עוגיותראש השנה

עוגיות תמרים וקוקוס ועוגיות שוקולטה וחלבה

ספטמבר 24, 2022 25 Comments

השנה אני טסה ביום כיפור לספרד, לכפר מאוד מאוד רחוק מכל מקום אפשרי, על גבול מרוקו.

הייתי בכפר הזה כבר באפריל השנה וחגגתי שם יומולדת 50 בסדנת ריקוד וניה, ועכשיו אני חוזרת לשם לעוד סדנה.

כשנרשמתי לסדנה, ידעתי שזה בתקופת החגים ולא קלטתי שזה נופל על יום כיפור. בשלב מסויים גיליתי את זה,

וקצת התבאסתי שלא אהיה פה, אצלי בבית יש מי שצם, ואני לא אהיה נוכחת להכין להם את הדברים הקבועים.

וגם יום כיפור חשוב לי להיות בארץ. אבל ככה יצא, וכבר לא יכולתי לעשות עם זה כלום, אז אני אהיה שם.

בשכונה יש מסורת בצאת יום כיפור, וכבר סיפרתי עליה כמה וכמה פעמים בעבר, שאני מניחה בפתח הבתים של כל

החברים הצמים שלי שקית נייר גדולה או סלסלה עם לחמניות חמות ועוגיות שמחכות להן כשהם חוזרים מבית הכנסת.

אז במקום להתבאס שלא אהיה פה, המתבגרת הודיעה שהיא תאפה לכולם לחמניות שום מבצק ללא לישה, שזה

גאוני מצידה, ואני אכין עוגיות ואקפיא. היא תדאג להפשיר אותן ולהביא לחברים, ביחד עם הלחמניות החמות.

אין פעם שאני נוסעת לסדנה בחול ואני לא מכינה לי ולחברות שלי קופסא עם עוגיות, אני חושבת שאין כייף יותר גדול מזה

זה קצת בית, זה קצת ישראל, וזה הכי טעים שיש יותר מכל עוגיוה קנויה, ותאמינו לי שבמיוחד בספרד, במקום שאני אהיה בו,

הכי טוב להביא מהבית, כי אין שם כלום. וזו בדיוק הקופסא שאני מכינה לנו, כי אמנם אני לא צמה ביום כיפור אבל אני לגמרי אכסד את היום הזה גם שם.

בצק אחד, שני סוגים של עוגיות, תרגישו חופשי לחלק לשתיים ולהכין רק חצי מהבצק אם אתם לא רוצים ככ הרבה עוגיות

הבצק נהדר עם הגבינה והיוגרט ואתם יכולים למלא אותו בכל מלית שאתם אוהבים.

הפרסום בשיתוף משק צוריאל

לצפייה בסרטון וידאו לאופן הכנה לחצו כאן

צילום: נופר צור

עוגיות תמרים וקוקוס ועוגיות שוקולטה וחלבה /60-70 עוגיות

מצרכים למתכון:

לבצק:

300 גר קוביות חמאה קרות מהמקרר

100 גר׳ אבקת סוכר

1/2 כפית מלח דק

1 ביצה גדולה

שלוש וחצי כוסות  (490 גר׳) קמח לבן רגיל

3/4 כוס  (75 גר׳) אבקת שקדים או קמח שקדים

130 גר׳ יוגורט של משק צוריאל (אפשר לשלב חצי חצי עם קרם גבינת שמנת עיזים)

למלית תמרים:

1/2 מיכל (220 גר׳) ממרח תמרים

1/4 כפית אבקת קינמון

100 גר׳ תערובת אגוזים קצוצים (מלך, פקאן, לוז)

חופן קוקוס

למלית שוקולטה:

200 גר׳ שוקולד מריר

1/2 כוס (140 גר׳) חלב מרוכז ממותק

כף שמן קנולה

ממרח חלבה (אופציונלי לא חובה)

אופו ההכנה:

מכינים את הבצק: במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים בפולסים קצרים קמח, קמח שקדים, אבקת סוכר ומלח, מוסיפים קוביות חמאה ושוב מעבדים

בפולסים קצרים ליצירת פירורים סטייל קוסקוס דק. מוסיפים ביצה ויוגורט ושוב מעבדים, הפעם לכדור בצק, ואם הבצק לא מתאחד

אפשר להוסיף עוד מעט יוגורט עד לאיחוד.

מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים ומניחים במקרר לצינון.

מכינים מלית שוקולטה:

במיקרוגל בפולסים קצרים ממיסים יחד בקערה את השוקולד המריר עם החלב המרוכז ושמן, עד להמסה.

(תיזהרו לא לשרוף את השוקולד, הוא לא משנה את הצורה שלו במיקרו לכן מחממים, מוציאים ומערבבים ובודקים אם בכלל צריך עוד זמן)

מניחים בצד.

בקערה נפרדת מערבבים ממרח תמרים עם קוקוס, אגוזים וקינמון. מניחים במקרר.

מחממים תנור ל 170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

מוציאים חלק בצק אחד מהמקרר ומחלקים אותו לשני חלקים שווים. מרדדים כל חלק למלבן דק, ומורחים עליו בעזרת ספטולה, 1/2 מכמות

ממרח שוקולטה, ו 2-3 כפות ממרח חלבה , באופן שווה. בעזרת נייר האפייה מתחילים לגלגל את הבצק לרולדה,

ומעבירים לתבנית האפייה. חוזרים על הפעולה עם חצי הבצק השני.

כשהרולדות על התבנית מסמנים עליהן בעזרת סכין חריצים לא עמוקים בעובי 2-3 ס״מ, זה יעזור אחכ אחרי אפייה

בחיתוך שווה של העוגיות. אופים בתנור כ 20-25 דק׳ עד להזהבה. מוציאים אחרי אפייה, בוזקים אבקת סוכר ופורסים.

בזמן שהרולדות בתנור, מרפדים תבנית נוספת בנייר אפייה.

מרדדים את הבצק שנותר למלבן גדול, ובעזרת קורצן עגול (אפשר גם עם כוס) קורצים עיגולים (השתמשתי בקורצן בקוטר 8 ס״מ)

מייצרים גלילים קטנים ממלית התמרים (ממש קטנים) ומניחים כל גליל בתחתית עיגול. מגלגלים את העיגול מעל התחתית

ליצירת קונוס גליל, ומעט מהדקים את החיבור. מניחים בתבנית אפייה כשהחלק הפתוח כלפי מעלה.

אופים בתנור כ 15-20 דק׳ עד להזהבה.

מוציאים מהתנור ומצננים, בוזקים אבקת סוכר.

את העוגיות כולן שומרים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר עד לחמישה ימים.ֿ

**לגרסת פרווה ניתן להמיר חמאה במחמאה/נטורינה ואת היוגורט ב 1/3 כוס מיץ תפוזים ואם חסר אז להוסיף עוד קצת

 

 

Print Friendly, PDF & Email

25 Comments

אני רק שאלה ספטמבר 24, 2022 at 3:36 pm

אפשר להכין גם את התמרים באותה שיטה של השוקולד נכון?

Reply
קרן אגם ספטמבר 24, 2022 at 4:22 pm

ברורררר

Reply
יעל כהן ספטמבר 24, 2022 at 7:44 pm

היי קרן! אין לי ביצים L … אפשר לעשות עם M?

Reply
קרן אגם ספטמבר 24, 2022 at 7:47 pm

בטח
ביצה אחת תספיק

Reply
ליפז כהן ספטמבר 24, 2022 at 8:57 pm

האם ניתן להכין אותן ללא מעבד מזון?

Reply
קרן אגם ספטמבר 24, 2022 at 10:06 pm

בטח
קערה עם הידיים או במיקסר עם וו גיטרה

Reply
הודיה ספטמבר 28, 2022 at 4:13 pm

במה אפשר להחליף את היוגורט כדי שהעוגיות יהיו פרווה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 28, 2022 at 4:30 pm

1/3 כוס מיץ תפוזים ואם חסר אז עוד טיפה עד שהבצק מתגבש

Reply
קרן ינואר 6, 2023 at 4:50 pm

אם אין אבקת שקדים או קמח , מה אפשר לשים במקום?

Reply
קרן אגם ינואר 7, 2023 at 7:35 am

להוסיף עוד כמה כפות קמח רגיל במקום

Reply
זיוה כהן ספטמבר 25, 2022 at 12:11 am

היי קרן
אפשר לשים מליות של מייסטר? כמו מלית ממרח עוגיות /ממרח קרמל?

Reply
קרן אגם ספטמבר 25, 2022 at 12:42 pm

ברוררר

Reply
תיקי ספטמבר 28, 2022 at 11:19 am

הי קרן
תשלחי פרטים לגבי הסדנא ומי מארגן אותה.תודה תקוה

Reply
קרן אגם ספטמבר 28, 2022 at 1:56 pm

איזו סדנה תיקי ?

Reply
רותי ספטמבר 25, 2022 at 3:53 pm

הי קרן
באופן ההכנה חסרה הוספת הביצה.
הבצק כבר במקרר… להוסיף ביצה עכשיו או אפשר לוותר?

Reply
קרן אגם ספטמבר 25, 2022 at 9:29 pm

נכון צודקת, לא קריטי.

Reply
עינב ספטמבר 28, 2022 at 11:43 am

איך עושים מילוי שוקולד בשיטה שגלגלת את התמרים? הוא לא ינזל אם ישאר פתוח?

Reply
קרן אגם ספטמבר 28, 2022 at 1:53 pm

כן יש מצב שינזל

Reply
רינת ספטמבר 29, 2022 at 9:18 pm

הי קרן,
אין לי חלב מרוכז
במה ניתן להחליף?

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2022 at 6:48 am

החלב מעדן את השוקולד המריר, אז אני ממליצה להוסיף שוקולד חלב במקום או להתשמש בממרח מוכן כמו נוטלה או נוצ׳ולה או שוקולד השחר

Reply
חנה אוקטובר 3, 2022 at 11:21 am

הי קרן
יצא שלמותתתתת
תודה(-:

Reply
ניצן עטיה אוקטובר 3, 2022 at 9:52 pm

מה אפשר במקום האבקת שקדים?

Reply
קרן אגם אוקטובר 3, 2022 at 11:47 pm

קמח

Reply
ריקי אפריל 7, 2023 at 11:27 am

היי קרן
במגולגלות של פסח
אני ממלא עם שוקולד נוטלה
צריך לחמם קצת לפני מריחה ?

Reply
קרן אגם אפריל 8, 2023 at 1:38 pm

תבדקי אם הוא נמרח בקלות ואם לא אז חימום ממש קל

Reply

Leave a Comment