לחמים ומאפים

טארט גבינות מלוח מבצק עלים

ספטמבר 23, 2019 10 Comments

 

לאחרונה אני כל כך עסוקה, ובימים מסויימים אין לי זמן אפילו להכין ארוחת ערב לילדים כמו שצריך,

אז אני מחפשת פתרונות קלים ויצירתיים להכין להם ארוחת ערב קלילה שתהיה קצת יותר מושקעת מחביתה

וגבינה לבנה, ואני נעזרת לאחרונה בבצקים מוכנים, כמו בצק עלים, פילו או פילאס, אני מפשירה אותם במקרר,

ואחרי שישבו  שם לפחות לילה אני יודעת שאני חייבת להכין מהם משהו,

וזה כייף גדול כי רק צריך לרפד תבנית בבצק, ולשחק עם  המילוי ויש ארוחה או קינוח בכלום עבודה,

ואז אני מרגישה הרבה יותר טוב עם עצמי שהצלחתי למרות מגבלת הזמן שלי להכין ארוחה ולא למשל להזמין

שוב פיצה או לשמוע את הילדים אומרים לי שלא בא להם שוב חביתה:-)

את הטארט הפשוט והטעים הזה, הכינה חמותי לארוחת ערב באחד מהימים בקיץ האחרון בו התארחנו

אצלה באחוזה המשפחתית בצרפת (הפוסט המלא כאן ) ומעבר לזה שהוא ממש קל להכנה, הילדים טרפו אותו.

וכשהילדים שלי טורפים משהו שהם לא רגילים או שחדש להם, מבחינתי זו חגיגה גדולה.

העליתי תמונה של הטארט לסטורי וקיבלתי המון בקשות למתכון ובצדק, מדובר במאפה כל כך קל להכנה

שדורש מעט מאוד מצרכים ולוקח 5 דקות להכין אותו ולהכניס לתנור.

מאז שחזרנו לארץ הספקתי להכין אותו כבר כמה וכמה פעמים והוא תמיד נטרף.

הוא מושלם לארוחת ערב קלילה, או לשולחן בראנץ בשבת, וילדים מטורפים עליו.

לסרטון וידאו עם שלבי הכנה לחצו כאן

טארט גבינות מלוי מבצק עלים

טארט גבינות מלוח מבצק עלים/תבנית פאי מתפרקת בקוטר 26 ס״מ או כל תבנית עגולה או מלבנית בינונית

מצרכים למתכון:

1 חבילה בצק עלים (600 גר)  מופשר או  חבלה בצק עלים מצונן

5 ביצים גודל L

300 גר גבינה צהובה מגורדת אני ערבבתי גרנה פדנו ומוצרלה

100 גר' גבינת פטה מפוררת (אפשר להמיר ב 100 גר' ריקוטה)

מיכל שמנת להקצפה  32% או 38%

כפית שטוחה מלח דק

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 200 מעלות

בקערה מערבבים ביצים, גבינות ושמנת ומלח  לתערובת אחידה

על משטח מעט מקומח מרדדים את בצק העלים, ובודקים שהוא בקוטר התבנית אם הבצק שלכם מצונן אין צורך לרדד אלא להניח ישירות על התבנית

(פשוט מניחים את התבנית על הבצק ורואים שהיא יושבת באמצע)

מעבירים את הבצק מעל  התבנית ומשאירים את השוליים המיותרים

מהדקים את הבצק לתבנית,

מעבירים את מלית הגבינות מעל הבצק, ואופים כ 30-35 דקות עד שהטארט מזהיב

זהו! פשוט ומהיר

בתיאבון:-)

**את הטארט אוכלים חם, הוא במיטבו ביום ההכנה, אך ניתן לאחסן אותו במקרר ולחמם לפני הגשה עד כשלושה ימים

טארט גבינות מלוח מבצק עלים

Print Friendly, PDF & Email

10 Comments

לינדה ספטמבר 24, 2019 at 8:28 am

תודה על כל המתכונים הטעימים.
שנה טובה ומבורכת
לינדה

Reply
איימי ינואר 13, 2020 at 5:58 pm

בטעות קניתי בצק פריך, אפשרי?

Reply
קרן אגם ינואר 13, 2020 at 6:09 pm

נראה לי שכן

Reply
יפעת מרץ 26, 2024 at 8:40 am

הי קרן, חבילת בצק עלים, יש 600 גרם ויש 1 ק"ג, למה אתת מתכוונת

Reply
קרן אגם מרץ 28, 2024 at 3:52 pm

600 גר׳

Reply
רונה מאי 20, 2023 at 7:38 am

שלום קרן.
האם יש תחליף לשמנת מתוקה?
תודה

Reply
Rachel Poremba מרץ 25, 2024 at 4:18 pm

גדולה מהחיים

Reply
אורית ה מרץ 27, 2024 at 11:42 am

היי קרן
האם ניתן להשתמש בבצק פילו ואם כן
אשמח להסבר
תודה

Reply
קרן אגם מרץ 28, 2024 at 3:51 pm

זה אפשריֿ, אבל אני חושבת שבוודאות הטארט הזה טעים יותר בבצק עלים
אם את משתמשת בפילו יש לשמן 5-7 דפים כל אחד בנפרד ולהניח אחד על השני לפני שמעבירים פנימה את המלית
אפשר גם לסגור מלמעלה עם עוד שניים שלושה עלי פילו משומנים

Reply
אורית ה מרץ 28, 2024 at 6:59 pm

תודה רבה על התשובה המהירה
ותודה בעיקר על מתכונים מדהימים אין עליך את אלופה

Reply

Leave a Comment