קינוחים

מוס תותים של סבתא יונה

אפריל 4, 2024 37 Comments

אמא שלי מכינה קבוע מוס תותים ומוציאה אותו כמעט אחרי כל ארוחה, לפעמים הוא קפוא ולפעמים הוא ממש מוס, אבל תמיד יש לה

קופסת גלידה במקפיא ובתוכה מוס תותים, זה קינוח שהיא מאוד אוהבת להגיש, וזה ידוע שאצל סבתא יונה יש מוס תותים בסוף הארוחה.

רק מה? אני לא חשבתי שהמוס הזה זה כזה ביג דיל, ואני קצת מתביישת להגיד, לא הערכתי אותו מספיק.

מתי הבנתי שהמוס שלה זה משהו ? אחרי שצילמתי כמה פעמים לסטורי שלי את המוס בארוחות שישי הבנתי שיש פה עניין.

כולם ביקשו מתכון, ואז הבנתי כמה אנשים מעריכים מוס תותים.

והאמת שהוא כל כך טעים שבצדק, הנכדים לא תמיד אוכלים אותו כולם, יש כאלו שתמיד יתגנבו למגירת השוקולדים אחרי הארוחה

אבל מי שכן אוהב, לא יוותר עליו.

אני חושבת שהוא קינוח מושלם עכשיו לפסח, כי הוא כשר לחג, ויש עדיין לקנות תותים

אני הכנתי אותו בכוסות הגשה לא קטנות, אמא שלי מגישה תמיד בכוסיות קטנטנות של 2 ביסים, אז כתבתי שהכמות תספיק ל 20 מנות קטנטנות

או 10 מנות בינוניות.

לסרטון וידאו עם שלבי הכנה לחצו כאן 

מוס תותים של סבתא יונה/ 20 מנות קטנות

מצרכים למתכון:

2 מיכלים של שמנת להקצפה (סהכ 500 מ״ל)

2 מיכלים שמנת חמוצה (סהכ 400 מ״ל)

3 כפות סוכר לבן

2 סלסלות תותים

חופן תותים לעיטור

אופן ההכנה:

שוטפים היטב את התותים, מורידים להם את החלק הירוק

במעבד מזון עם להב פלדה  או בבלנדר טוחנים את התותים עד שהם מחית אחידה

בקערת המיקסר מקציפים שמנת להקצפה עם סוכר, עד שמתקבלת קצפת יציבה

מוסיפים את השמנת החמוצה ואת התותים  למיקסר ומערבבים הכל עד לאיחוד.

מעבירים לקופסא אטומהומכניסים לצינון במקרר, עדיף לילה או מינימום 6 שעות

כשהמוס מתייצב אפשר להעביר לכלי הגשה, לשקט בתות מלמעלה ולהגיש.

**אפשר להעביר את המוס ישירות לכוסות הגשה התחלה, ולשמור במקרר כשהן מכוסות

**אפשר להקפיא את המוס הוא טעים גם קפוא, אמא שלי מקפיאה וכך יש לה כל השנה מוס תותים

 

 

Print Friendly, PDF & Email

37 Comments

מלכה אמיר אפריל 4, 2024 at 9:16 pm

סלסלות תות מגיעות בגדלים שונים, כמה גרם תות סך הכל ?

Reply
קרן אגם אפריל 5, 2024 at 3:47 pm

סה״כ קילו

Reply
אמיר אפריל 4, 2024 at 10:44 pm

מה משקל התותים הדרושים למתכון זה? תודה

Reply
קרן אגם אפריל 5, 2024 at 3:47 pm

קילו

Reply
אלה אפריל 14, 2024 at 6:31 pm

הי קרן,
אני רוצה להכיןמאת המוס לחלק למנות אישיות ולהקפיא כמה זמן מראש להוציא מהמקפיא לפני ההגשה?

Reply
קרן אגם אפריל 15, 2024 at 9:55 am

כמה שעות

Reply
טלי אפריל 5, 2024 at 11:27 am

הי קרן,

תודה על עוד מתכון קל ומדהים.
מצטרפת לשאלות הקודמות בנוגע למשקל התותים.

Reply
קרן אגם אפריל 5, 2024 at 3:46 pm

קילו

Reply
טלי אפריל 5, 2024 at 11:42 am

הי קרן,

תודה על מתכון קל ומדהים. כל מתכון שאת מפרסמת, הוא פשוט מושלם!
מצטרפת לשאלה נוגע למשקל התותים. האם ב 2 סלסילות הכוונה היא לקילו תותים?

Reply
קרן אגם אפריל 5, 2024 at 3:46 pm

כן, קילו

Reply
Osnat אפריל 5, 2024 at 2:51 pm

תודה רבה קרן! חיכיתי למתכון! שבת שלום!

Reply
קרן אגם אפריל 5, 2024 at 3:43 pm
Reply
אסנת אפריל 6, 2024 at 10:16 am

הכנתי אתמול יצא ממש טעים ,כולם אהבו אז המון תודה

Reply
קרן אגם אפריל 6, 2024 at 5:40 pm

תודה אסנת

Reply
ורדה אפריל 5, 2024 at 4:53 pm

במקום שמנת לחוצה איך ניתן להכין שיהיה פרווה?

Reply
קרן אגם אפריל 6, 2024 at 5:42 pm

לוותר על השמנת החמוצה

Reply
לוי אפריל 5, 2024 at 6:13 pm

אפשר שמנת לבישול?

Reply
קרן אגם אפריל 6, 2024 at 5:42 pm

לא זה לא עובד אי אפשר להקציף אותה

Reply
שרה אפריל 21, 2024 at 12:09 am

היי קרן
זה יעבוד עם תותים סנפרוסט?

Reply
קרן אגם אפריל 21, 2024 at 6:52 pm

כן להפשיר

Reply
אביבה אפריל 6, 2024 at 9:39 am

היי מתכון מעולה אבל מה אפשר במקום סוכר או שאפשר לוותר על הסוכר?

Reply
קרן אגם אפריל 6, 2024 at 5:41 pm

את יכולה לוותר אם המתיקות של התותים מספיקה לך

Reply
THEMA אפריל 8, 2024 at 10:20 am

היי,
האם אפשר להקפיא בתבניות ארטיקים?

Reply
קרן אגם אפריל 8, 2024 at 10:36 am

כן בטח

Reply
עדי אפריל 21, 2024 at 4:23 pm

האם המוס מתייצב אם שומרים רק במקרר, או שצריך להקפיא

Reply
Thema אפריל 8, 2024 at 10:53 am

אגב, לי חסר ה מ ו ן סוכר לאולי משום, שעכשיו סוף עונת התותים ). בכל אופן, הוספתי עוד 100 גרם אבקת סוכר( אחרת נשארים עם after taste של השמנת, החמוצה… ). האם כדאי להוסיף עוד סוכר במקרה שמקפיאים?

Reply
מאיה אפריל 16, 2024 at 4:37 pm

כמה סוכר?

Reply
קרן אגם אפריל 18, 2024 at 3:47 pm

כתוב שלוש כפות

Reply
Leah אפריל 21, 2024 at 11:13 am

היי! האם ניתן להשתמש בתותים קפואים?
חג שמח!

Reply
קרן אגם אפריל 21, 2024 at 6:51 pm

כן אבלח להפשיר קודם ולקחת בחשבון שהם מגירים יותר נוזלים

Reply
Leah אפריל 24, 2024 at 6:06 am

תודה! הכנתי חצי מתכון עם תותים טריים. עוד לא טעמנו אבל נראה סוף!!
וגם הכנתי את החרוסת העיראקית והיא פשוט מדהימה

Reply
קרן אגם אפריל 24, 2024 at 5:47 pm

אלופה תודה

Reply
עדי אפריל 21, 2024 at 4:23 pm

האם המוס מתייצב אם שומרים רק במקרר, או שצריך להקפיא

Reply
נועה יובל אפריל 28, 2024 at 12:13 pm

המוס יצא לי מיימי (ממש טעים, אבל מיימי) איך אפשר להציל את המצב?

Reply
קרן אגם אפריל 28, 2024 at 3:56 pm

עוד שמנת

Reply
קים אפריל 28, 2024 at 4:04 pm

היי יצא לי מיימי ממש, מה ניתן להוסיף? והאם להקציף שוב?

Reply
קרן אגם אפריל 29, 2024 at 1:19 pm

תוסיפי קצפת ושמנת אולי

Reply

Leave a Comment