מתכונים כלליעוגיותפורים

אזני המן חלבה ומחית פיסטוק

מרץ 1, 2022 37 Comments

 

 

ה

השנה בפורים, אני לא אהיה פה בארץ, ולא שאני ממש חוגגת ומתחפשת כל שנה, ואפילו כבר יצא לי לכתוב בשנים

קודמות כמה החג הזה מלחיץ אותי, ולמרות שהילדים שלי כבר גדולים ודואגים לעצמם, ואני לא צריכה לדאוג להם לתחפושות,

יצא שהשנה אני טסה לחתונה בקפריסין החל מערב פורים עד סוף החג, ולא אהיה נוכחת פה.

אנחנו טסים בהרכב חלקי כי המתבגרת ואבא שלה נשארים בארץ, למתבגרת יש חזרות לקראת מופע סוף שנה

במגמת תיאטרון בבית הספר, והיא לא מוותרת (כל הכבוד לה! אני בשביל נסיעה לחול הייתי מוכרת את עצמי בגילה:-)

אז היא נשארת פה ואבא נשאר להיות איתה, ואני נוסעת עם השניים האחרים.

ובכל זאת היא רוצה להביא לבית הספר משלוח מנות יפה כזה, עם אזני המן ואולי עוד עוגיות.

אז השבוע הכנתי אזניים מלאות בממרח חלבה ופיסטוק, זה היה נסיון לבדוק כמה זה מוצלח, והיא עפה עליהם.

אז הבטחתי שרגע לפני שאמריא מפה בחג, אכין לה קופסא ענקית של אזני המן שיעשו לה את הפורים.

הבצק הזה מושלם ותרגישו חופשי למלא אותו במה שבא לכם, השילוב של פיסטוק וחלבה אלוהי.

אזני המן חלבה ומחית פיסטוק/ 25 יחידות

לבצק:

שתיים ורבע כוסות (300 גר׳) קמח לבן

1/4 כוס (25 גר׳) קמח/אבקת שקדים

1/3 כוס (80 גר׳) אבקת סוכר

2 חלמונים מביצים גודל L

200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

1/4 כפית מלח דק

כפית מחית וניל (אפשר גם תמצית)

2 כפות מי קרח

למילוי:

200 גר׳ (1/2 מיכל) מחית פיסטוק

200 גר׳ (1/2 מיכל) ממרח חלבה

מעט שוקולד צי׳פס (לא חובה)

אופן ההכנה:

במעבד מזון עם להב פלדה (אפשר גם במיקסר עם וו גיטרה ואפשר בקערה עם הידיים)

מניחים קמח, אבקת סוכר מלח ואבקת שקדים, מערבבים ומוסיפים קוביות חמאה קרה, ושוב מעבדים עד ליצירת פירורי בצק.

מוסיפים חלמונים ומעבדים שוב,מוסיפים כף מים, ושוב מעבדים ליצירת כדור בצק. אם יש צורך והבצק לא מתאחד

זה הזמן להוסיף עוד מים, אבל אל תוסיפו אותם בבת אחת. בשניה הבצק שלכם יהפוך להיות רך מדי .

עוטפים את הבצק בניילון נתמד ומכניסים לצינון של 30 דק׳ מינימום במקרר.

כשהבצק מוכן, מחממים תנור ל 170 מעלות ומפרדים תבנית תנור בנייר אפייה.

מחלקים את הבצק לארבעה חלקים, ומרדדים כל כדור על משטח מקומח.

בעזרת קורצן (אפשר גם כוס או כל דבר אחר יצירתי שיגרום לכם לייצר עיגולים)

קורצים עיגולים מהבצק. מניחים כפית ממרח חלבה, 1/2 ממרח פיסטוק, ו 2-3 שוקולד צ׳יפס במרכז.

סוגרים לצורת משולש, ומניחים על תבנית אפייה.

כמובן שחוזרים על הפעולה עם שאר הבצק ועם כל השאריות של הבצק שלא נקרצו לעיגולים.

בחיים לא זורקת פירור לפח.

אופים בתנור כ 13-15 דק׳ עד שהאזנים משתזפות מעט.

מצננים, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

**את אזני ההמן אפשר למלא בכל מילוי אחר, פרג, שוקולד,תמרים  או כל מילוי אחר שאוהבים.

**שומרים את העוגיות בכלי אטום עד שלושה ימים בטמפרטורת החדר

**את הבצק אם לא השתמשתם בכולו או שתצרו להתכונן מראש ניתן להקפיא.

 

Print Friendly, PDF & Email

37 Comments

ליאת פטיטו מרץ 1, 2022 at 1:51 pm

לאוזני המן פרווה אפשר לשים במקום חמאה שמן קוקוס? או שחייב מרגרינה?

Reply
קרן אגם מרץ 1, 2022 at 4:49 pm

אפשר שמן קוקוס

Reply
אביגיל מרץ 1, 2022 at 5:57 pm

כמה שמן קוקוס?

Reply
ליאת מרץ 6, 2022 at 7:19 pm

מניחה שאותה הכמות כמו החמאה (:

Reply
לין אריה מרץ 2, 2022 at 1:15 pm

היי קרן
באיזו מחית פיסטוק השתמשת?
תודה

Reply
רחלי מרץ 3, 2022 at 11:51 pm

היי❤️ נשמע מושלם, רק שאלה- באינסטגרם כתבת ממרח פיסטוק וכאן כתבת מחית פיסטוק אז במה להשתמש?

Reply
קרן אגם מרץ 6, 2022 at 3:34 pm

לא ממש משנה, אני מעדיפה את המחית

Reply
איריס עבדי מרץ 1, 2022 at 3:58 pm

הי קרן, אם אין לי מעבד מזון זה משמעותי ? אפשר לערבב בקערה רבילה או במיקסר ?

Reply
קרן אגם מרץ 1, 2022 at 4:49 pm

כן וגם כתבתי באופן ההכנה

Reply
מור מרץ 4, 2022 at 9:53 am

יצא מושלם! תודה

Reply
קרן אגם מרץ 6, 2022 at 3:34 pm

תודה מור

Reply
שירה מרץ 6, 2023 at 8:50 am

היי קרן
אם אני מכינה את הבצק במיקסר ולא במעבד מזון, אני עושה את זה באותו הסדר עם חמאה קרה? או לחילופין חמאה רכה, ואז מה צריך להיות סדר הוספת המצרכים?

Reply
קרן אגם מרץ 7, 2023 at 4:50 pm

חמאה רכה

Reply
הילה מרץ 4, 2022 at 11:29 am

מה אפשר לשים במקום אבקת שקדים?

Reply
מלי מרץ 5, 2022 at 7:50 pm

הי קרן תודה על מתכונים נהדרים.
אוזני ההמן נפתחו לי בזמן האפייה איך אפשר למנוע את שה?

Reply
קרן אגם מרץ 6, 2022 at 2:42 pm

למלא פחות, המלית לפעמים מוגזמת וזה לא משאיר להן מקום והן נפתחות

Reply
מרים מרץ 9, 2022 at 12:39 pm

הי קרן
אפשר לקבל מתכון למילוי פרג?

Reply
בתיה דיאמנט מרץ 10, 2022 at 6:16 am

תודה רבה קרן ומזל טוב !

Reply
קרן אגם מרץ 12, 2022 at 7:55 am

תודה בתיה

Reply
ענת מרץ 11, 2022 at 10:09 pm

יצאו מושששש! הקמח בבית היה על הקשקש אז עשיתי 250 גר קמח ועוד 50 גר קמח דורום של הטחנות. וחלק 1 מתוך ה4 שחתכתי ערבבתי עם כף קקאו ואז יצא בצק שוקולד. ואוו כמה טעים זה היה. תענוג!!!

Reply
קרן אגם מרץ 12, 2022 at 7:53 am

את אלופה ענת אין על דורום בבצק פריך

Reply
חן מרץ 12, 2022 at 2:39 pm

הי קרן. אשמח לדעת האם אפשר לטבען אצ המתכון. מה אפשר להחליף את הביצים? תודה

Reply
קרן אגם מרץ 12, 2022 at 4:49 pm

אפשר להשתמש בבצק בנטורינה במקום חמאה וטחינה במקום ביצה

Reply
נעה מרץ 19, 2024 at 10:44 am

הי, אני רוצה למלא בשוקולד- עדיף ממרח? או קוביית שוקולד? או משהו אחר?

Reply
רוני מרץ 12, 2022 at 8:03 pm

הי קרן! מה זה אבקת שקדים? פשוט שקדים טחונים?

Reply
קרן אגם מרץ 13, 2022 at 6:54 am

כן בדיוק
שקדים וחונים למרקם אבקה ( קמח שקדים )

Reply
caroline brodsky מרץ 13, 2022 at 4:22 pm

Hi Keren looks amazing and I cannot wait to try ! About the halva puree is that the same as tahini paste ? Or can I use regular plain halva chunk? Thanks

Reply
ש.י מרץ 16, 2022 at 3:49 pm

היי קרן
לא כתבת באיזה שלב לשים את הוניל (:

Reply
מירב פברואר 16, 2023 at 9:08 pm

היי קרן, תודה על המתכון. איל אפשר להכין ממרח חלבה מטחינה ולא ממרח קנוי? תודה מראש 🙂

Reply
קרן אגם פברואר 17, 2023 at 7:09 pm

טחינה וסילאן
זה לא אותו דבר בדיוק אבל עדיין טעים

Reply
שירי פברואר 27, 2023 at 7:17 am

היי קרן. אין בעיה להקפיא לפני אפיה נכון? אם אופה ישר מהקפאה צריך להוסיף לזמן האפיה?

Reply
קרן אגם פברואר 27, 2023 at 10:11 pm

לא חושבת שיהיה צורך להוסיף זמן

Reply
חן מרץ 10, 2024 at 1:55 pm

היי קרן יש לי חמאת פיסטוק מעולה מעט נוזלית. אני רוצה למלא רק בפיסטוק, זה יכול להחליף את המחית פיסטוק או שצריך להוסיף לזה משהו?
תודה רבה

Reply
קרן אגם מרץ 11, 2024 at 4:41 pm

לא חושבת שזה יספיק נסי לערבב את החמאת פיסטוק עם שוקולד לבן אולי

Reply
לי מרץ 20, 2024 at 8:52 pm

אוזני ההמן יצאו נהדרות!
האם אפשר להפוך את הבצק לבצק קקאו? ואם כן, כמה קקאו להוסיף?

Reply
קרן אגם מרץ 21, 2024 at 9:53 pm

2 כפות

Reply

Leave a Comment