עוגות בחושות

עוגת חמאה חומה ואגוזי לוז בציפוי מייפל

דצמבר 9, 2021 59 Comments

צילום: נופר צור

׳/את אהבתי לעוגות בחושות כולכם מכירים, זה משהו שהוא חלק מהיום יום שלי, ואני מכינה המון, אבל כשמגיעה

אחת כזו ששובה את ליבי אני חייבת לספר עליה לכולם. את העוגה הזו הכנו בלי לדעת שהיא הולכת להיות כזו מדהימה.

כלומר מה יכול להיות רע בחמאה? ועוד חומה! אבל משהו בשילוב שלה עם אגוזי לוז ועם הציפוי המייפלי שלה,

פשוט גרם לי לרצות להשאיר ממנה פה חתיכה לנצח. ככ התבאסתי כשהיא נגמרה, ואני כבר לא יכולה לחכות

להכין אותה שוב ושוב. וכשאני מגלה משהו ככ טעים אני אוהבת שכולם טועמים ממנו אז היא לגמרי הולכת

להיכנס אלינו הביתה כתושבת קבע.

אל תוותרו על החמאה החומה, נשבעת לכם שקל להכין אותה, והיא שווה כל רגע של הכנה. כששוקלים חמאה

לוקחים בחשבון שבתהליך הפיכתה לחמאה חומה הכמות שלה מצטמצמת, לכן בעוגה הזו יש כביכול כמות התחלתית

גבוהה אבל אחכ היא יורדת, אחרי הצמצום.

צילום : נופר צור

עוגת חמאה חומה ואגוזי לוז בציפוי מייפל/עוגת אחת בתבנית אינגליש קייק סטנדרטית

מצרכים למתכון:

240 גר׳ חמאת Lurpak רכה

4 ביצים גודל L

כוס (200 גר׳) סוכר לבן

כפית מחית וניל

קורט מלח

1.5 כוסות (210 גר׳) קמח לבן

1.5 כפיות אבקת אפייה

3/4 כוס (75 גר׳) אגוזי לוז טחונים או קצוצים דק דק

לזיגוג לאחר אפייה:

20 גר׳ חמאת Lurpak רכה

3/4 כוס+כף (200 גר׳)  אבקת סוכר

3 כפות סירופ מייפל

5 כפות מי ברז

אופן ההכנה:

מתחילים להכין חמאה חומה:

בסיר קטן או קלחת מחממים על האש חמאה,עד להמסה מוחלטת, והחמאה מבעבעת, ומבשלים אותה תוך כדי בעבוע

תחילה יהיו בועות בחמאה אבל לאט לאט הן יירגעו, והחמאה מתחילה להשחים על הקלחת בצדדים.

כשהצבע של החמאה הופך להיות חום ענברי והריח בבית של אגוזים! זה הזמן להוריד את הקלחת מהאש.

מעבירים את החמאה לכלי אחר ומצננים אותה מעט.

מחממים תנור ל 170 מעלות, ומשמנים היטב תבנית אינגליש קייק.

בקערה טורפים ביצים וסוכר לבן עד לתערובת מעט תפוחה.

מוסיפים וניל, ואת החמאה החומה תוך כדי ערבוב, וטורפים שוב.

מוסיפים את אגוזי הלוז, את המלח, אבקת אפייה ואת הקמח הלבן ובעזרת מטרפה (הכי קל למניעת גושים)

מערבבים לתערובת אחידה.

מעבירים לתבנית ואופים כ 45-55 דקות עד שקיסם הננעץ המרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.

מצננים את העוגה לחלוטין לפני שמצפים אותה.

בקערה מערבבים אבקת סוכר, חמאה רכה מייפל ו 2-3 כפות מים, עד לקבלת תערובת במרקם טחינה.

אם יש צורך מוסיפים עוד מעט מים. מעבירים את הציפוי מעל העוגה ומיישרים.

זהו! העוגה מוכנה לאכילה, תהנו היא היסטרית

**הפוסט בשיתוף חמאת Lurpak

**

Print Friendly, PDF & Email

59 Comments

חן דצמבר 9, 2021 at 3:05 pm

היי, נראה לך שהיא תצא טוב עם קמח שקדים סמקום קמח לבן?

Reply
Roni Levi דצמבר 9, 2021 at 4:03 pm

ניתן להחליף את אגוזי הלוז בשקדים טחונים?

Reply
קרן אגם דצמבר 9, 2021 at 6:23 pm

אפשרי

Reply
דנה דצמבר 9, 2021 at 4:13 pm

בכותרת רשום פקאנים, במתכון רשום אגוזי לוז.. מבולבלים? גם אנחנו

Reply
קרן אגם דצמבר 9, 2021 at 6:21 pm

בטעות נכתב פקאן

Reply
יעל דצמבר 9, 2021 at 4:18 pm

היי..
למה קוראים לה עוגה עם פקאנים ואת משתמשת בלוז?

Reply
קרן אגם דצמבר 9, 2021 at 6:23 pm

טעות
הכוונה לאגוזי לוז

Reply
עדי דצמבר 9, 2021 at 6:14 pm

אפשר סוכר חום במקום לבן?

Reply
קרן אגם דצמבר 9, 2021 at 6:21 pm

כן

Reply
ורד ספורן דצמבר 9, 2021 at 7:47 pm

שלום.אפשר חמאה רגילה במקום לורפק?

Reply
קרן אגם דצמבר 9, 2021 at 9:50 pm

אפשר

Reply
ורד ספורן דצמבר 9, 2021 at 7:56 pm

שלום.האם אפשר חמאה רגילה במקום לורפק?תודה

Reply
קרן אגם דצמבר 9, 2021 at 9:48 pm

אפשר

Reply
תהילה דצמבר 11, 2021 at 4:12 pm

3/4 כוס אבקת סוכר ועוד כף יצא אצלי הרבה פחות מ200 גרם, אפילו פחות מ100…
מה הכמות הנכונה?

Reply
אורית דצמבר 9, 2021 at 8:31 pm

היי קרן
אוהבת מאוד את הבלוג שלך…
חייבים לורפאק? אי אפשר חמאה אחרת?

Reply
קרן אגם דצמבר 9, 2021 at 9:50 pm

אפשר

Reply
שני דצמבר 9, 2021 at 10:24 pm

היי
אפשר להמיר מחית וניל בסוכר וניל? אם כן מה הכמות?

Reply
קרן אגם דצמבר 9, 2021 at 10:52 pm

כפית

Reply
שני דצמבר 9, 2021 at 10:26 pm

היי. אפשר להמיר מחית וניל בסוכר וניל?

Reply
קרן אגם דצמבר 9, 2021 at 10:52 pm

כן בטח

Reply
קרן אגם דצמבר 10, 2021 at 7:04 am

בטח שאפשר

Reply
מיטל ינואר 5, 2022 at 7:59 pm

היי, במה אפשר להחליף את המחית וניל בתמצית וניל? ואם כן. מהי הכמות?

Reply
קרן אגם ינואר 6, 2022 at 8:00 am

כן בתמצית, כפית

Reply
נטע רייך דצמבר 9, 2021 at 11:12 pm

מדובק על אפיה רגילה או אפיה בטורבו?

Reply
קרן אגם דצמבר 10, 2021 at 7:02 am

חום עליון תחתון

Reply
שלי דצמבר 11, 2021 at 9:25 pm

היי קרן,
האם יש לך רעיון לציפוי נוסף במקום מייפל?

Reply
קרן אגם דצמבר 12, 2021 at 7:52 am

דבש

Reply
ליעד דצמבר 10, 2021 at 5:06 pm

היי קרן, מה אורך התבנית? יש לי תבנית באורך 30 ס"מ

Reply
קרן אגם דצמבר 10, 2021 at 5:15 pm

30 זה מעולה

Reply
ליאור דצמבר 10, 2021 at 5:29 pm

זה יכול לצאת טוב גם בלי אגוזים?

Reply
קרן אגם דצמבר 11, 2021 at 1:10 am

מניחה שכן

Reply
דני ינואר 12, 2024 at 7:40 pm

האם צריך לסנן את החמאה החומה?

Reply
קרן אגם ינואר 13, 2024 at 8:11 am

אין צורך

Reply
אמילי דצמבר 11, 2021 at 12:42 am

היי קרן, איפה מאחסנים את העוגה אחרי שהיא מוכנה? במקרר? או בטמפרטורת החדר?

Reply
קרן אגם דצמבר 11, 2021 at 1:09 am

חדר

Reply
לינוי כהן דצמבר 11, 2021 at 10:50 am

היי קרן,שבת שלום❤️ אפשר להמיר לקמח כוסמין?

Reply
קרן אגם דצמבר 11, 2021 at 6:24 pm

לא ציינת אם לבן או מלא.. קמח כוסמין לבן ללא בעיה
אם ממירים למלא לא ממליצה יותר משליש כמות

Reply
תהילה דצמבר 11, 2021 at 4:14 pm

3/4 כוס אבקת סוכר ועוד כף יצא אצלי הרבה פחות מ200 גרם, אפילו פחות מ100…
מה הכמות הנכונה?

Reply
קרן אגם דצמבר 11, 2021 at 6:23 pm

200 גרם

Reply
א דצמבר 14, 2021 at 12:22 pm

בתכנית שלך יהיו גם מתכונים חדשים חוץ מאלה שכבר התפרסמו בבלוג?

Reply
דליה ספטמבר 20, 2023 at 6:45 pm

שלום, אם יש לי רק ביצים מדיום, לשים 5?
תודה

Reply
א דצמבר 14, 2021 at 4:39 pm

היי, בתכנית שלך יהיו גם מתכונים חדשים חוץ מאלה שכבר התפרסמו בבלוג?

Reply
קרן אגם דצמבר 14, 2021 at 4:54 pm

בוודאי

Reply
יולי דצמבר 24, 2021 at 5:17 pm

אפשר להחליף את מחית וניל בתמצית וניל?

Reply
נעמי דצמבר 24, 2021 at 10:48 am

היי! אפשר בלי מייפל?

Reply
קרן אגם דצמבר 24, 2021 at 2:17 pm

כן

Reply
שירי דצמבר 30, 2021 at 3:04 am

נראה מדהים! אגוז לוז טבעי או קלוי? תודה רבה ושיהיה לך יום נעיםם 🙂

Reply
קרן אגם דצמבר 30, 2021 at 7:57 am

טבעי

Reply
יערה גפן ינואר 2, 2022 at 12:58 pm

היי קרן!
האם אפשר להכין את העוגה בתבנית עגולה בקוטר סטנדרנטי? אני צריכה להגדיל את הכמויות אם כן?
תודה רבה!

Reply
קרן אגם ינואר 2, 2022 at 1:54 pm

להכפיל

Reply
ליטל ינואר 19, 2022 at 8:32 am

היי קרן:)
האם העוגה יוצאת יחסית דחוסה?
הכנתי והטעם יצא מדהים אבל המרקם דיי דחוס בשונה משאר מתכוני הבחושות שלך:)
תודה

Reply
קרן אגם ינואר 19, 2022 at 12:44 pm

נכון זו עוגה קצת יותר דחוסה ופחות אוורירית

Reply
אורית דצמבר 18, 2023 at 11:04 am

אם אין לי אגוזי לוז באיזה אגוזים אפשר להחליף?

Reply
קרן אגם דצמבר 18, 2023 at 6:59 pm

פקאנים, אגוזי מלך

Reply
גל אפריל 20, 2022 at 7:35 am

וואו קרן איזה עוגה! טעימה טעימה חוסלה באותו היום. תודה

Reply
קרן אגם אפריל 20, 2022 at 8:49 am

אני הכי אוהבת אותה!

Reply
דליה ספטמבר 20, 2023 at 6:46 pm

שואלת שוב במקום הנכון… אם יש לי ביצים הגודל מדיום לשים 5?
תודה

Reply
שוורץ ריקי דצמבר 17, 2023 at 9:01 pm

איזה תחליף מומלץ לקמח הלבן?
שקדים, כרגיל, מולינו?

Reply
קרן אגם דצמבר 18, 2023 at 7:02 am

מולינו או כרגיל

Reply

Leave a Comment