עוגות בחושות

עוגת מייפל

פברואר 14, 2022 30 Comments

 

לכבוד ולנטיינס, ואולי דווקא בגלל שכולם מכינים עוגות לב ומלא קרמים ורודים, התחשק לי להכין הביתה משהו פשוט,

עוגה יפה כזו שיש עליה רק שמיכה של אבקת סוכר, ושתהיה הכי טעימה בעולם.

אז הכנתי עוגת מייפל פשוטה ממש, מערבבים צ׳יק צ׳ק בקערה כמה מצרכים ויש לכם עוגה,

אחכ מקשטים אותה באבקת סוכר וטורפים והיא כל כך מפנקת וטעימה.

עוגת מייפל/2 תבניות אינגליש או תבנית מלבנית 21*28

(גרסת פרווה בסוף המתכון למטה)

מצרכים למתכון:

4 ביצים גודל L

1 כוס (200 גר׳) סוכר לבן

1/2 כוס (100 גר׳) שמן קנולה

1 גביע שמנת חמוצה 15% ומעלה

1/4 כוס שמנת להקצפה

כוס (240 מ״ל) סירופ מייפל

2 כוסות ושליש (330 גר׳) קמח לבן רגיל

1.5 כפיות אבקת אפייה

1 כפית צמצית/מחית וניל

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה

בקערה טורפים ביצים וסוכר לבן לקבלת תערבות מעט תפוחה.

מוסיפים סירופ מייפל וממשיכים לטרוף, מוסיפים שמן ושוב טורפים.

מוסיפים וניל ושמנת להקצפה וטורפים.

מערבבים קמח ואבקת אפייה ומוסיפים לבלילה, ובעזרת מטרפה מערבבים לתערובת ללא גושים.

מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבבים היטב עם לקקן.

מעבירים לתבנית ואופים כ 45-50 דק׳ עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.

(במידה ואפיתם בתבניות אינגליש קייק זמן האפייה מתקצר ל 30-35 דק׳)

**לפרווה המירו שמנת חמוצה ושמנת להקצפה בכוס מיץ תפוזים או בכוס קרם קוקוס

**אפשר להשתמש במייפל איכותי/טבעי או תעשייתי יותר, כמות הסוכר במתכון לא משתנה

 

Print Friendly, PDF & Email

30 Comments

חיה פברואר 14, 2022 at 7:07 pm

היי קרן שמש,
מייפל תעשייתי – הכוונה למייפל רגיל מתוק, שקונים בסופר…?

Reply
קרן אגם פברואר 15, 2022 at 8:06 pm

בדיוק
ואפשר כמובן עם מיפל טבעי פחות מתוק

Reply
הילה טאמבר פברואר 18, 2022 at 7:23 pm

הי קרן,
אם כתוב במרשם של עוגת המייפל 1 מיכל שמנת חמוצה – כמה מ״ל זה? אני לא גרה בארץ ו״מיכל״ לא בדיוק מסביר לי כמה זה.

Reply
סיון נובמבר 15, 2023 at 11:42 pm

יצא מצויין! תודה רבה רבה על המתכון

Reply
קרן אגם נובמבר 16, 2023 at 10:36 am

תודה סיון

Reply
מאיה פברואר 15, 2022 at 7:27 am

אפשר להחליף לקמח כוסמין מלא?

Reply
קרן אגם פברואר 15, 2022 at 8:05 pm

היא תצא דחוסה מדי

Reply
Yael Elazar פברואר 17, 2022 at 9:47 am

וקמח כוסמין לבן ?

Reply
קרן אגם פברואר 17, 2022 at 10:17 am

אפשר כוסמין לבן

Reply
קרן פברואר 15, 2022 at 6:02 pm

היי קרן,
נשמע טעים ומשמח! אנסה בקרוב…
רק שאלה קטנה-האם יש סיבה ספציפית שהשמנת החמוצה מצטרפת בסוף (בד"כ את הקמח מוסיפים אחרון כדי שיעורבב מינימום עד איחוד)?
תודה,
קרן

Reply
קרן אגם פברואר 15, 2022 at 8:05 pm

אין סיבה ספיציפית , אפשר בכל דרך

Reply
לואיז פברואר 18, 2022 at 8:32 pm

עוגה נהדרת!! תודה קרן.
לפני האפיה פיזרתי מעל העוגה אגוזי מלך+פקאן טחונים גס+קינמון ומעט מאוד סוכר דק לציפוי קראנצ'י.

Reply
נועה פברואר 16, 2022 at 5:59 am

הי קרן, העוגה נראית מדהימה! האם אפשר להחליף קמח רגיל+ אבקת אפיה בקמח תופח?

Reply
סיון פברואר 18, 2022 at 5:01 pm

אפשר להשתמש בקמח חיטה מלא?

Reply
קרן אגם פברואר 19, 2022 at 7:16 am

לא מתאים פה העוגה תצא מאוד דחוסה ויבשה

Reply
גל פברואר 16, 2022 at 4:22 pm

היי קרן,
האם אפשר להחליף את הקמח הרגיל בקמח תופח?

Reply
אורה פברואר 16, 2022 at 8:03 pm

היי קרן
אפשר להחליף סירופ מייפל בממרח תמרים או דבש/סילאן?

Reply
קרן אגם פברואר 17, 2022 at 10:17 am

כן אבל זו לא תהיה עוגת מייפל

Reply
רבקה סעדון פברואר 17, 2022 at 8:58 am

איך אםשר לעשות אותה בגרסה פרווה?

Reply
חן פברואר 17, 2022 at 1:11 pm

היי קרן,
אפשר להשתמש בשמנת מתוקה במקום שמנת להקצפה?
והאם זה אותו דבר?
אופים בטורבו או חום עליון תחתון?
תודה!

Reply
Naama Torbati פברואר 18, 2022 at 9:02 am

היי ההמרה לפרווה היא עבור השמנת החמוצה והשמנת להקצפה?כלומר סך הכל כוס אחת קרם קוקוס?

Reply
לאה פברואר 19, 2022 at 2:06 pm

שבת שלום
האם ניסית פעם לעבוד עם תחליף סוכר sweetango?
תודה על כל המרשמים המדהימים
יישר כח

Reply
קרן אגם פברואר 19, 2022 at 6:59 pm

הי לאה
לא ניסיתי לעבוד עם תחליפים אז לא יודית להמליץ

Reply
דבורה פברואר 27, 2022 at 8:55 pm

קרן אהובה,
כשאני צריכה תרפיה באפיה, אני לא חושבת בכלל, מיד קלידה בגוגל "קרן אגם"
תודה!!

Reply
קרן אגם פברואר 28, 2022 at 11:40 am

תודה דבורה איזו מחמאה

Reply
מיכל אוגוסט 18, 2022 at 3:11 pm

האם אפשר להחליף את השמן בחמאה?
יש רגישות לשמן בעוגות

Reply
עטר ספטמבר 14, 2023 at 11:17 am

היי אם יש לי ביצים מידה m זה בסדר?

Reply
קרן אגם ספטמבר 15, 2023 at 8:38 am

כן

Reply
מיכל אוגוסט 18, 2022 at 4:18 pm

הי קרן,
האם אפשר להמיר את השמן בחמאה?
יש רגישות לשמן בעוגות.

תודה

Reply
קרן אגם אוגוסט 18, 2022 at 9:01 pm

כן באותו המשקל

Reply

Leave a Comment