עוגיותפורים

סהרוני שקדים ופרג בציפוי שקדים גרוסים

מרץ 1, 2017 11 Comments

 

פורים.

הגדולה גיחכה כששאלתי למה מתחפשת,

כי זה הרי ידוע שנערות בכיתה י״ב לא מתחפשות כי הן מגניבות בדיוק כמו שהן.

האמצעית יודעת למה תתחפש, ונוזפת בי כל בוקר כשעוד לא הלכתי איתה לקניות.

(זה שהיא היתה השבוע בסנטר וסיפרה שיש תור לברוריה תחפושות לאורך כל הסנטר כולל המדרגות לא תרם.

אני שונאת קניונים וקניות!)

הגוזל הקטן ממש לא מוטרד מהתחפושת,

מה שמלחיץ אותי עוד יותר, כי אני זו שצריכה לדאוג לזה.

בבתי הספר יש ימים הפוכים, יום פיג'מות, יום תינוקות, יום סטטיק ובן אל,

ואני רק מוטרדת מכמה כסף אני עוד אוציא בחג הזה השנה.

ושוב אני חושבת על זה שמדובר בחג שמתכוננים אליו חודשיים והוא בסה״כ יומיים.

אוף כמה טרחה!

לפחות הרשת מפוצצת במתכוני עוגיות שווים והמון מתכונים עם פרג.

ומהבחינה הזו זה לגמרי החג שלי.

זה הרי ידוע שאני מנכ״לית מועדון מעריצי הפרג העולמי.

את הסהרונים הפריכים האלו הכנתי ביום האפייה המשותף שהיה לי עם חן שוקרון

שעליו הרחבתי בפוסט הזה

למזלי, חזרתי הביתה עם קופסא מלאה וזללתי מהם בלי סוף.

סהרוני שקדים ופרג בציפוי שקדים גרוסים/ 50-60 סהרונים

מצרכים למתכון:

200 גר' חמאה רכה

ביצה אחת גודל L

2 כוסות (200  גר') שקדים טחונים לאבקה

כוס וחצי פחות כף (200 גר') קמח לבן רגיל

1/4 כוס ( 50 גר') סוכר חום בהיר

1/2 כוס (60 גר')אבקת סוכר

3/4 כוס ( 50 גר')  פרג טחון

לציפוי:

כוס שקדים פרוסים

לקישוט:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור גדולה בנייר אפייה.

בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה, ביצה סוכר חום ואבקת סוכר לקבלת תערובת קרמית חלקה

מוסיפים קמח, אבקת שקדים ופרג וממשיכים לערבל עד שמתקבל גוש בצק אחיד וחלק.

מוציאים מהקערה, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל 15-20 דק'.

בעזרת הידיים מפוררים מעט את כוס השקדים הגרוסים ששמרנו בצד לציפוי,

ומעבירים לקערה בינונית.

יוצרים מהבצק כדורים קטנים, ומגלגלים כל כדור לנחש ולצורת סהרון.

מגלגלים בשקדים הגרוסים ומניחים בתבנית, שומרים על מרחק של 3 ס״מ בין העוגיות.

אופים כ 10 דק' עד שהסהרונים מתחילים להזהיב בצדדים.

מצצנים מעט, ומקשטים באבקת סוכר.

אוכלים לאחר צינון מלא.

אפשר להכין את העוגיות גם בצורה הזו:

צילום:חן שוקרון

 

שומרים את העוגיות בכלי אטום מחוץ למקרר  והן יישמרו כך עד שבוע.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

11 Comments

ליקה מרץ 2, 2017 at 1:08 pm

אני מתפעלת מהיצירתיות שלך!!!

Reply
קרן אגם מרץ 2, 2017 at 1:24 pm

איזה כייף לי:-)
תודה ליקה

Reply
מיטל קנר מרץ 3, 2017 at 10:29 am

זה מהמם קרן
ואת אלופה

Reply
קרן אגם מרץ 3, 2017 at 2:19 pm

יקירתי מחממת הלב תודה רבה !

Reply
חופית אפריל 18, 2020 at 5:34 pm

זה כל כך יצירתי!
יש אפשרות להחליף את קמח החיטה הלבן בקמח כוסמין לבן?

Reply
קרן אגם אפריל 18, 2020 at 8:17 pm

בהחלט

Reply
שי-לי דנון פברואר 23, 2021 at 2:45 pm

יש אפשרות להחליף את הקמח הלבן בכוסמין מלא?

Reply
קרן אגם פברואר 23, 2021 at 3:19 pm

אפשר ולקחת בחשבון שאולי תצטרכי להוסיף מים לבצק

Reply
רקפת פברואר 23, 2021 at 10:39 pm

יש אפשרות להמיר את הקמח הלבן לקמח שקדים ?

Reply
יעל אוקטובר 1, 2022 at 7:14 pm

נראה מהמם! אם אין פרג, להחליף בעוד שקדים/קמח או פשוט להשמיט?

Reply
קרן אגם אוקטובר 1, 2022 at 7:22 pm

להשמיט ואם חסר טיפה קמח לאיחוד אז להוסיף

Reply

Leave a Comment