עוגות בחושותעוגות פרי

עוגת לימון פירות יער מושלמת

יוני 14, 2020 131 Comments

בשבוע שעבר חגגו חברים הכי טובים שלנו בר מצוה לבן שלהם. הבטחתי שאביא עוגות, אבל כיון שלא הרגשתי

כל כך טוב בחודש האחרון, החלטתי לא לעבוד קשה ולהביא רק עוגה אחת, הוצאתי מהבלוג את המתכון לעוגת פירות

קיץ, הכפלתי כמויות שלה, החלפתי פירות קיץ בפירות יער קפואים, העברתי את כל המסה לתבנית עגולה 24

והכנסתי לתנור. אבל המסה היתה גדולה מדי לתבנית משום מה, ולא הצלחתי לאפות את העוגה, שעה וחצי

בתנור והאמצע כל הזמן נשאר נוזלי.

הינו חייבים לצאת והחלטתי לקחת אותה איתי, כי ממילא אין מה לעשות איתה ואולי תתייצב בדרך.

כשהגענו לבר מצווה השארתי אותה באוטו כי לא רציתי להיכנס עם עוגה, שמישהו עוד יבנה עליה

ובסוף היא לא אכילה, פאדיחה.

בשלב הקינוחים קפצתי לאוטו לראות מה איתה, חתכתי ממנה חתיכה (גנבתי סכין מהבר מצוה חחחחח)

והיא היתה אמנם אפויה לגמרי מבחוץ אבל כל הטבעת הפנימית שלה היתה קצת נוזלית והתבאסתי.

לא סיפרתי לאף אחד שיש עוגה באוטו, ואפילו שיקרתי ואמרתי שלא הספקתי להכין כלום, מקוה

שעכשיו החברים שלי לא קוראים את הפוסט 🙂

חזרנו עם העוגה הביתה, והכנסתי אותה למקרר. למחרת היתה לי סדנה, הוצאתי את העוגה,

חתכתי את כל החלק החיצוני שלה ואת הפנימי הפחות אפוי זרקתי, הגשתי את העוגה ככה בסדנה

כפרוסות עוגה, והיא היתה פשוט מדהימה!!!!

אז הנה עכשיו אתם יודעים כמה הדברים לא תמיד מושלמים, ושגם אני לפעמים עושה בושות, ולא נעים לי מהם.

בסופו של דבר נורא רציתי להעלות מתכון לבלוג, ולא השתמשתי במתכון של עוגת פירות הקיץ,

אבל המתכון הזה שווה ממש, היא לימונית במידה, ופירות היער פשוט תפורים עליה!

והיא בכלום עבודה בקערה בלי מיקסר. ואם אתם רוצים להציץ, שלבי ההכנה שלה בוידאו כאן

הערה חשובה, אם אתם משתמשתים כמוני בפירות יער קפואים, קחו בחשבון שהם מעט מגירים נוזלים ואולי

זמן האפייה מעט יתארך, וייקח לעוגה טיפה זמן להתייצב, אני ממליצה ממש להכניס אותה אחרי צינון למקרר,

שם הפירות יתייצבו והיא תהיה מושלמת.

עוגת לימון פירות יער מושלמת / תבנית אינגליש קייק סטנדרטית

(אופציה לפרווה בסוף הפוסט למטה)

מצרכים למתכון:

2 ביצים גודל L

כוס סוכר לבן (200 גר')

שקית סוכר וניל

1/2 כוס (100 גר) שמן קנולה

3/4 כוס יוגורט (נשתמשתי ביוגרט 4.5% שומן, ואפשר כל יוגורט)

גרידה ומיץ מלימון שלם בינוני

1.5 כוסות (210 גר') קמח לבן

2 כפיות אבקת אפייה

1/4 כפית מלח

3/4 כוס פרי יער (אפשר גם קפוא)

כף קורנפלור

אופן ההכנה

מחחמים תנור ל 175 מעלות

בקערה טורפים ביצים עם סוכר וסוכר וניל, מוסיפים שמן יוגורט מיץ לימון וגרידת לימון וממשיכים לטרוף.

מוסיפים מלח, אבקת אפייה וקמח, ומערבבים עד שאין יותר גושים.

מערבבים פטל עם קורמפלור, ומכניסים לבלילת העוגה, מערבבים ממש מעט רק עד שהפירות

נטמעים בבלילה, כדי שלא יצבעו אותה יותר מדי.

אופים כ35-40 דקות עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים עליו.

מצננים מעט, מקשטים באבקת סוכר ומגישים .

העוגה מעולה גם כשהיא חמה.

**אפשר לוותר על פירות היער ואז העוגה תהיה עוגת לימון עדינה וטעימה ממש.

**את היוגורט ניתן להמיר בשמנת חמוצה, שמנת מתוקה, או אפילו גבינה לבנה.

**לגרסת פרווה המירו יוגורט בחלב סויה או קרם קוקוס / מיץ תפוזים

**פטל ניתן להמיר בכל פרי יער אחר כמו אוכמניות או דובדבנים

או בקוביות פירות שאתם אוהבים (תפוח, אפרסק, שזיף משמש וכו)

**את העוגה שומרים עד ארבעה ימים במקרר כשהיא עטופה היטב

 

 

Print Friendly, PDF & Email

131 Comments

מאיה יוני 14, 2020 at 7:39 pm

היי קרן, יש אופציה להחליף את היוגורט במשהו אחר?

Reply
קרן אגם יוני 14, 2020 at 8:44 pm

שמנת מתוקה, שמנת חמוצה, מיץ תפוזים, קרם קוקוס

Reply
שולמית יוני 19, 2020 at 10:37 am

אפשר להחליף בקצפת פרווה?

Reply
קרן אגם יוני 19, 2020 at 1:28 pm

בטח

Reply
תהילה מרץ 3, 2022 at 5:13 am

הי קרן, האם ניתן לשים תמצית וניל במקום סוכר וניל? ואם כן כמה לשים?

Reply
קרן אגם מרץ 3, 2022 at 10:01 am

אותה כמות

Reply
Revi פברואר 17, 2023 at 11:51 am

היי ,הףכמה כמות של קרם קוקוס,בבקשה?

Reply
טלי יוני 28, 2023 at 8:29 pm

עוגה מעולה, הכנתי עם אפרסקים ומשמשים

Reply
קרן אגם יוני 30, 2023 at 1:42 pm

תודההה

Reply
רויטל אוגוסט 26, 2023 at 11:53 am

קרן יקרה
מרשם מעולה יצאה עוגה נפלאה וטעימה
תודה

Reply
קרן אגם אוגוסט 27, 2023 at 4:46 pm

תודה רויטל

Reply
דפנה יולי 14, 2020 at 11:00 am

האם הכמות שהעברת העוגה הבחורה היא לעוגה אחת או שתיים?( בתבנית אינגליש קייק)אמרת שהכפלת.

Reply
דפנה יולי 14, 2020 at 11:01 am

הבחושה….

Reply
אופיר יוני 14, 2020 at 8:07 pm

היי 🙂
אפשר לוותר על פירות היער ? ורק עוגת לימון 🙂
תודה

Reply
קרן אגם יוני 14, 2020 at 8:43 pm

בהחלט

Reply
לין נובמבר 22, 2020 at 12:31 pm

נראה נהדר! אבל לא בטוחה שיש קורנפלור בבית :/ יש משהו שניתן להחליף בו?
תודה רבה!

Reply
קרן אגם נובמבר 22, 2020 at 2:56 pm

קמח תפוחי אדמה או רגיל

Reply
Neta נובמבר 29, 2023 at 10:00 am

היי קרן המדהימה! יש לי יוגורט 1 אחוז את חושבת שזה יהיה בסדר? או נוזלי מידי… תודה מראש❤️❤️

Reply
קרן אגם נובמבר 30, 2023 at 8:41 am

זה יהיה בסדר גמור

דריה יוני 14, 2020 at 10:02 pm

אפשר עם קמח כוסמין מלא? ואם כן מה צריך לשנות כדי שהיא תישאר אוורירית…?
נראה חלום

Reply
קרן אגם יוני 14, 2020 at 10:52 pm

אין בעיה עם כוסמין מלא
היא תצא פחות אוורירית ואני באופן אישי לא ממליצה להמיר יותר מ 50%

Reply
הדר ספטמבר 16, 2021 at 2:11 pm

יש אפשרות לגרסה טבעונית של העוגה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 17, 2021 at 7:09 am

אפשר לנסות להמיר יוגורט בקרם קוקוס
ואת הביצים ברסק תפוחים

Reply
מאי שלאבנה נובמבר 3, 2020 at 11:40 am

תודה רבה קרן על המתכון. גם אני הכנתי עם פטל קפוא. אחרי 35 דקות שראיתי שהיא לא אפויה מבפנים הנמכתי את המעלות של התנור לבערך 50 מעלות והשארתי אותה עוד 15 דקות. העוגה יצאה מדהים וטעימה כל כך וחוסלה בדקות.
שוב תודה רבה❤️

Reply
קרן אגם נובמבר 3, 2020 at 12:06 pm

תודה מאי!

Reply
לולי יוני 15, 2020 at 7:14 am

היי קרן, אם אני משתמשת הפירות קפואים יש צורך להפשירם לפני הכנסתם לעוגה?

Reply
קרן אגם יוני 15, 2020 at 8:10 am

לא אין צורך
גם אני השתמשתי בקפואים
רק להקפיד לערבב אותם עם קורנפלור

Reply
הילה יוני 29, 2020 at 6:31 pm

היי יש אפשרות להמיר את הקורנפלור במשהו אחר?

Reply
קרן אגם יוני 29, 2020 at 10:43 pm

אפשר לוותר או קמח תפוחי אדמה

Reply
רותם יוני 15, 2020 at 2:29 pm

היי קרן יצא טעים עם קמח תפוחי אדמה? (עקב רגישות לגלוטן)

Reply
קרן אגם יוני 15, 2020 at 6:01 pm

ממליצה לערבב אותו עם קמח שקדים שלא תיחנקו-)

Reply
שיר נובמבר 21, 2020 at 9:21 pm

היי קרן. למה בעצם צריך את הקורנפלור?

Reply
קרן אגם נובמבר 22, 2020 at 3:38 pm

כדי למנוע מפירות היער להישאר בתחתית העוגה… אפשר להמיר בקמח

Reply
Noa מאי 27, 2022 at 7:28 pm

עוגה פשוט מושלמת!

עקבתי אחר ההוראות במדויק ויצא מדהים.
תודה רבה!

אם אני רוצה להכין כמה עוגות, האם אפשר להקפיא לאחר הצטננות? אם כן מה הדרך הכי טובה לעטוף אותן ואיך להפשיר כדי שהמרקם ירגיש טרי מושלם?

תודה!

Reply
קרן אגם מאי 28, 2022 at 12:53 pm

אפשר להקפיא לאחר צינון, תעטפי טוב את התבניות בניילון נצמד, ואז להפשיר בטמפרטורת החדר

Reply
אופירה יוני 15, 2020 at 8:09 pm

מדהימה! הרי ברור שהתאהבתי בך לא רק בגלל המתכונים הנפלאים אלא לפני הכל בגלל הכנות והמתיקות שלך (שמהולים מפעם לפעם בהומור עצמי, אז בכלל…). כל מה שאת מכינה תמיד כל כך יפה וטעים ומנחם אבל אף פעם לא מיופייף ומזויף.

Reply
קרן אגם יוני 16, 2020 at 9:20 am

אופירה איזו מחמאה, תודה !

Reply
אורלי נובמבר 3, 2020 at 10:31 pm

היי
כמה מיץ תפוזים לשים במקום היוגורט?

Reply
קרן אגם נובמבר 4, 2020 at 2:22 pm

1/2 כוס

Reply
וויני יוני 17, 2020 at 1:40 pm

העוגה ניראית נהדר ויש לי ניסיון טובבבב עם המתכונים שלך 🙂
את חושבת שאפשר להוסיף שטרוייזל למעלה לפני האפייה?

Reply
קרן אגם יוני 17, 2020 at 3:17 pm

בטח שאפשר
אני קצת פחדתי שהוא יבלע בתערובת אז ויתרתי אבל בהחלט יהיה נחמד

Reply
יאנה יוני 17, 2020 at 5:42 pm

הכנתי ויצא מעולה! כמה פשוטה ככה טעימה. אני אמורה להביא עוגה למפגש חברים בסופ״ש והעוגה הזאת מקשה עוד יותר על ההחלטה איזו עוגה להביא, כי העוגות שלך פשוט מדהימות!

Reply
קרן אגם יוני 17, 2020 at 9:42 pm

תודה יאנה, הדילמה שלך משמחת אותי 🙂

Reply
יובל יוני 19, 2020 at 8:45 pm

מדהימה! הכנתי היום והייתי חייבת לחזור להגיב (:

Reply
קרן אגם יוני 20, 2020 at 8:56 am

תודההההה

Reply
אדיר יוני 20, 2020 at 11:01 am

יצאה עוגה מושלמת! הייתי רוצה להכין אותה למי שרגישה גלוטן, במה אפשר להמיר את הקמח ובאיזה כמויות? תודה

Reply
קרן אגם יוני 20, 2020 at 3:14 pm

אפש רלנסות לשלב קורנפלור וקמח שקדים

Reply
ניצן יוני 20, 2020 at 3:06 pm

אפשר לוותר על הקורנפלור או להחליף במשהו אחר?

Reply
קרן אגם יוני 20, 2020 at 3:07 pm

כן, רק לקמח קצת

Reply
קרן אגם יוני 20, 2020 at 3:12 pm

קצת קמח

Reply
Noa ספטמבר 4, 2020 at 11:48 am

אפשר להחליף את הלימון בליים?

Reply
קרן אגם ספטמבר 4, 2020 at 1:43 pm

בטח

Reply
ניצן יוני 20, 2020 at 3:09 pm

תודה רבה!

Reply
Shoshana יוני 21, 2020 at 10:11 pm

היי קרן המדהימה הכנתי את העוגה לימון פירות יער אם מיץ תפוזים יצאה לי פצצה של עוגה מצטערת שלא הספקתי לשתף נבלעה פה בתוך יום. אבל לא ויתרתי הכנתי שוב אם יוגורט הפעם אני אנסה לצרף תמונה.

Reply
קרן אגם יוני 21, 2020 at 10:27 pm

שמחה לשמוע אכין גם עם מיץ תפוזים, אי אפשר לצרף פה תמונה אפר לתייג אותי בפייסבוק או אינסטוש או לשלוח בהודעה פרטית שם

Reply
יעלי יוני 26, 2020 at 6:19 pm

יצא באמת מושלם!!
החלפתי חצי מהקמח בכוסמין וחצי מהשמן בשמן בשמן זית
בכלל לא מרגישים ויצא נהדר!!

Reply
קרן אגם יוני 26, 2020 at 11:05 pm

שמחה לשמוע

Reply
שרונה מרץ 31, 2024 at 12:15 pm

קרן שלום
יוגורט : 3/4 כוס
או שמדובר ב-3/4 גביע יוגורט?

Reply
Esti יוני 28, 2020 at 8:18 pm

העוגה מהממת ויצאה טעימה מאוד
למרות שהחלפתי את היוגורט במיץ תפוזים ויצאה קצת דחוסה.. אז פחות ממליצה אולי שווה לנסות שמנת צמחית

Reply
קרן אגם יוני 29, 2020 at 11:11 am

לא חושבת שזה קשור הדחיסות …. אולי לא הוספת מספיק מיץ או שערבתת יותר מדי? בכל אופן הכי חשוב שיצאה טעימה

Reply
עדי יאיר זמורה ספטמבר 15, 2021 at 8:07 am

הי קרן
במידה ומחילים למיץ תפוזים, כמה בדיוק לשים?

Reply
קרן אגם ספטמבר 15, 2021 at 10:35 am

1/2 כוס תספיק לדעתי

Reply
רחל יוני 28, 2020 at 8:41 pm

מה הכמות ליוגורט? אם יש לי יוגורט יווני שהוא 130 גרם זה יספיק? יש לך מתכונים מושלמים! תודה 🙂

Reply
קרן אגם יוני 29, 2020 at 11:11 am

זה יספיק כן , תודה!

Reply
אסתי דצמבר 6, 2020 at 2:33 pm

היי,
לאנשים שלא אוכלים סוכר במה אפשר להחליף חוץ מתחליף כמו ספלנדה?

Reply
קרן אגם דצמבר 6, 2020 at 4:37 pm

לצערי לא מבינה מספיק בתחליפי סוכר אבל אני בוחה שאפשר ללמצוא

Reply
ליאת יולי 1, 2020 at 11:44 pm

החלפתי לדובדבנים ויצא מעולה!

Reply
Yael יולי 2, 2020 at 2:20 pm

I changed it to make it Keto with a mix of almond and coconut flour, monk fruit sweetener and xantam-gum. It turned out amazing!

Reply
קרן אגם יולי 2, 2020 at 3:59 pm

Thanks for sharing

Reply
סתיו יולי 24, 2020 at 9:47 am

היי קרן,
יוגורט עיזים גם יכול להתאים?

Reply
קרן אגם יולי 24, 2020 at 2:43 pm

אם אוהבים את הטעם אז כן

Reply
Yafa יולי 30, 2020 at 7:59 pm

עוגה מופלא !!! הכנתי עם קמח כוסמין לבן!
ולא היה לי יוגורט פעם שמתי שמנת ופעם גבינת שמנת
יצא פצצה,
תודה

Reply
קרן אגם יולי 31, 2020 at 12:09 am

שמחה לשמוע תודה

Reply
מיכל יולי 31, 2020 at 5:48 pm

היי, אפשר להשאיר את העוגה עטופה ללילה מחוץ למקרר? תודה מראש❤️

Reply
קרן אגם יולי 31, 2020 at 9:28 pm

תלוי באיזו טמפרטורה
אם חם הפירות עלולים להתקלקל ממש ולהחמיץ בתוך העוגה

Reply
אסנת שגב הראל אוגוסט 11, 2020 at 7:00 pm

אפשר לפזר את פירות היער למעלה, כדי שלא ישקעו כל כך?

Reply
קרן אגם אוגוסט 11, 2020 at 8:54 pm

כן בטח

Reply
אלינה ספטמבר 8, 2020 at 1:29 pm

העוגה הבחושה הטעימה ביותר שאי פעם אכלתי!!! הכנתי אותה פעם אחת ואכין אותה שוב ושוב ושוב..

Reply
יעל ספטמבר 11, 2020 at 1:02 pm

עוגה מושלמת – קצרה מחמאות!!! ברור שמכינה אותה שוב. תודה קרן 🙂

Reply
Mac ספטמבר 24, 2020 at 10:21 pm

עוגה חלומית!!
תודה לך (+:

Reply
דניאלה נובמבר 2, 2020 at 8:35 pm

חייבת להגיד שאני בשבוע אחד הכנתי אותה 3 פעמים!!! מאוהבת בטעם!!! אי אפשר להפסיק ליישר!!!!
וגם אני אחת שתמיד עושה הפוך מהמתכון שמרתי את העוגה עטופה בנייר כסף בחדר והיא הייתה טרייה כמו ביום שהכנתי גם ביום השני

Reply
קרן אגם נובמבר 2, 2020 at 9:27 pm

שמחה כל כך לשמוע דניאלה יקרה, תודה

Reply
שלומית ינואר 12, 2021 at 3:47 pm

האם ניתן להכין את זה גם כמאפינס? בכמה זמן יתקצר זמן האפייה?

Reply
קרן אגם ינואר 12, 2021 at 5:23 pm

אפשר, מניחה ל 20 דק בערך

Reply
דנה גורליק ינואר 7, 2021 at 4:55 pm

מתכון מדהים כרגיל… תודה רבה לך!

Reply
דגנית ינואר 22, 2021 at 3:02 pm

עוגה מדהימה. הוספתי מלמעלה פרוסות של תותים טריים ומעל פיזרתי שקדים עם חמאה וסוכר וניל – ממתכון עוגת התותים הבחושה שלך. יצאה עוגת חלומות. תודה רבה!
הכתבה במאקו נהדרת ומרגשת, לא טריוויאלי להיחשף.
שבת שלום קרן יקרה.

Reply
קרן אגם ינואר 22, 2021 at 3:35 pm

תודה דגנית זה בהחלט לא קל אבל עובדת על עצמי

Reply
נבו ינואר 30, 2021 at 5:07 pm

הי קרן,
נראה מתכון מנצח 🙂

אם אני רוצה להשמיט את פירות היער (פשוט כי אין לי)
עדיין להשאיר את הקורנפלור או שאם להוריד פירות אז להוריד גם את הקורנפלור?

Reply
קרן אגם ינואר 31, 2021 at 8:46 am

להוריד קורנפלור

Reply
שני אפריל 23, 2021 at 2:08 pm

היי. אפשר שמן זית/ענבים במקום קנולה?

Reply
קרן אגם אפריל 24, 2021 at 8:50 am

שמן זית בעוגות יעבוד לרוב רק אם מדובר בזן מאוד עדין שלא משאיר טעם לוואי מריר בפה
כמו הקורנייקי, פיקואל או לצ׳ינו

Reply
ליאת ספטמבר 19, 2021 at 12:17 am

נראה מדהים. מייפל טבעי יכול לעבוד כאן טוב במקום הסוכר?

Reply
קרן אגם ספטמבר 19, 2021 at 6:58 am

מייפל טבעי או לא , לא יכול להחליף לחלוטין סוכר בעוגות, אפשר להמיר את הכמות חלקית

Reply
אורנה אבני יוני 4, 2021 at 1:33 pm

הי קרן
האם אפשר להפחית את כמות הסוכר ?
או תחליף סוכר ?
סוויטנגו למשל?
תודה

Reply
קרן אגם יוני 4, 2021 at 2:22 pm

אפשר תחליף סוכר לא להפחית מהכמות

Reply
אורנה אבני יוני 4, 2021 at 3:12 pm

תוודה

Reply
ליליאנה מאי 11, 2022 at 5:36 pm

לאפות ב טורבו קרן

Reply
קרן אגם מאי 11, 2022 at 7:59 pm

חום עליון תחתון

Reply
Irit יולי 21, 2021 at 3:31 pm

בהתלהבות הכנתי את העוגה אתמול. היא נראית נפחא אבל המרקם שלה דביק וכל החלק הפנימי לא אפוי למרות שמבחוץ כבר אפוי לגמרי. השארתי אותה בתנור הים בתקווה שהמרקם ישתנה. החלק הלא אפוי כן נאפה קצת אבל המרקם מוזר וצמיגי. בחוץ לא ניתן ללעוס את זה. בקיצור כישלון גמור. מאוד התאכזבתי ושוב התייאשתי מהיכולות שלי להכין עוגות והכי פשוטות שיש. מה לדעתך הסיבה?

Reply
קרן אגם יולי 21, 2021 at 7:07 pm

הי , לדעתי התכתבנו באינסטגרם נכון? אני מניחה שמשהו השתבש בדרך, שינוי של המצרכים או הכמויות, ערבוב יתר, אבקת אפיה לא בתוקף, תבנית לא מתאימה, וכו… אולי אפייה בטורבו, ולא משאירים עוגה בחושה בתנור אחרי אפייה…

Reply
חן אוגוסט 26, 2021 at 12:32 pm

אפשר לשים יוגורט 1.5% ?

Reply
סמדר ספטמבר 24, 2021 at 6:07 pm

הכנתי היום, כמות כפולה ויצא מאוד מאוד טעים (קמח כוסמין לבן, יוגורט וקצת גבינה לבנה). תודה רבה.

Reply
דנה נובמבר 18, 2021 at 3:23 am

שלום, כמה מיץ יוצא מלימון שלם? חצי כוס?
אני משתמשת במיץ לימון משומר כי אני גרה בחו"ל והלימונים פה אבן. תודה רבה!

Reply
טהר ינואר 22, 2022 at 10:10 am

היי,כמה יוגורט נדרש לעוגה? כלומר מה הכמות שלו-תודה

Reply
קרן אגם ינואר 22, 2022 at 7:10 pm

כתוב 3/4 כוס

Reply
טהר ינואר 22, 2022 at 10:15 am

היי שוב…האם ניתן להמיר אבקת וניל בתמצית וניל ואיך?-תודה

Reply
קרן אגם ינואר 22, 2022 at 7:10 pm

אותה כמות

Reply
טהר ינואר 22, 2022 at 9:47 pm

הכוונה כמות בגרם…

Reply
יאיר פברואר 10, 2023 at 2:35 pm

הי,
אפשר להכין בתבנית אינגליש קייק חד-פעמית?

Reply
יעל מרץ 11, 2022 at 1:41 pm

היי קרן, ברגע של חוסר תשומת לב שמתי בעוגה 250 גר קמח במקום 210. יש דרך להציל את העוגה?

Reply
קרן אגם מרץ 12, 2022 at 7:53 am

מניחה שכבר נאפתה ומקוה שיצאה טוב

Reply
רונה אוקטובר 6, 2022 at 11:54 pm

האם יש דרך לאפות את העוגה בתבנית עגולה?
ועם כן בכמה להגדיל את הכמויות.
תודה

Reply
קרן אגם אוקטובר 7, 2022 at 8:20 am

להכפיל כמויות לתבנית עגולה בקוטר 24 סמ

Reply
אתי מרץ 15, 2022 at 2:29 pm

מה אפשר במקום סוכר? אפשר לוותר? או שאולי יש לך המלצה עם עוגה ללא סוכר עבור פרויקט עוגה לקשיש… ( שנרשמתי אליו בזכות הצפיה בסטוריס שלך )

Reply
תרצה דצמבר 26, 2022 at 9:22 pm

מחית פירות יער תעבוד? (טעמי כשרות) תודה!

Reply
קרן אגם דצמבר 27, 2022 at 2:03 pm

בטח

Reply
יאיר פברואר 10, 2023 at 2:36 pm

הי,
אפשר להכין בתבנית אינגליש קייק חד-פעמית?

Reply
קרן אגם פברואר 10, 2023 at 4:06 pm

אפשר ורק לא למלא יותר מ 3/4 גובה תבנית

Reply
יאיר פברואר 10, 2023 at 4:19 pm

הי,
אפשר להכין בתבנית אינגליש קייק חד פעמית? תודה!

Reply
סיון פברואר 11, 2023 at 10:20 pm

יצא אליפות! עוגה שאי אפשר להפסיק לזלול! תודה רבה!

Reply
קרן אגם פברואר 12, 2023 at 1:23 pm

כייף לשמוע אני שרופה עלי ה

Reply
נועה אוגוסט 3, 2023 at 1:36 pm

כ"כ בא לי על העוגה הזאת!
אפשר להחליף לתבנית עגולה 24?
והאם אפשר לשים ריקוטה במקום יוגורט?
תודה קרן

Reply
קרן אגם אוגוסט 3, 2023 at 4:58 pm

ל 24 יש להכפיל כמויות
ריקוטה כן

Reply
מיקי וחלד אוקטובר 28, 2023 at 8:28 pm

הי קרן, הכנתי את העוגה טעמה היה מצויין, וגם המראה שלה.
לצערי היא לא יצאה לי מספיק אורירית אלא מעט דחוסה. השתמשתי ביוגורט עיזים % 2.8 .
יש לך השערה מה יכולה להיות הסיבה לכך?
הערה : הקצפתי את הביצים ויתרת המרכיבים שצרפתי לפי המתכון (פרט לפירות היער עם הקורונפלור) במקצפה של המיקסר ולא בערבוב ידני.
תודה.

Reply
קרן אגם אוקטובר 28, 2023 at 8:54 pm

הי מיקי
האם הורדת בסוכר ?

Reply
שולה נובמבר 26, 2023 at 11:56 am

הכנתי בגירסת הפרווה עם חלב שקדים. שמתי מיץ מלימון גדול כי אני אוהבת חמיצות של לימונים, יצא טעים במיוחד!
גם אני אפיתי עוד רבע שעה על 50 מעלות כמו שהמליצה פה מישהי 🙂
תודה קרן!

Reply
קרן אגם נובמבר 27, 2023 at 6:51 am

שמחה לשמוע

Reply
רונית דצמבר 5, 2023 at 5:42 pm

שני דברים- הראשון אוי…כשהדחתי כלים גיליתי שלא הכנסתי את מיץ הלימון לעוגה אז איכשהו ערבבתי פנימה לתוך העוגה בתבנית אחרי שכבר הייתה יותר מחמש דקות בתנור. נראה מה יצא.
ודבר שני- זו פעם שניה שאני מכינה והייתי רוצה בפנים יותר פירות יער. האם ניתן להוסיף?

Reply
קרן אגם דצמבר 6, 2023 at 12:12 pm

אין בעיה להוסיף פירות יער להבא רק לקחת בחשבון שהם כבדים ואולי יישקעו למטה, וזה לא פחות טעים
מקוה שהעוגה יתאה טעימה
קרן

Reply
נטע דצמבר 18, 2023 at 10:59 pm

הכנתי כמה פעמים ותמיד מושלם! אפשר לשמור את הבלילה במקרר ללילה (בלי הפירות יער) ולאפות למחרת? אם כן כמה זמן תחזיק הבלילה במקרר, או שכבר עדיף לאפות ישר ולהגיש קרה למחרת.

Reply
קרן אגם דצמבר 19, 2023 at 6:07 pm

אי אפשר לשמור בלילה של עוגות בחושות . חייבים לאפות מיד

Reply

Leave a Comment