כמי שאוהבת מאוד!! שילוב של שקדים טחונים בכל המתוקים שלי
בעוגות, עוגיות ובבצק פריך
כשמגיע פסח זו חגיגה גדולה בשבילי,
אז אני יכולה להמיר בעוגות את הקמח בקמח שקדים ולהנות מכל ביס.
מפחדים מהמילה קמח שקדים?
אל תפחדו, מדובר בסך הכל בשקדים טחונים לאבקה, זהו!!
לקראת פסח אני מסתערת על הדוכן של מלמד בשוק לוינסקי וקונה מלללללא שקדים פרוסים
בבית, במטחנת התבלינים שלי, אני טוחנת אותם לאבקה ויש לי מללללא קמח שקדים ביתי מצויין.
אם יש לכם מטחנה כזו בבית, חבל על הכסף ועדיף לטחון לבד
ואם אין לכם, זה הזמן לקנות אחת, העלות נמוכה ( 100-200 שח) ותמיד יש לה שימוש בבית.
החג הזה, חוץ משני ערבי החג שלו, עמוס בארוחות משפחתיות, פיקניקים וכולנו מארחים ומתארחים בו בלי סוף
וחייבים ( מ ו כ ר ח י ם) שיהיה תמיד תמיד משהו מתוק טעים לנשנש עם הקפה ובין הארוחות
אז הנה שלושה מתכונים לעוגות בחושות שתכינו ברגע ותתאהבו:-)
חג חירות שמח!!
עוגת פרג בציפוי שוקולד/ תבנית אינגליש קייק באורך 30 ס״מ
(מבוסס על מתכון של הילה קריב מהבלוג ביסים עם המון שינויים שלי)
חומרים לעוגה:
40 גרם חמאה מומסת
3 ביצים מופרדות גודל L
כוס ( 100 גר') שקדים טחונים
2 כפות קורננפלור
3/4 כוס ( 150 גר') סוכר לבן
כפית ברנדי
קורט מלח
כוס פרג טחון טרי
לציפוי שוקולד:
100 מיל' שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום 180 מעלות, משמנים ומרפדים את תחתית התבנית בנייר אפיה
בקערה בינונית חסינת חום ממיסים במיקרוגל חמאה ומצננים מעט
בקערת המיקסר במהירות בינונית מקציפים חלבונים
כשמתחילות להיווצר בועות קטנות מגבירים מהירות ומוסיפים בהדרגה את הסוכר
מקציפים 3-4 דקות עד לקבלת קצף מבריק.
מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים פנימה חלמונים ואת החמאה המומסת ומערבבים
מוסיפים שקדים טחונים, ברנדי, קורנפלור, פרג ומלח ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה
מעבירים לתבנית ואופים כ 35-40 דק
העוגה עדינה מאוד ואם תתקעו קיסם כדי לגלות אם היא מוכנה היא מיד תצנח
לכן אני ממליצה לעשות כמוני,
פשוט ״לנער״ קלות את התבנית כדי לבדוק אם התערובת עדיין נוזלית ושטה או שהיא מספיק יציבה.
מוציאים, מצננים מעט.
בינתיים מכינים את ציפוי השוקולד:
בקערה חסינת חום מחממים במיקרו 100 מיל' שמנת מתוקה עד לסף רתיחה
מוציאים ומוסיפים פנימה את קוביות השוקולד
ממתינים כדקה ומערבבים.
מצפים את העוגה
עוגת שיש שקדים ושוקולד/ תבנית אינגליש קייק משומנת ומרופדת בנייר אפיה
חומרים לעוגה:
100 גרם חמאה מומסת
120 גרם שוקולד מריר
1/2 כפית תמצית וניל
3 ביצים מופרדות גודל L
1/4 כפית מלח
חצי כוס+ 2 כפות (125 גר') סוכר לבן
כוס וחצי (150 גר') שקדים טחונים לאבקה
1/2 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית ברנדי
חצי כפית אבקת נס קפה
3 כפות שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות
בקערה חסינת חום במיקרוגל ממיסים חמאה, מצננים מעט, מוסיפים פנימה את החלמונים,
מערבבים, ומניחים בצד.
בקערת המיקסר מקציפים חלבונים וסוכר לקצף יציב ומבריק
מורידים את מהירות המיקסר ותוך כדי ערבול מוסיפים את תערובת החמאה
מוסיפים תמצית וניל וברנדי, אבקת אפיה ושקדים ואת המלח ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה
מעבירים שליש מהכמות לקערה נפרדת ואת מה שנשאר מעבירים לתבנית.
בקערה חסינת חום ממיסים במיקרו בפולסים קצרים שוקולד מריר, אבקת קפה נמס ושמנת מתוקה
שימו לב לא לחמם יותר מדי כדי שהשוקולד לא יישרף
מוציאים ומערבבים לתערובת אחידה
מעבירים לקערה בה שמרנו את השליש הנותר של התערובת הלבנה ומערבבים לקבלת תערובת כהה
מעבירים לתבנית מעל התערובת הלבנה
מעבירים סכין בתנועות סיבוביות ליצירת מראה ״שיש״
אופים בתנור כ 35-40 דק
העוגה מוכנה כשקיסם יוצא עם פירורים לחים
מוציאים, מצננים מעט ומקשטים באבקת סוכר
עוגת תפוז קוקוס ושקדים/ תבנית אינגליש קייק משומנת ומרופדת בנייר אפיה
חומרים לעוגה:
3 ביצים גודל L
1/2 כוס ( 100 גר') סוכר
2 כוסות ( 200 גר') שקדים טחונים לאבקה
כפית אבקת אפיה
1/2 כוס ( 50 גר') קוקוס טחון
1/4 כוס מיץ תפוזים
1/3 כוס שמן
כף גרידת תפוז
לקישוט: פרוסות שקדים קלופים
אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום 180 מעלות.
בקערת המיקסר במהירות גבוהה מקציפים ביצים שלמות וסוכר כשלוש דק' עד לקבלת תערובת תפוחה
מורידים את מהירות המיקסר לבינונית ומוסיפים שמן, מיץ תפוזים, אבקת אפיה, קוקוס ושקדים טחונים
מוסיפים גרידת תפוז מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה
מעבירים לתבניות ומפזרים מעל את פרוסות השקדים
אופים כ 35-40 דק עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים עליו.
מצננים מעט ומקשטים באבקת סוכר.
153 Comments
כפרה עלייך, נראה הורס. ביום חמישי הולכת לבשל למשפחה ובערב טסה לחו"ל (לצערי אמא לא מסוגלת לעשות זאת). אכין להם את השקדים עם התפוז והקוקוס. נשיקות וחג שמח.
עלילות פאני בעולם! אין עלייך ועל הנסיעות שלך, תהני מותק וספרי איך יצאה
הי אהובה!! העוגת תפוזים מעלפת, מכינה לחג!!מה אפשר במקום הקוקוס?
טוב זה נראה אלוהי! חייבת לנסות את התפוז קוקוס , בעצם.. את הפרג? את הכל!
חג שמח אלופה
תודה אהובה
וואו, שלושתן נראות פשוט מעולה! חג שמח 🙂
תודה! איזה כייף שאת פה, וחג שמח:-)
אלו סוגי העוגות שני אוהבת.
העוגות נראות רכות ועסיסיות
במה ניתן להמיר את החמאה
תודה,
חג שמח
הי רונית
אפשר להמיר בשמן באותה הכמות
את פשוט א-ל-ו-פ-ה.
הכנתי את העוגת פרג והתפוזים – סוף העולם שמאלה, הכי יאמי בעולם!!!!
מושלמות – אין כמוך!
את זריזה, ואיזה כייף לי!!!
תודה על הדיווח המחמם
היי,
האם אפשר להמיר את הסוכר בסוכר חום או ממתיק אחר?
ולגבי גרסה פרווה?
תודה רבה, נשמע מצוין!
תודה תהילה, אין בעיה להמיר לסוכר חום וכם להכין כפרווה, את יכולה לראות בתגובות לפוסט יש קוראים שהמירו לפרווה ללא בעיה
הכנתי את העוגת פרג והתפוזים – סוף העולם שמאלה, הכי יאמי בעולם!!!!
מושלמות – אין כמוך!
קרן רציתי לדעת אם אפשר להשתמש באגוזים טחונים במקום שקדים.תודה
אפשר בטח
במה אפשר להמיר את הקוקוס, כשלא אוהבים קוקוס?
ניתן להמיר בעוד שקדים טחונים, אין המון קוקוס בעוגה וטעמו לא מאוד מורגש, והוא נותן לעוגה לחות, שלא תתקבל מתוספת שקדים כך שבאופן אישי לא הייתי מחליפה
וואוו אני הולכת להכין אותם מחר!! נראה סוף. רק שאלה לי: אם אני ממירה את החמאה בשמן, בעוגת שיש שוקולד, אז איפה בדיוק אני מכניסה אותו? כאילו איך זה מסתדר מבחינת סדר ההכנה? תודה:)
תודה:-) אין שום בעיה, להניח בקערה את השמן ולהוסיף פנימה חלמונים ולערבב , בדיוק כמו שכתוב לעשות עם החמאה המומסת
היי אהובה, כרגיל – אוהבת את המתכונים שלך!
שאלה, מה אפשר לשים במקום חמאה? שמן?! מה היחס ביניהם?!
תודה ♥
הי דולית, תודה:-)
לא ציינת עבור איזו עוגה השאלה, אז באופן עקרוני, כן, ניתן להחליף את החמאה בשמן בכל אחד מהמתכונים ואם תצייני באיזה מהם אעזור לך עם היחס בהמרה.
תודה. בנוגע לעוגת שיש שוקולד שקדים 🙂
בין 1/3 ל 1/2 כוס שמן, 100 מ״ל
מפתות לגמרי
יש סיכוי להכין את עוגת השיש מבלי להפריד ביצים? פשוט להקציף ביצים שלמות עם חמאה או שמן?
לא יודעת להפריד ביצים 🙂
וצריכה להכין עוגות ללא מוצרי חלב
תודה
את יכולה לנסות:-) אני מאמינה שזה ייצא בסדר
הי קרן
הכנתי את עוגת התפוזים לפי המתכון, בשתי תבניות אינגליש קיק וכבר לפני האפייה היו נראות נמוכות מדי.. קיוויתי שהן מאוד תופחות אך לאכזבתי יצאו מאוד נמוכות.. אומנם טעימות אבל ממש נמוך.. אולי התכוונת לתבניות חצי אינגליש קייק?
השתמשתי בשתי תבניות אינגליש חד פעמיות מקרטון ויצא לי סבבה, תנסי לאפות באינגליש אחת גדולה
בכל מקרה העוגה טעימה כך או כך
היי.לא ברור לי. המתכונים הם עבור תבנית אינגליש קייק אחת או שתיים?
אני משתמשת בתבניות חדפ מקרטון שמאוד צרות..
אחת אלא אם כן כתוב אחרת בכותרת
היי קרן! היום הולדת שנה של הבן שלי נופלת על פסח ואני רוצה להכין את העוגת שוקולד! הייתי רוצה לדעת איך אני צריכה לשנות את הכמויות כדי להתאים לעוגה קוטר 22?
אין צורך לעשות שינוי. בהצלחה ומזל טוב
הי קרן,
האם ניתן לאפות את עוגת התפוז קוקוס כמאפינס?
תודה
לא תהיה בעיה לדעתי
תודה רבה!
גיליתי את האתר שלך רק לאחרונה והוא מדהים!!!
איזה כייף לי תודה רבה
יא חביבתי יא קרן, איך שזה נראה טוב. הולכת להתנסות עם השקד-תפוזית בלי קשר לחג, בעצם הכל מאמם.
הירוקה החביבה עליי!
תודה אהובה
שלום קרן
בחרתי להתחיל בזו -עוגת שיש שקדים ושוקולד/
העוגה טעימה אך הכמות אינה מספיקה ל2 תבניות אינגליש.
לכן בהגשה הנחתי אחת על גבי השנייה.
אגב מה גודל התבנית שלך?? כדאי תמיד להוסיף
אמשיך ואנסה
הי דולי
השתמשתי בשתי תבניות אינגליש קייק חד פעמיות, והעוגות לא מאוד גבוהות, אני יכולה להמליץ לך להבא להכין באינגליש קייק גדולה, כלומר תבנית אלומיניום לא חד פעמית, אני מניחה שאז היא תצא גבוה יותר, רק שימי לב שייתכן וזמן האפייה ייתארך מעט, תודה על העדכון:-)
נראה טוב הולכת לנסות
מהממת 🙂
מהמם! אני מחכה להכין
התחדשתי במטחנת תבלינים אך לא בקיאה במה מותר וכדאי..? האם את הפרג גם ניתן לטחון במטחנה?
אשמח להמלצות לשימושים במטחנה שבינתיים נחה במטבח
תודה!!
הי שירי
תתחדשי!
המטחנה מעולה לפרג, כל סוגי האגוזים והשקדים, אפשר לטחון סוכר לאבקת סוכר
בהצלחה:-)
הי שמי שמי ברוריה ופעם ראשונה אני נחשפת לאתר שלך. ניראה נהדר במלוא מובן המילה. איך אני מדפיסה את המתכונים?
ושלחי לי חברות בפייס בוק.תודה ברוריה דוניו שנה טובה ומאושרת אמן
ברוריה תודה רבה
מתחת לכל מתכון בסוף למטה יש ציור של מדפסת כך אפשר להדפיס את המתכון.
לגבי הפייסבוק, מתחת ללוגו בדף הבית יש סימן של פייסבוק ( f )
אם תלחצי עליו תגיעי לדף של נשואה למאפייה ותוכלי לעשות לייק לדף ולעקוב:-)
שנה טובה!
היי נחשפתי עכשיו לאתר שלך מצא חן בעיני העוגה מקמח שקדים ומיץ
רוצה להכין אך הבעיה סוכר במה לדעתך ניתן להקציף את הביצים
תודה
דליה
הי דליה
לא בטוחה שהבנתי את השאלה
את רוצה לוותר על הסוכר? תחליף?
אין לי ממש נסיון עם תחליפי סוכר
אני ממירה את הסוכר במייפל טבעי ויוצא ליגה 🙂 עשיתי את זה מספר פעמים במתכון הפרג שקדים המהמם שלך…
מה כמות המייפל שאת שמה ?
היי…במקרה גיליתי את האתר שלך במסגרת חיפושי אחרי מתכונים ללא קמח..המתכונים נראים ממש טעימים ואנסה אותם…שלוש שאלות…האם יש לך מתכון לעוגה בחושה קלה על בסיס קמח שקדים או קמח אחר ופירות יער? אני מעוניינת לדעת האם אפשר להמיר סוכר במייפל במתכונים שלך , אם כן באיזה יחס ? ושאלה אחרונה , האם ניתן להמיר במתכונים רגילים קמח רגיל בקמח שקדים? באיזה יחס? או ששימוש בקמח שקדים משפיע גם על כמות השומן והנוזלים במתכון? תודה רבה
הי מירי
נסי להמיר את כמות הקמח הלבן באותה כמות של שקדים טחונים בעוגת הפירות הזו :
http://kerenagam.co.il/עוגת-פירות-קיץ-ושקדים/
את יכולה להשתמש באיזה פרי יער שתרצי.
קשה לומר שכל המרה בכל עוגה של כל כמות הקמח בקמח שקדים תניב תוצאה טובה, זה תלוי בהמון גורמים אבל שווה לך לנסות, בעיקר בבחושות, יחס ההמרה הוא 1:1.
לגבי המרה מסוכר למייפל, זה לא יעבוד בכל המתכונים, במיוחד כאלו שיש בהם הקצפה של סוכר וביצים, אבל בעוגות בחושות לרוב את יכולה לנסות להמיר לפחות חלק מהכמות.
יחסי ההמרה 3/4 כוס מייפל על כל כוס סוכר.
בהצלחה:-)
דווקא לא היתה לי בעיה עם ההקצפה של הביצים ומייפל 🙂
שמחה לשמוע, תודה שרון:-)
היי קרן, קניתי חצאי שקדים מולבנים(כי זה כמובן יותר זול מאבקת השקדים שמוכרים בסופר) וטחנתי אותם במעבד מזון בעצמי.
ולמרות שהשקדים היו בהקפאה בערך יום אחד, עדיין המרקם יצא לי משחתי ולא אבקה כפי שרציתי.
יש לך טיפ אולי לאיך לצמצם את כמות השומן שיוצאת בטחינת השקדים? ולהפוך את זה לאבקה
הי אופיר
אני טוחנת תמיד במטחנת תבלינים קטנה ולא במעבד מזון,
ככל שהכמות גדולה יותר חלק מהשקדים מקבלים את המרקם שקיבלת, לכן מומלץ לטחון ישירות מהפריזר, בפולסים קצרים
ובכמויות מאוד קטנות.
טחינת יתר גורמת למרקם המשחתי שדיברת עליו.
מקוה שעזרתי:-)
לצערי נחלתי כשלון חרוץ. הכנתי את עוגת השקדים תפוז במאפינס. ההתחלה נראתה מבטיחה הם תפחו מאד אבל בהמשך צנחו ושקעו לגמרי. מלמעלה נהיה מעטה פריך והבפנוכו לא נאפה מספיק. נאלצתי להזביל וכל כך חבל לי כי טעמתי את תוכן המאפין והטעם ממש לטעמי . מה יכול להיות שקרה?
מיכל יקרה, זה לא נקרא כשלון חרוץ:-)
אלו תקלות אפייה נפוצות ומהן רק אפשר ללמוד.
יש הבדלים בין תנורים שונים, נשמע שחום התנור שלך היה גבוה מדי, והעוגות נאפו מבחוץ בלבד ולכן נפלו אחרי אפיה, כי לא היו אפויות מבפנים.
חשוב לא להוציא את העוגות לפני שעברו את מבחן הקיסם, גם אם הן נראות מוכנות מבחוץ ( תמיד אפשר להניח מלמעלה נייר כסף ולהאריך את זמן האפיה)
אני ממליצה להבא לאפות בחום תנור מעט נמוך יותר, ואולי טיפה ייקח יותר זמן.
שלום
בעוגת שיש שקדים ושקולד האם חובה לשים שמנת מתוקה בשוקולד
ומה אפשר במקום
הי שמחה
לא חייבים שמנת מתוקה, אפשר גם להשתמש בחלב.
היי קרן,
אני רוצה לעשות בתבנית עגולה והכמות היא ל-2 תבניות אינגליש קייק.
האם זה מתאים?
כן אין בעיה
היי
אפיתי את עוגת נשקדים והקוקוס חילקתי את עיסת העוגה לשתי תבניות אינגלישקייק העוגות יצאו מאד נמוכות..(לפני שאףיתי הכמות לשתי תבניות היתהת מועטה)שאלתי האם כדאי לשים כאחד את שני הפסים ולצפות בשמנת מתוקה?
מניחה שקצת באיחור.. אבל התשובה היא כן 🙂
ממש שמחה מכל הבלוג המהמם הזה! עוגות מושלמות, הסברים מעולים. כשרון 🙂
תודה רבה!
איזה כייף לי:-) תודה מאיה
היי האתר שלך מ ד ה י ם טעים מהמם
אז תודה קודם כל ורק תמשיכי ותהני מזה..
דבר שני שאלה למומחית: ב ה אני יכולה להחליף פרג במידה ויש לי רק פרג שלם ואין מטחנה.. ?
היי קרן,
עשיתי את התפוזים קוקוס והיא מעולה.
האם אני יכולה להוסיף שוקולד צ'יפס ?
תודה על הבלוג השווה 🙂
שוקולד צי׳פס יהיה מעולה!
תודה לך ובהצלחה
איזה עוגות! כל את נראית יותר טובה מהשניה! והכי חשוב ללא קמח! יש לי רק 1/4 כוס פרג.. האם ניתן להסתפק בזה או שאפשר להוסיף עוד שקדים טחונים כדי לפצות על החוסר?
תודה רבה, אני גם אוהבת מאוד עוגות ללק קמח:-)
אין בעיה להשתמש רק ב 1/4 כוס פרג, יהיה לה טעם פחות ״פרגי״ אבל זה בסדר גמור.
חיפשתי מתכון לשקדים טחונים והגעתי הנה וכל כך שמחתי. כי יש לי חולשה גם לשקדים, גם לפרג (וגם לקינמון), ויש פה שתי עוגות בדיוק בשבילי. אני מתכוון לאפות לקראת סופשבוע, ורציתי לדעת לגבי העוגת פרג, האם אפשר לוותר על הציפוי? ושאלה נוספת…האם זה אפשרי להכין את העוגת פרג בעתיד כמאפינסים? :))
הי עדי, שמחה שהצטרפת לבלוג, אין בעיה להכין בלי ציפוי, אפשר פשוט לקשט באבקת סוכר
ולגבי המאפינס, אין בעיה לדעתי יעבוד מצויין רק לקחת בחשבון שזמן אפייה מתקצר
תודה גדולה על המענה
שלום קרן!
ראיתי עכשיו את המתכונים של העוגות.יש לך מתכון לעוגה כושית בחושה ללא שימוש בשוקולד מרירבבלילה עצמה אלא בקקאו
ושאפשר להמיר לפחות חלק מהקמח בקמח שקדים מבלי שמרקם העוגה יפגע? {עוגה כושית ליום הולדת} ??
נסי את העוגה הזו מהטור שלי במאקו:
http://bit.ly/2rpJsbF
הי קרו,
העוגות נראות אש!
מעוניינת להוציא מהתפוזים והפרג שלוש תבניות אינגליש קייק חד'פ איך להמיר את הכמויות?
ו…בפרג לא שמים אבקת אפיה?
תודה!
תודה קרן, בעוגת הפרג אין שימוש באבקת אפייה.
האם הכוונה להכין מכל אחת מהן שלוש עוגות? בעוגת הפרג הכמות מספיקה לאחת אז תצטרכי להכין כפול 3 את כל הכמות
בעוגת השקידם קוקוס לכפיל ב 1.5
נשמע מעולההה!!!!
יש תחליף לברנדי בעוגת פרג? רום יכול להתאים?
רום סבבה, ואפשר גם לוותר
האם הכוונה היא ל 2 כוסות אבקת שקדים או 2 כוסות שקדים לפני הטחינה?
תודה
2 כוסות אבקת שקדים, כלומר אחרי טחינה.
bonjour
Pouvez-vous me donner le poids en gramme au lieu de 1/3 ou 1/4
Merci.
Bonjour
c'est pour le gâteau Orange, noix de coco, et amande
1/4
les quantites
de jus d'orange et 1/3 tasse d'huile c'est en gramme qu'il me faudrais
merci.
1/4 tasse de jus d'orange est de 60 ml
1/3 tasse d'huile est de 67 grammes
תודה רבה על מתכון עוגת השקדים הנפלא .
תודה עדה שמחה שאהבתם
רציתי להגיד תודה. במשך כל כך הרבה זמן חיפשתי מתכון לעוגת פרג – וזו יצאה עוגת פרג מהחלומות. בפעם הבאה אני חושבת שאוסיף גם קוקוס וכך אאחד את כל האהבות בעוגה אחת.
יצא מעולה. תודה רבה.
יש לי חיבה גדולה לחובבי פרג כמוני:-)
כדאי לך לנסות את עוגת הפרג תפוז מהבלוג, היא אחת הטובות.
תודה!
תודה על ההצעה קרן, אחפש
קרן שלום!
האם ניתן להמי בעוגת התפוז, את הקוקוס בקורנםלור? כי אצלי לא אוהבים קוקוס.
קרן שלום
בעוגת התפוז האם ניתו להמיר את הקוקוס? בעוד שקדים טחונים או קורנפלור או בקמח תפוחי אדמה?
אפשר באותה הכמות של שקדים טחונים
עוגת התפוזים קבועה אצלי בפסח בתוספת אוכמניות וקליפות מסוכרות. המתכונים שלך נעימים ושמחים וביתיים כלכך.
מרגישים שהם מקרינים אהבה. בחיי
אהובים עלי
תודה
תודה על המילים היפות שרי, שימחת אותי.
חג שמח
שלום, האם בעוגת השיש שקדים ושוקולד אפשר להשתמש בשמן כתחליף לחמאה? ואם כן מה הכמות? תודה רבה <3
הי
אין בעיה להמיר לשמן
1/3 כוס לדעתי תספיק
היי קרן,
בעוגת התפוז, ניתן להמיר את השמן במשהו אחר?
נורא מפריע לי השמן ששמים בכל העוגות הבחושות.
המון תודה מראש!
אדם.
נ.ב. העוגת פרג מעולה 🙂
אין בעיה להמיר שמן בחמאה, 70-80 גר׳ בהחלט מספיק
תודה!
היי קרן:)
המתכונים שלך תמיד יוצאים מוצלחים,תודה רבה!!
האם בעוגת פג ניתן להשמיט את הברנדי או לשים משהו במקום?
תודה רבה .
להשמיט או במקום זה נס קפה
הי קרן, אני רוצה לשלב בין 2 עוגות שלך צהעוגת תפוזים שקדים וקוקוס מפה ועוגת תותים בחושה =) אפשר להכין את העוגה מפה שהיא כשל"פ ולמעלה לפזר תותים? יעבוד?
אין בעיה לשלב, לא יודעת אם בתותים יישארו למעלה או ישקעו אסל הם בטוח יהיו טעימים
היי האתר שלך מ ד ה י ם טעים מהמם
אז תודה קודם כל ורק תמשיכי ותהני מזה..
דבר שני שאלה למומחית: ב ה אני יכולה להחליף פרג במידה ויש לי רק פרג שלם ואין מטחנה.. ?
אפשר גם להכין עם פרג שלם
היי קרן, חושבת שאפשר להכין את העוגת תפוז קוקוס כעוגת לימון במקום? יש לי מלא לימונים ומחפשת משהו טעים שמתאים לפסח
כן איו בעיה להמיר בלימון
הכנתי את עוגת השיש, יצאה מעולה! לא הורגש שמדובר בעוגת פסח. שמחה שגיליתי את הבלוג המהמם הזה.. תודה קרן 🙂
איזה כייף זה עוגות של פסח, תודה
קרן יקרה,
תודה רבה על המתכונים.
כמה זמן נשמרות העוגות ( פרג /תפוז קוקוס) , והאם יש לאחסן בקירור?
הן נשמרות בדרך כלל 4-5 ימים, אפשר במקרר ואפשר גם על השיש מכוסה היטב
תודה רבה קרן על המענה המהיר.
הכנתי עכשיו את עוגת הפרג. נראית מבטיחה.
אפיתי ב 2 אינגליש קרטון מהקטנות במשך כ 35 דק',ניערתי קצת וכשנראה יציב הוצאתי
מהתנור, כששהו על השיש ראיתי שנוצר שקע לאורך מרכז התבנית.
איפה טעיתי?
הי ללי, לא נראה לי שטעית ככ כי זו עוגה מאוד עדינה ללא קמח והגיוני שהיא מעט תשקע, ייתכן שהיתה צריכה מעט יותר זמן אפיייה
קרן יקרה,
עוגת הפרג יצאה מוצלחת מאוד וממש לטעמה של האהובה שאפיתי עבורה.
רוצה לשאול – האם אפשר לשלב במתכון הזה גם קוקוס ואגוזים קצוצים ובאילו מינונים אם כן?
תודה
אני בד"כ לא מגיבה – אבל הפעם הייתי חייבת! העוגה יצאה כל כך כל כך כל כך טעימה!! יותר טובה מהרבה עוגות חמצות אחרות!! נימוחה ולא מתפוררת. שלמות. תודה רבה קרן!
אני בד"כ לא מגיבה – אבל הפעם הייתי חייבת! הכנתי את עוגת השיש – העוגה יצאה כל כך כל כך כל כך טעימה!! יותר טובה מהרבה עוגות חמצות אחרות!! נימוחה ולא מתפוררת. שלמות. תודה רבה קרן!
תודה ללי
קרן יקרה,
עוגת הפרג יצאה מוצלחת מאוד וממש לטעמה של האהובה שאפיתי עבורה.
רוצה לשאול – האם אפשר לשלב במתכון הזה גם קוקוס ואגוזים קצוצים ובאילו מינונים אם כן?
תודה
מאמינה שכן אין סיבה שלא
1/4 כוס מכל אחד מהם
תודה!
האם ע"ח חלק מהיבשים או בנוסף?
אפשר לוותר על 1/4 מכמות השקדים במקום
יש טעות. 1 כוסות קמח זה 400 גרם!
התכוונתי 2 כוסות קמח זה 400 גר.
הי אור
כוס קמח שוקלת 140 גר׳. אולי התבלבת עם כוס סוכר ששוקלת 200 גר׳?
עוגת תפוזים ושקדים
הי,
האם אפשר להחליף את הביצים ברסק תפוחים או משהו אחר?
תודה!
אפשר לנסות אני לא ניסיתי
היי קרן יקרה תודה רבה על המתכונים. האם בעוגת תפוז קוקוס אפשר לעשות עם מיקסר ידני ? אם כן כמה זמן נדרש להקציף? תודה רבה
איך מטבענים את קוקוס שקדים?
ובאופן כללי טבעוניים רוצים להנות ממך יותר!
מקובל עליי מבטיחה להשתדל יותר
האמת שאין לי מושג אם זה יחזיק בלי ביצים
טוב העוגת תפוזים וקוקוס יצאה פגז! אפשר להתקדם לפרג 🙂
אין עלייך, תודה!
שמחה לשמוע אפרת תודה
היי נשמה! למי שלא משתמשת בשמן קנולה בפסח , האם ניתן לאפות את העוגת תפוז קוקוס עם שמן אגוזי מלך? או שמן זית? האם בכללי שמן אגוזי מלך הוא תחליף טוב לשמן בעוגות ? תודה!!!
אני לא ככ מכירה את שמן אגוזי המלך בעוגות אז לא יודעת להמליץ, מה עם שמן קוקוס?
תחליף לחמאה שהוא לא מחמאה או נטורינה וכל מה שכשר לאוכלי קטניות.. פיתרון יצירתי במקום חמאה? חלב אולי? הלפ
שמן קוקוס הוא אחלה תחליך לחמאה
בעוגת שיש, אפשר לשים במקום השמנת מים?
לא ניסיתי
אולי עדיף חלב או מיץ תפוזים
בעוגת שיש, אפשר להחליף את השמנת במים?
סליחה על הכפילות ותודה רבה על התשובה. אני רוצה פשוט פרווה..מיץ תפוזים לא ישפיע על הטעם?
היי קרן, בעוגת שקדים תפוז, ניתן להשתמש בקמח קוקוס במקום בקוקוס טחון?
מניחה שכן
יוווו איזה מלכה את! לא חשבתי שתעני כל כך מהר ואני מתכננת להכין אותה מחר בבוקר
תודה רבה!!! ❤️❤️
היי אם אני רוצה להכין את העוגות בתבנית קוגלהוף 26 צריכה להכפיל כמויות פי 2?
זה לא ככ מתאים בעיניי, הכפלות באלו לא תמיד יוצאות מדוייק וקשה לי להגיד שייצא טוב
ממליצה להישאר בגדלים האלו
בעוגת שיש מה אפשר לשים במקום חמאה בגרסת פרווה?
שמן קנולה
עוגת שקדים קוקוס תפוז קיבלה מחמאות מים המלח, עבור תל אביב ועד גזית בצפון…. פינקתי בגאנש חום לבן (בנדיבות) ויצא משובח, תודה על עוד מתכון מוצלח
אלופה תודה
היי קרן,
אפשר להמיר שוקולד מריר בשוקולד לבן וקצת מחית פיסטוק?
תודה על מתכונים מדהימים שתמיד יוצאים מושלם וגורפים מחמאות.
חג שמח
בטח שאפשר