עוגות גבינהפאי וטארט

שטרודל גבינה ותותים

ינואר 14, 2020 4 Comments

לא מזמן כשעברנו דירה, קנינו מקרר חדש, המקרר הישן ששימש כמה שנים

טובות את הבית ואת סדנאות האפייה היה במצב כל כך גרוע, וידעתי כל הזמן שכשנעבור נשדרג.

את המקרר הקודם קניתי לפני שהגדולה נולדה, כלומר הוא היה בן 21 כשנפרדתי ממנו.

הוא היה כבר קשיש במצב קשה, ואני לא ויתרתי עליו.

רק עכשיו כשקנינו את המקרר החדש, קיבלתי קצת פרספקטיבה וקלטתי כמה המקרר הישן היה באמת דרעק.

אז למה לא זרקתי? גם הבן זוג תמיד שאל.

הוא עלה לי 8000 שקל אני אומרת לו, אבל זה היה לפני 20 שנה! הוא מחזיר לי.

נכון, לקחתי אותו בירושה בגירושים מבעלי הראשון! נכון הוא אומר, אבל זה היה לפני מליון שניםםםםם!

כל כך קשה לי להיפרד מחפצים, שאני גוררת איתי עוד כמה כאלו שהבן זוג היה מתתתתת להעיף מהבית.

יכול להיות שאני סנטימנטלית, ואוהבת מזכרות, ואולי אני סתם חסכנית.

מאז שאני עם המקרר החדש, פתאום כלום לא מתקלקל לי ולמצרכים שבמקרר יש חיים ארוכים באופן מפתיע.

גבינות מחזיקות מעמד, ירקות ופירות נשארים טריים, המשקאות קרים! קיצר… רק עכשיו קלטתי איזה טומטום

הייתי כשלא החלפתי מקרר קודם. עקשן אני! מזל שור.

אז מאז שהוא פה, והכל מחזיק מעמד יותר זמן במקרר, יש לי המון מצרכים שמחכים שמישהו יכין מהם משהו.

כמו למשל מלא גבינות ריקוטה שקיבלתי ממשק יעקבס, דפי פילו מחבילה שפתחתי לפני

שבוע ולא השתמשתי בכולה, ותותים שמחזיקים כבר שבוע מעמד כאילו כרגע נקטפו מהשדה

(סתאאאם, ברור שמהשדה יותר טעימים)

הבוקר שידרגתי את כל השאריות האלו והכנתי שטרודל גבינה ותותים, כל כך טעים! יצאו לי שלוש רולדות

ממש יפות, ואני לא יכולה להפסיק לאכול מהן, וכבר מחכה לארוחת ערב המשפחתית הבאה בה אני

אכין שוב למשפחה המורחבת שכן אוכלת מאפים שאני מכינה בניגוד לילדים שלי שמכורים לפתי בר בלבד.

אל תרוצו לחפש ריקוטה בכל העיר, אפשר להמיר אותה גם בטוב טעם או כנען, ולשלב עם עוד גבינה לבנה

אם אין לכם מספיק.

ואם אתם אוהבים את נטלי מעוגיונט כמוני, גם לה יש מתכון מצויין לשטרודל דומה וקצת שונה.

שטרודל גבינה ותותים/שלושה שטרודלים גדולים

מצרכים למתכון:

9 עלי פילו מופשרים

מיכל (250 מ״ל)שמנת מתוקה להקצפה

מיכל (250 גר׳) גבינת ריקוטה 5%

חצי מיכל (125 גר׳) גבינה לבנה

כפית תמצית וניל

כוס (200 גר׳)סוכר לבן

3 כפות גדושות קורנפלור

1/2 כפית גרידת לימון

10-12  תותים בינוניים שטופים, נקיים וקצוצים לריבועים

100 גר׳ חמאה מומסת (אפשר גם ספריי שמן קנולה)

ביצה טרופה

לקישוט:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה ומחממים תנור ל 200 מעלות.

בקערת המיקסר מקציפים שמנת מתוקה לקצפת

מורידים מהירות, מוסיפים סוכר, גבינת ריקוטה וגבינה לבנה, וניל קורנפלור וגרידת לימון ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.

על משטח מרופד בנייר אפייה, פורסים עלה פילו, מורחים אותו בחמאה מומסת, מניחים מעליו עוד שני עלים

מורחים את העלה העליון גם כן בחמאה מומסת.

מעבירים 1/3 מהמלית לשליש התחתון (לרוחב) של עלי הפילו הפרוסים,מפזרים 1/3 מהתותים הקצוצים

מגלגלים לרולדה הדוקה, ומניחים על התבנית.

חוזרים על הפעולה ומכינים עוד שתי רולדות. מניחים את כולן על תבנית האפייה ומברישים בביצה טרופה.

אופים כ 30-35 דקות עד שהרולדות זהובות

מוציאים ומקשטים באבקת סוכר לפני שאוכלים.

הרולדות במיטבן ביום האפייה והן טעימות מאוד כשהן חמות.

**אפשר להחליף תותים בפירות יער קפואים (יש גם תותים קפואים) או לוותר

Print Friendly, PDF & Email

4 Comments

טליה ינואר 14, 2020 at 9:45 pm

אפשר לעשות מעלי הפילו של שמרית?

Reply
קרן אגם ינואר 14, 2020 at 9:50 pm

בטח, הם מעולים

Reply
נעם ינואר 16, 2020 at 2:16 pm

מה עם הקורנפלור?

Reply
קרן אגם ינואר 16, 2020 at 4:36 pm

צודק
תיקנתי

Reply

Leave a Comment