עוגות בחושות

עוגת טחינה דבש ויוגורט מקמח מלא

מרץ 28, 2019 42 Comments

עבר כל כך הרבה זמן מהפוסט האחרון שלי שנכנסתי היום לבלוג להיזכר על מה היה הפוסט:-)

וגיליתי שהשארתי אתכם פה לבד כשנסעתי להודו, ובעצם לא סיפרתי לכם איזו חוויה מטורפת זו היתה

אז טירוף זו לא מילה, ומצאתי את עצמי בהודו מעבירה סדנאות אפייה ישראלית מטעם קונסולית ישראל בדרום הודו.

כלומר: הכנסתי בהודים קצת רוח חלות של שישי:-)

הייתי אורחת של כבוד ממש, וזו היתה חוויה מטורפת שלא חלמתי בחיי שאני אזכה לחוות,

אחרי סדנאות האפייה המשכתי הלאה לדרום הודו לאיזור טאמיל נדו לסדנת ריקוד יוגה וגלישה

ומי שעוקב אחרי בסטורי וליווה אותי בכל רגע ויום, ראה שהרבה מהטיול שלי סבב סביב אוכל ומקומות מדליקים,

מפגשים עם אנשי קהילה מקומיים וביקור במקומות מיוחדים, ורבים מכם ביקשו שאכתוב פוסט המלצות

על האיזור הספיציפי בהודו שאני תמיד נוסעת אליו.

אני מבטיחה לשבת ולכתוב בקרוב.

אבל… עוד לא הספקתי לנחות וכבר הזמינו אותי שוב להודו! וזה קורה ממש עוד שלושה ימים.

הפעם אני נוסעת להעביר סדנאות אפייה לשפים של חברת מזון גדולה שמתמחה במזון בריאות

(גם אני הרמתי על עצמי גבה בשלב הזה)

אני נוסעת ללמד אותם לאפות עוגות עוגיות ולחמי בריאות, ובחודש האחרון מאז שחזרתי אני עסוקה ממש

בלפתח מתכונים במיוחד בשבילם ( יותר עסוקה בחרדות מהנסיעה אבל כבר אין לי סבלנות לעצמי)

אני לומדת המון תוך כדי, בעיקר לעבוד עם קמחים מלאים, בלי סוכר לבן בלי שמן או חמאה ועם מעט ביצים.

תוך כדי הכנות ונסיונות,זרקתי כמה וכמה עוגות לפח, אבל גם זכיתי להוציא מהתנור מאפים ממש שווים.

אחת מהם זו עוגה שהכנתי, עוגה כל כך טעימה שממש בא לי לשתף אתכם במתכון שלה.

זו עוגת טחינה דבש ויוגורט מקמח מלא, עם פקאנים קצוצים,

והיא פשוט מושלמת, היא כל כך פשוטה וקלה להכנה ואתם יכולים להסתפק בקערה ומטרפה

והיא תוך כמה דקות שלכם בתנור.

אז עוד כמה ימים אני שוב בהודו, מעבירה סדנאות אפייה, ושוב כמו תמיד,

נוסעת אחכ לכמה ימים לאיזור החוף שאני ככ אוהבת, לחזור טיפ טיפה יותר שזופה מכם .

אחלו לי בהצלחה ואל תשכחו לעקוב בסטורי באינסטוש.

עוגת טחינה דבש ויוגורט מקמח מלא/תבנית אינגליש קייק סטנדרטית (10*31)

מצרכים למתכון:

1/2 כוס (100 גר') סוכר חום בהיר

2 ביצים גודל L

1/3 כוס (80 גר') טחינה גולמית

1/3 כוס (120 גר') דבש

1 גביע (200 מ״ל) יוגורט טבעי

2/3 כוס (133 גר') שמן קוקוס

כוס ורבע (157 גר') קמח מלא

כפית אבקת אפייה

1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

1/2 כוס (45 גר') אגוזי פקאן קצוצים

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 170 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה

בקערה טורפים ביצים וסוכר חום למשך 2-3 דקות עד לקבלת תערובת מעט תפוחה

מוסיפים שמן קוקוס וממשיכים לטרוף

מוסיפים דבש יוגורט וטחינה ומערבבים היטב

מוסיפים קמח, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה

לבסוף מוסיפים את הפקאנים הקצוצים ומערבבים מעט

מעבירים את הבלילה לתבנית, ואופים כ 35-40 דק' עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים

את העוגה שומרים בכלי אטום במקרר והיא נשמרת עד 4 ימים.

הערות למתכון :

**את הקמח המלא ניתן להמיר בקמח כוסמין מלא או קמח לבן רגיל

**שמן קוקוס ניתן להמיר הכמות זהה של שמן קנולה

**במקום פקאנים אפשר להשתמש בכל סוג אגוז אחר שאוהבים (מקדמיה, שקדים, או אגוזי מלך)

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

42 Comments

דורינה מרץ 29, 2019 at 11:14 am

שלום, יס לעוגה הסו גרסא טבעונית? במה ניתן להחליף את יוגורט וביצים? תודה

Reply
קרן אגם מרץ 29, 2019 at 3:23 pm

את הביצים ניתן להמיר במחית תפוחי עץ לא ממותקת, 50 גר מחית על כל ביצה
את היוגורט אפשר במיץ תפוזים או ביוגורט סויה

Reply
אלינור מרץ 29, 2019 at 9:38 pm

מיץ תפוזים באותה כמות? כוס?

Reply
קרן אגם מרץ 29, 2019 at 9:52 pm

200 מל מיץ תפוזים
זה פחות מכוס

Reply
ארז מרץ 30, 2019 at 4:32 pm

יעבוד במקרה גם עם קמח כוסמין?

Reply
קרן אגם מרץ 30, 2019 at 4:34 pm

בטח

Reply
אפרת דצמבר 25, 2023 at 9:50 am

שלום, תודה על מתכונים נהדרים!
יש לי רק סוכר חום כהה "דחוס".. האם אפשר להשתמש בו? אם כן – האם באותה הכמות?
תודה!

Reply
קרן אגם דצמבר 26, 2023 at 4:08 pm

אותה הכמות

Reply
נעמי אפריל 2, 2019 at 8:22 am

קרן יקרה,
כל כיף לקרוא את החוויות שלך ובאמת היית חסרה! נכנסתי כמה פעמים לראות אם יש פוסט חדש…
לגבי העוגה, יש לך איזה קסם שגורם לרצות להכין את המתכונים מיד! ובאמת הכנתי את העוגה ויצאה טעים אבל אחרי שהוצאתי אותה מהתנור היא שקעה באמצע… אולי את יודעת למה??
תודה מראש,
נעמי

Reply
קרן אגם אפריל 2, 2019 at 11:08 am

תודה רבה נעמי
העוגה לא היתה מספיק אפויה מבפנים וזו הסיבה שצנחה באמצע
להבא יותר זמן בתנור

Reply
רויטל אפריל 4, 2019 at 7:08 am

הי. האם אפשר לוותר על עניים האגוזים?

Reply
קרן אגם אפריל 4, 2019 at 10:50 am

כן אין בעיה

Reply
Tamara Barsky אפריל 15, 2019 at 5:42 pm

היי קרן, את חושבת שניתן להחליף את המח בשקדים טחונים ואז להפוך את העוגה לכשרה לפסח / נטולת גלוטן…?

Reply
קרן אגם אפריל 16, 2019 at 6:29 am

אפשר להמיר את הקמח בכוס קמח שקדים ורבע כוס קמח מצה, כדי שתחזיק טוב את עצמה, אבל אני לא ניסיתי כך שאני לא מבטיחה מה תהיה התוצאה הסופית, שוה לנסות 🙂

Reply
רויטל מאי 24, 2019 at 2:49 pm

אפשר להחליף את היוגורט בשמנת חמוצה? יש סיכוי לסדנת אפיה בריאה??

Reply
קרן אגם מאי 24, 2019 at 4:01 pm

אין בעיה להמיר לשמנת
סדנה בריאה אולי בהמשך:-)
שבת שלום

Reply
נועה יוני 14, 2019 at 12:28 pm

מכורה לאתר הזה!!!! אפשר להחליף דבש בסילאן? מתאים להוסיף קצת תמצית וניל?

תודה קרן

Reply
קרן אגם יוני 14, 2019 at 1:07 pm

תודה איזה כייף!!! אין בעיה להחליף ב סילאן ולהוסיף וניל, יצא נהדר

Reply
רויטל יולי 27, 2019 at 4:50 pm

הבלוג שלך מקסים. אני אופה מקצועית בעצמי כבר הרבה שנים, בעבודתי בעיקר אופה לחמי מחמצת אבל מעבר לזה בבית אופה הכל, ואני מאוד נהנית מהמתכונים שלך. פשוטים ומדוייקים בדיוק לטעמי, ויוצא המון גם בעבודה שלי שאני מכינה אוכל לאורחים ואוםה עוגיות או עוגות מהבלוג ומתבקשת למתכון. באמת בלוג נפלא

Reply
קרן אגם יולי 27, 2019 at 8:33 pm

את מהממת רויטל שימחת אותי מאוד!

Reply
מיכל נובמבר 14, 2021 at 3:39 pm

שלום, האם אפשר להכפיל כמויות ולהשתמש בתבנית מלבנית חד פעמית 28.5X 19.1 ?

Reply
קרן אגם נובמבר 15, 2021 at 11:14 am

מניחה שאפשר לא הכפלתי בעוגה זו

Reply
תמרי יולי 30, 2019 at 1:07 pm

היי קרן, המתכון נראה מעולה!
רציתי לדעת מה הגודל של התבנית (לא חד פעמית)?
תודה

Reply
קרן אגם יולי 30, 2019 at 2:19 pm

גודל סטנדרטי 10*31

Reply
רונה נובמבר 14, 2019 at 2:11 pm

היי 🙂 האם אפשר להחליף את היוגורט בשמנת חמוצה ולהוריד בכמות השמן?

Reply
קרן אגם נובמבר 14, 2019 at 2:30 pm

אפשר להמיר את השמנת ליוגורט
רצוי כזה שיש בו 4.5-6.5 אחוזי שומן
להוריד מהשומן לא מבחינתי ואם את עושה זאת יש מצב שהעוגה תצא מעט יבשה, החלטה שלך

Reply
Eran Geva אפריל 24, 2020 at 4:08 pm

הכנתי זה עתה לסופ״ש עם שמן זית (לא היה קוקוס) ויוגורט יווני (לא היה שמנת) וקצת סילאן במקום חלק מהדבש ויצא נפלא. תודה רבה! יש לך בלוג נהדר 🙂

Reply
ניצן אפריל 25, 2020 at 12:51 pm

היי, אפשר לוותר על הדבש לגמרי? או שעדיף לשים חצי מכמות הסוכר וחצי מכמות הדבש?

Reply
קרן אגם אפריל 25, 2020 at 2:11 pm

אפשר לוותר על הדבש אבל להוסיף במקומו עוד 1/3 כוס סוכר

Reply
זהר ספטמבר 28, 2020 at 8:41 pm

הכנתי את העוגה אתמול ואני חייבת לציין שהיא פשוט מעולה וכל-כך רכה, היה נהדר לשבור איתה את הצום. תודה על מתכון מהמם וגמר חתימה טובה!

Reply
שילת אוקטובר 6, 2020 at 1:12 pm

שלום.
האם ניתן להשתמש ביוגורט במתיקות מעודנת?
והאם אפשר לוותר על הסוכר לגמרי?
תודה!

Reply
קרן אגם אוקטובר 6, 2020 at 1:34 pm

אפשר ביוגורט ואי אפשר להוריד סוכר לא תצא עוגה ייצא דיקט

Reply
מימי דולב אוקטובר 31, 2020 at 12:54 pm

שלום קרן
המתכון הנפלא שלך הגיע לידי דרך day two זו עוגה שנותנת ציון גבוהה אם אוכלים פרוסה סבירה ממנה וכל בני המשפחה נהנו ממנה מאד לכן לא אשנה בה כלום. תודה על מתכון טעים ונהדר.
מימי דולב

Reply
קרן אגם אוקטובר 31, 2020 at 2:49 pm

תודה מימי לא ידעתי שממליצים עליה שם שמחה לשמוע

Reply
יפעת דוד אוגוסט 26, 2021 at 11:29 am

בהיעדר יוגורס, אפשר להחליף בשמנת חמוצה?

Reply
שני אוגוסט 27, 2021 at 4:41 pm

היי:) עוגת דבש ויוגורט נשמעת מושלם לראש השנה. יש אפשרות להחליף את הטחינה למשהו אחר לאלרגים לשומשום?

Reply
קרן אגם אוגוסט 28, 2021 at 12:19 pm

יש עוד עוגות דבש בבלוג
זו עוגת טחינה

Reply
יפעת דוד אוגוסט 29, 2021 at 11:04 am

האם אפשר להחליף את הקמח המלא בקמח שקדים?

Reply
קרן אגם אוגוסט 29, 2021 at 12:11 pm

לא הייתי ממירה את כל הכמות אלא חלקית

Reply
נועה דצמבר 17, 2021 at 12:03 am

אפשר להמיר את הקמח מלא בכוסמין מלא?

Reply
קרן אגם דצמבר 17, 2021 at 4:48 pm

בטח שאפשר

Reply

Leave a Comment