היש יותר קל מלקחת עלי פילו, למרוח עליהם חמאה, או להבריש בשמן זית, למלא במה שאוהבים, לגלגל
ולאפות? אין ספק שפילו זה גלגל הצלה רציני בכל מה שקשור למטבח. לקראת החג, הכנתי לכם וורסיה
מעולה לשטרודל מהיר הכנה, במינימום מאמץ ועבודה, ואפשר גם לאפות אותו סמוך להגשה, מוגש חם,
ועם כדור גלידה או קצפת בצד, אתם הולכים להיות מארחי השנה!
שטרודל תפוחים מבצק פילו/2 שטרודלים
מצרכים למתכון:
8 עלי פילו
5 תפוחים (אפשר גרני סמית ואפשר כל סוג אחר) קלופים, נקיים מליבה וחתוכים לקוביות קטנות
60 גר חמאה
1/2 כוס (100 גר׳) סוכר חום בהיר
2 כפיות קינמון
2 כפות מיץ לימון
1כפית תמצית וניל
עוד 50 גר׳ חמאה להברשה
לעיטור:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
במחבת גדולה מקפיצים תפוחים בחמאה, למשך כמה דקות עד שהם מעט מתרכככים, מוסיפים סוכר חום,
לימון, וניל, וקינמון וממשיכים לבשל עוד 2-3 דקות. מצננים .
מחממים תנור ל 190 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
פורסים עלה פיו על השיש ומברישים אותו בחמאה מומסת
חוזרים על הפעולה עם עוד 2-3 עלים.
מניחים בתחתית העלים לרוחב, לחלק שקרוב אליכם מחצית מכמות התפוחים. מגלגלים את העלים לרולדה
ומניחים על תבנית התנור.
חוזרים על הפעולה עם מחצית המצרכים שנותרו, לי לא היו מספיק תפוחים השלמתי עם 1/2 בננה
שפרסתי והנחתי את פרוסות הבננה על התפוחים שעל הבצק.
מכניסים לתנור ל 15-22 דקות עד שהגלילות שזופות יפה. מקשטים באבקת סוכר, ומגישים חם עם גלידת
וניל או קצפת בצד.
**אפשר להכין את הגלילים, להכניס למקרר ולאפות לקראת הגשה במינימום מאמץ
**אפשר לחמם לפני הגשה במיקרו מעט או בתנור.
**שומרים את השטרודלים במקרר למשך יום יומיים והם כמובן במיטבם סמוך ליציאתם מהתנור.
91 Comments
האם אפשר לקחם מקל וניל אמיתי? אם כן מה הכמות ?
מקל שלם קטן
שאלה שאולי קצת הורסת.. האם אפשר למלא במשהו שהוא לא כולל פירות?
אפשר למלא בכל מה שאוהבים
צריך למרוח ביצה לפני התנור או חמאה מומסת ???
רק חמאה
היי,
צריך לסנן את הנוזלים מהתפוחים??
אני לא סיננתי
היי קארין האם אפשר לשים כף קורנפלור שזה יחזיק
כן
במה אפשר להמיר את החמאה כדי שהשטרודל תהיה פרווה
מחמאה
אפשר שמן קוקוס או שלא יתאים?
מתאים בטח
הי.. שאלה- אפשר להקפיא?
כן אין בעיה לפני או אחרי אפיה
יצא מושלם מושלם מושלם
תודה מקרב לב ושנה טובה ❤️
שנה מהממת אליענה
הי, בצק פילו של 500 גר זה בסדר?
לא הצלחתי להבין כמה דפים יש במארז :/
נראה לי שכן
תבדקי כמה עלים יש שם
את צריכה סביב 8 עלים
אם אני רוצה להמיר לפרווה איזה כמויות שמן לשים?
נ.ב. תודה! את מהממת ואני אופה איתך כל שבוע 🙂
תודה!
ממש קצת במחבת כף שתיים
הכנתי ויצא מטורף!!!! תודה! השטרודל הטעים ביותר שאכלתי
איזה כייף
אפשר להכין יום קודם ולהכניס לתנור למחרת?
בטח
הי קרן!
8 עלים ל 2 גלילים? ז״א 4 עלים יוצאים גליל? סליחה שלא מבינה….
נכון
היי קרן! ראשית- את מדהימה!! תודה על שלל מתכונים קלים להכנה, מפורטים להפליא והחשוב ביותר- טעימים משו משו!!
רציתי לדעת במתכון הזה, על מנת שיהיה פרווה לארוחת החג, האם לדעתך כדי להמיר בשמן קוקוס או במרגרינה? )אני גרה בארהב ואין פה מחמאה, יש מרגרינה כמובן….) תודה רבה ושנה מעולה!!!
מרגרינה זה אחלה למי שאין לו בעיה עם זה, ושמן קוקוס גם, ולקחת בחשבון שיש טעם מעט קוקוסי
יש המון נוזלים במחבת והתפוחים נעשים רכים מאוד. האם להמתין ולאדות את כל הנוזלים או פשוט לסנן אותן אחרי שהתפוחים מצטננים?
אפשר לאדות או קצת לסנן
היי קרן
בסרטון הברשת בסוף בביצה ובמתכון לא…
בחמאה מומסת, לא בביצה גם לא בסרטון
הי קרן
האם אפשר להשתמש בבצק פילאס?
להבריש לםני אפייה בחמאה מומסת?
אפשר בפילאס להבריש בביצה טרופה
בטעות שמנו סודה לשתייה במקום א.סוכר לפיזור מלמעלה(היה באותה אריזה)
אאוצ׳, מקוה שהצלחתם לנקות את זה
היי קרן אני ממש חדשה באפיי ורציתי לדעת אם אפשר להחליף את הבצק פילו בבצק עלים?
כן רק שזמן האפייה מתארך ויש להבריש את הרולדה בביצה טרופה לפני תנור
את פשוט מדהימה!!!
תודה!
היי,
אני רוצה להכין בבוקר ולאפות בערב.
אם אשמור במקרר, התפוחים לא ירטיבו את הפילו, ובאפייה זה יצא רטוב?
תודה
עדיף ליתר בטחון להקפיא לא למקרר
היי,
לכמה אנשים מספיקות הרולדות.בתמונות הן נראות מאד קטנות
הן לא קטנות בכלל
אם זנ לקינוח לארוחה אז שישה מינימום
היי קרן
כמב דפי פילו לכל רולדה צריך?
4
יש לך עצה מה עושים עם הרוטב הנהדר שנשאר מהתפוחים? 🙂 (סיננתי את התפוחים כמובן, שלא ירטיבו את הדפי פילו)
אפשר לצמצם אותו מעט ולשים על גלידה
הי קרן
יצא נהדר ומראש הוספתי קצת בננה (כמו שכתבת שנולד ממצוקת תפוחים..) חגיגת טעמים
תודה רבה כתמיד
תודה עירית חג שמייח
ניתן להקפיא לאחר האפיה או עדיף לפני האפיה?
לפני אפייה אחרי עיצוב הכי טוב להקפיא ואז מיד להוציא לאפייה
למרות שאגע קודם הפשרנו את הפילו? בכל זאת אפשרי להקפיא שוב?
לא מומלץ להקפיא אחרי הפשרה
אפשר לעטוף טוב ולשמור במקרר לכמה ימים
הי קרן, המתכונים שלך ההסברים שלך- תענוג הכל פשוט קליל וטעים סוף. נהדרת!
האם ניתן להעשיר את מילוי התפוחים במעט צימוקים המושרים למשל בברנדי, או מעט פירות יער בנוסף לתפוחים?
תודה.
איך מגיעים לסרטונים??
לצערי הם לא קיימים יותר אבל כשיש סרטונים הם בדף האינסטגרם שלי
אבא ביקש שטרודל ויצא אליפות
שמתי פחות סוכר (חצי פחות) ממה שרשמת במתכון והיה אחלה !
היי
האם אפשר להקפיא לאחר האפיה?
או להכין את הגלילים וכשרוצים לאפות להוציא מהמקפיא ולאפות?
לפני אפיה זה מעולה
הי. תודה. נראה מעולה. אכין לערב ראש השנה.
השאלה אם יכול להכין יום לפני, בלי לאפות, לשמור במקרר ולאפות למחרת לפני ההגשה.
תודהה
כן
שלום
האם אפשר להשתמש בשמן קנולה במקום בחמאה?
תודה רבה
אפשר שמן קוקוס או נטורינה לתפוחים עצמם וספרי שמן להברשה של העלים
אני הקפאתי בפריזר הוצאתי הפדרלי הכנסתי לתנור בזמן שאכלנו עיקריות יצא אליפות.
שמחה לשמוע
הי,
איך אופים לאחר שמוציאים את השטרודל מהקפאה?
תודה.
קרן תודה ענקית יצא מדהים!
לא סיננתי את רוטב התפוחים פשוט מרחתי עם החמאה! ונשאר עלי פילו בקופסה לקחתי חלבה שערות חלבה וואוווווווווווו יאמי יאמי ………..תודה ענקית אוהבת בצק פילו ככה אני ביוון !!! פעם הבאה אמלא בצק פילו בגבינה פטה ותרד וביחד ספנקופיטה
שמחה לשמוע
פילו זה בצק מושלם
מילוי מנצח יצא מושלם וטעים מאד
אני הכנתי את המתכון דלך קרן כמה פעמים מילוי מנצח יצא מושלם וטעים מאד .
תודה זהבה
האם אפשר לאפות ולאכול כמה שעות לאחר האפיה? לא אוכל לאפות סמוך לזמן האכילה. האם לא תהיה בעיה של רטיבות?
אין שום בעיה
באיזה חום לאפות?
כתוב: מחממים תנור ל 190 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
בשביל טבעונים, החלפתי את החמאה בשמן קוקוס. יצא מ-צ-ו-י-ן!!
תודה סמדר
מתכון קל פשוט וברור.
תוצאה נהדרת.
היו לי 10 דפים הכנתי 3 רולדות.
טעימה בטירוף♥️
תודה עופרה
תודה רבה!
זיכית אותנו בעונג שבת !!
תבורכי!
תודה חנה
שבת שלום
מושלם ברמות!!
תודהההה
אפשר לחמם על הפלטה? ואן כן כמה זמן?
העלי פילו בפנים לא נאפו כמו שצריך…הוצאתי כשהעוגה כלפי חוץ נראתה מוכנה
מה הסיבה?
היי קרן
הכנתי ויוצא שזוף וקריספי במידה הנכונה ומאוד טעים אבל בחיתוך הכל קורס. יש דרך לחתוך את השטרודל שיצאו חתיכות יפות?
היי קרן
הכנתי ויוצא שזוף וקריספי במידה הנכונה ומאוד טעים אבל בחיתוך הכל קורס. יש דרך לחתוך את השטרודל שיצאו חתיכות יפות?
לא כל כך , זה בצק פילו והכל מתפרק בחיתוך