לחמים ומאפיםעוגות גבינהעוגות שמריםשבועות

חלה מתוקה ממולאת בגבינה ופירות יער

מאי 24, 2022 47 Comments

צילום: נופר צור

את החלה הזו אני מכינה במסגרת שבועות, אבל היא כל כך טעימה גם שלא שבועותש שאני מקווה אתם תאמצו אותה לכל השנה.

היא נולדה כמו ככ הרבה מתכונים באתר בטעות, הכנתי בצק לסדנת שמרים, ובמקום חלב הוספתי שמנת חמוצה, והכנו ממנה בכלל לחמניות

קשר עם שוקולד צ׳יפס שיצאו נדירות. החלטנו בסדנה שביום אחרי, להחליף את השוקולד צ׳יפס במלית לגביניות. והיצא עוד יותר נדיר.

אז החלטנו לכבוד שבועות להגשים לי חלום, ולהכין חלות מתוקות מקושטות באבקת סוכר. זה ידוע שאבקת סוכר זה האיפור האהוב

עליי ופריט חובה, וחלמתי כבר מלא זמן לצלם לכם אחת כזו מקושטת ולבנה, והנה הגיע הרגע הכי הכי מתאים.

וכמו שתראו בתמונות,היא מולשמת גם ללא, אבל כל כך יפה בשמיכה הלבנה שלה.

אגב, רק שתדעו, שיש לי בערך 5 קילו אבקת סוכר בכל רגע נתון בבית, אני קונה בשקיות של קילו ותמיד חוששת שלא תיגמר.

זה לא המתכון האחרון שלי לפני שבועות אבל הוא לגמרי אחד כזה שלא הייתי רוצה שתפספסו.

צילום: נופר צור

חלה מתוקה ממולאת בגבינה ופירות יער/2 חלות בינוניות

מצרכים למתכון:

3.5 כוסות (500 גר׳) קמח לחם/חלה/פיצה/קמח לבן

1 כף שמרים יבשים

1/2 כוס (100 גר׳) סוכר לבן

1 כפית מלח דק

2 ביצים גודל L

מיכל (200 גר׳) שמנת חמוצה

1/4 כוס (50 גר׳) שמן קנולה

1/2 כוס (120 מ״ל) מים

למלית גבינה:

3/4 מיכל (200 גר׳) גבינת ריקוטה

גרידת לימון מלימון שלם

1.5 כפות אינסטנט פודינג וניל

כפית תמצית/מחית וניל איכותית

3 כפות (25 גר׳) אבקת סוכר

2 כפות שמנת חמוצה/ גבינת שמנת

1/2 כוס פירות יער טריים או קפואים (אני השתמשתי באוכמניות טריות ובתותי עץ)

לציפוי:

שקדים פרוסים

גבישי סוכר (לא חובה)

ביצה טרופה במעט מים

אבקת סוכר לעיטור

אופן ההכנה:

במיקסר עם וו לישה מערבבים מחצית מכמות המים, סוכר, מלח, שמרים יבשים וקמח. מוסיפים את הביצים, שמן קנולה ושמנת חמוצה וממשיכים ללוש.

במידה ויש צורך מוסיפים עוד מעט מים בכל פעם עד שמתקבל בצק רך וגמיש, אם הוא מעט נדבק לתחתית זה אחלה, הוא יתייצב במהךך ההתפחה

אל תמהרו להוסיף עוד קמח.

לאחר לישה של 12 דקות מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומגלגלים אותו בשמן כך שהוא מצופה בכל צדדיו.

מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר כשעה וחצי עד שעתיים או לילה במקרר.

בקערה מערבבים את כל חומרי המלית פרט לפירות היער.

מעבירים את המלית לשק זילוף (אפשר גם עם כף פשוט להניח על הבצק אז אתם לא חייבים שק זילוף, לבחירתכם) ושומרים במקרר.

כשהבצק תפח שוקולים אותו ומחלקים לשישה חלקים.

על משטח מעט מקומח, בעזרת מערוך מרדדים כל חלק בצק לעלה ארוך.

מניחים את העלה כשהוא רוחבי אליכם. גוזרים את שק הזילוך למטה, ומזליפ מהמלית לרוחב השליש התחתון של הבצק .

את אותה פעולה תוכלו לעשות עם כף, פשוט להעביר מהמילוי 2 כפות לבצק ולמרוח על החלק התחתון.

מפזרים קצת פירות יער. מתחילים לגלגל את הבצק  לרצועה ארוכה, ומהדקים היטב את הסגירה שלא תיפתח.

חוזרים על הפעולה עם שאר חלקי הבצק, וקולעים כל שלוש רצועות לחלה.יתקבלו שתי חלות.

מברישים בביצה טרופה ומפזרים שקדים פרוסים וגבישי סוכר .

מניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת של 45 דקות.

כשהחלות תפחו, מחממים תנור ל 175 מעלות, ואופים את החלות עד להזהבה למשך 35-40 דקות.

מצננים, בוזקים אבקת סוכר ומגישים.

**אפשר לוותר על פירות היער במלית

**לפרווה ניתן להמיר שמנת חמוצה בעוד מים ולוותר על מלית הגבינה

**אפשר למלא את החלה בכל מלית אחרת שאוהבים.

**אם התפחתם לילה במקרר תנו לבצק לשבת שעה מחוץ למקרר לפני שתעבדו איתו.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

47 Comments

בת-אור מאי 25, 2022 at 12:36 am

היי קרן!(:
קודם כל תודה רבה כל המתכונים! מככבים אצלי מלא וככ טובים!!
במידה ואני רוצה להכין מראש אפשר להקפיא אחרי אפייה? ישאר טוב?

Reply
זיוה מאי 25, 2023 at 11:33 am

וואי יצא לי מושלם
תודה רבה רבה

Reply
אלכס מאי 25, 2022 at 4:18 am

את אלופה! אין על המתכונים שלך
גרה בחול- אין שמנת חמוצה. במה אפשר להחליף אותה כדי לשמור על מרקם החלה?
תודה וחג שבועות שמח!

Reply
קרן אגם מאי 25, 2022 at 10:28 am

הי תודה, אם יש לכם ריקוטה זה גם אחלה, וגם שמנת מתוקה

Reply
עדה מאי 25, 2022 at 6:36 am

הי קרן, האם האפייה בטורבו או בלעדיו?

Reply
קרן אגם מאי 25, 2022 at 10:28 am

לא בטורבו

Reply
עתליה מאי 25, 2022 at 5:35 pm

היי קרן!
אפשר להחליף את השמן בחמאה? אם כן מה הכמות? תודה!

Reply
קרן אגם מאי 25, 2022 at 8:09 pm

אפשר ב 50 גר׳ חמאה, למרות שאנ מתה על החלה זו עם שמן זה טעים ממש

Reply
תמר שי מאי 25, 2022 at 8:35 am

חום התנור באפיה רגילה או בטורבו?

Reply
קרן אגם מאי 25, 2022 at 10:28 am

לא בטורבו, עליון תחתון

Reply
רותם מאי 25, 2022 at 2:28 pm

איזו מהממת! האם אותו המילוי של גבינה ופירות יער יעבוד גם עם בצק שקלוע לא כחלה אלא כמקלעת צמת שמרים?
הכוונה לצורה כזו: https://happykitchen.co.il/wp-content/uploads/2015/01/d794d7a2d795d792d794-d79cd7a4d7a0d799-d790d7a4d799d794.jpg

Reply
קרן אגם מאי 25, 2022 at 2:47 pm

בודאי

Reply
שחף מאי 27, 2022 at 12:37 am

היי יקרה, האם אפשר להכין את החלה ללא המילוי? כמו חלה רגילה.. או שהטעם של השמנת חמוצה נותן טעם גבינתי מידי שיהיה מוזר בלי המליץ?

Reply
קרן אגם מאי 27, 2022 at 11:03 am

אפשר לגמרי

Reply
עדה מאי 27, 2022 at 9:19 am

קרן, יש לך ניסיון עם הקפאה?

Reply
קרן אגם מאי 27, 2022 at 11:02 am

כן
מפשירים ומחממים טוב ב 150 מעלות ל 30 דק

Reply
עדה מאי 29, 2022 at 10:34 am

מצוין. תודה רבה

Reply
מור מאי 29, 2022 at 8:51 pm

היי קרן. תודה רבה, נראה מושלם!
באיזה ריקוטה את משתמשת? ריקוטה פרסקה? ריקוטה למריחה?

Reply
קרן אגם מאי 30, 2022 at 8:58 pm

ריקוטה קלאסית, או פרסקה, לא משתמשת בריקוטה למריחה

Reply
Orly יוני 2, 2022 at 6:46 pm

שלום,
נהניתי מאוד לצפות בך, בשידור החי.
שאלה לגבי שימוש בגבינות בעוגות ובמאפים- האם לסנן מנוזלים?
תודה וחג שמח
אורלי

Reply
קרן אגם יוני 2, 2022 at 10:16 pm

תודה אורלי! רק אם הן עם אחוזי שומן נמוכים והם לעוגת גבינה
אחרת אין טעם לסנן

Reply
מירב יוני 2, 2022 at 7:19 pm

האם סוג הריקוטה קריטי להצלחת המילוי? גיליתי שאצלי היא למריחה

Reply
קרן אגם יוני 2, 2022 at 10:16 pm

לא מפריע במקרה הזה
אם היא מרגישה רכה מגי אפשר לעבות אותה קצת עם גבינת שמנת

Reply
שקד יוני 3, 2022 at 12:11 am

מתכון מושלם הכנתי עכשיו כמות כפולה ויצא טעים ברמה שאין לי מילים לתאר. עונג !!!

Reply
קרן אגם יוני 3, 2022 at 12:22 pm

תודה שקד

Reply
אושי יוני 3, 2022 at 11:17 am

יצא לי בצק מאוד נוזלי..
כנראה משהו בהמרת מידות של המים..
כמה כוסות (פלסטיק חד״פ) בערך זה 550 מל?

Reply
קרן אגם יוני 3, 2022 at 12:21 pm

ת המים תמיד בהדרגה ולא הכל בבת אחת, פה היתה הטעות שלך

Reply
מרים יוני 3, 2022 at 5:17 pm

שלום
אפשר עם גבינת מסקרפונה במקום ריקוטה? תודה

Reply
קרן אגם יוני 3, 2022 at 5:48 pm

כן

Reply
עטרה יוני 6, 2022 at 7:11 pm

יצא מושלם!!! תודה רבה

Reply
קרן אגם יוני 7, 2022 at 8:50 pm

תודה עטרה

Reply
Yehuda nakav יוני 15, 2022 at 10:56 pm

יצא טעים ממש רק שהחלה לא נאפתה לי מבפנים היתה נראית לגמרי אפויה ..מה יכולה להיות הסיבה

Reply
קרן אגם יוני 16, 2022 at 5:18 pm

תורידי להבא חום תנור אולי אצלך גבוה

Reply
מלכה ספטמבר 6, 2022 at 4:27 pm

הי קרן .את עושה את החלות בטורבו או תנור רגיל.ומה את ממליצה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 6, 2022 at 7:40 pm

תמיד חום עליון תחתון

Reply
Jul מאי 20, 2023 at 12:19 pm

ברח המילוי

Reply
קרן אגם מאי 20, 2023 at 10:17 pm

הבא למלא ]חות ולסגור יותר טוב

Reply
נריה מאי 10, 2023 at 10:32 am

היי קרן! תודה על המתכון!! אפשר לוותר על האינסטנט? או להחליף אותו במשהו אחר?

Reply
קרן אגם מאי 10, 2023 at 1:17 pm

קורנפלור ותמצית וניל

Reply
מלכה ספטמבר 6, 2022 at 4:28 pm

הי קרן רציתי לשאול אם עשית את החלות האלו בטורבו או בתנור רגיל?תודה מלכה

Reply
קרן אגם ספטמבר 6, 2022 at 7:40 pm

אופה תמיד בחום עליון תחתון

Reply
רון מאי 15, 2023 at 2:10 pm

כמו כל מתכון ממך – מעולה! תודה

Reply
קרן אגם מאי 15, 2023 at 5:38 pm

תודה רון

Reply
Jul מאי 20, 2023 at 10:36 pm

תודה! אבל יצא טעים "פסיכי"

Reply
קרן אגם מאי 21, 2023 at 9:42 am

הכי חשוב

Reply
Galia יוני 29, 2023 at 9:07 pm

הי יקרן, את חושבת שאפשר להשתמש בדובדבונים טריים חצויים במקום פירות יער?
מכינה בצק למחר בבוקר 🙂

Reply
קרן אגם יוני 30, 2023 at 1:40 pm

בטח שאפשר

Reply

Leave a Comment