עוגות גבינהקינוחים

עוגת ביסקויטים לוטוס קרה

אפריל 24, 2023 42 Comments

בשישי הילדים הגיעו לארוחת ערב ולא התארגנתי על קינוח, אז נזכרתי שיש לי המון עוגיות לוטוס כי צילמנו מתכונים לשבועות,

ותקתקתי מהר מהר עוגת ביסקויטים לוטוס חלומית. העוגה עלתה רגע לפני יום העמאות והמון אנשים ביקשו מתכון שלה.

היא קלילה, ללא אפייה, שכל אחד יכול להכין, והיא ממכרת ראו הוזרתם!

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

עוגת ביסקויטים לוטוס קרה/תבנית מלבנית 35*40 או כל תבנית אחרת בינונית

מצרכים למתכון:

1.5 מיכלים (375 מל) שמנת להקצפה

3 כפות אינסטנט פודינג וניל

3 כפות אבקת סוכר

מיכל (250 גר׳) גבינה לבנה מכל סוג

3 כפות גבינת שמנת בעלת אחוזי שומן גבוהים (השתמשתי במסקרפונה)

1/2 כוס (120 מ״ל) חלב

33 עוגיות לוטוס (220 גר׳)

400 גר׳ ממרח לוטוס לציפוי

לטבילה :

1/2 כוס (120 מ״ל) חלב

אופן ההכנה:

במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים שמנת להקצפה עם אינסטנט פודינג וניל, אבקת סוכר וחצי כוס חלב

עד לקבלת קרם יציב. מוסיפים את הגבינה הלבנה  וגבינת השמנת ומערבבים היטב (אפשר שוב הקצפה קלה )

טובלים עוגיות לוטוס בחלב ורפדים את תחתית התבנית בעוגיות לוטוס עד לכיסוי

מעבירים מחצית מהקרם מעל העוגיות ומיישרים

שוב טובלים עוגיות ויוצרים שוב שכבת עוגיות מעל הקרם לכיסוי מלא

מעבירים את מחצית הקרם שנותר בקערה מעל העוגיות ומיישרים

ממיסים במיקרוגל את ממרח הלוטוס ומוזגים מעל קרם הגבינה באופן אחיד. מיישירים מעט, עוטפים בניילון ומצננים במקרר למשך 3-4 שעות או יותר.

מגישים קר.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

 

Print Friendly, PDF & Email

42 Comments

דורי אפריל 24, 2023 at 2:18 pm

באיזה שלב מוסיפים את הגבינה הלבנה?

Reply
קרן אגם אפריל 24, 2023 at 2:21 pm

עם גבינת השמנת, תודה על ההערה

Reply
דורי אפריל 24, 2023 at 2:50 pm

תודה רבה קרן

Reply
מור אפריל 25, 2023 at 1:50 pm

היי אהובה ניתן להקפיא את העוגה?

Reply
קרן אגם אפריל 28, 2023 at 5:55 pm

בטח

Reply
יפעת אפריל 24, 2023 at 2:34 pm

אפשרי עם פתיבר? במידה וכן איסה ציפוי לשים למעלה?

Reply
קרן אגם אפריל 24, 2023 at 3:05 pm

בטח שאפשר ועדיים להשאיר ציפוי לוטוס

Reply
ענת קרן אפריל 24, 2023 at 3:09 pm

לשפוך את הלוטוס המומס חם על העוגה?

Reply
קרן אגם אפריל 24, 2023 at 3:13 pm

כן

Reply
ענת אפריל 24, 2023 at 3:16 pm

אפשר להקציף במקצף ידני ללא בלון ? האם זה יוצא אותו דבר

Reply
קרן אגם אפריל 24, 2023 at 3:39 pm

כן! אני הקצפתי בידני

Reply
חיה גרנובסקי אפריל 24, 2023 at 3:19 pm

קרן הקורנת, אפשר בלי הגבינות…? ואם כן, איך לעשות קרם יציב? תודה מראש

Reply
קרן אגם אפריל 24, 2023 at 3:39 pm

היוש, אפשר רק קצפת, אבל להתשמש בכוס חלב לפחות וחבילה של פודינג וניל

Reply
רעות יוני 20, 2023 at 10:02 am

האופציה של רק קצפת וכוס חלב וחבילת פודינג וניל, כמו שכתבת –
כמה קצפת?
והאם אפשר חלב אורז-שקדים?
תודה!

Reply
קרן אגם יוני 20, 2023 at 5:47 pm

מיכל קצפת
מאמינה שאפשר כל חלב

Reply
Ronnie אפריל 25, 2023 at 2:35 pm

היוש, תודה על כל המתכונים השוויון תענוג לעקוב אחריך אחרי הדברים הטעימים שאת מייצרת
לגבי העטגת ביסקוויטים אני מעוניינת להחליף את הלוטוס בפתח בר וקרם שוקולד, המלצות להענות קרם שווה כזה כמו שנראה בעוגה הזו שלך?

Reply
רוני אפריל 25, 2023 at 2:38 pm

היוש, תודה על כל המתכונים השווים תענוג לעקוב אחריך ואחרי הדברים הטעימים שאת מייצרת!
לגבי העוגת ביסקוויטים, אני מעוניינת להחליף את הלוטוס בפתיבר וקרם שוקולד, המלצות שלך למתכון קרם שווה שוקולד כזה כמו שנראה בעוגה הזו שלך?

Reply
גל אפריל 25, 2023 at 4:16 pm

אפשר להקציף עם היד או שחייב במיקסר?

Reply
קרן אגם אפריל 28, 2023 at 5:55 pm

אפשר ידנית

Reply
הילה אפריל 26, 2023 at 2:45 pm

חג שמח קרן!
יכול להיות שגודל התבנית שרשום במתכון לא נכון? עשיתי בתבנית קטנה יותר והעוגיות הספיקו רק לשכבה אחת, וגם הקרם לשכבה דקה יחסית.

Reply
קרן אגם אפריל 28, 2023 at 5:56 pm

הכמות מדוייקת לכן מוזר

Reply
Emiky אפריל 29, 2023 at 3:51 am

הכמות של העוגיות לא מדויקת.
ולא הספיקה לכל השכבות אלא רק לשכבה אחת ושליש .

Reply
אווה מאי 1, 2023 at 1:06 pm

אפשר להחליף שמנת הקצפה בשמנת בישול 10 אחוז?

Reply
קרן אגם מאי 2, 2023 at 1:16 pm

לא
שמנת לבישול לא ניתנת להקצפה

Reply
הדר מאי 19, 2023 at 8:06 pm

כמות העוגיות לא מדוייקת. צריך פה כמעט 2 חבילות של עוגיות לוטוס

Reply
נעמי רוזנבלום אפריל 26, 2023 at 4:51 pm

היוש קרן ❣️ איזה ציפוי יעבוד טוב במרקם במקום הלוטוס ? לאלו שלא חובבים אותו. תודה

Reply
קרן אגם אפריל 28, 2023 at 5:54 pm

כל ציפוי שוקולד

Reply
מיכל אפריל 26, 2023 at 8:49 pm

יצאה מושלמת

Reply
ירדן מאי 2, 2023 at 9:13 am

היי , מה זה מיקסר עם בלון הקצפה ?

Reply
קרן אגם מאי 2, 2023 at 1:15 pm

מיקסר עם וו הקצפה

Reply
סינדי מאי 6, 2023 at 4:18 am

‏מה אפשר לשים במקום גבינה לבנה?

Reply
קרן אגם מאי 6, 2023 at 7:43 am

גבינת שמנת אבל זה ייצא כבד יותר

Reply
סינדי מאי 24, 2023 at 3:40 am

שמנת חמוצה תופס??

Reply
קרן אגם מאי 24, 2023 at 9:37 am

במקום מה<

Reply
שרי מאי 12, 2023 at 5:42 pm

האם אפשר במקום יצירת הקרם, להשתמש בקרם פטיסייר מוכן?
העוגה נהדרת! כולם אוהבים אותה, גם ילדים וגם מבוגרים.

Reply
קרן אגם מאי 13, 2023 at 10:35 am

בטח שאפשר

Reply
עמית מאי 17, 2023 at 9:29 pm

היי האם את בטוחה שהגודל הוא 35 על 40? התבנית בתמונה נראית יותר מלבנית. תודה

Reply
קרן אגם מאי 18, 2023 at 7:23 am

כל תבנית בינונית תתאים

Reply
סינדי מאי 22, 2023 at 5:00 am

מה אפשר במקום גבינה לבנה

Reply
נסרין יוני 29, 2023 at 1:00 pm

פעם ראשונה שאני מנסה מתכונים שלך, הכנתי בדיוק לפי המתכון הרשום ויצא ממש טעים! ממש תודה! המון מתכונים ברשת אבל כאשר אני מנסה לפעמים חסר או לא יוצא טוב במיוחד שאני מתחילה חדש להתנסות בעוגות. אני הולכת לנסות את הטירמיסו לימון שלך!! איזה כיף לגלות את האתר שלך.

Reply
קרן אגם יוני 30, 2023 at 1:42 pm

שמחה מאוד לשמוע נסרין תודה

Reply
מירי ספטמבר 22, 2023 at 9:21 am

היי קרן,
תודה על המתכונים הנהדרים!

הכנתי גם את המתכון הזה. טרם טעמתי- אבל בטוחה שייצא טעים(:

מה שכן, כפי שכבר נכתב בתגובה או שתיים -המתכון דורש תיקון.
אחרת, מי שיבוא להכין את העוגה בלי לקרוא תגובות קודם, יכול להתקע…

כפי שכתבת, התבנית בינונית, אבל יותר לכיוון 25*35 (זו התבנית שהשתמשתי בה).

מבחינת העוגיות, היתה לי אריזה של 279 גר' והיא לא הספיקה לי לכיסוי השכבה השנייה.
אז בסוף השתמשתי בכשליש מאריזה זהה נוספת. לא יודעת כמה בגרמים, אבל בטוח מעל 300 גר'.
לתבנית 35*40 יהיה צורך בכמות יותר גדולה..

שימי לב בבקשה ושוב תודה על המתכונים ועל הצילומים היפים תמיד!

Reply

Leave a Comment