קינוחים

מוס שוקולד אמיתי מושלם

דצמבר 14, 2021 42 Comments

צילום: נופר צור

צילום : נופר צור

אני אמא יחסית זורמת, קלילה שלא מתכווחת על כל מה שנראה לה עקרוני, מקשיבה לילדים ונותנת להם מקום

להביע, לטעון, לדרוש ולהסביר והרבה פעמים מקבלת את העובדה שהם לא חושבים כמוני.

כשהם היו קטנים היו המון ויכוחים, על שעת שינה, על כן לישון או לא לישון עם אמא במיטה,

על לסדר את החדר, להתקלח, לצחצח פעמיים ביום, ללכת לבית ספר בזמן, ועוד ועוד ועוד…

עד שבאחת מהשיחות שלי עם חברה, היא אמרה לי שאני במלחמה איתם על כל מה שחשוב לי אבל שאני צריכה

ללמוד לשחרר, לחשוב על דבר אחד או שניים שהם הכי הכי עקרוניים לי, וללמוד לשחרר במקומות אחרים.

אז למדתי, וזה הקל עלייי מאוד, הבנתי שהם לא ילכו תמיד בזמן לבית ספר ואין לי מה לשאוג פה בבוקר,

שהם לא תמיד יכינו שיעורי בית, שהחדר לא תמיד מסודר, ושהם יאכלו מלא ג׳אנק.

אבל על מקלחת לא הסכמתי להתפשר. לא נכנסים למיטה בלי להתקלח. אין לי מושג מאיפה זה בא, אולי העובדה שאני

מתקלחת פעמיים שלוש ביום, אני האמא הכי קרציה שיש בעניין מקלחות. עד כדי כך קרציה שלפעמים אחרי שהם כבר התקלחו

אני שוב ושוב שואלת אותם אם כבר נכנסו למקלחת.זה כבר בדיחה פה בבית האובססיה שלי לגבי המקלחת.

והאמת, זה הצליח לי לא רע, אבל מה שבאמת כייף לי זה שלמדתי לשחרר במקומות אחרים.

ולמרות שהם מיד קלטו את העניין, ועושים עד היום מניפולציות, ואני מודעת לזה, למדתי להנות .

וכך קורה שאחת לשבוע וחצי שבועיים, הם מבקשים להישאר בבית ולא ללכת לבית ספר, ואני כבר לא מתווכחת.

אני מנסה לטעון כנגד בעדינות, שואלת שאלות על מה ואיזה שיעורים יפסידו, אבל יודעת מראש, שכאן אני לא נכנסת

ראש בראש. ובימים האלו שיש בית ספר אבל אחד מהם בבית, קורים תמיד דברים סביב המטבח.

פתאום מתבשלת פסטה בעשר בבוקר, או שניצל תירס קופץ מהטוסטר, ואז מתחיל החיפוש אחר המתוק.

מה שמביא אותי בימים כאלו לעצור רגע הכל ולהכין להם משהו שהם אוהבים. עוגת שוקולד או עוגיות,

או כמו שקרה באחד הימים כנתבקשתי להכין מוס שוקולד,

וניצלתי את העובדה שהצוות שלי פה לעזור לי להכין אחד כזה אמיתי וטוב,

אחרת הייתי פשוט מערבבת קצפת עם שוקולד מריר מומס ומגישה את זה כמוס (שזה לא רע!)

המוס הזה הזכיר לי במרקם שלו את המוס שהיו מגישים פעם בשנות השמונים במסעדות,

רק פי אלף יותר טוב. והקצפת מעל נותנת לו קצת מראה של מילקי. הוא כל כך טעים והמרקם שלו כל כך אוורירי וכייפי,

והוא מחזיק מעמד כמה ימים במקרר שזה הכי כייף. מכינים בכוסות קטנות אישיות, וזה זמין ונגיש.

צילום: נופר צור

מוס שוקולד אמיתי מושלם/5-8 מנות

(גרסת פרווה בסוף המתכון למטה)

מצרכים למתכון:

350 גר׳ שוקולד מריר (רצוי בעל 56% מוצקי קקאו לפחות)

3/4 כוס (150 מ״ל) חלב

2 חלמונים מביצים L

2 חלבונים מביצים L

100 גר׳ (1/2 כוס) סוכר לבן

250 מ״ל (מיכל) שמנת להקצפה 38%

כף ברנדי/וויסקי/רום (אחד מהם)

קורט מלח

להגשה:

מיכל (250 מ״ל) שמנת להקצפה 38%

3 כפות אבקת סוכר

100 גר׳ שוקולד מריר מגורר על פומפיה

אופן ההכנה:

בקערה מניחים חלמונים.

בקערה נוספת מניחים שוקולד מריר.

בקלחת או סיר קטן מביאים לרתיחה חלב, שופכים את החלב הרותח על החלמונים בקערה ובעזרת מטרפה

טורפים תוך כדי במהירות גבוהה, שלא תתקבל חביתה!

מעבירים את תערובת החלב והחלמונים דרך מסננת ישירות לקערה עם קוביות השוקולד.

מניחים את התערובת לשלוש ארבע דקות בצד, ואז טורפים, השוקולד בזמן המנוחה יימס מהתערובת החמה.

מערבבים לתערובת אחידה וחלקה.

בקערת המיקסר מקציפים במהירות גבוהה חלבונים עם מעט מלח, וכשמתחילות להיווצר בועות, מוסיפים את

הסוכר הלבן בהדרגה תוך כדי הקצפה, וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף מבריק ויציב.

מעבירים את הקצף לקערה, ובקערת המיקסר (אין צורך לנקות אותה) מקציפים במהירות גבוהה

את השמנת המתוקה לא חייבים מרקם קצםפת יציב אלא יותר מרקם יוורט סמיך

מקפלים את הקצפת לתוך מסת השוקולד בתנועות קיפול עדינות, עד שהתערובת חוזרת לצבע חום.

מוסיפים כף ברנדי, ומערבבים. מקפלים פנימה את קצף החלבונים בעדינות, עד שהמסה אחידה.

ערבוב יתר יפגום לכם באווריריות של המוס, אז לא להגזים.

מעבירים את המוס לכלי הגשה אישיים, ממלאים 3/4 גובה מכל כלי.

מניחים את הכלים על מגש ומכסים את כולם בנייר כסף, אם אין לכם מקום למגש במקרר, אפשר לעטוף

את הכלים אחד אחד.

מניחים לצינון של מינימום 4 שעות, וכמובן שאפשר גם יותר.

להגשה:

מקציפים שמנת להקצפה עם אבקת סוכר לקצפת יציבה, ומעבירים קצפת מעל כל כלי עם מוס שוקולד,

מקשטים בשוקולד מגורד מעל ומגישים.

**את המוס ניתן להקפיא לפני שלב הקירור והקצפת שמעל.

**לפרווה המירו שמנת מתוקה בשמנת פרווה צימחית ואת החלב בחלב שקדים או סויה

 

 

Print Friendly, PDF & Email

42 Comments

רוחמה זקין דצמבר 14, 2021 at 2:38 pm

צהריים טובים:)
במה אפשר להמיר את החלב?אם אני רוצה להפוך אותו לפרווה?
תודה רבה:)

Reply
קרן אגם דצמבר 14, 2021 at 3:04 pm

הוספתי בתחתית הפוסט למטה המרה לפרווה

Reply
חוה אפלבאום דצמבר 16, 2021 at 4:24 pm

אפשר גם בחלב קוקוס או קרם קוקוס

Reply
חיה לרנר דצמבר 14, 2021 at 2:51 pm

היי תודה על המתכון. אם ניתן להמיר סוכר לסוכרתיים בממתיק?

Reply
קרן אגם דצמבר 14, 2021 at 3:03 pm

מניחה שכן אבל לא מספיק מבינה בזה לכמויות

Reply
נועה דצמבר 17, 2021 at 12:10 pm

במקרה הזה ובאופן כללי, כדאי שהביצים יהיו בטמפרטורת החדר? או קרות מהמקרר..

Reply
קרן אגם דצמבר 17, 2021 at 4:47 pm

לא קריטי אבל אפשר שיהיו בטמפרטורת החדר

Reply
גמליאל נורית דצמבר 14, 2021 at 8:39 pm

ביצים חיות זה קצת מסוכן או לא בריא,לדעתי לפני הקצפת החלבונים מומלץ על בן מרי לחמם אותם קצת עם הסוכר ( לא זוכרת טמפ) ואז להקציף.

Reply
קרן אגם דצמבר 15, 2021 at 10:01 am

החלמונים עוברים פיסטור במגע עם החלב הרותח

Reply
Natalia דצמבר 28, 2021 at 4:34 pm

היי קרן, ואיך מבטיחים שאין בעית זיהום בחלבונים?

Reply
קרן אגם דצמבר 29, 2021 at 11:40 am

מי שחושש אני ממליצה להכין מתכון אחר

Reply
גמליאל נורית דצמבר 14, 2021 at 8:40 pm

ביצים חיות זה קצת מסוכן או לא בריא,לדעתי לפני הקצפת החלבונים מומלץ על בן מרי לחמם אותם קצת עם הסוכר עד שהסוכר נמס ( לא זוכרת טמפ) ואז להקציף.

Reply
שני הולצמן דצמבר 15, 2021 at 6:24 am

היי יש מצב להמיר את המתכון עם ביצים מפוסטרות במקום רגילות?

Reply
קרן אגם דצמבר 15, 2021 at 10:02 am

החלמונים עוברים פסטור במגע עם החלב הרותח

Reply
שני הולצמן דצמבר 15, 2021 at 3:54 pm

ובכל זאת אם נפשה של הריונית חשקה ואני לא רוצה לקחת סיכון. אפשר להשתמש במפוסטר?

Reply
נועה דצמבר 15, 2021 at 8:35 am

נראה מהמם.. האם אפשר לוותר על האלכוהול?

Reply
קרן אגם דצמבר 15, 2021 at 10:01 am

אפשר

Reply
maca דצמבר 15, 2021 at 3:12 pm

מאד אוהבת את המתכונים שלך.. שאלה שבטח ישאלו עוד מליון… האם אפשר לוותר על הביצים או שזה יפגע במרקם המוס?
ואם כן, תחליף?
תודות⚘

Reply
מלכה דצמבר 15, 2021 at 4:00 pm

את אמא מקסימה וטובה אשרייך!

Reply
קרן אגם דצמבר 15, 2021 at 8:14 pm

תודה מלכה

Reply
נלי דצמבר 15, 2021 at 8:05 pm

ראשית תודה על עוד מתכון מהמם!
שנית אני משתגעת מהתגובות כאן איזה נודניקים המגיבים כל הכבוד לך שיש לך סבלנות..
מי שרוצה להמיר שימיר מספיק עם שאלות סרק..

Reply
נועה דצמבר 17, 2021 at 12:09 pm

במקרה הזה ובאופן כללי, כדאי שהביצים יהיו בטמפרטורת החדר? או קרות מהמקרר..

Reply
עדי סילגי אפריל 15, 2022 at 9:35 pm

ניסיתי, יצא מושלם!

Reply
קרן אגם אפריל 17, 2022 at 1:34 pm

שמחה לשמוע, תודה וחג שמח

Reply
קארין מאי 13, 2022 at 6:54 pm

אם משתמשים בביצים m לשים 5 ביצים או 4 מספיק?

Reply
קארין מאי 13, 2022 at 7:22 pm

התכוונתי כמובן 3 במקום 2

Reply
קרן אגם מאי 14, 2022 at 11:08 am

כן שלוש במקום שתיים

Reply
קרן אגם מאי 14, 2022 at 11:07 am

חמש

Reply
Ayala מאי 26, 2022 at 6:07 pm

היי קרן 🙂 רציתי לשאול בבקשה; האם ניתן להכין את אותו המתכון עם שוקולד לבן במקום מריר?

Reply
חדוה מאי 30, 2022 at 6:26 pm

הי קרן איזה כיף שיש אותך !!!
כמה ימים המוס יחזיק סבבה במקרר?

Reply
קרן אגם מאי 30, 2022 at 9:03 pm

היוש, תודה! מניחה ששלושה ימים זה סבבה

Reply
עופרי נובמבר 16, 2022 at 4:28 pm

מתכון אדיר!
קינוח גורמה ברמה הכי גבוהה. פשוט ואוו.

Reply
קרן אגם נובמבר 17, 2022 at 7:10 am

תודה עופרי

Reply
טל מרץ 30, 2023 at 8:26 am

הי קרן, האם אפשר להמיר את החלב בשמנת או לוותר עליו? לא חוששת מביצים חיות ומחפשת שחיתות בקינוח:)

Reply
קרן אגם מרץ 30, 2023 at 4:52 pm

למה להחליף חלב?

Reply
Roni ספטמבר 4, 2023 at 5:23 pm

האם אפשר להכין את המוס בכלי גדול במקום מנות אישיות?
תודה רבה!

Reply
קרן אגם ספטמבר 4, 2023 at 5:38 pm

כן בטח

Reply
Roni ספטמבר 5, 2023 at 12:00 pm

תודה רבה 🙂

Reply
ספיר פברואר 26, 2024 at 12:38 pm

קרן אהובה,
זה המוס הכי חלומי שהכנתי! וואו❤️ תודה

Reply
קרן אגם פברואר 28, 2024 at 7:25 am

איזה משמח!

Reply
בתיה מרץ 7, 2024 at 7:42 pm

הי קרן, הכנתי את המוס וכבר טעים .
הכנסתי למקפיא עד שבת.
כמה זמן לפני ההגשה צריך להוציאו.
תודה על המענה.

Reply
קרן אגם מרץ 10, 2024 at 12:26 pm

עדיף ערב קודם למקרר

Reply

Leave a Comment