קינוחים

הגרנולה של עלמה

דצמבר 10, 2020 40 Comments

 

לגרנולה קוראים הגרנולה של עלמה, עלמה היא האחיינית הבוגרת שלי, ואני שרופההההה עליה.

היא עשתה עד לא מזמן שנת שירות, ואח שלי היה מכין לה גרנולה לקחת כי היא היתה אוכלת

כמויות גדולות של הגרנולה ומאז הגרנולה קיבלה את השם הגרנולה של עלמה.

ומי שאחראי למתכון הזה זה אח שלי, שמבשל מדהים. כל מה שהוא מכין טעים.

עד שטעמתי את הגרנולה שלו בכלל לא אהבתי, זה היה נראה לי פיכסה, ולא עפתי על גרנולות בכלל.

ניסיתי לקנות גרנולה מוכנה במקומות שונים וזה אף פעם היה לי ממש אבל ממש טעים.

אבל אז אכלתי את הגרנולה הזו, והתאהבתי,אבל מה התאהבתי, שרופההההההה,

ובמשך תקופה מאוד ארוכה אח שלי היה מכין לי צנצנות ענק, והפכתי להיות תלותית בגרנולה שלו:-) .

בסוף ביקשתי מתכון, והתחלתי להכין לבד.וכל מי שטעם אותה אצלי, התאהב וביקש מתכון.

ויש לי מגירההההה עם מלא מתכונים, שמחכים ליום שאני אמצא זמן להכין אותם ולהעלות אותם

לבלוג, והנה הגיע הרגע שבו פנו אליי משטראוס ממחלקת קוואקר ומחלקת דנונה שנפתח

יחד מתכונים, שיחברו את שני העולמות. והיה לי ברור שאני חייבת

לשתף אתכם במתכון הגרנולה של אח שלי.

אז הכנתי, וזה היה לי כל כך טעים! הגרנולה יחסית פירורית וקלה אפילו יותר לאחסון ואכילה.

אני נשבעתתתתת לכם שאתם הולכים להתמכר. השבוע במסגרת העבודה המשותפת שלי עם שטראוס

התחלתי לנשנש את הגרנולה עם דנונה ביו שלהם, וקצת התביישתי בעצמי שלא הקפדתי קודם

לאכול את היוגורט המדהים הזה, הוא קרמי וכל כך טעים, שזה משדרג לגמרי את המנה.

אז עכשיו הוא חובר לגרנולה של עלמה והם זוג מנצח.

הגרנולה של עלמה/המון גרנולה וזה אף פעם לא מספיק או: 3 צנצנות גדולות

מצרכים למתכון:

קילו שיבולת שועל מהירת הכנה של קוואקר (אפשר גם מקילו שיבולת שועל שלמה)

כוס צימוקים

כוס (100 גר׳) פקאן קצוץ גס  (אפשר אגוזי מלך או בונדוק)

כוס (100 גר׳) שקדים קצוצים גס

חצי כוס גרעיני חמנייה 

רבע כוס זרעיי ציה

100 גרם חמאה

1/4 כוס (90 גר׳) שמן קוקוס (ניתן להמיר ב 50 גר׳ חמאה) 

כוס  ורבע (450 גר׳) סילאן

2 כפות גדושות אבקת נס קפה

2 כפות מים

אופן ההכנה 

בקערה  גדולה מערבבים את שיבולת השועל הצימוקים, אגוזים ושקדים.

מוסיפים גרעיני חמניה וזרעי צ׳יה ומערבבים שוב.

בכלי קטן ממיסים את החמאה על אש קטנה עד להמסה מוחלטת

מורידים  מהאש ומצננים מעט, מוסיפים פנימה שמן קוקוס.

בכוס ממיסים אבקת נס קפה ושתי  כפות מים רותחים, מוסיפים את הסילאן והקפה

המומס לחמאה ומערבבים היטב. מעבירים את תערובת החמאה באיטיות לתערובת

היבשה ומערבבים בעזרת כף גדולה  היטב מלמטה למעלה עד שכל התערובת

היבשה נצבעת ביופי של הסילאן והקפה. מניחים לתערובת להצטנן בקערה למשך חצי שעה,

על מנת  שהטעמים יספגו היטב. מערבבים מעט מדי 10 דקות.

בינתיים מחממים תנור  ל 165 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

מפזרים את תערובת הגרנולה בתבנית על נייר האפייה, ומשטחים.

(בכמות הזו של תזדקקו לשתי תבניות תנור)

אופים בתנור למשך 15-20 דק׳

הכי חשוב!!!! מדי חמש דקות לפתוח את התנור ובעזרת כף עץ גדולה לערבב.

זה ישמור על כל התערובת אפויה באופן שווה וזה מאוד חשוב

(בחמש הדקות אחרונות לא לערבב כלל)

מוציאים ומניחים על רשת צינון ומצננים, רצוי למשך 1/2 שעה ומדי פעם לערבב

מעט שהתערובת לא תידבק.

שומרים בצנצנות או קופסאות אטומות בטמפרטורת החדר.

היא כל כך טעימה שאני מגישה אותה בקערה מלאה ביוגורט, אבל מי שאוהב יכול

להוסיף לה קצת פירות יבשים קצוצים מעל.

לגרסת ללא גלוטן פשוט ממירים את שיבולת השועל בשיבולת שועל ללא גלוטן של קווקאר.

Print Friendly, PDF & Email

40 Comments

ריקי דצמבר 10, 2020 at 4:19 pm

היי קרן
מה אפשר במקום חמאה
האם אפשר שמן זית או אולי עוד שמן קוקוס?
תודה

Reply
קרן אגם דצמבר 10, 2020 at 9:12 pm

שמן קוקוס זה מעולה עוד 80 גר׳

Reply
יוטבת דצמבר 15, 2020 at 8:53 pm

יצא מושלם!
תמרים במקום צימוקים. סילאן וקצת דבש כי נגמר לי באמצע. חמאה בלבד כי לא היה שמן קוקוס . מתכון מצויין . כל המשפחה אהבה .רק חבל שעשיתי חצי כמות .
תודה רבה קרן ❤

Reply
אושרת ינואר 6, 2021 at 12:04 am

יצא לי מושלםםם!! תודה❤

Reply
יריב דצמבר 10, 2020 at 5:21 pm

האם אפשר כוס אספרסו במקום המים ואבקת הנמס?

Reply
קרן אגם דצמבר 10, 2020 at 9:09 pm

כוס קטנה הכוונה? בטח

Reply
נועם ינואר 3, 2021 at 7:44 am

מתכון נהדר, יצא טעיםםםם (:

Reply
לירון דצמבר 10, 2020 at 10:25 pm

היי מה אפשר לשים במקום קפה??

Reply
קרן אגם דצמבר 11, 2020 at 6:52 am

אפשר פשוט לוותר על הקפה

Reply
יוטבת דצמבר 11, 2020 at 12:04 am

שלום קרן . אנחנו מתים על תמרים . האם ניתן להחליפם במקום הצימוקים ? ואם רוצים קצת שוקולד..האם מוסיפים לתערובת אחרי האפייה או לפני ?תודה מראש

Reply
טל דצמבר 11, 2020 at 9:58 am

האם אפשרי להמיר 100 גרם חמאה בחצי כוס שמן?

Reply
קרן אגם דצמבר 11, 2020 at 5:14 pm

אפשר שמן קוקוס עדיף

Reply
שיר דצמבר 11, 2020 at 12:15 pm

הי קרן,
האם לא עדיף להוסיף את הצימוקים לאחר האפיה? האם הם לא מתקשים בתנור?

Reply
קרן אגם דצמבר 11, 2020 at 5:14 pm

הם יוצאים נהדר אני אוהבת אותם ככה

Reply
רחל לינק דצמבר 11, 2020 at 5:27 pm

שלום קרן האם אפשר בלי סילאן מה עושים סכרתיים? הייתי שמחה שפעם מישהו יחשוב עלינו. תודה

Reply
מורן כהן ינואר 10, 2021 at 10:42 pm

נדירה!!! פשוט שלמות וקלה להכנה!
קרן, תודה פשוט תודה!!בזכותך עושה דברים שלא חלמתי לאפות /להכין.
חיבוק וים של אהבה
♥️✌

Reply
קרן אגם ינואר 11, 2021 at 8:25 am

אני חושבת שזה הכי משמח אותי בעולם תגובות כאלו! תמשיכי לאפות

Reply
דנה דצמבר 12, 2020 at 9:57 am

אפשר להשתמש שיבולת שועל רגילה לא אינסטנט?

Reply
קרן אגם דצמבר 12, 2020 at 10:19 am

בהחלט

Reply
לילי דצמבר 12, 2020 at 6:58 pm

מה תפקיד החמאה במתכון לגרנולה? תמיד מכינה ללא חמאה או שמן בכלל וזה יוצא טעים מאוד. (באופן כללי חמאה ואני חברות טובות)

Reply
קרן אגם דצמבר 13, 2020 at 4:17 pm

החמאה מעשירה ממש וככה אני מכינה אז פחות יודעת להמליץ בלי

Reply
Noa Druker דצמבר 13, 2020 at 2:18 am

מצאתי מכרה זהב !! איזה כיף תודה על המתכון אחלה בלוג שמחה להכיר אעדכן על התוצאה בהקדם

Reply
קרן אגם דצמבר 13, 2020 at 4:17 pm

תודה נועה

Reply
אודיה חן דצמבר 15, 2020 at 2:34 pm

היי קרן
אפשר גם דבש , אם נגמר הסילאן ?

Reply
קרן אגם דצמבר 15, 2020 at 4:54 pm

אפשר בהחלט

Reply
אסנת דצמבר 20, 2020 at 7:12 pm

הכנתי. בלי קפה. יצא מושלם! יותר מוזלי בהגדרה (ויותר טעים …).

Reply
בתיה דצמבר 21, 2020 at 1:38 pm

אפשר קוואקר רגיל גס במקום הקוואקר שאת ממליצה ?

Reply
קרן אגם דצמבר 22, 2020 at 3:33 pm

כן בטח

Reply
מרב דצמבר 21, 2020 at 2:00 pm

תודה רבה על המתכון. איך יודעים מתי מוכן?

Reply
קרן אגם דצמבר 22, 2020 at 3:26 pm

רואים לפי הצבע ומקפידים על הזמנים

Reply
נועם ינואר 3, 2021 at 7:45 am

מתכון נהדר. יצא טעיםםםם 🙂

Reply
לי שקד פברואר 24, 2021 at 9:57 am

נראה מהמם!!!אנסה כמובן..האם יש מקום להוסיף טחינה גולמית?

Reply
קרן אגם פברואר 24, 2021 at 7:41 pm

אפשר 2-3 של טחינה לתערובת הרטובה , תודה!

Reply
לי שקד פברואר 24, 2021 at 9:57 am

ובלי קשר הדברים שלך מהממים, מקור השראה

Reply
שרה יולי 6, 2021 at 11:38 am

טוב אז ככה, בהחלט ממכר, מחליף לי איזו ארוחה או שתיים ביום בגלל הקטנים. אישית עושה עם שיבולת שועל מלאה, וזה מאוד מעשיר את זה. הצימוקים באפיה לא טעימים לי, אז שמה אחרי. מתכון מהמם, כיף להכנה ומשלוח מנות לכל מי שעובר פה.

Reply
תום אוגוסט 30, 2021 at 5:52 pm

היי, לזרעי צ'יה יש תפקיד חשוב או שאפשר לוותר?

Reply
קרן אגם אוגוסט 31, 2021 at 8:45 am

אפשר לוותר

Reply
מיכל שוורץ ספטמבר 1, 2023 at 11:28 am

הי קרן, שמתי 2כפות שטוחות של טסטר צ׳ויס, הריח חזק מידי ואולי הגזמתי, יש איך לעדן לפניי שנכנס לתנור

Reply
קרן אגם ספטמבר 2, 2023 at 6:50 am

לדעתי זה אמור להתאזן אחרי תנור

Reply
Tal ינואר 6, 2024 at 8:19 pm

היי, אפשר להוסיף שוקולד למתכון, ואם כן מה הכמות לדעתך ומתי לשים אותו כדי שלא ישרף?
תודה:)

Reply

Leave a Comment