עוגות בחושותפסח

שקדים רבותיי,שקדים (ושלושה מתכונים לעוגות מעולות! לפסח)

אפריל 18, 2016 153 Comments

 

כמי שאוהבת מאוד!! שילוב של שקדים טחונים בכל המתוקים שלי

בעוגות, עוגיות ובבצק פריך

כשמגיע פסח זו חגיגה גדולה בשבילי,

אז אני יכולה להמיר בעוגות את הקמח בקמח שקדים ולהנות מכל ביס.

מפחדים מהמילה קמח שקדים?

אל תפחדו, מדובר בסך הכל בשקדים טחונים לאבקה, זהו!!

לקראת פסח אני מסתערת על הדוכן של מלמד בשוק לוינסקי וקונה מלללללא שקדים פרוסים

בבית, במטחנת התבלינים שלי, אני טוחנת אותם לאבקה ויש לי מללללא קמח שקדים ביתי מצויין.

אם יש לכם מטחנה כזו בבית, חבל על הכסף ועדיף לטחון לבד

ואם אין לכם, זה הזמן לקנות אחת, העלות נמוכה ( 100-200 שח) ותמיד יש לה שימוש בבית.

החג הזה, חוץ משני ערבי החג שלו, עמוס בארוחות משפחתיות, פיקניקים וכולנו מארחים ומתארחים בו בלי סוף

וחייבים ( מ ו כ ר ח י ם) שיהיה תמיד תמיד משהו מתוק טעים לנשנש עם הקפה ובין הארוחות

אז הנה שלושה מתכונים לעוגות בחושות שתכינו ברגע ותתאהבו:-)

חג חירות שמח!!
עלים

עוגת פרג בציפוי שוקולד/ תבנית אינגליש קייק באורך 30 ס״מ

 

(מבוסס על מתכון של הילה קריב מהבלוג ביסים עם המון שינויים שלי)

חומרים לעוגה:

40 גרם חמאה מומסת

3 ביצים מופרדות גודל L

כוס ( 100 גר') שקדים טחונים

2 כפות קורננפלור

3/4 כוס ( 150 גר') סוכר לבן

כפית ברנדי

קורט מלח

כוס פרג טחון טרי

לציפוי שוקולד:

100 מיל' שמנת מתוקה

100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות

אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום 180 מעלות, משמנים ומרפדים את תחתית התבנית בנייר אפיה

בקערה בינונית חסינת חום ממיסים במיקרוגל חמאה ומצננים מעט

בקערת המיקסר במהירות בינונית מקציפים חלבונים

כשמתחילות להיווצר בועות קטנות  מגבירים מהירות ומוסיפים בהדרגה את הסוכר

מקציפים 3-4 דקות עד לקבלת קצף מבריק.

מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים פנימה חלמונים ואת החמאה המומסת ומערבבים

מוסיפים שקדים טחונים, ברנדי, קורנפלור, פרג ומלח ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה

מעבירים לתבנית ואופים כ 35-40 דק

העוגה עדינה מאוד ואם תתקעו קיסם כדי לגלות אם היא מוכנה היא מיד תצנח

לכן אני ממליצה לעשות כמוני,

פשוט ״לנער״ קלות את התבנית כדי לבדוק אם התערובת עדיין נוזלית ושטה או שהיא מספיק יציבה.

מוציאים, מצננים מעט.

בינתיים מכינים את ציפוי השוקולד:

בקערה חסינת חום מחממים במיקרו 100 מיל' שמנת מתוקה עד לסף רתיחה

מוציאים ומוסיפים פנימה את קוביות השוקולד

ממתינים כדקה ומערבבים.

מצפים את העוגה

_MG_4152

עלים

עוגת שיש שקדים ושוקולד/ תבנית אינגליש קייק משומנת ומרופדת בנייר אפיה

חומרים לעוגה:

100 גרם חמאה מומסת

120 גרם שוקולד מריר

1/2 כפית תמצית וניל

3 ביצים מופרדות גודל L

1/4 כפית מלח

חצי כוס+ 2 כפות (125 גר') סוכר לבן

כוס וחצי (150 גר') שקדים טחונים לאבקה

1/2 כפית אבקת אפיה

1/2 כפית ברנדי

חצי כפית אבקת נס קפה

3 כפות שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות

בקערה חסינת חום במיקרוגל ממיסים חמאה, מצננים מעט, מוסיפים פנימה את החלמונים,

מערבבים, ומניחים בצד.

בקערת המיקסר מקציפים חלבונים וסוכר לקצף יציב ומבריק

מורידים את מהירות המיקסר  ותוך כדי ערבול מוסיפים את תערובת החמאה

מוסיפים תמצית וניל וברנדי, אבקת אפיה ושקדים ואת המלח ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה

מעבירים שליש מהכמות לקערה נפרדת ואת מה שנשאר מעבירים לתבנית.

בקערה חסינת חום ממיסים במיקרו בפולסים קצרים שוקולד מריר, אבקת קפה נמס ושמנת מתוקה

שימו לב לא לחמם יותר מדי כדי שהשוקולד לא יישרף

מוציאים ומערבבים לתערובת אחידה

מעבירים לקערה בה שמרנו את השליש הנותר של התערובת הלבנה ומערבבים לקבלת תערובת כהה

מעבירים לתבנית מעל התערובת הלבנה

מעבירים סכין בתנועות סיבוביות ליצירת מראה ״שיש״

אופים בתנור כ 35-40 דק

העוגה מוכנה כשקיסם יוצא עם פירורים לחים

מוציאים, מצננים מעט ומקשטים באבקת סוכר

_MG_4203

 

עלים

עוגת תפוז קוקוס ושקדים/   תבנית אינגליש קייק משומנת ומרופדת בנייר אפיה

חומרים לעוגה:

3 ביצים גודל L

1/2 כוס ( 100 גר') סוכר

2 כוסות  ( 200 גר') שקדים טחונים לאבקה

כפית אבקת אפיה

1/2 כוס ( 50 גר') קוקוס טחון

1/4 כוס מיץ תפוזים

1/3 כוס שמן

כף גרידת תפוז

לקישוט: פרוסות שקדים קלופים

אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום 180 מעלות.

בקערת המיקסר במהירות גבוהה מקציפים ביצים שלמות וסוכר כשלוש דק' עד לקבלת תערובת תפוחה

מורידים את מהירות המיקסר לבינונית ומוסיפים שמן, מיץ תפוזים, אבקת אפיה, קוקוס ושקדים טחונים

מוסיפים גרידת תפוז מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה

מעבירים לתבניות ומפזרים מעל את פרוסות השקדים

אופים כ 35-40 דק עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים עליו.

מצננים מעט ומקשטים באבקת סוכר.

_MG_4169

 

 

153 Comments

פאני רוטשטיין אפריל 18, 2016 at 11:49 pm

כפרה עלייך, נראה הורס. ביום חמישי הולכת לבשל למשפחה ובערב טסה לחו"ל (לצערי אמא לא מסוגלת לעשות זאת). אכין להם את השקדים עם התפוז והקוקוס. נשיקות וחג שמח.

Reply
קרן אגם אפריל 18, 2016 at 11:53 pm

עלילות פאני בעולם! אין עלייך ועל הנסיעות שלך, תהני מותק וספרי איך יצאה

Reply
נועה לוינגר מרץ 21, 2021 at 3:06 pm

הי אהובה!! העוגת תפוזים מעלפת, מכינה לחג!!מה אפשר במקום הקוקוס?

Reply
רותם ליברזון אפריל 19, 2016 at 12:50 am

טוב זה נראה אלוהי! חייבת לנסות את התפוז קוקוס , בעצם.. את הפרג? את הכל!
חג שמח אלופה

Reply
קרן אגם אפריל 20, 2016 at 6:45 am

תודה אהובה

Reply
נטלי אפריל 19, 2016 at 8:13 am

וואו, שלושתן נראות פשוט מעולה! חג שמח 🙂

Reply
קרן אגם אפריל 19, 2016 at 8:19 am

תודה! איזה כייף שאת פה, וחג שמח:-)

Reply
בשארי רונית אפריל 19, 2016 at 11:28 am

אלו סוגי העוגות שני אוהבת.
העוגות נראות רכות ועסיסיות
במה ניתן להמיר את החמאה
תודה,
חג שמח

Reply
קרן אגם אפריל 19, 2016 at 12:33 pm

הי רונית
אפשר להמיר בשמן באותה הכמות

Reply
גלית אפריל 19, 2016 at 2:54 pm

את פשוט א-ל-ו-פ-ה.
הכנתי את העוגת פרג והתפוזים – סוף העולם שמאלה, הכי יאמי בעולם!!!!
מושלמות – אין כמוך!

Reply
קרן אגם אפריל 19, 2016 at 2:58 pm

את זריזה, ואיזה כייף לי!!!
תודה על הדיווח המחמם

Reply
תהילה יוני 4, 2019 at 9:56 am

היי,
האם אפשר להמיר את הסוכר בסוכר חום או ממתיק אחר?
ולגבי גרסה פרווה?

תודה רבה, נשמע מצוין!

Reply
קרן אגם יוני 4, 2019 at 12:45 pm

תודה תהילה, אין בעיה להמיר לסוכר חום וכם להכין כפרווה, את יכולה לראות בתגובות לפוסט יש קוראים שהמירו לפרווה ללא בעיה

Reply
גלית אפריל 19, 2016 at 2:54 pm

הכנתי את העוגת פרג והתפוזים – סוף העולם שמאלה, הכי יאמי בעולם!!!!
מושלמות – אין כמוך!

Reply
נחמה אפריל 19, 2016 at 11:19 pm

קרן רציתי לדעת אם אפשר להשתמש באגוזים טחונים במקום שקדים.תודה

Reply
קרן אגם אפריל 20, 2016 at 6:47 am

אפשר בטח

Reply
ספ אפריל 21, 2016 at 12:08 am

במה אפשר להמיר את הקוקוס, כשלא אוהבים קוקוס?

Reply
קרן אגם אפריל 21, 2016 at 7:16 am

ניתן להמיר בעוד שקדים טחונים, אין המון קוקוס בעוגה וטעמו לא מאוד מורגש, והוא נותן לעוגה לחות, שלא תתקבל מתוספת שקדים כך שבאופן אישי לא הייתי מחליפה

Reply
שולמית אפריל 20, 2016 at 12:58 am

וואוו אני הולכת להכין אותם מחר!! נראה סוף. רק שאלה לי: אם אני ממירה את החמאה בשמן, בעוגת שיש שוקולד, אז איפה בדיוק אני מכניסה אותו? כאילו איך זה מסתדר מבחינת סדר ההכנה? תודה:)

Reply
קרן אגם אפריל 20, 2016 at 6:54 am

תודה:-) אין שום בעיה, להניח בקערה את השמן ולהוסיף פנימה חלמונים ולערבב , בדיוק כמו שכתוב לעשות עם החמאה המומסת

Reply
דולית פברואר 28, 2018 at 9:04 am

היי אהובה, כרגיל – אוהבת את המתכונים שלך!
שאלה, מה אפשר לשים במקום חמאה? שמן?! מה היחס ביניהם?!
תודה ♥

Reply
קרן אגם פברואר 28, 2018 at 2:56 pm

הי דולית, תודה:-)
לא ציינת עבור איזו עוגה השאלה, אז באופן עקרוני, כן, ניתן להחליף את החמאה בשמן בכל אחד מהמתכונים ואם תצייני באיזה מהם אעזור לך עם היחס בהמרה.

Reply
דולית פברואר 28, 2018 at 2:59 pm

תודה. בנוגע לעוגת שיש שוקולד שקדים 🙂

קרן אגם פברואר 28, 2018 at 3:04 pm

בין 1/3 ל 1/2 כוס שמן, 100 מ״ל

אורית30 אפריל 20, 2016 at 10:29 pm

מפתות לגמרי
יש סיכוי להכין את עוגת השיש מבלי להפריד ביצים? פשוט להקציף ביצים שלמות עם חמאה או שמן?
לא יודעת להפריד ביצים 🙂
וצריכה להכין עוגות ללא מוצרי חלב
תודה

Reply
קרן אגם אפריל 20, 2016 at 10:38 pm

את יכולה לנסות:-) אני מאמינה שזה ייצא בסדר

Reply
יעל אפריל 21, 2016 at 9:56 pm

הי קרן
הכנתי את עוגת התפוזים לפי המתכון, בשתי תבניות אינגליש קיק וכבר לפני האפייה היו נראות נמוכות מדי.. קיוויתי שהן מאוד תופחות אך לאכזבתי יצאו מאוד נמוכות.. אומנם טעימות אבל ממש נמוך.. אולי התכוונת לתבניות חצי אינגליש קייק?

Reply
קרן אגם אפריל 22, 2016 at 2:18 am

השתמשתי בשתי תבניות אינגליש חד פעמיות מקרטון ויצא לי סבבה, תנסי לאפות באינגליש אחת גדולה
בכל מקרה העוגה טעימה כך או כך

Reply
שירה אפריל 4, 2023 at 12:55 am

היי.לא ברור לי. המתכונים הם עבור תבנית אינגליש קייק אחת או שתיים?
אני משתמשת בתבניות חדפ מקרטון שמאוד צרות..

Reply
קרן אגם אפריל 4, 2023 at 9:12 am

אחת אלא אם כן כתוב אחרת בכותרת

Reply
יסמין מרץ 25, 2021 at 7:01 pm

היי קרן! היום הולדת שנה של הבן שלי נופלת על פסח ואני רוצה להכין את העוגת שוקולד! הייתי רוצה לדעת איך אני צריכה לשנות את הכמויות כדי להתאים לעוגה קוטר 22?

Reply
קרן אגם מרץ 25, 2021 at 7:04 pm

אין צורך לעשות שינוי. בהצלחה ומזל טוב

Reply
שיר אפריל 27, 2016 at 6:23 pm

הי קרן,
האם ניתן לאפות את עוגת התפוז קוקוס כמאפינס?
תודה

Reply
קרן אגם אפריל 27, 2016 at 10:03 pm

לא תהיה בעיה לדעתי

Reply
שיר אפריל 28, 2016 at 7:33 am

תודה רבה!
גיליתי את האתר שלך רק לאחרונה והוא מדהים!!!

Reply
קרן אגם אפריל 28, 2016 at 8:03 am

איזה כייף לי תודה רבה

Reply
מיה מיטב אפריל 28, 2016 at 4:01 pm

יא חביבתי יא קרן, איך שזה נראה טוב. הולכת להתנסות עם השקד-תפוזית בלי קשר לחג, בעצם הכל מאמם.

Reply
קרן אגם אפריל 28, 2016 at 5:03 pm

הירוקה החביבה עליי!
תודה אהובה

Reply
doli מאי 2, 2016 at 11:25 pm

שלום קרן
בחרתי להתחיל בזו -עוגת שיש שקדים ושוקולד/
העוגה טעימה אך הכמות אינה מספיקה ל2 תבניות אינגליש.
לכן בהגשה הנחתי אחת על גבי השנייה.
אגב מה גודל התבנית שלך?? כדאי תמיד להוסיף
אמשיך ואנסה

Reply
קרן אגם מאי 2, 2016 at 11:29 pm

הי דולי
השתמשתי בשתי תבניות אינגליש קייק חד פעמיות, והעוגות לא מאוד גבוהות, אני יכולה להמליץ לך להבא להכין באינגליש קייק גדולה, כלומר תבנית אלומיניום לא חד פעמית, אני מניחה שאז היא תצא גבוה יותר, רק שימי לב שייתכן וזמן האפייה ייתארך מעט, תודה על העדכון:-)

Reply
בת שבע מאי 4, 2016 at 7:09 pm

נראה טוב הולכת לנסות

Reply
קרן אגם מאי 4, 2016 at 8:19 pm

מהממת 🙂

Reply
שירי ספטמבר 22, 2016 at 4:38 pm

מהמם! אני מחכה להכין
התחדשתי במטחנת תבלינים אך לא בקיאה במה מותר וכדאי..? האם את הפרג גם ניתן לטחון במטחנה?
אשמח להמלצות לשימושים במטחנה שבינתיים נחה במטבח

תודה!!

Reply
קרן אגם ספטמבר 22, 2016 at 5:20 pm

הי שירי
תתחדשי!
המטחנה מעולה לפרג, כל סוגי האגוזים והשקדים, אפשר לטחון סוכר לאבקת סוכר
בהצלחה:-)

Reply
ברוריה אוקטובר 10, 2016 at 1:06 pm

הי שמי שמי ברוריה ופעם ראשונה אני נחשפת לאתר שלך. ניראה נהדר במלוא מובן המילה. איך אני מדפיסה את המתכונים?
ושלחי לי חברות בפייס בוק.תודה ברוריה דוניו שנה טובה ומאושרת אמן

Reply
קרן אגם אוקטובר 10, 2016 at 1:31 pm

ברוריה תודה רבה
מתחת לכל מתכון בסוף למטה יש ציור של מדפסת כך אפשר להדפיס את המתכון.
לגבי הפייסבוק, מתחת ללוגו בדף הבית יש סימן של פייסבוק ( f )
אם תלחצי עליו תגיעי לדף של נשואה למאפייה ותוכלי לעשות לייק לדף ולעקוב:-)
שנה טובה!

Reply
דליה אוקטובר 27, 2016 at 8:20 pm

היי נחשפתי עכשיו לאתר שלך מצא חן בעיני העוגה מקמח שקדים ומיץ
רוצה להכין אך הבעיה סוכר במה לדעתך ניתן להקציף את הביצים
תודה

דליה

Reply
קרן אגם אוקטובר 27, 2016 at 9:38 pm

הי דליה
לא בטוחה שהבנתי את השאלה
את רוצה לוותר על הסוכר? תחליף?
אין לי ממש נסיון עם תחליפי סוכר

Reply
שרון ינואר 28, 2018 at 9:50 pm

אני ממירה את הסוכר במייפל טבעי ויוצא ליגה 🙂 עשיתי את זה מספר פעמים במתכון הפרג שקדים המהמם שלך…

Reply
מיטל אפריל 2, 2018 at 9:19 am

מה כמות המייפל שאת שמה ?

Reply
מירי ינואר 1, 2017 at 9:51 pm

היי…במקרה גיליתי את האתר שלך במסגרת חיפושי אחרי מתכונים ללא קמח..המתכונים נראים ממש טעימים ואנסה אותם…שלוש שאלות…האם יש לך מתכון לעוגה בחושה קלה על בסיס קמח שקדים או קמח אחר ופירות יער? אני מעוניינת לדעת האם אפשר להמיר סוכר במייפל במתכונים שלך , אם כן באיזה יחס ? ושאלה אחרונה , האם ניתן להמיר במתכונים רגילים קמח רגיל בקמח שקדים? באיזה יחס? או ששימוש בקמח שקדים משפיע גם על כמות השומן והנוזלים במתכון? תודה רבה

Reply
קרן אגם ינואר 2, 2017 at 1:58 pm

הי מירי
נסי להמיר את כמות הקמח הלבן באותה כמות של שקדים טחונים בעוגת הפירות הזו :
http://kerenagam.co.il/עוגת-פירות-קיץ-ושקדים/
את יכולה להשתמש באיזה פרי יער שתרצי.
קשה לומר שכל המרה בכל עוגה של כל כמות הקמח בקמח שקדים תניב תוצאה טובה, זה תלוי בהמון גורמים אבל שווה לך לנסות, בעיקר בבחושות, יחס ההמרה הוא 1:1.
לגבי המרה מסוכר למייפל, זה לא יעבוד בכל המתכונים, במיוחד כאלו שיש בהם הקצפה של סוכר וביצים, אבל בעוגות בחושות לרוב את יכולה לנסות להמיר לפחות חלק מהכמות.
יחסי ההמרה 3/4 כוס מייפל על כל כוס סוכר.
בהצלחה:-)

Reply
שרון ינואר 28, 2018 at 9:50 pm

דווקא לא היתה לי בעיה עם ההקצפה של הביצים ומייפל 🙂

Reply
קרן אגם ינואר 29, 2018 at 9:01 am

שמחה לשמוע, תודה שרון:-)

Reply
אופיר פברואר 16, 2017 at 12:26 am

היי קרן, קניתי חצאי שקדים מולבנים(כי זה כמובן יותר זול מאבקת השקדים שמוכרים בסופר) וטחנתי אותם במעבד מזון בעצמי.
ולמרות שהשקדים היו בהקפאה בערך יום אחד, עדיין המרקם יצא לי משחתי ולא אבקה כפי שרציתי.
יש לך טיפ אולי לאיך לצמצם את כמות השומן שיוצאת בטחינת השקדים? ולהפוך את זה לאבקה

Reply
קרן אגם פברואר 16, 2017 at 6:32 am

הי אופיר
אני טוחנת תמיד במטחנת תבלינים קטנה ולא במעבד מזון,
ככל שהכמות גדולה יותר חלק מהשקדים מקבלים את המרקם שקיבלת, לכן מומלץ לטחון ישירות מהפריזר, בפולסים קצרים
ובכמויות מאוד קטנות.
טחינת יתר גורמת למרקם המשחתי שדיברת עליו.
מקוה שעזרתי:-)

Reply
מיכל פברואר 23, 2017 at 11:43 pm

לצערי נחלתי כשלון חרוץ. הכנתי את עוגת השקדים תפוז במאפינס. ההתחלה נראתה מבטיחה הם תפחו מאד אבל בהמשך צנחו ושקעו לגמרי. מלמעלה נהיה מעטה פריך והבפנוכו לא נאפה מספיק. נאלצתי להזביל וכל כך חבל לי כי טעמתי את תוכן המאפין והטעם ממש לטעמי . מה יכול להיות שקרה?

Reply
קרן אגם פברואר 24, 2017 at 6:43 am

מיכל יקרה, זה לא נקרא כשלון חרוץ:-)
אלו תקלות אפייה נפוצות ומהן רק אפשר ללמוד.
יש הבדלים בין תנורים שונים, נשמע שחום התנור שלך היה גבוה מדי, והעוגות נאפו מבחוץ בלבד ולכן נפלו אחרי אפיה, כי לא היו אפויות מבפנים.
חשוב לא להוציא את העוגות לפני שעברו את מבחן הקיסם, גם אם הן נראות מוכנות מבחוץ ( תמיד אפשר להניח מלמעלה נייר כסף ולהאריך את זמן האפיה)
אני ממליצה להבא לאפות בחום תנור מעט נמוך יותר, ואולי טיפה ייקח יותר זמן.

Reply
שמחה מרץ 29, 2017 at 10:43 am

שלום
בעוגת שיש שקדים ושקולד האם חובה לשים שמנת מתוקה בשוקולד
ומה אפשר במקום

Reply
קרן אגם מרץ 29, 2017 at 10:59 am

הי שמחה
לא חייבים שמנת מתוקה, אפשר גם להשתמש בחלב.

Reply
דינה אפריל 5, 2017 at 4:44 pm

היי קרן,
אני רוצה לעשות בתבנית עגולה והכמות היא ל-2 תבניות אינגליש קייק.
האם זה מתאים?

Reply
קרן אגם אפריל 5, 2017 at 4:51 pm

כן אין בעיה

Reply
פנינה אפריל 9, 2017 at 1:54 pm

היי
אפיתי את עוגת נשקדים והקוקוס חילקתי את עיסת העוגה לשתי תבניות אינגלישקייק העוגות יצאו מאד נמוכות..(לפני שאףיתי הכמות לשתי תבניות היתהת מועטה)שאלתי האם כדאי לשים כאחד את שני הפסים ולצפות בשמנת מתוקה?

Reply
קרן אגם אפריל 10, 2017 at 10:27 am

מניחה שקצת באיחור.. אבל התשובה היא כן 🙂

Reply
מאיה אפריל 17, 2017 at 9:34 pm

ממש שמחה מכל הבלוג המהמם הזה! עוגות מושלמות, הסברים מעולים. כשרון 🙂
תודה רבה!

Reply
קרן אגם אפריל 17, 2017 at 9:44 pm

איזה כייף לי:-) תודה מאיה

Reply
Rotem אפריל 8, 2020 at 3:00 pm

היי האתר שלך מ ד ה י ם טעים מהמם
אז תודה קודם כל ורק תמשיכי ותהני מזה..
דבר שני שאלה למומחית: ב ה אני יכולה להחליף פרג במידה ויש לי רק פרג שלם ואין מטחנה.. ?

Reply
קרן מאי 10, 2017 at 2:47 pm

היי קרן,
עשיתי את התפוזים קוקוס והיא מעולה.
האם אני יכולה להוסיף שוקולד צ'יפס ?
תודה על הבלוג השווה 🙂

Reply
קרן אגם מאי 10, 2017 at 8:01 pm

שוקולד צי׳פס יהיה מעולה!
תודה לך ובהצלחה

Reply
רות אוקטובר 7, 2017 at 9:41 am

איזה עוגות! כל את נראית יותר טובה מהשניה! והכי חשוב ללא קמח! יש לי רק 1/4 כוס פרג.. האם ניתן להסתפק בזה או שאפשר להוסיף עוד שקדים טחונים כדי לפצות על החוסר?

Reply
קרן אגם אוקטובר 7, 2017 at 1:11 pm

תודה רבה, אני גם אוהבת מאוד עוגות ללק קמח:-)
אין בעיה להשתמש רק ב 1/4 כוס פרג, יהיה לה טעם פחות ״פרגי״ אבל זה בסדר גמור.

Reply
עדי אוקטובר 30, 2017 at 3:42 pm

חיפשתי מתכון לשקדים טחונים והגעתי הנה וכל כך שמחתי. כי יש לי חולשה גם לשקדים, גם לפרג (וגם לקינמון), ויש פה שתי עוגות בדיוק בשבילי. אני מתכוון לאפות לקראת סופשבוע, ורציתי לדעת לגבי העוגת פרג, האם אפשר לוותר על הציפוי? ושאלה נוספת…האם זה אפשרי להכין את העוגת פרג בעתיד כמאפינסים? :))

Reply
קרן אגם נובמבר 1, 2017 at 3:00 pm

הי עדי, שמחה שהצטרפת לבלוג, אין בעיה להכין בלי ציפוי, אפשר פשוט לקשט באבקת סוכר
ולגבי המאפינס, אין בעיה לדעתי יעבוד מצויין רק לקחת בחשבון שזמן אפייה מתקצר

Reply
עדי נובמבר 2, 2017 at 1:50 am

תודה גדולה על המענה

Reply
LIRAZ ינואר 21, 2018 at 9:52 am

שלום קרן!
ראיתי עכשיו את המתכונים של העוגות.יש לך מתכון לעוגה כושית בחושה ללא שימוש בשוקולד מרירבבלילה עצמה אלא בקקאו
ושאפשר להמיר לפחות חלק מהקמח בקמח שקדים מבלי שמרקם העוגה יפגע? {עוגה כושית ליום הולדת} ??

Reply
קרן אגם ינואר 21, 2018 at 11:04 am

נסי את העוגה הזו מהטור שלי במאקו:
http://bit.ly/2rpJsbF

Reply
קרן מרץ 23, 2018 at 10:58 am

הי קרו,
העוגות נראות אש!
מעוניינת להוציא מהתפוזים והפרג שלוש תבניות אינגליש קייק חד'פ איך להמיר את הכמויות?
ו…בפרג לא שמים אבקת אפיה?
תודה!

Reply
קרן אגם מרץ 23, 2018 at 5:28 pm

תודה קרן, בעוגת הפרג אין שימוש באבקת אפייה.
האם הכוונה להכין מכל אחת מהן שלוש עוגות? בעוגת הפרג הכמות מספיקה לאחת אז תצטרכי להכין כפול 3 את כל הכמות
בעוגת השקידם קוקוס לכפיל ב 1.5

Reply
מור מרץ 27, 2018 at 5:04 pm

נשמע מעולההה!!!!
יש תחליף לברנדי בעוגת פרג? רום יכול להתאים?

Reply
קרן אגם מרץ 27, 2018 at 5:18 pm

רום סבבה, ואפשר גם לוותר

Reply
אתי אפריל 4, 2018 at 4:32 pm

האם הכוונה היא ל 2 כוסות אבקת שקדים או 2 כוסות שקדים לפני הטחינה?
תודה

Reply
קרן אגם אפריל 4, 2018 at 4:39 pm

2 כוסות אבקת שקדים, כלומר אחרי טחינה.

Reply
cohava אפריל 8, 2018 at 1:56 pm

bonjour
Pouvez-vous me donner le poids en gramme au lieu de 1/3 ou 1/4
Merci.

Reply
cohava אפריל 8, 2018 at 6:25 pm

Bonjour
c'est pour le gâteau Orange, noix de coco, et amande
1/4
les quantites
de jus d'orange et 1/3 tasse d'huile c'est en gramme qu'il me faudrais
merci.

Reply
קרן אגם אפריל 8, 2018 at 8:14 pm

1/4 tasse de jus d'orange est de 60 ml
1/3 tasse d'huile est de 67 grammes

Reply
עדה אפריל 21, 2018 at 11:28 am

תודה רבה על מתכון עוגת השקדים הנפלא .

Reply
קרן אגם אפריל 21, 2018 at 12:36 pm

תודה עדה שמחה שאהבתם

Reply
Tal Daniel ינואר 26, 2019 at 3:29 pm

רציתי להגיד תודה. במשך כל כך הרבה זמן חיפשתי מתכון לעוגת פרג – וזו יצאה עוגת פרג מהחלומות. בפעם הבאה אני חושבת שאוסיף גם קוקוס וכך אאחד את כל האהבות בעוגה אחת.
יצא מעולה. תודה רבה.

Reply
קרן אגם ינואר 26, 2019 at 3:33 pm

יש לי חיבה גדולה לחובבי פרג כמוני:-)
כדאי לך לנסות את עוגת הפרג תפוז מהבלוג, היא אחת הטובות.
תודה!

Reply
Tal Daniel ינואר 27, 2019 at 9:44 am

תודה על ההצעה קרן, אחפש

Reply
רחל אפריל 13, 2019 at 9:21 pm

קרן שלום!
האם ניתן להמי בעוגת התפוז, את הקוקוס בקורנםלור? כי אצלי לא אוהבים קוקוס.

Reply
רחל אפריל 13, 2019 at 9:36 pm

קרן שלום
בעוגת התפוז האם ניתו להמיר את הקוקוס? בעוד שקדים טחונים או קורנפלור או בקמח תפוחי אדמה?

Reply
קרן אגם אפריל 14, 2019 at 1:30 pm

אפשר באותה הכמות של שקדים טחונים

Reply
שרי אפריל 18, 2019 at 12:26 am

עוגת התפוזים קבועה אצלי בפסח בתוספת אוכמניות וקליפות מסוכרות. המתכונים שלך נעימים ושמחים וביתיים כלכך.
מרגישים שהם מקרינים אהבה. בחיי
אהובים עלי
תודה

Reply
קרן אגם אפריל 18, 2019 at 6:48 am

תודה על המילים היפות שרי, שימחת אותי.
חג שמח

Reply
ADI אוגוסט 21, 2019 at 1:10 am

שלום, האם בעוגת השיש שקדים ושוקולד אפשר להשתמש בשמן כתחליף לחמאה? ואם כן מה הכמות? תודה רבה <3

Reply
קרן אגם אוגוסט 22, 2019 at 6:20 am

הי
אין בעיה להמיר לשמן
1/3 כוס לדעתי תספיק

Reply
אדם ינואר 20, 2020 at 4:33 pm

היי קרן,
בעוגת התפוז, ניתן להמיר את השמן במשהו אחר?
נורא מפריע לי השמן ששמים בכל העוגות הבחושות.
המון תודה מראש!
אדם.
נ.ב. העוגת פרג מעולה 🙂

Reply
קרן אגם ינואר 20, 2020 at 9:58 pm

אין בעיה להמיר שמן בחמאה, 70-80 גר׳ בהחלט מספיק

Reply
אדם ינואר 21, 2020 at 1:59 am

תודה!

Reply
שירן אפריל 7, 2020 at 10:36 pm

היי קרן:)
המתכונים שלך תמיד יוצאים מוצלחים,תודה רבה!!
האם בעוגת פג ניתן להשמיט את הברנדי או לשים משהו במקום?

Reply
קרן אגם אפריל 7, 2020 at 11:49 pm

תודה רבה .
להשמיט או במקום זה נס קפה

Reply
דניאלה אפריל 8, 2020 at 8:55 am

הי קרן, אני רוצה לשלב בין 2 עוגות שלך צהעוגת תפוזים שקדים וקוקוס מפה ועוגת תותים בחושה =) אפשר להכין את העוגה מפה שהיא כשל"פ ולמעלה לפזר תותים? יעבוד?

Reply
קרן אגם אפריל 8, 2020 at 9:25 am

אין בעיה לשלב, לא יודעת אם בתותים יישארו למעלה או ישקעו אסל הם בטוח יהיו טעימים

Reply
Rotem אפריל 8, 2020 at 3:01 pm

היי האתר שלך מ ד ה י ם טעים מהמם
אז תודה קודם כל ורק תמשיכי ותהני מזה..
דבר שני שאלה למומחית: ב ה אני יכולה להחליף פרג במידה ויש לי רק פרג שלם ואין מטחנה.. ?

Reply
קרן אגם אפריל 8, 2020 at 3:19 pm

אפשר גם להכין עם פרג שלם

Reply
נעמי אפריל 11, 2020 at 4:02 pm

היי קרן, חושבת שאפשר להכין את העוגת תפוז קוקוס כעוגת לימון במקום? יש לי מלא לימונים ומחפשת משהו טעים שמתאים לפסח

Reply
קרן אגם אפריל 11, 2020 at 4:04 pm

כן איו בעיה להמיר בלימון

Reply
מירב אפריל 11, 2020 at 11:49 pm

הכנתי את עוגת השיש, יצאה מעולה! לא הורגש שמדובר בעוגת פסח. שמחה שגיליתי את הבלוג המהמם הזה.. תודה קרן 🙂

Reply
קרן אגם אפריל 12, 2020 at 7:56 am

איזה כייף זה עוגות של פסח, תודה

Reply
ללי אפריל 12, 2020 at 10:44 pm

קרן יקרה,
תודה רבה על המתכונים.
כמה זמן נשמרות העוגות ( פרג /תפוז קוקוס) , והאם יש לאחסן בקירור?

Reply
קרן אגם אפריל 12, 2020 at 10:49 pm

הן נשמרות בדרך כלל 4-5 ימים, אפשר במקרר ואפשר גם על השיש מכוסה היטב

Reply
ללי אפריל 13, 2020 at 1:59 am

תודה רבה קרן על המענה המהיר.
הכנתי עכשיו את עוגת הפרג. נראית מבטיחה.
אפיתי ב 2 אינגליש קרטון מהקטנות במשך כ 35 דק',ניערתי קצת וכשנראה יציב הוצאתי
מהתנור, כששהו על השיש ראיתי שנוצר שקע לאורך מרכז התבנית.
איפה טעיתי?

Reply
קרן אגם אפריל 13, 2020 at 7:06 am

הי ללי, לא נראה לי שטעית ככ כי זו עוגה מאוד עדינה ללא קמח והגיוני שהיא מעט תשקע, ייתכן שהיתה צריכה מעט יותר זמן אפיייה

Reply
אוריה אפריל 13, 2020 at 8:39 pm

קרן יקרה,
עוגת הפרג יצאה מוצלחת מאוד וממש לטעמה של האהובה שאפיתי עבורה.
רוצה לשאול – האם אפשר לשלב במתכון הזה גם קוקוס ואגוזים קצוצים ובאילו מינונים אם כן?
תודה

Reply
ללי אפריל 13, 2020 at 1:37 pm

אני בד"כ לא מגיבה – אבל הפעם הייתי חייבת! העוגה יצאה כל כך כל כך כל כך טעימה!! יותר טובה מהרבה עוגות חמצות אחרות!! נימוחה ולא מתפוררת. שלמות. תודה רבה קרן!

Reply
ללי ל אפריל 13, 2020 at 1:40 pm

אני בד"כ לא מגיבה – אבל הפעם הייתי חייבת! הכנתי את עוגת השיש – העוגה יצאה כל כך כל כך כל כך טעימה!! יותר טובה מהרבה עוגות חמצות אחרות!! נימוחה ולא מתפוררת. שלמות. תודה רבה קרן!

Reply
קרן אגם אפריל 13, 2020 at 1:48 pm

תודה ללי

Reply
אוריה אפריל 13, 2020 at 8:41 pm

קרן יקרה,
עוגת הפרג יצאה מוצלחת מאוד וממש לטעמה של האהובה שאפיתי עבורה.
רוצה לשאול – האם אפשר לשלב במתכון הזה גם קוקוס ואגוזים קצוצים ובאילו מינונים אם כן?
תודה

Reply
קרן אגם אפריל 13, 2020 at 9:20 pm

מאמינה שכן אין סיבה שלא
1/4 כוס מכל אחד מהם

Reply
אוריה אפריל 13, 2020 at 11:54 pm

תודה!
האם ע"ח חלק מהיבשים או בנוסף?

Reply
קרן אגם אפריל 14, 2020 at 12:02 am

אפשר לוותר על 1/4 מכמות השקדים במקום

Reply
אור מאי 16, 2020 at 7:13 pm

יש טעות. 1 כוסות קמח זה 400 גרם!

Reply
אור מאי 16, 2020 at 7:14 pm

התכוונתי 2 כוסות קמח זה 400 גר.

Reply
קרן אגם מאי 16, 2020 at 7:44 pm

הי אור
כוס קמח שוקלת 140 גר׳. אולי התבלבת עם כוס סוכר ששוקלת 200 גר׳?

Reply
לילך מרץ 22, 2021 at 11:35 am

עוגת תפוזים ושקדים
הי,
האם אפשר להחליף את הביצים ברסק תפוחים או משהו אחר?
תודה!

Reply
קרן אגם מרץ 22, 2021 at 2:30 pm

אפשר לנסות אני לא ניסיתי

Reply
נגה מרץ 23, 2021 at 4:22 pm

היי קרן יקרה תודה רבה על המתכונים. האם בעוגת תפוז קוקוס אפשר לעשות עם מיקסר ידני ? אם כן כמה זמן נדרש להקציף? תודה רבה

Reply
אסנת מרץ 27, 2021 at 1:16 pm

איך מטבענים את קוקוס שקדים?

Reply
אסנת מרץ 27, 2021 at 1:18 pm

ובאופן כללי טבעוניים רוצים להנות ממך יותר!

Reply
קרן אגם מרץ 27, 2021 at 2:51 pm

מקובל עליי מבטיחה להשתדל יותר

Reply
קרן אגם מרץ 27, 2021 at 2:51 pm

האמת שאין לי מושג אם זה יחזיק בלי ביצים

Reply
אפרת לרדן קרביץ מרץ 28, 2021 at 3:12 pm

טוב העוגת תפוזים וקוקוס יצאה פגז! אפשר להתקדם לפרג 🙂
אין עלייך, תודה!

Reply
קרן אגם מרץ 29, 2021 at 10:23 pm

שמחה לשמוע אפרת תודה

Reply
לידור אדרי אפריל 2, 2021 at 3:54 am

היי נשמה! למי שלא משתמשת בשמן קנולה בפסח , האם ניתן לאפות את העוגת תפוז קוקוס עם שמן אגוזי מלך? או שמן זית? האם בכללי שמן אגוזי מלך הוא תחליף טוב לשמן בעוגות ? תודה!!!

Reply
קרן אגם אפריל 2, 2021 at 12:19 pm

אני לא ככ מכירה את שמן אגוזי המלך בעוגות אז לא יודעת להמליץ, מה עם שמן קוקוס?

Reply
לידור אדרי אפריל 2, 2021 at 3:55 am

תחליף לחמאה שהוא לא מחמאה או נטורינה וכל מה שכשר לאוכלי קטניות.. פיתרון יצירתי במקום חמאה? חלב אולי? הלפ

Reply
קרן אגם אפריל 2, 2021 at 12:18 pm

שמן קוקוס הוא אחלה תחליך לחמאה

Reply
ל אפריל 13, 2022 at 11:24 pm

בעוגת שיש, אפשר לשים במקום השמנת מים?

Reply
קרן אגם אפריל 14, 2022 at 6:44 am

לא ניסיתי
אולי עדיף חלב או מיץ תפוזים

Reply
ל אפריל 14, 2022 at 8:32 am

בעוגת שיש, אפשר להחליף את השמנת במים?

Reply
ל אפריל 14, 2022 at 8:33 am

סליחה על הכפילות ותודה רבה על התשובה. אני רוצה פשוט פרווה..מיץ תפוזים לא ישפיע על הטעם?

Reply
יעל אפריל 20, 2022 at 10:29 pm

היי קרן, בעוגת שקדים תפוז, ניתן להשתמש בקמח קוקוס במקום בקוקוס טחון?

Reply
קרן אגם אפריל 20, 2022 at 10:31 pm

מניחה שכן

Reply
יעל אפריל 20, 2022 at 10:41 pm

יוווו איזה מלכה את! לא חשבתי שתעני כל כך מהר ואני מתכננת להכין אותה מחר בבוקר
תודה רבה!!! ❤️❤️

Reply
נטע אפריל 25, 2022 at 7:42 am

היי אם אני רוצה להכין את העוגות בתבנית קוגלהוף 26 צריכה להכפיל כמויות פי 2?

קרן אגם אפריל 26, 2022 at 9:37 am

זה לא ככ מתאים בעיניי, הכפלות באלו לא תמיד יוצאות מדוייק וקשה לי להגיד שייצא טוב
ממליצה להישאר בגדלים האלו

ניצה נובמבר 28, 2022 at 10:55 am

בעוגת שיש מה אפשר לשים במקום חמאה בגרסת פרווה?

Reply
קרן אגם נובמבר 29, 2022 at 12:30 pm

שמן קנולה

Reply
אורית אפריל 26, 2024 at 2:08 pm

עוגת שקדים קוקוס תפוז קיבלה מחמאות מים המלח, עבור תל אביב ועד גזית בצפון…. פינקתי בגאנש חום לבן (בנדיבות) ויצא משובח, תודה על עוד מתכון מוצלח

Reply
קרן אגם אפריל 27, 2024 at 10:19 am

אלופה תודה

Reply
שיר אפריל 6, 2023 at 6:10 pm

היי קרן,

אפשר להמיר שוקולד מריר בשוקולד לבן וקצת מחית פיסטוק?
תודה על מתכונים מדהימים שתמיד יוצאים מושלם וגורפים מחמאות.
חג שמח

Reply
קרן אגם אפריל 7, 2023 at 7:22 am

בטח שאפשר

Reply

Leave a Comment