לחמים ומאפיםמתכונים

לחם פרנה ומרק פטריות ממכר

דצמבר 26, 2022 86 Comments

צילום: נופר צור

טוב תקשיבו, ההורים שלי היו מכינים את המרק פטריות הכי טעים בעולם, נקודה!

בכלל ,אמא שלי היא אלופת המרקים, אין לה מרק אחד שהיא מכינה והוא לא פחות ממעולה.

המרקים שלה תמיד פשוטים ומדוייקים, וכל כך טעימים, ואם יום אחד אאגד אותם לספר, אני בטוחה שיש מספיק חומר.

אחד המרקים שלה שאני הכי אוהבת הוא מרק פטריות, שזכור לי מהעבר, שהיתה מכינה אותו על בסיס חלב.

גם היה לי פעם את המתכון שלו שלקחתי ממנה, אבל זה היה לפני המון זמן ולא שמרתי.

אתמול החלטתי להכין ולהעלות לאתר את מרק הפטריות שלה, והתקשרתי לבקש מתכון.

אבל היא לא זכרה שיש לה מרק על בסיס חלב, ושלחה לי מתכון אחר:-)

זה לא סיפק אותי אז פתחתי בבוקר היום את כל המחברות של המתכונים של אבא שלי, אלו שהוא הוריש לי בלי לדעת,

וגם שם הפכתי וחיפשתי ולא מצאתי את המתכון למרק. אז החלטתי בסוף להכין בעצמי מרק, ולקוות שייצא טעים לפחות כמו של ההורים שלי.

אבל בגלל שהבלוג שלי הוא בלוג שעוסק רובו באפייה, החלטתי שכהרגלי כמו שעשיתי עם מרק הבצל בקעריות לחם, אני אעלה מתכון למרק ולידו

מתכון שווה ללחם שאפשר לטבול במרק. וכבר המון זמן מבקשים ממני להעלות מתכון לפרנות, שזה בוודאות אחד הלחמים הכי שווים שתכינו בבית!

את הפרנות הכנתי בטאבון, והן יצאו מטורפות. אין מילים לתאר אותן חוץ מ: מ פ ח י ד ו ת

במתכון תמצאו גם הוראות הכנה לפרנות בתנור הביתי, שיוצאות לא פחות טוב!

והמתכון למרק, אני ככ גאה בעצמי, כי הוא יצא מעלף, והסיר נגמר כמעט עד הסוף תוך כדי צילומים, והבטחתי לעצמי מחר להכין אותו שוב.

השילוב של המרק והלחם מטורף, אתם יכולים כמובן להכין כל אחד בנפרד אבל וואו!

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

צילום: נופר צור

לחם פרנה ומרק פטריות ממכר/ סיר מרק ו7 יחידות לחם

ללחם פרנה:

1 קילו קמח פיצה/לחם או קמח לבן רגיל

2 כפות (20 גר׳) שמרים יבשים

2 כפיות (10 גר׳) מלח דק

2 כפות (20 גר׳)  סוכר לבן

כף דבש

כף שמן זית

650-700 מ״ל מים חמימים (בקיץ אפשר רק מי ברז)

לקימוח:

קמח דורום רימצ׳ינטה או קמח סמולינה (לא חובה)

להברשה אחרי אפיה:

שמן זית

אופן ההכנה:

בקערה מערבבים מים עם שמרים וסוכר, מוסיפים קמח מלח דבש ושמן זית ולשים למשך 8-10 דק׳ עד לקבלת בצק רך מאוד וגמיש.

הבצק אמור להיות מעט דביק וזה בסדר גמור. אם הוא ממש דביק מדי אפשר להוסיף מעט קמח, אבל אל תמהרו לעשות את זה.

כשהבצק מוכן מעבירים אותו לקערה מעט משומנת בשמן זית ומגלגלים אותו בשמן. מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר

למשך שעה ורבע שעה וחצי עד שהבצק תפוח.

מעבירים את הבצק למשטח נח לעבודה ומעט מקומח ומחליקם אותו לחלקים שווים במשקל 265 גר׳

(אפשר גם לחלק את הבצק לחלקים קטנים יותר ואז הפרנות ייצאו קטנות יותר)

מעצבים לכדורים ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומקומחת בקמח דורום או סמולינה.

מכסים את הכדורים במגבת או ניילון נצמד רופף ומניחים להתפחה חוזרת למשך 45-60 דק׳ עד שהכדורים תפוחים למראה.

מחממים טאבון ל 280 מעלול או תנור בבית עם תבנית הפוכה בפנים ל 250 מעלות.

כשהכדורים תפחו פותחים מעט כל כדור על משטח מקומח בדורום/סמולינה  בעזרת הידיים ומאריכים אותו לצורה אובלית.

מכסים את כל הפרנות במגבת למנוחה קצרה של 10-20 דקות עד שהטאבון/תנור חם.

מקמחים את הפרנות מעט בחלקן העליון בדורום/סמולינה עם כניסתן לתנור.

לטאבון: מכניסים את הפרנות אחד אחד (אלא אם כן יש לכם טאבון גדול עם מקום ליותר) ומסובבים כמה פעמים שלא יישרף.

בטאבון שלי זה לקח 1.5 דקות לכל יחידה.

בתנור הביתי: מעבירים את הלחמים לתבנית של התנור שנמצאת הפוכה בתוך התנור ואופים כ 15-20 דק׳ עד להשחמה.

מוציאים את הפרנות ומברישים בשמן זית.

מגישים חם או טרי.

למרק פטריות :

מצרכים למתכון:

2 סלסלות של פטריות שמפניון פרוסות לפרוסות דקות,  או תערובת של כמה סוגי פטריות

1 בצל גדול קלוף, חצוי ופרוס לפרוסות דקות

2 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות קטנטנות

2 שיני שום קצוצות

50 גר׳ חמאה

3-4 כפות שמן זית

עלי טימין טריים

2-3 כפות קמח

600 מ״ל מי ברז

מיכל שמנת לבישול 15%

מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט

להגשה: (אופציונלי)

גבינת פרמזן מגורדת

אופן ההכנה:

מחממים בסיר בינוני-גדול חמאה  ושמן זית ומקפיצים בפנים את הבצל עם השום, עד להזהבה קלה.

מוסיפים את הפטריות ותפוחי האדמה וממשיכים להקפיץ ולבשל לכמה דקות עד שהירקות מאבדים מהנפח ומעט משחימים.

מוסיפים קמח, ומערבבים, מוסיפים שמנת לבישול ומים ומערבבים.

מביאים לרתיחה, מורידים לאש נמוכה, מוסיפים מלח פלפל ואגוז מוסקט ומבשלים כשהסיר מכוסה וסגור למשך 30-40 דקות

כשהמרק חם מוזגים לקעריות ומקשטים במעט גבינת פרמז׳ן מגורדת

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

**למרק אפשר להמיר שמנת לבישול בחלב או בקרם קוקוס לפרווה.

 

Print Friendly, PDF & Email

86 Comments

אלינוי טובי דצמבר 27, 2022 at 9:50 am

ניתן להכין את הפרנה בסיר חשמלי?

Reply
קרן אגם דצמבר 27, 2022 at 2:02 pm

ברורררר

Reply
קרן דצמבר 28, 2022 at 8:57 am

כאופים בסיר החשמלי, מומלץ על הרשת או ישירות בתחתית הסיר?

Reply
קרן אגם דצמבר 28, 2022 at 12:37 pm

על הרשת

Reply
חנה אלה הר זהב נול דצמבר 28, 2022 at 10:47 pm

אפשר לקמח במשהו אחר חוץ מדורום או סמולינה?

Reply
קרן אגם דצמבר 29, 2022 at 5:04 pm

קמח לבן

שני מאי 24, 2023 at 8:48 pm

היי במקום הקמח דורום ניתן להשתמש בקמח רגיל ?

Reply
קרן אגם מאי 25, 2023 at 10:45 am

כן

Reply
Ravit דצמבר 29, 2022 at 3:59 am

הי, הכנתי תודה על המתכון !
הריח משכר וגם הטעם אמהמה המרקם לא יצא לי רק כמו שלך ממש אפשר לנקוש על הפרנה.
מה לתקן לפעם באה בבקשה ?
כי אני בדודה למלא את זה בקציצות עם ערמות של טחינה.

Reply
קרן אגם דצמבר 29, 2022 at 5:06 pm

הורדת סוכר בבצק?

Reply
לירי דצמבר 27, 2022 at 11:50 am

כמה זה בכוסות 600 מ״ל מים ? מומלץ לציין במתכון

Reply
קרן אגם דצמבר 27, 2022 at 2:01 pm

כוס מים זה 240 מ״ל

Reply
אביגיל אוקטובר 4, 2023 at 9:22 am

היי קרן
זאת שוב אביגיל
אפיתי בתנור ביתי
בהתחלה פחדתי שרק בטאבון זה עובד אבל סמכתי עליך
הכנתי 2 קילו כולם עפו באויר יצא מטורף לגמרי
מושלם ,,,, טעים קריספי כיס מבפנים בול כמו בתמונה
מחר יש לי שוב אורחים ….

Reply
ליזה ולד דצמבר 28, 2022 at 9:29 am

היי קרן,
האם הלישה היא ידנית או ניתן גם במיקסר

Reply
קרן אגם דצמבר 28, 2022 at 12:37 pm

ברור שבמיקסר

Reply
נועה דצמבר 27, 2022 at 12:35 pm

היי. תודה על המתכון!
שאלה: אם מתפיחה לילה במקרר, יש צורך ב- 2 ההתפחות הנוספות?

Reply
קרן אגם דצמבר 27, 2022 at 2:01 pm

בוודאי

Reply
יעל דצמבר 28, 2022 at 1:50 pm

יש חברות שבקמח פיצה יש שמרים אז להוסיף עוד 2 כפות?

Reply
קרן אגם דצמבר 28, 2022 at 2:30 pm

בוודאי שלא להוסיף אם משתמשים בקמח עם שמרים בפנים

Reply
הדס ספטמבר 9, 2023 at 11:19 pm

תודה על המתכונים שלך! מכורה!!! הכנתי את הפרנות בצהרי שישי- שליש מהכמות חוסלה. אך בשבת הן היו יבשות (עטפתי כל אחת בנפרד בניל"צ) זה הקטע שלהן או שיש טיפ? אגב הנחתי על סולת וקמח. אולי זו הבעיה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 10, 2023 at 7:01 am

לא אמורות להתייבש אבל אולי לא עטפת בזמן.
שפריץ של מים וחימום טוב בתנור והן חוזרות לעצמן

Reply
קארין דצמבר 27, 2022 at 4:42 pm

היי
הפרנה בתנור כמה זמן אפייה?
טורבו או פס עליון ותחתון??

Reply
קרן אגם דצמבר 27, 2022 at 5:23 pm

עליון תחתון כתוב זמן אפייה בפוסט

Reply
יפעת פברואר 22, 2024 at 10:01 am

הי, אם צריך אפיה בתנור בחום עליון-תחתון, האם להכניס את הפירות ב2 נגלות נפרדות?
בנוסף – האם להכניס לתנור עם נייר אפייה, או ישר על גבי התבנית?
תודה 🙂

Reply
קרן אגם פברואר 22, 2024 at 3:27 pm

לא אופים שתי תבניות במקביל אלא כל פעם אחת
אפשר ישירות על תבנית או עם נייר אפייה זה לא מאוד משנה

Reply
צחי דצמבר 27, 2022 at 5:32 pm

האם אפשר לעשות את המרק פרווה ? מה להוסיף במקום שמנת?

Reply
קרן אגם דצמבר 27, 2022 at 5:35 pm

כן כתבתי בתחתית הפוסט למטה, קרם קוקוס או שמנת פרווה

Reply
ריקי דצמבר 28, 2022 at 3:28 pm

גם כוס חלב תופס?

Reply
Limor דצמבר 29, 2022 at 12:50 pm

לא מומלץ להוסיף חלב, מאחר וזה מאד מימי. השמנת המתוקה או חלב הקוקוס סמיכים יותר ומוסיפים גוף למרק.

Reply
גאולה דצמבר 27, 2022 at 7:06 pm

בתנור, להניח את התבנית בתחתית או באמצע התנור?

Reply
קרן אגם דצמבר 27, 2022 at 8:45 pm

אמצע

Reply
רות דצמבר 6, 2023 at 9:36 pm

היי קרן, אני משוגעת על המתכונים שלך.
הכל יוצא מטריף, אחד אחד,
אין עלייך!
שאלה לגבי התבנית-
אני שמה תנבית הפוכה באמצע התנור, ועליה את הנייר אפיה?
או תבנית בתחתית ואת התבנית של הפרנות באמצע?
תודה לך,אלופה!

Reply
קרן אגם דצמבר 7, 2023 at 7:13 am

תבנית הפוכה באמצע
עליה נייר אפייה ואת הפרנות

Reply
שרון ינואר 4, 2023 at 12:25 pm

ציר עוף ישדרג?

Reply
קרן אגם ינואר 4, 2023 at 12:26 pm

אני חשובת שהוא מעולה ככה אבל תמיד אפשר להוסיף

Reply
אושרת דצמבר 27, 2022 at 8:45 pm

רק רוצה לומר שאת אלופפפפה ותודה על כל השיתופים♥️

Reply
קרן אגם דצמבר 28, 2022 at 8:09 am

תודה אושרת

Reply
לילית דצמבר 27, 2022 at 11:16 pm

על כמה מעלות בתנור?

Reply
קרן אגם דצמבר 28, 2022 at 8:09 am

כתוב בפוסט

Reply
שרון ינואר 4, 2023 at 12:29 pm

ציר עוף ישדרג?

Reply
פאני פברואר 8, 2023 at 10:10 am

היי, למה הכוונה תבנית הפוכה?

Reply
קרן אגם פברואר 8, 2023 at 3:23 pm

התבנית של התנור הפוכה כלומר החלק התחתון עובר למעלה

Reply
שלומית דצמבר 27, 2022 at 11:54 pm

יש לי את המשטח פאסט אנד קרארסט, האם נראה לך שיתאים לאפות עליו את הפרנות? אם כן, ךשים את התנור על 280 מעלות או 250? והאם לשים את המשטח בחלק העליון של התנור? בנוסף אשמח לדעת האם הפרנות עוברות טוב הקפאה? והאם טעים גם יום למחרת? תודה על הכל,,,❤️

Reply
קרן אגם דצמבר 28, 2022 at 8:09 am

אין בעיה לאפות על המשטח, זה אפילו מעולה, אנ יממליצה לנסות את הפרנה הראשונה ב 250 ואם יש צורך אחכ אפשר תמיד להרים מעלות ל 280.
אין בעיה להקפיא את הפרנות אחרי אפייה, ולחמם היטב שוב לפני הגשה

Reply
דוד אוגוסט 16, 2023 at 12:09 pm

תודה על המתכון. שאלה. ניתן להמיר את הקמח הלבן כוסמין! /שיפון?

Reply
קרן אגם אוגוסט 16, 2023 at 3:13 pm

כוסמין כן וממליצה לערבב עם לבן ולהוסיף בכל מקרה מים לבצק שיהיה אלסטי וקצת דביק

Reply
לילך דצמבר 28, 2022 at 12:34 pm

זה נראה מושלםםםםםםם
רצה לנסות!!
אחזור לעדכן, תודה קרן!!!

Reply
קרן אגם דצמבר 28, 2022 at 12:37 pm

תודה לילך

Reply
ניצן דצמבר 28, 2022 at 8:05 am

האם אפשר לוותר על הדבש במתכון?

Reply
קרן אגם דצמבר 28, 2022 at 8:07 am

כן

Reply
רחל ינואר 5, 2023 at 11:18 pm

באיזה שלב שמים את הטימין ואיזה סוג של פלפל שחור טחון או גרוס?

Reply
קרן אגם ינואר 7, 2023 at 7:38 am

פלפל שחור טחון אבל אפשר גם גרוס רק לשים פחות, את הטימים בתוך הסיר שיתבשל עם המרק

Reply
נעמי דצמבר 29, 2022 at 4:23 pm

נראה מעולה! אני רוצה לנסות להכין בטאבון החדש, על איזה חום את אופה?
וגם אשמח להמלצה באילו תבניות/כלים את משתמשת בשימוש בטאבון.
תודה!

Reply
קרן אגם דצמבר 29, 2022 at 5:10 pm

חום הטאבון מצוין במתכון, תבניות ברזל או מתכת , יש גם לרכוש כאלו בחנויות שמתמחות

Reply
נעמי דצמבר 29, 2022 at 11:56 pm

אופסי, בקריאה שנייה שמתי לב שציינת מעלות במתכון. אנחנו עפים על הגוזני שלנו ואמשיך לעקוב אחרי המתכונים שלך לשימוש בו. תודה!

Reply
קרן אגם דצמבר 30, 2022 at 6:15 am

תודה נעמי

Reply
נעמי ינואר 24, 2023 at 6:44 am

מעדכנת שניסינו בסופש ויצא מעולה. לקחו לנו כמה ניסיונות מבחינת חום וזמנים בטאבון. על חום של בערך 300 מעלות נדרשו כ-6 דקות לפחות על מנת שהפרנה השמנמנה תאפה כמו שצריך מבפנים.
נגבנו חציל שרוף על טחינת יוגורט וברכנו אותך!

קרן אגם ינואר 24, 2023 at 4:24 pm

תודה נעמי

דהן שולמית דצמבר 29, 2022 at 7:04 pm

קרן ניראה מושלם אפשר לאפות בסיר גריל חשמלי?

Reply
קרן אגם דצמבר 30, 2022 at 6:17 am

בטח שאפשר

Reply
נועה ינואר 1, 2023 at 7:55 am

יצא נפלא.
את המרק עשיתי בורסיה טבעונית והוא חוסל תוך פחות מ24 שעות. לא מצוין במתכון באיזה שלב משתמשים בטימין אז הוספתי אותו בהגשה.
הלחם יצא טוב אבל קצת דחוס ופחות אוורירי. אשמח לדעת לפעם הבאה מה צריך לעשות כדי שיהיה אוורירי יותר. בנוסף, איך אפשר שייצא קצת שרוף בחלקו העליון כאילו נאפה בטאבון? אני משתמשת בתנור ביתי

Reply
קרן אגם ינואר 2, 2023 at 1:22 pm

הי נועה שמחה שהמרק יצא וטב גם בגרסה הטבעונית שלו.
לגבי הלחם, דחיסות יכולה להיגרם מבצק מאו דיבש שלא נוספו לו מספיק נוזלים, לא מספיק התפחות , או הפחתה של סוכר לחלוטין בבצק.
לגבי הצבע, אולי אצלך בתנור החום פחות חזק, אפשר להגביר, או להפעיל בשלוש דקות האחרונות גריל עליון ולוודא שלא נשרף

Reply
גיל ינואר 1, 2023 at 4:27 pm

היי קרן 🙂
האם יש כמויות לתבלינים במרק?
תודה

Reply
קרן אגם ינואר 2, 2023 at 1:20 pm

להתחיל מכפית מלח ורבע פלפל ולשפר טעמים, אני לא מודדת בדרכ

Reply
Hila ינואר 4, 2023 at 2:56 am

היי אשמח לדעת האם ניתן להשתמש בקמח מלא ללחם תודה מראש

Reply
קרן אגם ינואר 4, 2023 at 6:50 am

אפשר בשילוב קמח לבן ואולי להוסיף יןתר מים לבצק שלא ייצא יבש

Reply
דני ינואר 11, 2023 at 1:22 pm

היי
אפשר בסיר גריל חשמלי?
מאפשר להכין חצי מכמות הפרעה?
תודה

Reply
קרן אגם ינואר 12, 2023 at 8:47 am

כן וכן

Reply
עליזה ינואר 17, 2023 at 5:23 am

אם תוכלי בבקשה לפרסם את המתכון של אמא שלך למרק פטריות לא חלבי אשמח מאד

Reply
קרן אגם ינואר 17, 2023 at 8:01 am

לצערי אין לי אותו

Reply
סתיו מרץ 19, 2023 at 8:09 pm

נראה מעולה והולכת להכין היום!
את חושבת שהפרנה יעביר בגריל במקום בתנור?

Reply
קרן אגם מרץ 20, 2023 at 8:40 am

גריל? של בשר?

Reply
סתיו מרץ 26, 2023 at 4:50 pm

כן. שמתי אבן פיצה בתוך הגריל ועליו הנחתי את הבצק. יצא מעולה!

Reply
הילה מאי 7, 2023 at 3:32 am

וואו נראה משגע
אני חייבת לציין שמשך את תשומת ליבי הסלט האדום אדום הזה, יש מצב למתכון?

Reply
דגנית ס נובמבר 19, 2023 at 5:12 pm

האם ניתן להכין עם קמח כוסמין מלא?
אם לא מה היחס שצריך להיות בינו לבין הקמח הלבן?

Reply
קרן אגם נובמבר 21, 2023 at 10:50 am

ממליצה להמיר רק 50% בקמח מלא ולהוסיף קצת מים למתכון כדי שהבצק יישאר אלסטי וגמיש וקצת דביק

Reply
שרון נובמבר 19, 2023 at 9:00 pm

הי קרן, שוב תודה על מתכון נפלא.
תנור על 250 מעלות במצב טורבו או חום עליון תחתון?

Reply
קרן אגם נובמבר 21, 2023 at 10:49 am

חום עליון תחתון

Reply
מאיה נובמבר 20, 2023 at 8:21 pm

מה אפשר לשים במקום קמח כדי שיהיה ללא גלוטן ?

Reply
קרן אגם נובמבר 21, 2023 at 10:47 am

אפשר לוותר על הקמח

Reply
רימונה דצמבר 10, 2023 at 12:33 pm

למה תבנית הפוכה

Reply
shlomit דצמבר 15, 2023 at 8:49 am

הי, האם אפשר להקפיא ומתי הכי נכון להכניס למקפיא?

Reply
קרן אגם דצמבר 15, 2023 at 5:47 pm

אחרי אפייה

Reply
דורי דצמבר 23, 2023 at 7:51 am

איזה ירק אפשר במקום תפוחי אדמה
אשמח להמלצה

Reply
קרן אגם דצמבר 26, 2023 at 4:11 pm

בטטה אולי דלעת או קולורבי

Reply
דורי דצמבר 23, 2023 at 7:54 am

במה אפשר להחליף את תפוחי האדמה.

Reply

Leave a Comment