עוגות בחושות

עוגת לימון כמו של סטארבקס

ינואר 31, 2023 65 Comments

צילום: נופר צור

לפני כמה שנים כשהילדים היו קטנים יותר, נסענו אני והם לפריז, לכבוד בר המצוה של הגוזל הקטן.

בתקופה ההיא לא יכולתי להרשות לעצמי הרבה דברים אבל ידעתי מראש שאני הולכת להתפנק איתם באוכל ובתי קפה פריזאים מושלמים.

לא מסעדות יוקרה אבל ביסטרו שווה מדי ערב, לדוגמא. אבל… תכניות לחוד וטעם של הילדים שלי לחוד לגמרי !

הגענו לפריז, התארגנו ויצאנו לסיבוב לאכול ארוחת ערב, הם ראו מקדונלדס והתעלפו, הייתי בשוק והתפשרנו בסוף על היפופוטמוס,

דיינר אמריקאי בפריז:-) טעים, לא אומרת שלא.

למחרת יצאנו להסתובב בעיר, והייתם צריכים לראות את ההתלהבות כשראינו סטארבקס.

הם רצו להיכנס פנימה לשוקו ועוגה.

סטארבקס? בפריז? מה לא בסדר איתכם? אנחנו בפריז!!!!!! בואו נשחק אותה!

תיכננתי לנו בתי קפה בסטייל, לא לעמוד בתור בסטארבקס.

הצלחתי לשכנע אותם להגיע איתי לאחד מבתי הקפה הכי נחשבים בעיר בכיכר מדלן, ישבנו לארוחת בוקר סביב שולחן יפה

על הכיכר עם מפה צחורה לבנה, הזמנתי להם שוקו, ועוגת גבינה.

הגיע שוקולטה, שנמזגה מתוך קנקן מהודר בשיא הסטייל, וכמו שהיא נמזגה לכוסות שלהם, שם היא נשארה.

הם לא נגעו בה כי זה לא שוקולית, זה מר מדי וסמיך מדי. את עוגת הגבינה שהזמנתי הם לא אכלו כי באמצע שלה דחפו איזה חתיכת מנגו,

מאפים של בוקר או עוגות אחרות כבר לא היו כי כבר היה 11:00 ובפריז זה כבר אחרי ארוחת בוקר משום מה,

וככה, שמתי על השולחן 100 יורו, והלכתי עם הילדים ישירות לסטארבקס.

שם הם חגגו!! הזמינו שוקו עם קצפת, עוגת שיש ופנקייקים והיו הכי מאושרים בעולם.

כשחזרתי לארץ שיתפתי חברים בחוייה, והבנתי שכן, ילדים אוהבים סטארבקס אבל לא רק!

מסתבר שהעוגות (טעימות אגב) שלהם יצא להם שם של עוגות מעולות, ומאז אני נתקלת מלא ברשת במתכונים של סטארבקס.

אחד מהם לעוגת לימון מעולה שכולם מכינים, והשבוע החלטתי שגם אני רוצה לשחזר את הטעם שלה.

אז חיפשתי מלא ברשת להבין אם זה באמת מתכון שסטארבקס שיחררו או מישהו התחיל את השרשרת הזו

של לנסות לשחזר את המתכון שלהם. הבנתי שיש המון מתכונים שונים של העוגה, ויש כמה וכמה גרסאות, עשיתי מישמש

של כולם כהרגלי, ואפיתי את העוגה בתבנית הכי יפה שקיבלתי מנעמן. אגב- בא לכם גם תבנית כזו? יש לי 10% הנחה על כל האתר של נעמן. קוד הנחה keren10 לרכישת התבנית לחצו כאן.

בקיצור העוגה יצאה יפיפיה, ומעליה שמיכה של גלייז לימוני מהמם, ואחרי ביס אחד הבנתי, שלא משנה מה אני אגיד על סטארבקס,

עוגת הלימון שלהם היא אחת המטורפות והטעימות שקיימות.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
**הפרסום בשיתוף חברת נעמן

צילום: נופר צור

עוגת לימון כמו של סטארבקס/תבנית אינגליש קייק גדולה

מצרכים למתכון:

1.5 כוסות (210 גר׳) קמח לבן רגיל

1 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית אבקת סודה לשתיה

מעט מלח

3 ביצים גודל L

120 גר׳ חמאה רכה

1 כוס (200 גר׳) סוכר לבן

1/2 מיכל (100 מ״ל) יוגורט רצוי עם אחוזי שומן גבוהים

2 כפות שמן קנולה

כפית מחית/תמצית וניל

מיץ וגרידת לימון מלימון גדול

לציפוי:

150 גר׳ אבקת סוכר

3 כפות מיץ לימון

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 170 מעלות ומשמנים תבנית אפייה.

בקערת המיקסר עם בלון הקצפה או בקערה עם מיקסר יד מקציפים חמאה סוכר ווניל,  עד לקבלת תערובת מעט תפוחה.מוסיפים שמן

וממשיכים להקציף, מוסיפים את הביצים וממשיכים להקציף,מוסיפים מיץ וגרידת לימון ושוב מקציפים.מוסיפים יוגורט ומערבבים .

מוסיפים  קמח אבקת אפייה ואבקת סודה לשתיה ומערבבים היטב.

מעבירים את בלילת העוגה לתבנית ואופים כ 25-30 דק׳ עד שקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים עליו

מצננים את העוגה ומכינים גלייז:

מערבבים אבקת סוכר ומיץ לימון היטב עד לקבלת מרקם משחה לבנה. אם חסר מעט מיץ מוסיפים.

מוזגים את הגלייז מעל העוגה.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

**העוגה נשמרת עד ארבעה ימים כשהיא מכוסה היטב ללא מקרר

**את היוגורט ניתן להמיר בשמנת חמוצה

 

Print Friendly, PDF & Email

65 Comments

בת ינואר 31, 2023 at 9:58 pm

יש אולי גירסה פרווה?

Reply
קרן אגם פברואר 2, 2023 at 4:09 pm

אני ממליצה לשמור אותה לרגע חלבי
אבל אם מתעקשים אז להמיר חמאה במחמאה/נטורינה ויוגרט בקרם קוקוס או שמנת פרווה להקצפה
בוודאות לא תצא אותו הדבר, טובה אבל לא זהה

Reply
היא-לי גבסו פברואר 2, 2023 at 11:57 am

טעימה גם ללא הגלייז?

Reply
קרן אגם פברואר 2, 2023 at 3:49 pm

עם אבקת סוכר

Reply
שירלי פברואר 3, 2023 at 12:41 pm

עוגה מדהימה! לא כדאי לוותר על הגלייז בשום אופן

Reply
קרן אגם פברואר 4, 2023 at 8:26 am

תודה שירלי

Reply
נורית פברואר 23, 2023 at 6:15 pm

העוגה נפלה במרכז. מה הסיבה?

Reply
קרן אגם פברואר 23, 2023 at 6:35 pm

אולי לא אפויה

Reply
מיכל ברונר פברואר 16, 2024 at 9:07 pm

מי כמות הלימון וגרדת הלימוו שמוסיפים לעוגה

Reply
קרן אגם פברואר 17, 2024 at 9:27 am

כמו שכתוב מיץ וגרידה מלימון גדול

Reply
שיר פברואר 3, 2023 at 3:44 pm

מה לגבי המלח? לא כתוב..
וכמו תמיד, תודה על המתכון

Reply
דוֹבי אפריל 20, 2023 at 7:00 am

אם אין לי תבנית אינגליש גדולה כמו שכתבת במתכון, אז אפשר במקום זה, בשתי תבניות אינגליש פשוטות, אלה מאלומניום החד-פעמיות הנפוצות?…

Reply
קרן אגם אפריל 20, 2023 at 7:51 am

בטח

Reply
טל פברואר 8, 2023 at 7:57 am

היי לימור,
העוגה נראית מהממת! האם ניתן להחליף את הקמח הלבן בקמח כוסמין לבן?

Reply
קרן אגם פברואר 8, 2023 at 3:26 pm

אפשר בטח, ואני קרן לא לימור 🙂

Reply
טל פברואר 9, 2023 at 11:02 am

סליחה, העוגה לימון ואת קרן 🙂

Reply
טל פברואר 13, 2023 at 6:08 pm

עשיתי כמו בהוראות והיא פשוט קרסה למרכז. בדקתי עם קיסם לפני שהוצאתי מהתמור והקיסם היה יבש. למה זה קרה??

Reply
קרן אגם פברואר 14, 2023 at 9:59 am

בדרך כלל זה קורה כי העוגה לא מוכנה מבפנים

Reply
טל פברואר 15, 2023 at 7:56 am

אכן. ועדיין יצאה טעיממממממהההההה בשיגעון.

תודה.

טל מרץ 1, 2023 at 5:44 pm

פעם שניה עשיתי, שוב נפלה לגמרי במרכז והפעם הקפדתי על ההוראות. נוהגת לאפות לעיתים קרובות ווו'אללה, אף פעם לא קרה לי דבר כזה. מבאס.

Reply
אמונה אוגוסט 24, 2023 at 3:10 pm

אחת העוגות המעולות שהכנתי,תודה!

Reply
קרן אגם אוגוסט 25, 2023 at 9:32 am

תודהההה

Reply
נורית פברואר 8, 2023 at 8:26 am

שלום, האם יש עדיפות לשימוש בבלון הקצפה ולא בוו גיטרה? מהי כמות מיץ למון 60 מ"ל? 80 מ"ל?
תודה

Reply
קרן אגם פברואר 8, 2023 at 3:25 pm

אפשר בוו גיטרה

Reply
מיכל פברואר 25, 2024 at 8:29 pm

לצערי גם לי העוגה נפלה במרכז, ויצאה דחוסה קצת למרות שהקפדתי על הכמויות…מה יכולה לההיות הסיבה?

Reply
קרן אגם פברואר 28, 2024 at 7:26 am

אולי הורדת בכמות הסוכר?

Reply
lea פברואר 8, 2023 at 11:30 am

יקירה האם ניתן לאפות בתבנית אינגליש חד פעמית?כמה תבניות?תודה את מדהימה

Reply
lea פברואר 8, 2023 at 11:47 am

יקירה האם ניתן לאפות בתבנית אינגליש חד פעמית?כמה תבניות?תודה

Reply
קרן אגם פברואר 8, 2023 at 3:22 pm

אפשר בהחלט, יכול להיות שתצטרכי לחלק בין שתי תבניות או אחת סטנדרטית ואחת קטנה

Reply
נעמה פברואר 8, 2023 at 12:34 pm

היי
רק רציתי להגיד שאני עוקבת אחרי המתכונים באתר שלך ואת מושלמת והמתכונים שלך מושלמים!
אני מכינה אותם והמשפחה אוהבת מאוד ומבקשת שאני אכין שוב
תודהההההה

Reply
קרן אגם פברואר 8, 2023 at 3:21 pm

נעמונת תודה

Reply
נורית פברואר 9, 2023 at 3:57 pm

עוגה מעולה, בלי גלייז וללא אבקת סוכר.
תודה

Reply
יאנה פברואר 10, 2023 at 8:55 pm

שלמות! ואת צודקת – מעבר לניחוח הנוסטלגי, העוגות שלהם באמת טובות. יש את עוגת הגזר קרם שמנת המצויינת שלהם, ויותר מאשמח לראות את הגירסה שלך לעוגה הזאת 🙂 אני בטוחה שאני לא היחידה.

Reply
מיכל פברואר 10, 2023 at 9:15 pm

הכנתי יצאה פצצה!!!!! אפשר על אותו בסיס להכין עוגת תפוז מעניין איך ייצא….

Reply
קרן אגם פברואר 12, 2023 at 1:26 pm

תודה מיכל

Reply
טלי פברואר 11, 2023 at 4:31 pm

אפשר שמן במקום החמאה?

Reply
קרן אגם פברואר 12, 2023 at 1:24 pm

אפשר שמן, זו לא תהיה הגרסה המקורית אבל עדיין טעימה

Reply
פזית פברואר 15, 2023 at 11:41 pm

בשל כמות לימונים ענקית שנחתה אצלי בבית, הכנתי את העוגה,פעמיים,בדיוק כמו שכתוב,והיא יצאה….פשוט מטורפת. על 170 מעלות, גוף חימוך עליון תחתון בתנור שחומם מראש (התנור שלי מדוייק) נדרש זמן אפיה ארוך יותר..). תודה קרן על מתכון משגע

Reply
קרן אגם פברואר 16, 2023 at 8:58 am

תודה פזית שמחה שאהבתם

Reply
מאור פברואר 18, 2023 at 8:56 pm

משהו בכמויות לא מסתדר, בתבנית אינגליש סטנדרטית העוגה עלתה על גדותיה וגלשה על תחתית התנור, ובנוסף 25 דקות ממש לא הספיקו (וגם לא כפול מזה) והיא עדיין יצאה רטובה במרכז

Reply
קרן אגם פברואר 19, 2023 at 8:05 am

כתוב בפירוש להשתמש באינגליש גדולה
ברגע שאת משתמשת באינגליש סטנדרטית ומכניסה את הבלילה פנימה לעוגה אין מקום לתפוח ולעלות והיא לא נאפת מבפנים
ממליצה להבא למלא לא יותר מ 3/4 גובה תבנית ואם נותרה בלילה לאפות אותה בתבנית מיני או כמאפינס
אני מחזיקה תבנית פיצית כזו במיוחד למקרים כאלו
והן גם נכנסות יחד לתנור ואת מרוויחה עוד עוגה קטנה

Reply
Rachel מרץ 12, 2023 at 10:45 am

מעולה!
תודה

Reply
Liat Hafzadi מרץ 18, 2023 at 9:53 am

נראה נדיר!! כמו כל המתכונים המושלמים שלך.
אין לי יוגורט או שמנת חמוצה… למה אפשר להמיר?

Reply
קרן אגם מרץ 18, 2023 at 10:47 am

קרם קוקוס? נסי ריקוטה או גבינה לבנה

Reply
אור אוקטובר 14, 2023 at 9:18 am

אוףף העוגה בזמן האפייה צנחה לי במרכז
ממש מבאס
למה זה קרה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 18, 2023 at 7:21 am

אולי חום תנור לא מדוייק או שמשהו בערבוב לא היה מספיק אחיד

Reply
שוש אוקטובר 27, 2023 at 7:45 am

בוקר טוב קרן
קמתי עם חשק לעוגת לימון
הגלייז הערבוב נעשה על הגז?

Reply
קרן אגם אוקטובר 28, 2023 at 7:42 am

אם לא כתוב לבשל על הגז אז לא

Reply
ורדה אוקטובר 30, 2023 at 3:59 am

קרן יקרה
בשבוע אפיתי 3 עוגות כאלה והן חוסלו בהנאה מלאה
המון המון תודה על מתכון מדהים
ורדה

Reply
קרן אגם אוקטובר 30, 2023 at 7:16 am

תודה ורדה

Reply
שרון נובמבר 13, 2023 at 4:39 pm

תודה.
עכשיו חזרתי מהולנד. שם בסטארבקס עוגת הלימון היא עם פרג. היא נמסה בפה.

Reply
קרן אגם נובמבר 16, 2023 at 10:34 am

הכי טעים עם פרג

Reply
נעמה נובמבר 27, 2023 at 12:21 am

הכנתי לפי המתכון והעוגה נםלה ולא יצאה אפויה
באסה ממש

Reply
קרן אגם נובמבר 27, 2023 at 6:52 am

העוגה לא היתה מוכנה ולכן נפלה
חש הבדלים בין תנורים ותבניות ולכן יש לבדוק עם קיסם במרכז לפני שמוציאים. כנראה שאצלך בתנור היתה צריכה יותר זמן

Reply
אביב ינואר 5, 2024 at 7:16 pm

היי קרן
העוגה יצא מעולה! רק לגבי הגלייז לא יצא לי כמו שלך יצא ממש מוצק ולא נוזלי הוספתי עוד לימון ולא עזר
מה יכולה להיות הסיבה?

Reply
קרן אגם ינואר 7, 2024 at 3:22 pm

אז מוסיפים עוד נוזל עד שהוא לא מוצק

Reply
אביה ינואר 13, 2024 at 1:32 pm

תודה על המענה : )
הוספתי עוד לימון וזה היה כבר חמוץ ועדיין יחסית נוקשה אופציה לנוזל אחר שאפשרי להוסיף?

Reply
קרן אגם ינואר 17, 2024 at 7:33 am

מים

Reply
ק פברואר 7, 2024 at 12:13 pm

הכנתי כבר פעמיים – מושלם מושלם מושלם. רק שמתחסל מהר מדי.
זהו- נכנס לפייבוריטס של הבית (והשכנים). תודה!

Reply
קרן אגם פברואר 7, 2024 at 5:02 pm

תודהההה

Reply
הללי פברואר 10, 2024 at 10:35 pm

עוגה נפלאה ויפה למראה. באופן אישי, קצת מתוקה לי, אז פעם הבאה אפחית בסוכר ואוסיף את הגלייז – אם אפשר לתרגם לי 150 גר' לכוסות, אשמח!

Reply
אלונה מרץ 2, 2024 at 9:44 am

הבת שלי חובבת עוגות חמוצות וביקשה עוגת לימון ליום ההולדת.
האם מתאימה לתבנית עגולה? בכמה להכפיל את הכמויות?
תודה!

Reply
קרן אגם מרץ 4, 2024 at 2:30 pm

העוגה לא ככ חמוצה, עוגה חמוצה זה יותר כמו טארט לימון וכאלו יש שניים באתר מומלצים
בכל אופן אפשר להכפיל

Reply
לי מרץ 8, 2024 at 12:16 pm

משהו קרה, החמאה כאילו נשברה,
ובכללי לא יצא נוזלי כמו בסרטון שלך, למה זה קורה?

Reply
קרן אגם מרץ 10, 2024 at 12:24 pm

חמאה נשברת הרבה פעמים ואחרי הוספת היבשים חוזרת לעצמה, זה לא אמור להשפיע על האפייה והתוצאה הסופית

Reply

Leave a Comment