פאי וטארט

שטרודל תפוחים מבצק פילו

ספטמבר 11, 2020 57 Comments

היש יותר קל מלקחת עלי פילו, למרוח עליהם חמאה, או להבריש בשמן זית, למלא במה שאוהבים, לגלגל

ולאפות? אין ספק שפילו זה גלגל הצלה רציני בכל מה שקשור למטבח. לקראת החג, הכנתי לכם וורסיה

מעולה לשטרודל מהיר הכנה, במינימום מאמץ ועבודה, ואפשר גם לאפות אותו סמוך להגשה, מוגש חם,

ועם כדור גלידה או קצפת בצד, אתם הולכים להיות מארחי השנה!

 

שטרודל תפוחים מבצק פילו/2 שטרודלים

מצרכים למתכון:

8 עלי פילו

5 תפוחים (אפשר גרני סמית ואפשר כל סוג אחר) קלופים, נקיים מליבה וחתוכים לקוביות קטנות

60 גר חמאה

1/2 כוס (100 גר׳) סוכר חום בהיר

2 כפיות קינמון

2 כפות מיץ לימון

1כפית תמצית וניל

עוד 50 גר׳ חמאה להברשה

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

במחבת גדולה מקפיצים תפוחים בחמאה, למשך כמה דקות עד שהם מעט מתרכככים, מוסיפים סוכר חום,

לימון, וניל, וקינמון וממשיכים לבשל עוד 2-3 דקות. מצננים .

מחממים תנור ל 190 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

פורסים עלה פיו על השיש ומברישים אותו בחמאה מומסת

חוזרים על הפעולה עם עוד 2-3 עלים.

מניחים בתחתית העלים לרוחב, לחלק שקרוב אליכם מחצית מכמות התפוחים. מגלגלים את העלים לרולדה

ומניחים על תבנית התנור.

חוזרים על הפעולה עם מחצית המצרכים שנותרו, לי לא היו מספיק תפוחים השלמתי עם 1/2 בננה

שפרסתי והנחתי את פרוסות הבננה על התפוחים שעל הבצק.

מכניסים לתנור ל 15-22 דקות עד שהגלילות שזופות יפה. מקשטים באבקת סוכר, ומגישים חם עם גלידת

וניל או קצפת בצד.

**אפשר להכין את הגלילים, להכניס למקרר ולאפות לקראת הגשה במינימום מאמץ

**אפשר לחמם לפני הגשה במיקרו מעט או בתנור.

**שומרים את השטרודלים במקרר למשך יום יומיים והם כמובן במיטבם סמוך ליציאתם מהתנור.

 

Print Friendly, PDF & Email

57 Comments

אור ספטמבר 11, 2020 at 10:52 pm

האם אפשר לקחם מקל וניל אמיתי? אם כן מה הכמות ?

Reply
קרן אגם ספטמבר 12, 2020 at 7:57 am

מקל שלם קטן

Reply
קרן ספטמבר 12, 2020 at 10:03 am

שאלה שאולי קצת הורסת.. האם אפשר למלא במשהו שהוא לא כולל פירות?

Reply
קרן אגם ספטמבר 12, 2020 at 8:18 pm

אפשר למלא בכל מה שאוהבים

Reply
לוי נצחיה יוני 22, 2021 at 2:45 pm

צריך למרוח ביצה לפני התנור או חמאה מומסת ???

Reply
קרן אגם יוני 22, 2021 at 5:50 pm

רק חמאה

Reply
דניאל ספטמבר 6, 2021 at 3:43 pm

היי,
צריך לסנן את הנוזלים מהתפוחים??

Reply
קרן אגם ספטמבר 7, 2021 at 7:49 am

אני לא סיננתי

Reply
רוחמה ספטמבר 12, 2020 at 11:49 pm

במה אפשר להמיר את החמאה כדי שהשטרודל תהיה פרווה

Reply
קרן אגם ספטמבר 13, 2020 at 6:54 pm

מחמאה

Reply
ענת ספטמבר 15, 2020 at 10:41 am

אפשר שמן קוקוס או שלא יתאים?

Reply
קרן אגם ספטמבר 15, 2020 at 11:44 am

מתאים בטח

Reply
אלה אוגוסט 24, 2021 at 9:24 pm

הי.. שאלה- אפשר להקפיא?

Reply
קרן אגם אוגוסט 25, 2021 at 12:53 pm

כן אין בעיה לפני או אחרי אפיה

Reply
אליענה שגיא ספטמבר 13, 2020 at 11:05 am

יצא מושלם מושלם מושלם
תודה מקרב לב ושנה טובה ❤️

Reply
קרן אגם ספטמבר 13, 2020 at 6:54 pm

שנה מהממת אליענה

Reply
Dorit ספטמבר 15, 2020 at 6:54 pm

הי, בצק פילו של 500 גר זה בסדר?
לא הצלחתי להבין כמה דפים יש במארז :/

Reply
קרן אגם ספטמבר 15, 2020 at 10:09 pm

נראה לי שכן
תבדקי כמה עלים יש שם
את צריכה סביב 8 עלים

Reply
בתאל ספטמבר 24, 2020 at 10:29 pm

אם אני רוצה להמיר לפרווה איזה כמויות שמן לשים?
נ.ב. תודה! את מהממת ואני אופה איתך כל שבוע 🙂

Reply
קרן אגם ספטמבר 24, 2020 at 11:22 pm

תודה!
ממש קצת במחבת כף שתיים

Reply
מאיה ספטמבר 17, 2020 at 10:40 am

היי קרן! ראשית- את מדהימה!! תודה על שלל מתכונים קלים להכנה, מפורטים להפליא והחשוב ביותר- טעימים משו משו!!

רציתי לדעת במתכון הזה, על מנת שיהיה פרווה לארוחת החג, האם לדעתך כדי להמיר בשמן קוקוס או במרגרינה? )אני גרה בארהב ואין פה מחמאה, יש מרגרינה כמובן….) תודה רבה ושנה מעולה!!!

Reply
קרן אגם ספטמבר 17, 2020 at 11:55 am

מרגרינה זה אחלה למי שאין לו בעיה עם זה, ושמן קוקוס גם, ולקחת בחשבון שיש טעם מעט קוקוסי

Reply
גלית ספטמבר 27, 2021 at 10:34 am

יש המון נוזלים במחבת והתפוחים נעשים רכים מאוד. האם להמתין ולאדות את כל הנוזלים או פשוט לסנן אותן אחרי שהתפוחים מצטננים?

Reply
קרן אגם ספטמבר 27, 2021 at 2:38 pm

אפשר לאדות או קצת לסנן

Reply
אילה ספטמבר 27, 2020 at 12:33 pm

היי קרן
בסרטון הברשת בסוף בביצה ובמתכון לא…

Reply
קרן אגם ספטמבר 27, 2020 at 12:52 pm

בחמאה מומסת, לא בביצה גם לא בסרטון

Reply
גלית אוקטובר 22, 2020 at 11:37 pm

הי קרן
האם אפשר להשתמש בבצק פילאס?
להבריש לםני אפייה בחמאה מומסת?

Reply
קרן אגם אוקטובר 22, 2020 at 11:47 pm

אפשר בפילאס להבריש בביצה טרופה

Reply
זהבה נובמבר 6, 2020 at 3:58 pm

בטעות שמנו סודה לשתייה במקום א.סוכר לפיזור מלמעלה(היה באותה אריזה)

Reply
קרן אגם נובמבר 6, 2020 at 5:03 pm

אאוצ׳, מקוה שהצלחתם לנקות את זה

Reply
מעיין דצמבר 8, 2020 at 3:07 am

היי קרן אני ממש חדשה באפיי ורציתי לדעת אם אפשר להחליף את הבצק פילו בבצק עלים?

Reply
קרן אגם דצמבר 8, 2020 at 7:13 am

כן רק שזמן האפייה מתארך ויש להבריש את הרולדה בביצה טרופה לפני תנור

Reply
Najwan Zeidan ינואר 27, 2021 at 11:52 am

את פשוט מדהימה!!!

Reply
קרן אגם ינואר 27, 2021 at 6:09 pm

תודה!

Reply
שיר פברואר 2, 2021 at 2:04 pm

היי,
אני רוצה להכין בבוקר ולאפות בערב.
אם אשמור במקרר, התפוחים לא ירטיבו את הפילו, ובאפייה זה יצא רטוב?
תודה

Reply
קרן אגם פברואר 2, 2021 at 10:07 pm

עדיף ליתר בטחון להקפיא לא למקרר

Reply
רייצ'ל יולי 2, 2021 at 4:23 pm

היי,
לכמה אנשים מספיקות הרולדות.בתמונות הן נראות מאד קטנות

Reply
קרן אגם יולי 2, 2021 at 11:57 pm

הן לא קטנות בכלל
אם זנ לקינוח לארוחה אז שישה מינימום

Reply
ליז קינן פברואר 19, 2021 at 9:33 am

היי קרן
כמב דפי פילו לכל רולדה צריך?

Reply
קרן אגם פברואר 19, 2021 at 11:58 pm

4

Reply
דניאלה מאי 16, 2021 at 2:06 pm

יש לך עצה מה עושים עם הרוטב הנהדר שנשאר מהתפוחים? 🙂 (סיננתי את התפוחים כמובן, שלא ירטיבו את הדפי פילו)

Reply
קרן אגם מאי 17, 2021 at 8:36 am

אפשר לצמצם אותו מעט ולשים על גלידה

Reply
עירית מאי 17, 2021 at 12:05 pm

הי קרן
יצא נהדר ומראש הוספתי קצת בננה (כמו שכתבת שנולד ממצוקת תפוחים..) חגיגת טעמים
תודה רבה כתמיד

Reply
קרן אגם מאי 17, 2021 at 7:31 pm

תודה עירית חג שמייח

Reply
O יוני 21, 2021 at 5:49 pm

ניתן להקפיא לאחר האפיה או עדיף לפני האפיה?

Reply
קרן אגם יוני 22, 2021 at 9:01 am

לפני אפייה אחרי עיצוב הכי טוב להקפיא ואז מיד להוציא לאפייה

Reply
גיא אלמוג יוני 22, 2021 at 1:56 pm

איך מגיעים לסרטונים??

Reply
קרן אגם יוני 22, 2021 at 5:51 pm

לצערי הם לא קיימים יותר אבל כשיש סרטונים הם בדף האינסטגרם שלי

Reply
תמרוני אוגוסט 2, 2021 at 8:02 pm

אבא ביקש שטרודל ויצא אליפות
שמתי פחות סוכר (חצי פחות) ממה שרשמת במתכון והיה אחלה !

Reply
קרן אוגוסט 21, 2021 at 11:39 pm

היי
האם אפשר להקפיא לאחר האפיה?
או להכין את הגלילים וכשרוצים לאפות להוציא מהמקפיא ולאפות?

Reply
קרן אגם אוגוסט 22, 2021 at 8:21 pm

לפני אפיה זה מעולה

Reply
שלומי אוגוסט 26, 2021 at 5:17 pm

הי. תודה. נראה מעולה. אכין לערב ראש השנה.

השאלה אם יכול להכין יום לפני, בלי לאפות, לשמור במקרר ולאפות למחרת לפני ההגשה.
תודהה

Reply
קרן אגם אוגוסט 26, 2021 at 5:18 pm

כן

Reply
מיר ספטמבר 1, 2021 at 7:20 pm

שלום
האם אפשר להשתמש בשמן קנולה במקום בחמאה?
תודה רבה

Reply
קרן אגם ספטמבר 2, 2021 at 7:44 am

אפשר שמן קוקוס או נטורינה לתפוחים עצמם וספרי שמן להברשה של העלים

Reply
עמליה שורצברד ספטמבר 9, 2021 at 1:55 pm

אני הקפאתי בפריזר הוצאתי הפדרלי הכנסתי לתנור בזמן שאכלנו עיקריות יצא אליפות.

Reply
קרן אגם ספטמבר 9, 2021 at 7:14 pm

שמחה לשמוע

Reply

Leave a Comment