עוגות בחושותעוגות פרי

עוגת לימון קצפת ופטל

יוני 15, 2022 40 Comments

לא, אין פה קצפת אז למה קראתי לה עוגת קצפת? כי מקציפים שמנת לקצפת ואז מוסיפים ביצים וקמח ואפים את הבלילה

המושלמת בתבל, מפה היא קיבלה את השם של הקצפת.

זן עוגת לימון שמבוססת על הבלילה של עוגת השיש קצפת מהאתר , הורדתי ממני קצת, הוספתי דברים אחרים, ונותרה עוגת לימון

ופטל טרי  משובח. שיא העונה עכשיו של פירות היער הטריים שנמכרים, ואני הכי אוהבת לנצל אותם לעוגות ומאפים.

תכננתי להוסיף לעוגה קרם לימון מלמעלה לקישוט אבל הילדה אמרה שרק אבקת סוכר ולא שום דבר אחר אז זרמתי איתה ואתם

יכולים לראות שכיסיתי אותה יפה יפה בטון אבקת סוכר. שיהיה המשך קיץ חמים ונעים.

אגב בתמונות לא נשאר לי פטל טרי אז הוצאתי בשביל הצילום מהמקפיא.

צילום: נופר צור

עוגת לימון קצפת ופטל/תבנית אינגליש קייק סטנדרטית

מצרכים למתכון:

1 מיכל (250 מ״ל) שמנת להקצפה

3/4 כוס (150 גר׳) סוכר לבן

3 ביצים גודל L

1+1/4 כוסות (175 גר׳) קמח לבן רגיל

1.5 כפיות אבקת אפייה

1 כפית תמצית/מחית ונילוש

גרידת לימון מלימון בינוני

1/4 כוס מיץ לימון

חופן פירות יער טריים (אפשר גם קפואים אבל יש בהם יותר נוזלים)

לעיטור: (איך לא)

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 170 מעלות ומשמנים היטב תבנית אינגליש.

בקערת המיקסר או עם מיקסר ידני, או עם מטרפה אבל מהר מהר ותזהרו שלא תינשור לכם היד, מקציפים שמנת וסוכר לקצפת יציבה.

מוסיפים תוך כדי פעולת המיקסר את הביצים, אחת אחת, וממשיכים להקציף, אל תאגה, זה לא נשאר קצפת של ממש אלא מעין בלילה

סמיכה חמודה כזו. מוסיפים וניל, גרידת ומיץ לימון ומערבבים, מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים מעט רק עד לקבלת בלילה אחידה.

מוסיפים חופן פירות יער לבלילה (אפשר לקמח אותם מעט קודם שלא יישקעו) ומערבבים בעדינות.

מעבירים את הבלילה לתבנית ומפזרים מעל עוד קצת פירות יער טריים.

אופים כ 35-40 דק׳ עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו

בתאבון

**אפשר להקציף שמנת פרווה במקום

**אפשר להמיר פירות יער בפרי אחר

**אפשר להמיר לימון בתפוז

 

Print Friendly, PDF & Email

40 Comments

אלה יוני 15, 2022 at 5:14 pm

לעזאזל לא אפית מספיק את העוגה

Reply
קרן אגם יוני 15, 2022 at 6:27 pm

אפויה פיקס, לא יודעת על מה את מדברת

Reply
איריס פלד יוני 15, 2022 at 5:16 pm

נראית עוגה טעימה ממש(: יש אפשרות להפוך אותה למתאימה לצליאקים?

Reply
קרן אגם יוני 15, 2022 at 6:27 pm

עם קמח ללג בוודאי, 1:1 במקום קמח לבן

Reply
אורטל יוני 15, 2022 at 7:08 pm

היי. נראה מעולה.
אפשר עם קמח כוסמין?

Reply
קרן אגם יוני 16, 2022 at 5:19 pm

לא ציינת אם לבן או מלא

Reply
אורן יוני 23, 2022 at 10:53 am

מתכון מעולה!
את יודעת להגיד מה הסיבה שהעוגה צונחת במרכז אחרי האפייה?

Reply
קרן אגם יוני 23, 2022 at 11:09 am

זה קורה בדרך כלל כשהעוגה לא מוכנה במרכז, או שאולי משהו בבלילה לא היה מעורבב תהיטב

Reply
סיון יוני 15, 2022 at 8:00 pm

היתכן שהעוגה ללא חמאה…?
מזכירה את
העוגה שבספר המתכונים המדהים שלך! עוגת לימון פירות יער חלומית!

Reply
קרן אגם יוני 16, 2022 at 5:19 pm

נכון דומות אך שונות.
העוגה ללא שומן נוסף פרט לשמנת להקצפה

Reply
מורין יוני 16, 2022 at 12:00 am

כתבת שרצית להוסיף למעלה קרם לימון. אפשר מתכון שלו בבקשה?

Reply
קרן אגם יוני 16, 2022 at 5:18 pm

חפשי באתר פאי קרם לימון ופירות יער חצי מכמות הקרם שבמתכון שם

Reply
Hadas יוני 16, 2022 at 12:33 am

אפשר להקפיא? תשאר טעימה?

Reply
קרן אגם יוני 16, 2022 at 5:18 pm

כן

Reply
ורד אוגוסט 7, 2022 at 12:30 pm

הי קרו.עוגה נהדרת.להחזיק במקרר או עטוף בחוץ?

Reply
קרן אגם אוגוסט 7, 2022 at 4:07 pm

במקרר

Reply
ליטל יוני 16, 2022 at 5:45 pm

נראה פיצוץ
אפשר עם קמח כוסמין לבן?

Reply
קרן אגם יוני 17, 2022 at 5:52 pm

בטח

Reply
איילת יוני 16, 2022 at 5:59 pm

אם מכינים אותה יום קודם איך לשמור אותה ? מקרר או בחוץ ?

Reply
קרן אגם יוני 17, 2022 at 5:54 pm

בחוץ

Reply
דנה יולי 26, 2022 at 10:10 am

איך אפשר להפוך אותה ללא גלוטן?
אפשר למשל להמיר חצי מכמות הקמח בקורנפלור וחצי בקמח שקדים?
אני לא אוהבת את הקמחים ללא גלוטן כי יש להם טעם לוואי, אז מחפשת משהו אחר.

Reply
קרן אגם יולי 26, 2022 at 1:23 pm

כן אפשר

Reply
שחרית יוני 18, 2022 at 3:48 pm

ראשית תודה לך על כל המתכונים, התמונות, הסטורים וכל הדברים הטובים שאת חולקת איתנו. מצטרפת לשאלה של איילת, אם מכינים יום קודם, האם לשמור בחוץ או במקרר, בעיקר עכשיו שכבר חם בחוץ.
תודה רבה

Reply
קרן אגם יוני 21, 2022 at 1:52 pm

במקרר

Reply
שרון קליסקי יוני 17, 2022 at 7:25 pm

איך שומרים אותה בחוץ או במקרר כמה ימים מחזיקה?

Reply
קרן אגם יוני 18, 2022 at 8:31 am

אפשר עד ארבעה ימים במקרר או בחוץ עטופה היטב

Reply
יפה יוני 20, 2022 at 5:11 pm

שלום, אפשר עם פירות אחרים? ואם כן איזה ואיזו כמות?

Reply
קרן אגם יוני 21, 2022 at 1:51 pm

אפשר פירות אחרים והגנות תלויה בסוג הפרי

Reply
אוסנת יוני 21, 2022 at 8:11 pm

אשמח להבין את משמעות ההקצפה של השמנת, הרי כל האויר יוצא בחימום והיא חוזרת להיות שמנת.. אז איך בעצם מרגישים את ההקצפה? אשמח להביו. תודה רבה על המתכון

Reply
אורטל יולי 8, 2022 at 2:58 pm

הכנתי אותה עם דובדבנים של סנפרוסט, היא כבר שעה וחצי בתנור, ועדיין החלק האמצעי קצת רך… הגיוני?

Reply
קרן אגם יולי 8, 2022 at 3:36 pm

כן
פירות קפואים מגירים נוזלים
תמשיכי לאפות

Reply
טל אוגוסט 20, 2022 at 8:38 pm

יצא מושלם! תודה על מתכון מהממם!

Reply
קרן אגם אוגוסט 21, 2022 at 3:06 pm

תודה טל

Reply
רפאל יולי 12, 2022 at 1:14 am

היי קרן אהובה!
איך אבקת הסוכר שלך נשארת כל כך יפה על העוגות? אצלי אם העוגות חמות/רטובות, היא תמיד נספגת ונראת עצובה 🙁

Reply
עדי נובמבר 4, 2022 at 2:04 pm

הי קרן, העוגה אמורה לצאת דחוסה מאוד?
ואם אשים מעל אייסינג לימון יעבוד, נכון?

Reply
לילך דצמבר 20, 2022 at 10:37 am

אפשר להמיר חלק מהקמח הלבן (או את כולו) בקמח שקדים? איך זה ישפיע על זמן האפייה?

Reply
הדס פברואר 27, 2023 at 10:04 pm

וואו!!!! מרקם שמיימי!
אפיתי בתבנית חור והפכתי, יצאה יפיפיה מהסרטים עם פירות היער מבצבצים!
הוספתי אבקת סוכר עם לימון בהזלפות כי לא רציתי להסתיר את פירות היער עם אבקת סוכרתודה, חוסלה הכי מהר אי פעם

Reply
קרן אגם פברואר 27, 2023 at 10:10 pm

תודה הדס

Reply
adi אוקטובר 19, 2023 at 2:48 pm

וואו! וואו! יצא מטורף! מתכון מעולה, השתמשתי בפטל טרי אדום ושחור וקצת בלוברי טרי. השמשתי בקמח קוקוס ושקדים חצי חצי ויצא פשוט להיט! תודה 3> 3> 3>

Reply
מיכל פברואר 12, 2024 at 2:39 pm

העוגה טיללל ברמות קשות!
אפשר פליז את הקרם לימון שפרסמת בפייסבוק?

Reply

Leave a Comment