה

Reply
קרן אגם אפריל 5, 2019 at 4:56 pm

הי רותי, לא ככ הבנתי אם את רוצה חלה עם מילוי הקינמון?
או רק חלה מהבצק.
אם את רוצה להכין חלה עם מילוי את יכולה לרדד את הבצק למלבן כמה שיותר גדול, למרוח מילוי, לחלק לשלוש וכל חלק לגלגל לרצועה ולקלוע את שלושת הרצועות

Reply
ביתיה אוקטובר 4, 2019 at 11:45 am

תקשיבי, יצא לי מאפה חלומי
אני אופה הרבה ויוצא לי טוב
אבח המתכון הזה התעלה על כולם
תודה רבה ממש
הייתי מוסיפה לך תמונה אבל לא מוצאת איך

Reply
קרן אגם אוקטובר 4, 2019 at 1:09 pm

תודה איך אני שמחה לשמוע!
תמונות אפשר תמיד להעלות לאינסטוש ולתייג אותי

Reply
סמדר אוקטובר 7, 2019 at 1:03 pm

היי, יקירה, בעלת המתכונים המווושלמים,
אין לי סוכר חום וקורנפלור למילוי, מה את ממליצה?
רק סוכר לבן ובלי קורנפלור זה בסדר?

Reply
קרן אגם אוקטובר 7, 2019 at 4:50 pm

לגמרי בסדר
🙂 חתימה טובה!

Reply
מירב נובמבר 4, 2019 at 8:36 pm

היי קרן. נהנת לקרוא את המתכונים ולהעשיר את הידע שלי
רציתי לשאול כשאת כותבת כוס במתכונים שלך לאיזה כוס את מתחיחסת
האם לכוס אוניברסלית (240)
או אחרת
המון תודה

Reply
קרן אגם נובמבר 4, 2019 at 8:40 pm

תודה מירב, משמח לשמוע.התחייסות לכוסות תמיד במידות של כוסמאוניברסלית

Reply
הגר שטייגמן דצמבר 26, 2019 at 12:50 pm

היי קרן, אני בדיוק מכינה את הבצק שמרים
נשאר לי הרבה נוזלים מיותרים, יכול להיות שזה 140 מ"ל ולא 240?
חג שמח:)

Reply
קרן אגם דצמבר 26, 2019 at 2:46 pm

אין טעות במתכון אבל לפעמים לא צריך את כל כמות הנוזלים וזה בסדר

Reply
עדי פברואר 20, 2020 at 12:51 pm

***אזהרה חמורה***
מי שמכין את המתכון הנ"ל מסתכן בדרישה אין סופית של המשפחה להכין את אותו מתכון שוב ושוב ושוב .
שום גיוון לא יתקבל יותר לעולם.
על אחריותכם
פיתרון הוא להכין בסתר ולאכול לבד בלי כיבודים

Reply
קרן אגם פברואר 20, 2020 at 4:21 pm

חחח הצחקת אותי ! תודה על השיתוף המהמם

Reply
ענת אפריל 18, 2020 at 1:04 pm

היי קרן
בשל קוצר זמן- האם התפיחה השנייה לאחר הכנת השושנים יכולה להיות פחות מחצי שעה? או שזה יזיק משמעותית למתכון?

Reply
קרן אגם אפריל 18, 2020 at 1:35 pm

ככול במתפיחים פחות השושנים יייצאו פחות אווריריות אבל אחלה
ואפשר בגלל קוצר זמן להתפיח בתנור כשהוא על 40 מעלות

Reply
שני אפריל 19, 2020 at 9:43 am

יצא מדהים , השמרים הכי טעימים שיצאו לי ever!
הדבר היחידי שהייתי מדגישה זה שצריך לשמור הרבה מקום בתבנית לתפיחה שנייה … השארתי מעט מדי והם הצטופפו נורא וזה יצר מראה קצת חייזרי.
מתכון אליפות !

Reply
קרן אגם אפריל 19, 2020 at 9:46 am

אני אוהבת שזה מקבל קצת מראה חייזרי 🙂
זה בהחלט עניין של העדפה

Reply
ענת אוקטובר 30, 2020 at 8:56 am

האם אפשר להשתמש בקמח כוסמין?

Reply
קרן אגם אוקטובר 30, 2020 at 9:56 am

כוסמין לבן אפשרי
פחות ממליצה על מלא בעוגות שמרים

Reply
יעל אפריל 20, 2020 at 1:27 pm

הי קרן,
אפשר להוסיף למלית קקאו כדי שייצא מילוי שוקולד וקינמון ? אם כן אז מה הכמות?

תודה, יעל

Reply
קרן אגם אפריל 20, 2020 at 4:02 pm

סטח שאפשר
4-5 כפות

Reply
דניאל אפריל 28, 2020 at 3:15 pm

היי. מה ניתן למרוח על שמרים במקום ביצה ובכל זאת לקבל צבע שזוף ויפה?

Reply
קרן אגם מאי 3, 2020 at 11:36 pm

2 כפות מים עם כפית שמן וכפית סוכר

Reply
גל-יה מאי 5, 2020 at 9:03 pm

בצק נפלא, תפח נהדר
חבל שאי אפשר להעלות תמונה.
הלכתי בשיטת הרולדה וחתכתי לשבלולים.
פשוט מצויין תודה רבה.

Reply
קרן אגם מאי 5, 2020 at 9:27 pm

תודה שמחה לשמוע

Reply
ליטל יולי 13, 2020 at 10:55 pm

יצא מעולה ! תודה קרן!שאלה קטנה- איפה לשמור אותן? ( מקרר?) וכמה ימים אפשר. תודה רבה

Reply
קרן אגם יולי 14, 2020 at 6:43 am

מאפי שמרים במיטבם ביום באפייה
הכי מומלץ להקפיא אותן כשהן עדיין טריות ולחמם לפני הגשה

Reply
ליטל עצמון יולי 15, 2020 at 12:36 pm

מעולה, תודה!

Reply
Eve אוגוסט 5, 2020 at 1:04 pm

היי קרן, ניסיתי להכין את הבצק שמרים לקראנץ שוקולד, עשיתי הכל לפי המתכון ולא נראה שהוא תפח בלילה במקרר. כמה יותר תפוח הוא אמור להיות?

Reply
קרן אגם אוגוסט 5, 2020 at 2:00 pm

זה בסדר
לא תופח הרבה
תוציאי ותני לו להגיע לטמפרטורת החדר ולהמשיך כרגיל

Reply
Mila אוגוסט 29, 2020 at 9:39 pm

הכנתי גם עם קינמון וגם מילוי שוקולד יצא מושלםםם
תודה קרן:))

Reply
יאנה ספטמבר 26, 2020 at 12:11 pm

היי!
פעם ראשונה שאני מכינה בצק שמרים כלשהו וזה היה ברור שזה יהיה מתכון שלך- יצא מהמם!
במלית השתמשתי גם באגוזים טחונים ויצא מושלם.
תודה רבה קרן

Reply
נילי פברואר 3, 2021 at 9:06 pm

הי, תודה על המתכון! האם אפשר להתפיח את הבצק התפחה ראשונה למשך לילה במקרר?

Reply
קרן אגם פברואר 3, 2021 at 10:53 pm

בהילט

Reply
דניאל מרץ 4, 2021 at 12:33 pm

היי אפשר לשלב בין קמח לחם ללבן במתכון הזה?

Reply
רוני בן דרור מרץ 18, 2021 at 9:05 pm

תודההה
והקורנפלור באמת לתערןבת הקינמון?
מעניין למה..?

Reply
קרן אגם מרץ 19, 2021 at 8:24 am

לא חובה

Reply
רוני מרץ 19, 2021 at 8:43 am

כמובן שאוסיף, רק תמהני למה? מה תפקידו?

Reply
תמי אפריל 27, 2021 at 12:54 pm

קרן האם אפשרי להכין ולהקפיא ללא אפייה ולאפות מתי שרוצים

Reply
קרן אגם אפריל 27, 2021 at 1:48 pm

כן אין בעיה

Reply
שירן אוגוסט 5, 2021 at 7:59 pm

היי קרן יקרה
האם אפשר להשאיר את הבצק במקרר 48 שעות ולאחר מכן לאפות?

Reply
משכית אורמינר אוגוסט 9, 2021 at 3:20 pm

היי:) נראה מושלם! רציתי לשאול אם אפשר להכין את הצורה וכל התהליך בערב, להכניס למקרר ללילה, ולאפות בבוקר?
והאם יש לך מתכון לציפוי גלייז? תודה רבה!

Reply
קרן אגם אוגוסט 10, 2021 at 7:02 am

אפשר. לגלייז אפשר לחפש בבלוג את הסינבון ללא לישה

Reply
משכית אוגוסט 9, 2021 at 3:23 pm

היי:) נראה מושלם! רציתי לשאול אם אפשר להכין את הצורה וכל התהליך בערב, להכניס למקרר ללילה, ולאפות בבוקר?
והאם יש לך מתכון לציפוי גלייז? תודה רבה!

Reply

Leave a Comment