לחמים ומאפיםשבועות

בורקס תרד ובולגרית הכל בתבנית

אפריל 1, 2024 16 Comments

אני יודעת שלפני פסח אנשים מתחילים לחסל בבית את החמץ, ואני מקוה מאוד ששום דבר לא נזרק לפח אלא מנוצל במקסימום.

לי יש תמיד במקפיא בצקים קפואים, וזו הזדמנות מעולה להשתמש בהם. אתמול העברתי למקרר בצק עלים בידיעה שהיום אכין ממנו משהו

זריז לאכול. בורקס תרד זה הכי בולגרי שיש, ומצאתי דרך ממש זריזה להכנת המאפה.

מניחים בצק על תבנית ועליו מכניסים את כל מרכיבי הבורקס ומערבבים . מכסים בעוד בצק ואופים.

אחלה שיטה, שנבדקה לאחר האפייה והתגלתה כמאוד יעילה וטעימה!

אם אתם לא אוהבים תרד תוכלו להמיר בכל מלית אחרת כמובן .

ממליצה לצפות בסרטון וידאו שהלינק שלו כאן כדי לראות את שלבי ההכנה בבירור

בורקס תרד ובולגרית הכל בתבנית/תבנית מלבנית בינונית

מצרכים למתכון:

חבילה בצק עלים מופשר (600 גר׳)

1 קוביה של גבינה בולגרית (250 גר׳)

חבילה עלי תרד טריים

150 גר׳ גבינת מוצרלה או קשקבל מגורדת (או כל צהובה רחקת)

3 ביצים

מלח, פלפל

להברשה:

ביצה טרופה

1/2 כוס שומשום

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 200 מעלות

משמנים קצת תבנית אפיה

מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים באמצע (הכי טוב לגזור עם מספריים יחד עם הניילון מתחת.

מניחים חלק בצק אחד על תחתית התבנית

מפוררים  מעל הבצק קוביה של בולגרית , ועליה קורעים את עלי התרד

מוסיפים מעל התרד 3 ביצים , מלח ופלפל ובעזרת מזלג מערבבים הכל בתבנית (בזהירות על הבצק)

מפזרים מעל הכל גבינה צהובה

מכסים את המאפה עם חלק הבצק השני

מברישים בביצה טרופה, ומפזרים מעל שומשום

אופים כ 35-40 דקות עד שהבצק שחום למראה (אם יש צורך מוסיפים זמן אפייה)

מעבירים למגש, ופורסים למרובעים ומגישים

**את הבוצגרית אפשר להמיר בפטה

**אפשר להתמש בכל מלית אחרת ולא חייבים תרד, גם בצל וירקות אחרים זה אחלה

Print Friendly, PDF & Email

16 Comments

ליאורה אפריל 1, 2024 at 11:29 pm

אפשר לערבב את הביצים ורק אז לשפוך אותן לתבנית?

Reply
קרן אגם אפריל 2, 2024 at 2:51 pm

בטח

Reply
א.א.חיפה אפריל 2, 2024 at 12:16 am

אני הכנתי מבמק פילו . כל עלה מרחתי שמן זית . שמתי שלוש שכבות כלומר כל שכבה הם : 2 עלי פילו שכל אחד מהם מרחתי בשמן זית . .כל שכבה פיזרתי את התערובת ומעל שכבת התערובת שמתי שוב 2 עלי פילו מרוחים. כך שליש פעמים שמתי 3 שכבות התערובת. לגבי התערובת הכנתי מגבינות גבינות עזים של גד , הכמות גבינות הם 250 גרם גבינת עזים . הוספתי 2 ביצים ושמתי גבינות צהובות של גבי ות עזים מגוררת .כמות התרד 800 כרם. . לבסוף מרחתי הביצה את העלי פילו ופיזרתי שומשום. למה עברתי להכין מעלי פילו כי הם שומרי משקל. ומה שבסוף קיבלתי מחמאות שטים מאוד מיוחד פחות בצק.

Reply
יובל אפריל 2, 2024 at 3:25 am

התנור על איזו תכנית? טורבו? עליון תחתון?

Reply
קרן אגם אפריל 2, 2024 at 2:51 pm

חום עליון תחתון

Reply
תודה אפריל 2, 2024 at 7:52 am

חייבים רק עלי תרד טריים או אפשר גם קפואים?

Reply
קרן אגם אפריל 2, 2024 at 2:51 pm

אפשר גם קפואים

Reply
רונית אפריל 2, 2024 at 8:12 am

איך ניתן להחליף את הבצק עלים? אחד המוצרים הכי פחות בריאים….

Reply
קרן אגם אפריל 2, 2024 at 2:50 pm

את יכולה להכין עם פילו להניח 5-6 דפים משומנים ועליהם אחד עוד 3-4 עלים

Reply
קרן אפריל 2, 2024 at 9:44 pm

היי, חייבים גבינה שמנה? אפשרי גבינת לבנה או קוטג 5%, לבן שלי אסור גבינת עם אחוזי שומן גבוהים

Reply
קרן אגם אפריל 3, 2024 at 8:27 pm

אבל גבינה בולגרית או פטה יש מלא לקנות 5%, ואת הצהובה גם

Reply
אתי אפריל 16, 2024 at 11:20 pm

אליפות יצא

Reply
קרן אגם אפריל 18, 2024 at 3:45 pm

תודה אתי

Reply
Keren אפריל 19, 2024 at 8:06 am

אפשר להחליף את התרד במנגולד? ואם כן, האם לפזר טרי (כמו התרד) או לחלוט?

Reply
קרן אפריל 19, 2024 at 9:38 am

אפשר להחליף את התרד במנגולד? ואם כן, האם לפזר טרי (כמו התרד) או לחלוט?

Reply
קרן אגם אפריל 21, 2024 at 7:49 am

אפשר אין בעיה ולא צריך לחלוט למרות שזה לא מזיק

Reply

Leave a Comment