לחמים ומאפיםעוגות שמרים

חלת בריוש ושוקולד צ׳יפס

אפריל 19, 2023 24 Comments

היתרון הגדול בלקיים סדנאות אפיה מהבית זה שתמיד יש בצק במקרר לשעת הצורך, ואם זה בצק בריוש אז בכלל!

נשאר לנו בצק מסדנה אז יום אחרי מילאנו בשוקולד צ׳יפס וגלגלנו רק כדי לא לזרוק לפח. מישהו כבר יאכל את זה היה לנו ברור.

והאמת שבצק של בריוש זה בצק מטורף שאני מתעפלת מהכנתו בכל פעם מחדש וזה באמת בצק שקשה לעמוד בפניו ובפני הריח שהוא עושה בבית.

בערב המתבגר יצא לשחק כדורגל ושאל מה אפשר לקחת לחברה לאכול. יש בריוש עם שוקולד אמרתי לו, והוא שאל מה זה בריוש? לא מכיר.

אמרתי לו זה עוגת שמרים עם שוקולד, אז הוא אמר ובאמת שלא ערכתי: מה זה עוגת שמרים לא יודע.

אלוהים אדירים, מי זה הבן שלי????

המתכון מדהים והבצק מעולה לכל עוגת שמרים או חלת בריוש שתרצו להכין, אתם תעופו עליו.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

חלת בריוש ושוקולד צ׳יפס/ 2 תבניות אינגליש קייק

מצרכים למתכון:

1 קילו קמח לחם/חלה/קמח לבן רגיל

300 גר׳ חמאה רכה

2 ביצים גודל L

1 כוס (200 גר׳) סוכר לבן

2 כפות  שמרים יבשים

3 כפיות מלח

1.5 כוסות (360 מ״ל) חלב

למילוי:

1 כוס שוקולד צ׳יפס מריר/חלב/לבן

לעיטור:

מעט שומשום

להברשה:

חלב

לעיטור:

סירופ סוכר

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר מערבבים קמח, סוכר, חמאה ביצים מלח ושמרים יבשים, מוסיפים מחצית מכמות החלב ולשים במהירות איטית, מוסיפים עוד חלב, לא את הכל בבת אחת, ייתכן ולא תצטרכו את כל הכמות, עד שמתקבל בצק רך חלק וגמיש, שלא ייצא יבש! זה בסדר שהוא מעט נדבק למרכז תחתית הקערה .

לשים סהכ 10-12 דק׳ עד לקבלת בצק רך מאוד גמיש ומעט דביק.

מעבירים להתפחה בקערה מעט משומנת למשך שעתיים בטמפרטורת החדר, אפשר גם לילה במקרר

מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 120 גר׳ לכדור.

מקמחים מעט משטח עבודה ומרדדים כל חלק בצק לרצועה ארוכה.

מפזרים שוקולד צ׳יפס, ומגלגלים ללחמניה.

משמנים היטב תבניות אפייה ומניחים את הלחמניות בפנים כשהן עם הצד הצר כלפני מעלה בתוך התבנית (כמו פרחים)

ממלאים את שתי התבניות. מברישים בחלב, ומפזרים שומשום.

מכסים בניילון רופף או במגבת ומניחים להתפחה חוזרת של שעה לפחות עד שהלחמניות תפוחות למראה .

מחממים תנור לחום 170 מעלות ואופים את החלה למשך 20-25 דק׳ עד להזהבה.

מכינים בינתיים סירופ סוכר

בסיר קטן על האש מרתיחים מים וסוכר, מורידים את האש לבינונית עם בעבוע עדין, ומבשלים 6-7 דקות עד להסמכה קלה. מסירים מהאש.

מוציאים מהתנור ומברישים בנדיבות בסירופ סוכר.

החלה מעולה כשהיא קצת חמימה והשוקולד עוד נמס בפנים אבל היא טעימה לא פחות אחרי צינון וגם יום אחרי (העיקר שתהיה מכוסה היטב)

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

**אפשר להשתמש בבצק הזה להכנת חלת בריוש או כל עוגת שמרים אחרצ ולהתשמש בסוגי מליות שונות .

 

Print Friendly, PDF & Email

24 Comments

שי אפריל 19, 2023 at 4:41 pm

יכול להיות שחסרים נוזלים במתכון? עשיתי כפי שכתוב על חצי כמות ולא התקבל בצק..

Reply
קרן אגם אפריל 19, 2023 at 5:06 pm

כשמכינים חצי כמות היחסים משתנים, להוסיף עוד חלב

Reply
מאיה אפריל 19, 2023 at 6:09 pm

לא הבנתי את תורת הגלגול מהרצועה. פיזרתי שוקולד ציפס סגרתי את הרצועה ואז כמו שבלול? חחח סליחה. הכי טוב סרטון

Reply
קרן אגם אפריל 19, 2023 at 6:12 pm Reply
נילי אפריל 19, 2023 at 6:30 pm

אז מהי כמות הנוזלים התקינה אם מכינים מחצית מהמתכון אם המתכון לא תקין מבחינת נוזלים שמחלקים בחצי ?

Reply
קרן אגם אפריל 19, 2023 at 6:32 pm

כשמחלקים בשניים לפעמים כמות השומן א מספיקה ואז מויספים עוד מוזלים עד שמתקבל בצק אלסטי וגמיש

Reply
רבקה עבדה אפריל 19, 2023 at 6:50 pm

יש אפשרןת להמיר את החמאה לשמן? אם כן כמה?

Reply
קרן אגם אפריל 19, 2023 at 10:09 pm

בעקרון בצק בריוש זה בק עשיר בחמאה לכן עם שמן זה ייצא אחרת, אם ממירים אז לפחות לכוס

Reply
caroline אפריל 19, 2023 at 8:52 pm

Can you use other fillings?

Reply
קרן אגם אפריל 19, 2023 at 10:10 pm

כל מלית תעבוד

Reply
רונית אפריל 19, 2023 at 9:50 pm

היי
מה פיזרת מעל הברישו? זה לא שומשום!

Reply
קרן אגם אפריל 19, 2023 at 10:10 pm

נכון אלו אגוזי ברס

Reply
גל אפריל 20, 2023 at 8:05 am

אפשר להכין בלישה ידנית?

Reply
קרן אגם אפריל 20, 2023 at 8:54 am

בטח

Reply
גבי אפריל 21, 2023 at 4:53 pm

היי, האם הערבוב הראשוני לפני שמוסיפים את החלב מתבצע עם וו לישה או עם מטרפה רגילה ורק לאחר שמוסיפים את החלב שעוברים להשתמש בוו לישה?

Reply
קרן אגם אפריל 22, 2023 at 11:18 pm

וו לישה לאורך כל הדרך

Reply
אורנה אפריל 21, 2023 at 5:49 pm

אפשר לומר שאת הכי מושלמת ביקום

Reply
קרן אגם אפריל 22, 2023 at 11:17 pm

אורנההה תודה

Reply
עדי אפריל 21, 2023 at 6:18 pm

הי קרן. משהו לא מסתדר לי בהמרת המידות של החלב. כוס סטנדרטית זה בין 230 ל250 מ״ל (או אפילו יותר באנגליה). אז ללכת לפי כוס וחצי או מ״ל?

Reply
קרן אגם אפריל 22, 2023 at 11:17 pm

טעות שלי . במיל זה 360

Reply
לירון מאי 18, 2023 at 9:42 am

היי קרן, קודם כל חייבת לפרגן לך על המתכונים הנהדרים!!!
והאם יש מתכון פרווה? כלומר להמיר את חלב במים/ קרם קוקוס ואת החמאה בנטורינה?

Reply
קרן אגם מאי 20, 2023 at 10:21 pm

כן

Reply
שרון נובמבר 24, 2023 at 10:09 pm

היי קרן
ניסיתי להכין והבצק לא תפח לי. גם לא אחרי לילה פלוס במקרר. מה יכולה להיות הסיבה לדעתך?

Reply
קרן אגם נובמבר 25, 2023 at 7:01 am

הי שרון
בצק שיש בו ביצים וחמאה במקרר לרוב מתקשה ולא ״תופח״ כשלמעשה הבצק עבר את תהליך ההתפחה
אפשר להוציא מהמקרר ולתת לו לעמוד שעה בטמפרטורת החדר
לעבוד איתו כרגיל ולתת התפחה שניה ארוכה יותר
בהצלחה

Reply

Leave a Comment