קינוחים

מאפה האלים משודרג עם חלומי ומייפל

מרץ 2, 2024 2 Comments

 

אני כנראה שייכת לדור שבו גבינת חלומי היתה תוספת לסלט, מוגשת חצי קרה וצמיגית להחריד.

לכן כשהודיעו לי ממשק צוריאל שאיתם אני כבר שלוש שנים עובדת! שהחודש יעלה מתכון לחלומי עיקמתי פרצוף.

לא הפסקתי להתלונן במשך יומיים שלמים, חושבת מה כבר אצליח להכין עם הגבינה הזו, עד שפתחתי מחשב,

והתחלתי לחפש מתכונים, נתקלתי בעיקר במכונים לסלט חסה עם גבינת חלומי (הסיוט הגדול שלי) ובחלומי מטוגנת במליון וריאציות

של שניצל. זה היה נראה לי פתרון הולם ואפילו טעים לחלומי ודמיינתי כבר שאני מכינה נאגטס חלומי עם פירורי לחם ומלא שומשום

אבל לחברה מהמשק היו תכניות אחרות בשבילי והם ביקשו שאכין משהו מתוק.

אז החלטתי ללכת על גרסה משודרגת של מאפה האלים היווני שמכינים אותו עם גבינת פטה ודבש, והכנתי את האח התאום שלו עם חלומי ומייפל.

ביקשתי מנתן שיעזור לי כי רציתי שהצילום ייצא טוב וגם לא היה לי מושג אם זה באמת יהיה טעים, וככה עמדנו שנינו במטבח ביום שבת,

מגלגלים גבינת חלומי בפילו, מטגנים בחמאה ולא מבינים שעוד כמה רגעים אנחנו עומדים לאכול את אחד הדברים הכי טעימים שאכלנו.

זו מנה גאונית!!! קלה להכנה, ממכרת מושחתת ולא אמיתית!

כשהחלומי יוצאת עם הפילו מהטיגון ושוחה במייפל ובאבקת סוכר, זה ביס מטורף של עסיסיות בפה.

נסו אותי!!!!!!

אני כבר לא יכולה לחכות להכין כזה כשאני מארחת.

לשלבי הכנה של המתכון בוידאו לחצו כאן
**המתכון בשיתוף משק צוריאל

מאפה האלים משודרג עם חלומי ומייפל / 4 מנות

מצרכים למתכון

1 חבילה של גבינת חלומי של משק צוריאל 

4 עלי פילו מופשרים או מצוננים

100 גר חמאה מומסת להברשה

1/2 כוס סירופ מייפל איכותי

100 גר׳ חמאה לטיגון

להברשה:

ביצה טרופה

מעט שומשום

לעיטור:

סירופ מייפל

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

פורסים את גבינת הפילו לארבע אצבעות ארוכות

מחלקים כל עלה פילו לשניים לרוחב ומברישים  עלה אחד בחמאה

מניחים על העלה עוד עלה ומברישים גם אותו בחמאה מומסת

מניחים בתחתית העלים באמצע מלבן חלומי, ומזלפים מעט סירופ מייפל מעל

מקפלים את הפילו משני הצדדים לצורת מעטפה, על החלומי, ומברישים שוב בחמאה מומסת

מגלגלים לגליל, מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום

מחממים במחבת חמאה, ומטגנים את גלילות החלומי משני הצדדים היטב עד להשחמה יפה ועמוקה

מוציאים לרשת צינון

מניחים בצלחות הגשה, מזלפים הרבה מייפל ובוזקים אבקת סוכר ומגישים חם.

 

Print Friendly, PDF & Email

2 Comments

גילה מרץ 10, 2024 at 4:28 pm

אני נהנית מאוד לקרוא – ולהכין – את המתכונים הנהדרים שלך. כל הכבוד.
שאלות:
האם במקום עלי פילו אפשר להשתמש בבצק עלים או בצק פילאס?
והאם במקום לטגן אפשר פשוט לאפות?
תודה מראש.

Reply
קרן אגם מרץ 11, 2024 at 4:40 pm

לא ממליצה בצק עלים או פילאס כי הם עבים יותר וזה פחות מתאים לדעתי. תיקני פילו ותכיני מטוגן או אפוי

Reply

Leave a Comment