עוגות בחושותעוגות גבינהעוגות פרי

עוגת גבינה בחושה עם תותים ואוכמניות

פברואר 23, 2023 39 Comments

את העוגה הזו הכנתי כי שירה שעובדת איתי אמרה שזו עוגה מהאתר שלי ורשמה לי את המצרכים על דף.

ואז אחרי שהיא חוסלה פה בבית החלטתי להעלות אותה באינסטגרם כסרטון ובדקתי שדייקתי במצרכים וגיליתי שהיא

לא כתובה בשום מקום, כלומר אולי שירה דמיינה. אולי לקחה ממקום אחר, אבל מה שכן…. העוגה יצאה מטורפת בטעמה.

אז החלטתי זריז להעלות לכם אותה לשבת כי היא באמת ככ מוצלחת וחבל שלא תכינו גם. עוגת גבינה בחושה רכה וכל כך טעימה.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

עוגת גבינה בחושה עם תותים ואוכמניות/תבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ

מצרכים למתכון:

60 גר׳ חמאה רכה

1 כוס (200 גר׳) סוכר לבן

3 ביצים גודל L

גרידת לימון מלימון בינוני

כפית מחית/תמצית וניל

1 מיכל (250 מ״ל) שמנ להקצפה

350 גר׳ גבינת ריקוטה

1.5 כוסות (210 גר׳) קמח תופח או קמח לבן רגיל ו 2 כפיות אבקת אפייה

חופן של תותים פרוסים לרבעים

חופן אוכמניות

חופן שקדים פרוסים

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מחחמים תנו רל 170 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה

בקערה טורפים היטב חמאה וסוכר לתערובת אחידה, מוסיפים ביצים אחת אחת וממשיכים לטרוף.

מוסיפים גרידת לימון ווניל ומערבבים שוב. מוסיפים שמנת להקצפה ומערבבים, מוסיפים ריקוטה ומערבבים שוב.

מוסיפים קמח תופח ושוב מערבבים .

מעבירים את הבלילה לתבנית העוגה ומיישרים. מפזרים מעל העוגה רבעי תותים ואת האוכמניות ומעליהם את השקדים הפרוסים .

אופים כ 40-5- דק׳ עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עפם פירורים לחים עליו.

מצננים מעט ומקשטים באבקת סוכר.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

**את העוגה שומרים במקרר

**את התותים והאוכמניות אפשר להמיר בכל פרי אחר

**את הריקוטה אפשר להמיר בשמנת חמוצה או תבור או טוב טעם

 

 

Print Friendly, PDF & Email

39 Comments

גליה פברואר 23, 2023 at 9:15 pm

האם ניתן להחליף חלק מן הקמח בשקדים טחונים?

Reply
קרן אגם פברואר 24, 2023 at 7:13 am

כן חלקית

Reply
איריס פברואר 23, 2023 at 9:16 pm

אפשר להשתמש בתותים קפואים?

Reply
קרן אגם פברואר 24, 2023 at 7:13 am

אפשר כן

Reply
יעל פברואר 24, 2023 at 12:15 am

הי
הכוונה לריקוטה פרסקה או רגילה?
תודה רבה

Reply
קרן אגם פברואר 24, 2023 at 7:13 am

ריקוטה רגילה או פרסקה
לא ריקוטה למריחה

Reply
ליאורה מאי 23, 2023 at 12:30 pm

אוי… העוגה בתנור והשתמשתי בריקוטה למריחה… זה לא יהיה טוב??
שמתי אפרסקים במקום תותים

Reply
קרן אגם מאי 23, 2023 at 7:57 pm

מניחה שיהיה אחלה

Reply
שני אפריל 4, 2023 at 2:33 pm

היי, עוגה מעולה מכטנה אותה כל השנה, אפשר להמיר בקמח כשר לפסח?

Reply
קרן אגם אפריל 4, 2023 at 4:52 pm

בטח

Reply
ורדה פברואר 15, 2024 at 12:18 pm

האם אפשר עם גבינה 5%?

Reply
קרן אגם פברואר 15, 2024 at 4:18 pm

כן

Reply
מייק פברואר 24, 2023 at 6:10 am

ריקוטה קצת חסרת טעם מה לגבי מסקרפונה?

Reply
קרן אגם פברואר 24, 2023 at 7:13 am

ריקוטה לא חסרת טעם בחיבור עם מרכיבים אחרים
לא מתאים פה מסקרפונה

Reply
חני מרץ 17, 2023 at 12:50 pm

במתכון כתוב להוסיף ביצה אחת. מתי מוסיפים את שתי הביצים הנוספות?

Reply
קרן אגם מרץ 17, 2023 at 12:55 pm

מעתיקה לך את הטקסט אני לא מבינה איפה את רואה ביצה
״בקערה טורפים היטב חמאה וסוכר לתערובת אחידה, מוסיפים ביצים אחת אחת וממשיכים לטרוף.״

Reply
אמיר מאי 22, 2023 at 9:42 pm

האם בהחלפת ריקוטה לשמנת חמוצה צריך להשתמש באותו משקל כמו הריקוטה? תודה

Reply
קרן אגם מאי 23, 2023 at 7:58 pm

כן

Reply
אמיר יולי 5, 2023 at 9:53 pm

תודה

גלית פברואר 24, 2023 at 7:37 pm

אפשר להחליף את הקמח בקמח שקדים?

Reply
קרן אגם פברואר 25, 2023 at 11:32 am

לא לגמרי ב 100% אפשר חלקית או לערבב עם קמח ללג

Reply
חני מרץ 17, 2023 at 1:54 pm

אפשר גבינת שמנת?

Reply
שני פברואר 25, 2023 at 10:08 pm

עוגה מהממת!
לא היו לי אוכמניות וגם לא ריקוטה, אבל לא יכולתי להתאפק
הכנתי רק עם תותים וגבינה לבנה 5% מסוננת לילה. עדיין יצאה מדהימה!
תודה קרן!!

Reply
מיכל מרץ 7, 2023 at 5:54 pm

הי, המתכונים שלך מושלמים וטעימים. הכנתי את העוגה, ל45 דקות בתנור מרכז העוגה נותר מאוד מאוד נוזלי.ניסיתי לאפות עוד כמה דקות ( כיסיתי עם נייר כסף) אך עדיין היתה נוזלית. מה עשיתי לא בסדר?

Reply
קרן אגם מרץ 9, 2023 at 5:19 pm

אולי משהו במצרכים החסרת ?
ועדיים אם עשית הכל אותו דבר יש תנורים שונים ואולי אצלך חלש וצריך יותר זמן

Reply
קלי נובמבר 22, 2023 at 2:02 pm

היי!
ניתן להמיר את השמנת המתוקה?

Reply
ליאל מאי 19, 2023 at 11:11 pm

עוגה מוצלחת ברמות!!!! תודה!!

Reply
קרן אגם מאי 20, 2023 at 10:18 pm

תודה

Reply
yuud מאי 28, 2023 at 9:35 am

קרן מה שלומך? אכלתי עוגה בחושה שיש לה מילוי בפנים – עוגת תפוזים ובתוכה מילוי נוטלה, עיגול מילוי במרכז העוגה הופך את העוגה לעשירה.. יש אולי מתכון כזה?

Reply
אורית ניר מאי 30, 2023 at 7:34 am

אפשר להוריד בכמות הסוכר? האם פוגע במרקם?
תודה

Reply
קרן אגם יוני 2, 2023 at 8:54 am

תמיד פוגם

Reply
שלומית ספטמבר 24, 2023 at 11:28 am

השתמשתי בשמנת חמוצה ויצא אחלה. אחרי 45 היא היתה ממש רוטטת אבל היא מתייצבת בחוץ. תודה על המתכון : )

Reply
Iris Argaman נובמבר 30, 2023 at 11:51 pm

אפשר להמיר את השמנת המתוקה בגבינה או יוגורט?

Reply
קרן אגם דצמבר 1, 2023 at 4:44 pm

אפשר

Reply
עליזה ינואר 30, 2024 at 12:18 pm

לא כתוב באיזה יום לאפות ??וכן האם בטורבו?? ומתי להוציא את העוגה??

Reply
דינה ינואר 31, 2024 at 12:58 pm

שלום קרן,
אני מבקשת לדעת האם לשים טורבו בתנור ? והיכן למקם את העוגה בתנור , למטה על הרשת או באמצע על תבנית? כמו כן, כמה זמן להדליק את התנור לפני הכנסת העוגה?
מתנצלת על הטרדה , אני חושבת שהדובות שתתני לי הן הכי חשובות כדי שהעוגה תצא בדיוק . תודה רבה !

Reply
קרן אגם ינואר 31, 2024 at 2:18 pm

חום עליון תחתון, העוגה באמצע
תנור חייב להיות חם בטמפרטורה שמצויין במתכון ולא הלכניס עוגה לתנור לא חם מראש

Reply
שקד פברואר 29, 2024 at 7:07 am

היי קרן, האם ניתן להכניס קוביות תפוחים במקום התותים ואוכמניות? אולי לבשל אותם מעט לפני כדי שיתרככו יותר?

Reply
קרן אגם מרץ 2, 2024 at 6:47 am

אין צורך לבשל ואפשר

Reply

Leave a Comment