מתכונים כלליקינוחיםראש השנה

בקלאווה ביתית הורסת

ספטמבר 13, 2022 47 Comments

אני מחכה מלא זמן להעלות לכם מתכון לבקלאווה, וסוף סוף בשבוע שעבר צילמתי בקלאווה קלאסית ורציתי להעלות לאתר,

ולא הייתי מרוצה מהתוצאה, משהו ביחס עלי הפילו והמלית לא הסתדר לי, וזה לא היה מספיק מרשים במראה ורציתי שלקראת

החג יהיה לכם מתכון וואו ממני. אז החלטתי לצלם שוב, חפרתי ברשת, על הדרך גיליתי דפי אינסטגרם מטורפים מתורכיה,

שגרמו לי להבין שכנראה כשהפיסטוק הגיע לארץ כבר לא נשאר מספיק צבע 🙂 כי הפיסטוקים אצלם נראים פי אלף יותר ירוקים,

גיליתי מלא טכניקות להכנת בלקאווה, ובעיקר קיבלתי מלא השראה והחלטתי ללכת על שיטה שנראתה לי קלה להכנה,

שנותנת תוצאה יפיפיה.

אני כבר המון זמן מעדיפה להחזיק במקרר שלי בצקים מצוננים, ולא קפואים, בעיניי, ולמרות שאני אוהבת מאוד להכין לבד בצקים,

זו המצאת המאה, גאונות של ממש, וכייף להכין מאפים באמת בדקה בלי מאמץ, בלי תכנונים והכנות של שעות מראש.

הרשת עמוסה היום מתכונים מאוד קלילים בשימוש בצקים מצוננים, וזה ז׳אנר מעולה לכולם.

מה גם שלי אישית אף פעם אין מספיק מקום במקפיא, אני לא תמיד צריכה את כל הכמות ואז אני לא צריכה להפשירובסוף לזרוק חלק,

הבצקים לא תופסים ריח מה שקורה הרבה במקפיא, ובעיקר בעיקר, הם נגישים לי ולא דורשים ממני תכנון מוקדם.

קיצר, ספונטניים כמוני.

הבקלאווה עשויה מבצק פילו, ואני מאודדד אוהבת להשתמש במצונן אבל יש בסדרה הזו עוד בצקים שאצלי הם דיירי קבע במקרר,

זה הבצקים המצוננים לפיצה, ובצק העלים הכה נח לעבודה (תראו פה את הסרטון הזה!)

בקלאווה היא מסוג המאפים שאנשים נמנעים להכין בבית כי נדמה להם שזה מסובך, ואז כשמכינים פעם אחת מבינים שזה

כל כך קל להכנה! ראש הנה והחגים עוד רגע כאן, ובקלאווה מרשימה כזו תהפוך את החג לחגיגה של ממש.

ממש חשוב שתיכנסו ללינק הזה לאופן הכנת המתכון וטכניקת הגלגול- https://bit.ly/3qvVrAa

**הפוסט בשיתוף חברת שימרית

צילום: נופר צור

בקלאווה ביתית הורסת/תבנית עגולה בקוטר 28 ס״מ

מצרכים למתכון:

1.5 חבילות (450 גר׳) עלי פילו מצוננים למקרר של חברת שימרית

150 גר׳ חמאה מומסת

150 גר׳ פיסטוק (קלוף ולא קלוי) טחון דק

150 גר׳ אגוזי מלך טחונים דק

1/4 כוס (50 גר׳) סוכר חום בהיר (דמררה)

2 כפיות אבקת קינמון

לסירופ סוכר ודבש:

3/4 כוס (150 גר׳) סוכר לבן

1 כוס (240 מ״ל) מי ברז

2-3 כפות דבש

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 190 מעלות, ומשמנים בחמאה רכה תבנית אפייה.

בקערה מערבבים 100 גר׳ פיסטק טחון (משאירים קצת בצד בשביל קישוט אחרי אפייה) עם אגוזי מלך סוכר חום וקינמון

על משטח נח לעבודה פורסים עלה פילו כשהצד הצר פונה אליכם, מברישים בחמאה מומסת.

מניחים עלה פילו נוסף מעל העלה הראשון ומברישים גם אותו בחמאה מומסת.

מניחים מקל ארוך (הכי נח צ׳ופסטיק)  קצת מעל החלק התחתון של העלים ומקפלים את החלק הזה מעל המקל,

מפזרים על העלה העליון חופן מתערובת האגוזים.

מגלגלים את העלים ביחד עם המקל (המקל אמור להיות יותר ארוך מהעלים כך שאפשר להיעזר בו לגלגול)

עד שכל העלים מגולגלים על המקל. עכשיו בעזרת הידיים מכווצים את העלים בדחיםה משני הצדדים, כדי לייצר מראה מכווץ.

מושכים את המקל החוצה, ומניחים את הבצק בתבנית.

חוזרים על הפעולה עד שכל התבנית מלאה, אם צריך להשלים חלקים חשופים קטנים בתבנית, אז פשוט חותכים את המקלות לחלקים קטנים

ומניחים בין החורים. מברישים בשאריות החמאה המומסת את כל הבקלאוות שבתבנית.

אופים כ 25-30 דק׳ עד להשחמה של הבקלאווה.

בינתיים מכינים סירופ סוכר, בסיר קטן על האש מביאים לרתיחה סוכר מים ודבש.

לאחר רתיחה מורידים את האש לבינונית ונותנים לתערובת מעט להסמיך לסירופ למשך 5-6 דקות.

כשהבקלאווה יוצאת מהתנור משקים אותו היטב בסירופ סוכר ודבש שלנו, אפשר את כל הכמות, אל תוותרו.

גם הבקלאווה וגם הסירופ חשוב שיהיו חמים מאוד.

מקשטים בשאריות של פיסטוק טחון, מצננים ומגישים.

**את הבקלאווה שומרים כשהיא עטופה היטב בניילון נצמד במקרר או מחוץ למקרר הכי טוב ליומיים שלושה ולא יותר.

**ניתן להמיר אגוזים ופיסטוקים בכל אגוז אחר שאוהבים

**אפשר להוסיף מעט מי ורדים לסירופ למי שאוהב ממש טיפה שתיים בזמן הבישול

צילום: נופ רצור

Print Friendly, PDF & Email

47 Comments

דפנה ספטמבר 13, 2022 at 10:47 am

אפשר שמן קוקוס במקום החמאה או תחליף אחר ללא חלב?

Reply
קרן אגם ספטמבר 13, 2022 at 6:29 pm

כן אין בעיה בתחליפים

Reply
יהודית ספטמבר 13, 2022 at 11:21 am

מה הבדל בין הסוגים השונים של בצק פילו??

Reply
מיכל ספטמבר 5, 2023 at 8:38 pm

היי
אפשר תרסיס שמן קנולה? ראיתי ששאלו על שמן קוקוס. מה לגביי קנולה במקום חמאה

Reply
קרן אגם ספטמבר 6, 2023 at 10:51 am

אין בעיה

Reply
מיכל ספטמבר 7, 2023 at 8:30 pm

היי שוב
האם יש הבדל בין שמן קוקוס לקנולה? שמן קוקוס יותר טוב?
תודה
את נהדרת שעונה כל כך מהר!

Reply
קרן אגם ספטמבר 8, 2023 at 4:55 pm

לשמן קוקוס יש טעם קצת קוקוסי יש לקחת בחשבון וכן הוא נחשב בריא יןתר

אביטל ספטמבר 13, 2022 at 1:36 pm

היי קרן , מכורה למתכונים שלך
האם אפשר את החמאה להחליף בשמן קוקוס ? (כדי לטבען ) ושתיהיה בריאה יותר?
את הסוכר במייפל?

Reply
קרן אגם ספטמבר 13, 2022 at 6:29 pm

אפשר להמיר חמאה בשמן קוקוס
לא לוותר על הסוכר

Reply
קרן ספטמבר 13, 2022 at 2:54 pm

מה את אומרת לגבי גרסה טבעונית עם שמן קוקוס ? מעדיפה לא עם מרגרינה או מחמאה , אולי תערובת של שמן קוקוס ושקדים ?

Reply
קרן אגם ספטמבר 13, 2022 at 6:28 pm

אני לגמרי בעד !

Reply
סימה ספטמבר 14, 2022 at 8:04 am

היי, האם אפשר להכין ולהקפיא לכמה ימים? תודה שנה טובה

Reply
קרן אגם ספטמבר 14, 2022 at 8:05 am

הי סימה
עדיף להקפיא לפני אפייה

Reply
סבינה ספטמבר 15, 2022 at 5:59 pm

מה יקרה אם אמרח 50 גר' חמאה סה"כ במקום 150? לא יצא טעים? יבש מדי?

Reply
קרן אגם ספטמבר 15, 2022 at 6:29 pm

קצת

Reply
לי ספטמבר 24, 2022 at 8:06 pm

היי קרן האם אפשר להכין ולהשאיר במקרר לילה ורק אז לאפות?

Reply
קרן אגם ספטמבר 24, 2022 at 8:21 pm

כן אפשר

Reply
ר אוקטובר 6, 2023 at 1:01 am

הכנתי עם שמן חמניות ויצא מדהים!!!

Reply
גוני ספטמבר 17, 2022 at 3:45 pm

היי קרן אלופה, תודה רבה. את חושבת שאפשר להכניס גם חתיכות תפוח קטנות פנימה? יכול ללכת?

Reply
קרן אגם ספטמבר 18, 2022 at 3:33 pm

בטח! רצוי להקפיץ אותן קודם במחבת בקצת חמאה כדי שייתרככו

Reply
ליאורה ספטמבר 18, 2022 at 9:10 am

האם אפשר להקפיא? ואם כן איך את ממליצה להפשיר?

Reply
קרן אגם ספטמבר 18, 2022 at 3:31 pm

עדיף להקפיא לפני אפיה, אין צורך להפשיר, אפשר ישירות לאפות מהמקפיא.
אפשר גם להקפיא אחרי אפייה, ולחהפשיר בטמפרטורת החדר

Reply
יעל ספטמבר 18, 2022 at 11:44 pm

הי קרן, אפשר מחמאה במקום חמאה לגרסה פרווה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 19, 2022 at 1:32 pm

בטח

Reply
ניקול ספטמבר 20, 2022 at 5:17 pm

היי קרן האלופה, באיזה שלב לפרוס את הבקלאווה? תיכף אחרי האפייה או לכשתתקרר? והאם אפשר להקפיא אותה שלמה וכשאפשיר אחתוך אותה? לתשובתך אודה ❤

Reply
קרן אגם ספטמבר 22, 2022 at 7:25 am

לפרוס אחרי צינון למרות שלא יקרה כלום אפ תפרסי כשהיא חמה קצת.
אפשר להקפיא בכל של.

Reply
רוני ספטמבר 25, 2022 at 1:24 am

היי קרן נשמע מעולה
אבל לא מצליחה להבין איך לגלגל כל כך חחחח

Reply
קרן אגם ספטמבר 25, 2022 at 12:42 pm

יש סרטון באינסטגרם תסתכלי בכותרת של הפוסט יש שם לינק

Reply
טל ספטמבר 21, 2022 at 9:41 pm

היי קרן,
לגרסה טבעונית- במה ניתן להחליף את הדבש שבסירופ הסוכר?
תודה רבה וחג שמח!

Reply
קרן אגם ספטמבר 22, 2022 at 7:27 am

לוותר על הדבש ולהסתפק בסירופ סוכר
זה ייצא אחלה

Reply
קלאודיה ספטמבר 27, 2022 at 4:14 pm

תודה רבה יצא מרשים וטעים מאוד! הכנתי כבר 3 פעמים, פעם ראשונה לפני החג כדי לבדוק ואז פעמיים סמוכות לראש השנה – כולם אכלו ונהנו מאוד.
רק הערה קטנה – המילוי לא הספיק בפעם הראשונה אז הכנתי יותר מילוי (כמעט כפול) וגם קצת יותר סירופ.
שנה טובה ומתוקה!

Reply
קרן אגם ספטמבר 28, 2022 at 7:10 am

שמחה שאהבתם קלאודיה תודה

Reply
מירב שוחט אוקטובר 8, 2022 at 12:32 pm

האם ניתן להשתמש בתרסיס שמן במקום חמאה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 9, 2022 at 7:35 am

אפשר

Reply
מירב אוקטובר 15, 2022 at 1:25 pm

היי קרן,
תודה על מתכונים מושלמים
האם אפשר להכין בתבנית מרובעות,בדגש על פיירקס?

Reply
קרן אגם אוקטובר 15, 2022 at 11:20 pm

בטח

Reply
צילה עזרא נובמבר 4, 2022 at 8:39 am

קרן שלום.
האם ניתן להקפיא לאחר אפיה

Reply
קרן אגם נובמבר 4, 2022 at 12:12 pm

בהחלט, לעטוף היטב ולהקפיא

Reply
נעמה נובמבר 8, 2022 at 1:04 pm

היי קרן תודה רבה, הקפאתי את הבקלוואה לאחר אפייה, כמה זמן זה נשמר טוב בהקפאה ?

Reply
יפית נובמבר 21, 2022 at 10:15 pm

הי קרן,
הכנתי כמה פעמים ונהנינו מאד.
בא לי נורא להכין גם עם מילוי קוקוס, כמו שראיתי במאפיות מתמחות. יודעת איך מכינים את המילוי במקרה?
תודה!

Reply
קרן אגם נובמבר 22, 2022 at 6:37 am

לא יודעת אבל מניחה שוקטור גוגל יעזור לך מאוד

Reply
לילי אוגוסט 4, 2023 at 10:24 pm

יצא לי מושלםםםםם!!!

Reply
קרן אגם אוגוסט 5, 2023 at 7:41 am

שמחה לשמוע

Reply
אליאס רות ספטמבר 29, 2023 at 1:23 pm

היי הכנתי יצאה מאוד טעימה אבל מאוד רטובה בתחתית ושלך ניראה יבש ויפה מה הסיבה ?

Reply
קרן אגם ספטמבר 29, 2023 at 2:35 pm

בקלאווה רטובה זה החיים, זה אומר שהיה הרבה סירופ וזה מצויין

Reply
ליטל לוי מרץ 21, 2024 at 1:29 pm

היי קרן, תודה על המתכונים שלך 🙂
אשמח לדעת אם אני רוצה את זה למחר בערב, ואני מכינה היום, כדאי להקפיא או לשים במקרר? מה עדיף? ופשוט לאפות מחר בערב.

Reply
קרן אגם מרץ 21, 2024 at 9:51 pm

לא מקרר ולא מקפיא, רק לעטוף טוב בניילון

Reply

Leave a Comment