img
img

נשואה למאפייה
הרצאה של קרן אגם

סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.

אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,

מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.

לפרטים והרשמה img
img img img img img Print

נעים מאוד, קרן 🙂

אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.

מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!

עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…

המשך קריאה….

סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂

ללוח הסדנאות שלי img
עוגות בחושות

שקדים רבותיי,שקדים (ושלושה מתכונים לעוגות מעולות! לפסח)

אפריל 18, 2016 | 153 תגובות

img

152 תגובות גולשים

TAG , , , , , , ,

User Avatar
פאני רוטשטיין
starstarstarstarstar
אפריל 18, 2016 בשעה 23:49

כפרה עלייך, נראה הורס. ביום חמישי הולכת לבשל למשפחה ובערב טסה לחו"ל (לצערי אמא לא מסוגלת לעשות זאת). אכין להם את השקדים עם התפוז והקוקוס. נשיקות וחג שמח.

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 18, 2016 at 11:53 pm

עלילות פאני בעולם! אין עלייך ועל הנסיעות שלך, תהני מותק וספרי איך יצאה

השב
User Avatar
נועה לוינגר
מרץ 21, 2021 at 3:06 pm

הי אהובה!! העוגת תפוזים מעלפת, מכינה לחג!!מה אפשר במקום הקוקוס?

השב
User Avatar
רותם ליברזון
starstarstarstarstar
אפריל 19, 2016 בשעה 00:50

טוב זה נראה אלוהי! חייבת לנסות את התפוז קוקוס , בעצם.. את הפרג? את הכל! חג שמח אלופה

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 20, 2016 at 6:45 am

תודה אהובה

השב
User Avatar
נטלי
starstarstarstarstar
אפריל 19, 2016 בשעה 08:13

וואו, שלושתן נראות פשוט מעולה! חג שמח :)

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 19, 2016 at 8:19 am

תודה! איזה כייף שאת פה, וחג שמח:-)

השב
User Avatar
בשארי רונית
starstarstarstarstar
אפריל 19, 2016 בשעה 11:28

אלו סוגי העוגות שני אוהבת. העוגות נראות רכות ועסיסיות במה ניתן להמיר את החמאה תודה, חג שמח

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 19, 2016 at 12:33 pm

הי רונית אפשר להמיר בשמן באותה הכמות

השב
User Avatar
גלית
starstarstarstarstar
אפריל 19, 2016 בשעה 14:54

את פשוט א-ל-ו-פ-ה. הכנתי את העוגת פרג והתפוזים - סוף העולם שמאלה, הכי יאמי בעולם!!!! מושלמות - אין כמוך!

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 19, 2016 at 2:58 pm

את זריזה, ואיזה כייף לי!!! תודה על הדיווח המחמם

השב
User Avatar
תהילה
יוני 4, 2019 at 9:56 am

היי, האם אפשר להמיר את הסוכר בסוכר חום או ממתיק אחר? ולגבי גרסה פרווה? תודה רבה, נשמע מצוין!

השב
User Avatar
גלית
starstarstarstarstar
אפריל 19, 2016 בשעה 14:54

הכנתי את העוגת פרג והתפוזים - סוף העולם שמאלה, הכי יאמי בעולם!!!! מושלמות - אין כמוך!

השב
User Avatar
נחמה
starstarstarstarstar
אפריל 19, 2016 בשעה 23:19

קרן רציתי לדעת אם אפשר להשתמש באגוזים טחונים במקום שקדים.תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 20, 2016 at 6:47 am

אפשר בטח

השב
User Avatar
ספ
אפריל 21, 2016 at 12:08 am

במה אפשר להמיר את הקוקוס, כשלא אוהבים קוקוס?

השב
User Avatar
שולמית
starstarstarstarstar
אפריל 20, 2016 בשעה 00:58

וואוו אני הולכת להכין אותם מחר!! נראה סוף. רק שאלה לי: אם אני ממירה את החמאה בשמן, בעוגת שיש שוקולד, אז איפה בדיוק אני מכניסה אותו? כאילו איך זה מסתדר מבחינת סדר ההכנה? תודה:)

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 20, 2016 at 6:54 am

תודה:-) אין שום בעיה, להניח בקערה את השמן ולהוסיף פנימה חלמונים ולערבב , בדיוק כמו שכתוב לעשות עם החמאה המומסת

השב
User Avatar
דולית
פברואר 28, 2018 at 9:04 am

היי אהובה, כרגיל - אוהבת את המתכונים שלך! שאלה, מה אפשר לשים במקום חמאה? שמן?! מה היחס ביניהם?! תודה ♥

השב
User Avatar
אורית30
starstarstarstarstar
אפריל 20, 2016 בשעה 22:29

מפתות לגמרי יש סיכוי להכין את עוגת השיש מבלי להפריד ביצים? פשוט להקציף ביצים שלמות עם חמאה או שמן? לא יודעת להפריד ביצים :) וצריכה להכין עוגות ללא מוצרי חלב תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 20, 2016 at 10:38 pm

את יכולה לנסות:-) אני מאמינה שזה ייצא בסדר

השב
User Avatar
יעל
starstarstarstarstar
אפריל 21, 2016 בשעה 21:56

הי קרן הכנתי את עוגת התפוזים לפי המתכון, בשתי תבניות אינגליש קיק וכבר לפני האפייה היו נראות נמוכות מדי.. קיוויתי שהן מאוד תופחות אך לאכזבתי יצאו מאוד נמוכות.. אומנם טעימות אבל ממש נמוך.. אולי התכוונת לתבניות חצי אינגליש קייק?

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 22, 2016 at 2:18 am

השתמשתי בשתי תבניות אינגליש חד פעמיות מקרטון ויצא לי סבבה, תנסי לאפות באינגליש אחת גדולה בכל מקרה העוגה טעימה כך או כך

השב
User Avatar
שירה
אפריל 4, 2023 at 12:55 am

היי.לא ברור לי. המתכונים הם עבור תבנית אינגליש קייק אחת או שתיים? אני משתמשת בתבניות חדפ מקרטון שמאוד צרות..

השב
User Avatar
יסמין
מרץ 25, 2021 at 7:01 pm

היי קרן! היום הולדת שנה של הבן שלי נופלת על פסח ואני רוצה להכין את העוגת שוקולד! הייתי רוצה לדעת איך אני צריכה לשנות את הכמויות כדי להתאים לעוגה קוטר 22?

השב
User Avatar
קרן אגם
מרץ 25, 2021 at 7:04 pm

אין צורך לעשות שינוי. בהצלחה ומזל טוב

השב
User Avatar
שיר
starstarstarstarstar
אפריל 27, 2016 בשעה 18:23

הי קרן, האם ניתן לאפות את עוגת התפוז קוקוס כמאפינס? תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 27, 2016 at 10:03 pm

לא תהיה בעיה לדעתי

השב
User Avatar
שיר
starstarstarstarstar
אפריל 28, 2016 בשעה 07:33

תודה רבה! גיליתי את האתר שלך רק לאחרונה והוא מדהים!!!

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 28, 2016 at 8:03 am

איזה כייף לי תודה רבה

השב
User Avatar
מיה מיטב
starstarstarstarstar
אפריל 28, 2016 בשעה 16:01

יא חביבתי יא קרן, איך שזה נראה טוב. הולכת להתנסות עם השקד-תפוזית בלי קשר לחג, בעצם הכל מאמם.

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 28, 2016 at 5:03 pm

הירוקה החביבה עליי! תודה אהובה

השב
User Avatar
doli
starstarstarstarstar
מאי 2, 2016 בשעה 23:25

שלום קרן בחרתי להתחיל בזו -עוגת שיש שקדים ושוקולד/ העוגה טעימה אך הכמות אינה מספיקה ל2 תבניות אינגליש. לכן בהגשה הנחתי אחת על גבי השנייה. אגב מה גודל התבנית שלך?? כדאי תמיד להוסיף אמשיך ואנסה

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 2, 2016 at 11:29 pm

הי דולי השתמשתי בשתי תבניות אינגליש קייק חד פעמיות, והעוגות לא מאוד גבוהות, אני יכולה להמליץ לך להבא להכין באינגליש קייק גדולה, כלומר תבנית אלומיניום לא חד פעמית, אני מניחה שאז היא תצא גבוה יותר, רק שימי לב שייתכן וזמן האפייה ייתארך מעט, תודה על העדכון:-)

השב
User Avatar
בת שבע
starstarstarstarstar
מאי 4, 2016 בשעה 19:09

נראה טוב הולכת לנסות

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 4, 2016 at 8:19 pm

מהממת :-)

השב
User Avatar
שירי
starstarstarstarstar
ספטמבר 22, 2016 בשעה 16:38

מהמם! אני מחכה להכין התחדשתי במטחנת תבלינים אך לא בקיאה במה מותר וכדאי..? האם את הפרג גם ניתן לטחון במטחנה? אשמח להמלצות לשימושים במטחנה שבינתיים נחה במטבח תודה!!

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 22, 2016 at 5:20 pm

הי שירי תתחדשי! המטחנה מעולה לפרג, כל סוגי האגוזים והשקדים, אפשר לטחון סוכר לאבקת סוכר בהצלחה:-)

השב
User Avatar
ברוריה
starstarstarstarstar
אוקטובר 10, 2016 בשעה 13:06

הי שמי שמי ברוריה ופעם ראשונה אני נחשפת לאתר שלך. ניראה נהדר במלוא מובן המילה. איך אני מדפיסה את המתכונים? ושלחי לי חברות בפייס בוק.תודה ברוריה דוניו שנה טובה ומאושרת אמן

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 10, 2016 at 1:31 pm

ברוריה תודה רבה מתחת לכל מתכון בסוף למטה יש ציור של מדפסת כך אפשר להדפיס את המתכון. לגבי הפייסבוק, מתחת ללוגו בדף הבית יש סימן של פייסבוק ( f ) אם תלחצי עליו תגיעי לדף של נשואה למאפייה ותוכלי לעשות לייק לדף ולעקוב:-) שנה טובה!

השב
User Avatar
דליה
starstarstarstarstar
אוקטובר 27, 2016 בשעה 20:20

היי נחשפתי עכשיו לאתר שלך מצא חן בעיני העוגה מקמח שקדים ומיץ רוצה להכין אך הבעיה סוכר במה לדעתך ניתן להקציף את הביצים תודה דליה

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 27, 2016 at 9:38 pm

הי דליה לא בטוחה שהבנתי את השאלה את רוצה לוותר על הסוכר? תחליף? אין לי ממש נסיון עם תחליפי סוכר

השב
User Avatar
שרון
ינואר 28, 2018 at 9:50 pm

אני ממירה את הסוכר במייפל טבעי ויוצא ליגה :-) עשיתי את זה מספר פעמים במתכון הפרג שקדים המהמם שלך...

השב
User Avatar
מירי
starstarstarstarstar
ינואר 1, 2017 בשעה 21:51

היי...במקרה גיליתי את האתר שלך במסגרת חיפושי אחרי מתכונים ללא קמח..המתכונים נראים ממש טעימים ואנסה אותם...שלוש שאלות...האם יש לך מתכון לעוגה בחושה קלה על בסיס קמח שקדים או קמח אחר ופירות יער? אני מעוניינת לדעת האם אפשר להמיר סוכר במייפל במתכונים שלך , אם כן באיזה יחס ? ושאלה אחרונה , האם ניתן להמיר במתכונים רגילים קמח רגיל בקמח שקדים? באיזה יחס? או ששימוש בקמח שקדים משפיע גם על כמות השומן והנוזלים במתכון? תודה רבה

השב
User Avatar
אופיר
starstarstarstarstar
פברואר 16, 2017 בשעה 00:26

היי קרן, קניתי חצאי שקדים מולבנים(כי זה כמובן יותר זול מאבקת השקדים שמוכרים בסופר) וטחנתי אותם במעבד מזון בעצמי. ולמרות שהשקדים היו בהקפאה בערך יום אחד, עדיין המרקם יצא לי משחתי ולא אבקה כפי שרציתי. יש לך טיפ אולי לאיך לצמצם את כמות השומן שיוצאת בטחינת השקדים? ולהפוך את זה לאבקה

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 16, 2017 at 6:32 am

הי אופיר אני טוחנת תמיד במטחנת תבלינים קטנה ולא במעבד מזון, ככל שהכמות גדולה יותר חלק מהשקדים מקבלים את המרקם שקיבלת, לכן מומלץ לטחון ישירות מהפריזר, בפולסים קצרים ובכמויות מאוד קטנות. טחינת יתר גורמת למרקם המשחתי שדיברת עליו. מקוה שעזרתי:-)

השב
User Avatar
מיכל
starstarstarstarstar
פברואר 23, 2017 בשעה 23:43

לצערי נחלתי כשלון חרוץ. הכנתי את עוגת השקדים תפוז במאפינס. ההתחלה נראתה מבטיחה הם תפחו מאד אבל בהמשך צנחו ושקעו לגמרי. מלמעלה נהיה מעטה פריך והבפנוכו לא נאפה מספיק. נאלצתי להזביל וכל כך חבל לי כי טעמתי את תוכן המאפין והטעם ממש לטעמי . מה יכול להיות שקרה?

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 24, 2017 at 6:43 am

מיכל יקרה, זה לא נקרא כשלון חרוץ:-) אלו תקלות אפייה נפוצות ומהן רק אפשר ללמוד. יש הבדלים בין תנורים שונים, נשמע שחום התנור שלך היה גבוה מדי, והעוגות נאפו מבחוץ בלבד ולכן נפלו אחרי אפיה, כי לא היו אפויות מבפנים. חשוב לא להוציא את העוגות לפני שעברו את מבחן הקיסם, גם אם הן נראות מוכנות מבחוץ ( תמיד אפשר להניח מלמעלה נייר כסף ולהאריך את זמן האפיה) אני ממליצה להבא לאפות בחום תנור מעט נמוך יותר, ואולי טיפה ייקח יותר זמן.

השב
User Avatar
שמחה
starstarstarstarstar
מרץ 29, 2017 בשעה 10:43

שלום בעוגת שיש שקדים ושקולד האם חובה לשים שמנת מתוקה בשוקולד ומה אפשר במקום

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 29, 2017 at 10:59 am

הי שמחה לא חייבים שמנת מתוקה, אפשר גם להשתמש בחלב.

השב
User Avatar
דינה
starstarstarstarstar
אפריל 5, 2017 בשעה 16:44

היי קרן, אני רוצה לעשות בתבנית עגולה והכמות היא ל-2 תבניות אינגליש קייק. האם זה מתאים?

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 5, 2017 at 4:51 pm

כן אין בעיה

השב
User Avatar
פנינה
starstarstarstarstar
אפריל 9, 2017 בשעה 13:54

היי אפיתי את עוגת נשקדים והקוקוס חילקתי את עיסת העוגה לשתי תבניות אינגלישקייק העוגות יצאו מאד נמוכות..(לפני שאףיתי הכמות לשתי תבניות היתהת מועטה)שאלתי האם כדאי לשים כאחד את שני הפסים ולצפות בשמנת מתוקה?

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 10, 2017 at 10:27 am

מניחה שקצת באיחור.. אבל התשובה היא כן :-)

השב
User Avatar
מאיה
starstarstarstarstar
אפריל 17, 2017 בשעה 21:34

ממש שמחה מכל הבלוג המהמם הזה! עוגות מושלמות, הסברים מעולים. כשרון :) תודה רבה!

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 17, 2017 at 9:44 pm

איזה כייף לי:-) תודה מאיה

השב
User Avatar
Rotem
אפריל 8, 2020 at 3:00 pm

היי האתר שלך מ ד ה י ם טעים מהמם אז תודה קודם כל ורק תמשיכי ותהני מזה.. דבר שני שאלה למומחית: ב ה אני יכולה להחליף פרג במידה ויש לי רק פרג שלם ואין מטחנה.. ?

השב
User Avatar
קרן
starstarstarstarstar
מאי 10, 2017 בשעה 14:47

היי קרן, עשיתי את התפוזים קוקוס והיא מעולה. האם אני יכולה להוסיף שוקולד צ'יפס ? תודה על הבלוג השווה :-)

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 10, 2017 at 8:01 pm

שוקולד צי׳פס יהיה מעולה! תודה לך ובהצלחה

השב
User Avatar
רות
starstarstarstarstar
אוקטובר 7, 2017 בשעה 09:41

איזה עוגות! כל את נראית יותר טובה מהשניה! והכי חשוב ללא קמח! יש לי רק 1/4 כוס פרג.. האם ניתן להסתפק בזה או שאפשר להוסיף עוד שקדים טחונים כדי לפצות על החוסר?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 7, 2017 at 1:11 pm

תודה רבה, אני גם אוהבת מאוד עוגות ללק קמח:-) אין בעיה להשתמש רק ב 1/4 כוס פרג, יהיה לה טעם פחות ״פרגי״ אבל זה בסדר גמור.

השב
User Avatar
עדי
starstarstarstarstar
אוקטובר 30, 2017 בשעה 15:42

חיפשתי מתכון לשקדים טחונים והגעתי הנה וכל כך שמחתי. כי יש לי חולשה גם לשקדים, גם לפרג (וגם לקינמון), ויש פה שתי עוגות בדיוק בשבילי. אני מתכוון לאפות לקראת סופשבוע, ורציתי לדעת לגבי העוגת פרג, האם אפשר לוותר על הציפוי? ושאלה נוספת...האם זה אפשרי להכין את העוגת פרג בעתיד כמאפינסים? :))

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 1, 2017 at 3:00 pm

הי עדי, שמחה שהצטרפת לבלוג, אין בעיה להכין בלי ציפוי, אפשר פשוט לקשט באבקת סוכר ולגבי המאפינס, אין בעיה לדעתי יעבוד מצויין רק לקחת בחשבון שזמן אפייה מתקצר

השב
User Avatar
עדי
נובמבר 2, 2017 at 1:50 am

תודה גדולה על המענה

השב
User Avatar
LIRAZ
starstarstarstarstar
ינואר 21, 2018 בשעה 09:52

שלום קרן! ראיתי עכשיו את המתכונים של העוגות.יש לך מתכון לעוגה כושית בחושה ללא שימוש בשוקולד מרירבבלילה עצמה אלא בקקאו ושאפשר להמיר לפחות חלק מהקמח בקמח שקדים מבלי שמרקם העוגה יפגע? {עוגה כושית ליום הולדת} ??

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 21, 2018 at 11:04 am

נסי את העוגה הזו מהטור שלי במאקו: http://bit.ly/2rpJsbF

השב
User Avatar
קרן
starstarstarstarstar
מרץ 23, 2018 בשעה 10:58

הי קרו, העוגות נראות אש! מעוניינת להוציא מהתפוזים והפרג שלוש תבניות אינגליש קייק חד'פ איך להמיר את הכמויות? ו...בפרג לא שמים אבקת אפיה? תודה!

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 23, 2018 at 5:28 pm

תודה קרן, בעוגת הפרג אין שימוש באבקת אפייה. האם הכוונה להכין מכל אחת מהן שלוש עוגות? בעוגת הפרג הכמות מספיקה לאחת אז תצטרכי להכין כפול 3 את כל הכמות בעוגת השקידם קוקוס לכפיל ב 1.5

השב
User Avatar
מור
starstarstarstarstar
מרץ 27, 2018 בשעה 17:04

נשמע מעולההה!!!! יש תחליף לברנדי בעוגת פרג? רום יכול להתאים?

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 27, 2018 at 5:18 pm

רום סבבה, ואפשר גם לוותר

השב
User Avatar
אתי
starstarstarstarstar
אפריל 4, 2018 בשעה 16:32

האם הכוונה היא ל 2 כוסות אבקת שקדים או 2 כוסות שקדים לפני הטחינה? תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 4, 2018 at 4:39 pm

2 כוסות אבקת שקדים, כלומר אחרי טחינה.

השב
User Avatar
cohava
starstarstarstarstar
אפריל 8, 2018 בשעה 13:56

bonjour Pouvez-vous me donner le poids en gramme au lieu de 1/3 ou 1/4 Merci.

השב
User Avatar
cohava
starstarstarstarstar
אפריל 8, 2018 בשעה 18:25

Bonjour c'est pour le gâteau Orange, noix de coco, et amande 1/4 les quantites de jus d'orange et 1/3 tasse d'huile c'est en gramme qu'il me faudrais merci.

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 8, 2018 at 8:14 pm

1/4 tasse de jus d'orange est de 60 ml 1/3 tasse d'huile est de 67 grammes

השב
User Avatar
עדה
starstarstarstarstar
אפריל 21, 2018 בשעה 11:28

תודה רבה על מתכון עוגת השקדים הנפלא .

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 21, 2018 at 12:36 pm

תודה עדה שמחה שאהבתם

השב
User Avatar
Tal Daniel
starstarstarstarstar
ינואר 26, 2019 בשעה 15:29

רציתי להגיד תודה. במשך כל כך הרבה זמן חיפשתי מתכון לעוגת פרג - וזו יצאה עוגת פרג מהחלומות. בפעם הבאה אני חושבת שאוסיף גם קוקוס וכך אאחד את כל האהבות בעוגה אחת. יצא מעולה. תודה רבה.

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 26, 2019 at 3:33 pm

יש לי חיבה גדולה לחובבי פרג כמוני:-) כדאי לך לנסות את עוגת הפרג תפוז מהבלוג, היא אחת הטובות. תודה!

השב
User Avatar
Tal Daniel
ינואר 27, 2019 at 9:44 am

תודה על ההצעה קרן, אחפש

השב
User Avatar
רחל
starstarstarstarstar
אפריל 13, 2019 בשעה 21:21

קרן שלום! האם ניתן להמי בעוגת התפוז, את הקוקוס בקורנםלור? כי אצלי לא אוהבים קוקוס.

השב
User Avatar
רחל
starstarstarstarstar
אפריל 13, 2019 בשעה 21:36

קרן שלום בעוגת התפוז האם ניתו להמיר את הקוקוס? בעוד שקדים טחונים או קורנפלור או בקמח תפוחי אדמה?

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 14, 2019 at 1:30 pm

אפשר באותה הכמות של שקדים טחונים

השב
User Avatar
שרי
starstarstarstarstar
אפריל 18, 2019 בשעה 00:26

עוגת התפוזים קבועה אצלי בפסח בתוספת אוכמניות וקליפות מסוכרות. המתכונים שלך נעימים ושמחים וביתיים כלכך. מרגישים שהם מקרינים אהבה. בחיי אהובים עלי תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 18, 2019 at 6:48 am

תודה על המילים היפות שרי, שימחת אותי. חג שמח

השב
User Avatar
ADI
starstarstarstarstar
אוגוסט 21, 2019 בשעה 01:10

שלום, האם בעוגת השיש שקדים ושוקולד אפשר להשתמש בשמן כתחליף לחמאה? ואם כן מה הכמות? תודה רבה <3

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 22, 2019 at 6:20 am

הי אין בעיה להמיר לשמן 1/3 כוס לדעתי תספיק

השב
User Avatar
אדם
starstarstarstarstar
ינואר 20, 2020 בשעה 16:33

היי קרן, בעוגת התפוז, ניתן להמיר את השמן במשהו אחר? נורא מפריע לי השמן ששמים בכל העוגות הבחושות. המון תודה מראש! אדם. נ.ב. העוגת פרג מעולה :)

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 20, 2020 at 9:58 pm

אין בעיה להמיר שמן בחמאה, 70-80 גר׳ בהחלט מספיק

השב
User Avatar
אדם
starstarstarstarstar
ינואר 21, 2020 בשעה 01:59

תודה!

השב
User Avatar
שירן
starstarstarstarstar
אפריל 7, 2020 בשעה 22:36

היי קרן:) המתכונים שלך תמיד יוצאים מוצלחים,תודה רבה!! האם בעוגת פג ניתן להשמיט את הברנדי או לשים משהו במקום?

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 7, 2020 at 11:49 pm

תודה רבה . להשמיט או במקום זה נס קפה

השב
User Avatar
דניאלה
starstarstarstarstar
אפריל 8, 2020 בשעה 08:55

הי קרן, אני רוצה לשלב בין 2 עוגות שלך צהעוגת תפוזים שקדים וקוקוס מפה ועוגת תותים בחושה =) אפשר להכין את העוגה מפה שהיא כשל"פ ולמעלה לפזר תותים? יעבוד?

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 8, 2020 at 9:25 am

אין בעיה לשלב, לא יודעת אם בתותים יישארו למעלה או ישקעו אסל הם בטוח יהיו טעימים

השב
User Avatar
Rotem
starstarstarstarstar
אפריל 8, 2020 בשעה 15:01

היי האתר שלך מ ד ה י ם טעים מהמם אז תודה קודם כל ורק תמשיכי ותהני מזה.. דבר שני שאלה למומחית: ב ה אני יכולה להחליף פרג במידה ויש לי רק פרג שלם ואין מטחנה.. ?

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 8, 2020 at 3:19 pm

אפשר גם להכין עם פרג שלם

השב
User Avatar
נעמי
starstarstarstarstar
אפריל 11, 2020 בשעה 16:02

היי קרן, חושבת שאפשר להכין את העוגת תפוז קוקוס כעוגת לימון במקום? יש לי מלא לימונים ומחפשת משהו טעים שמתאים לפסח

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 11, 2020 at 4:04 pm

כן איו בעיה להמיר בלימון

השב
User Avatar
מירב
אפריל 11, 2020 at 11:49 pm

הכנתי את עוגת השיש, יצאה מעולה! לא הורגש שמדובר בעוגת פסח. שמחה שגיליתי את הבלוג המהמם הזה.. תודה קרן :)

השב
User Avatar
קרן אגם
אפריל 12, 2020 at 7:56 am

איזה כייף זה עוגות של פסח, תודה

השב
User Avatar
ללי
starstarstarstarstar
אפריל 12, 2020 בשעה 22:44

קרן יקרה, תודה רבה על המתכונים. כמה זמן נשמרות העוגות ( פרג /תפוז קוקוס) , והאם יש לאחסן בקירור?

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 12, 2020 at 10:49 pm

הן נשמרות בדרך כלל 4-5 ימים, אפשר במקרר ואפשר גם על השיש מכוסה היטב

השב
User Avatar
ללי
starstarstarstarstar
אפריל 13, 2020 בשעה 01:59

תודה רבה קרן על המענה המהיר. הכנתי עכשיו את עוגת הפרג. נראית מבטיחה. אפיתי ב 2 אינגליש קרטון מהקטנות במשך כ 35 דק',ניערתי קצת וכשנראה יציב הוצאתי מהתנור, כששהו על השיש ראיתי שנוצר שקע לאורך מרכז התבנית. איפה טעיתי?

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 13, 2020 at 7:06 am

הי ללי, לא נראה לי שטעית ככ כי זו עוגה מאוד עדינה ללא קמח והגיוני שהיא מעט תשקע, ייתכן שהיתה צריכה מעט יותר זמן אפיייה

השב
User Avatar
אוריה
אפריל 13, 2020 at 8:39 pm

קרן יקרה, עוגת הפרג יצאה מוצלחת מאוד וממש לטעמה של האהובה שאפיתי עבורה. רוצה לשאול - האם אפשר לשלב במתכון הזה גם קוקוס ואגוזים קצוצים ובאילו מינונים אם כן? תודה

השב
User Avatar
ללי
starstarstarstarstar
אפריל 13, 2020 בשעה 13:37

אני בד"כ לא מגיבה - אבל הפעם הייתי חייבת! העוגה יצאה כל כך כל כך כל כך טעימה!! יותר טובה מהרבה עוגות חמצות אחרות!! נימוחה ולא מתפוררת. שלמות. תודה רבה קרן!

השב
User Avatar
ללי ל
starstarstarstarstar
אפריל 13, 2020 בשעה 13:40

אני בד"כ לא מגיבה – אבל הפעם הייתי חייבת! הכנתי את עוגת השיש - העוגה יצאה כל כך כל כך כל כך טעימה!! יותר טובה מהרבה עוגות חמצות אחרות!! נימוחה ולא מתפוררת. שלמות. תודה רבה קרן!

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 13, 2020 at 1:48 pm

תודה ללי

השב
User Avatar
אוריה
starstarstarstarstar
אפריל 13, 2020 בשעה 20:41

קרן יקרה, עוגת הפרג יצאה מוצלחת מאוד וממש לטעמה של האהובה שאפיתי עבורה. רוצה לשאול - האם אפשר לשלב במתכון הזה גם קוקוס ואגוזים קצוצים ובאילו מינונים אם כן? תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 13, 2020 at 9:20 pm

מאמינה שכן אין סיבה שלא 1/4 כוס מכל אחד מהם

השב
User Avatar
אוריה
starstarstarstarstar
אפריל 13, 2020 בשעה 23:54

תודה! האם ע"ח חלק מהיבשים או בנוסף?

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 14, 2020 at 12:02 am

אפשר לוותר על 1/4 מכמות השקדים במקום

השב
User Avatar
אור
starstarstarstarstar
מאי 16, 2020 בשעה 19:13

יש טעות. 1 כוסות קמח זה 400 גרם!

השב
User Avatar
אור
מאי 16, 2020 at 7:14 pm

התכוונתי 2 כוסות קמח זה 400 גר.

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 16, 2020 at 7:44 pm

הי אור כוס קמח שוקלת 140 גר׳. אולי התבלבת עם כוס סוכר ששוקלת 200 גר׳?

השב
User Avatar
לילך
starstarstarstarstar
מרץ 22, 2021 בשעה 11:35

עוגת תפוזים ושקדים הי, האם אפשר להחליף את הביצים ברסק תפוחים או משהו אחר? תודה!

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 22, 2021 at 2:30 pm

אפשר לנסות אני לא ניסיתי

השב
User Avatar
נגה
starstarstarstarstar
מרץ 23, 2021 בשעה 16:22

היי קרן יקרה תודה רבה על המתכונים. האם בעוגת תפוז קוקוס אפשר לעשות עם מיקסר ידני ? אם כן כמה זמן נדרש להקציף? תודה רבה

השב
User Avatar
אסנת
starstarstarstarstar
מרץ 27, 2021 בשעה 13:16

איך מטבענים את קוקוס שקדים?

השב
User Avatar
אסנת
מרץ 27, 2021 at 1:18 pm

ובאופן כללי טבעוניים רוצים להנות ממך יותר!

השב
User Avatar
קרן אגם
מרץ 27, 2021 at 2:51 pm

מקובל עליי מבטיחה להשתדל יותר

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 27, 2021 at 2:51 pm

האמת שאין לי מושג אם זה יחזיק בלי ביצים

השב
User Avatar
אפרת לרדן קרביץ
starstarstarstarstar
מרץ 28, 2021 בשעה 15:12

טוב העוגת תפוזים וקוקוס יצאה פגז! אפשר להתקדם לפרג :) אין עלייך, תודה!

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 29, 2021 at 10:23 pm

שמחה לשמוע אפרת תודה

השב
User Avatar
לידור אדרי
starstarstarstarstar
אפריל 2, 2021 בשעה 03:54

היי נשמה! למי שלא משתמשת בשמן קנולה בפסח , האם ניתן לאפות את העוגת תפוז קוקוס עם שמן אגוזי מלך? או שמן זית? האם בכללי שמן אגוזי מלך הוא תחליף טוב לשמן בעוגות ? תודה!!!

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 2, 2021 at 12:19 pm

אני לא ככ מכירה את שמן אגוזי המלך בעוגות אז לא יודעת להמליץ, מה עם שמן קוקוס?

השב
User Avatar
לידור אדרי
starstarstarstarstar
אפריל 2, 2021 בשעה 03:55

תחליף לחמאה שהוא לא מחמאה או נטורינה וכל מה שכשר לאוכלי קטניות.. פיתרון יצירתי במקום חמאה? חלב אולי? הלפ

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 2, 2021 at 12:18 pm

שמן קוקוס הוא אחלה תחליך לחמאה

השב
User Avatar
ל
אפריל 13, 2022 at 11:24 pm

בעוגת שיש, אפשר לשים במקום השמנת מים?

השב
User Avatar
ל
אפריל 14, 2022 at 8:32 am

בעוגת שיש, אפשר להחליף את השמנת במים?

השב
User Avatar
יעל
אפריל 20, 2022 at 10:29 pm

היי קרן, בעוגת שקדים תפוז, ניתן להשתמש בקמח קוקוס במקום בקוקוס טחון?

השב
User Avatar
קרן אגם
אפריל 20, 2022 at 10:31 pm

מניחה שכן

השב
User Avatar
ניצה
starstarstarstarstar
נובמבר 28, 2022 בשעה 10:55

בעוגת שיש מה אפשר לשים במקום חמאה בגרסת פרווה?

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 29, 2022 at 12:30 pm

שמן קנולה

השב
User Avatar
אורית
אפריל 26, 2024 at 2:08 pm

עוגת שקדים קוקוס תפוז קיבלה מחמאות מים המלח, עבור תל אביב ועד גזית בצפון.... פינקתי בגאנש חום לבן (בנדיבות) ויצא משובח, תודה על עוד מתכון מוצלח

השב
User Avatar
קרן אגם
אפריל 27, 2024 at 10:19 am

אלופה תודה

השב
User Avatar
שיר
starstarstarstarstar
אפריל 6, 2023 בשעה 18:10

היי קרן, אפשר להמיר שוקולד מריר בשוקולד לבן וקצת מחית פיסטוק? תודה על מתכונים מדהימים שתמיד יוצאים מושלם וגורפים מחמאות. חג שמח

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 7, 2023 at 7:22 am

בטח שאפשר

השב

אולי גם תאהב/י

לכל המתכונים img