עוגות בחושות

עוגת ספירלת ריקוטה תפוז איטלקית

נובמבר 21, 2022 47 Comments

העוגה הזו שתיבדל לחיים ארוכים ממש, זו העוגה שהכנתי הכי הרבה פעמים (ולא רק אני) לפני שהיא עלתה לאתר.

את המתכון אני מכירה הרבה שנים, זה מתכון לקאסי לעוגה איטלקית, והכנתי אותה בפעם הראשונה, והזילוף של הריקוטה לא הצליח לי.

הוא נטמע בתוך העוגה ולא ראו אותו ובעיניי זה כל היופי שלה.

אבל הטעם היה וואו. אז הכנתי שוב, ושוב היא לא יצאה יפה אבל טעימה פחד.

שירה שעובדת איתי ואחראית על הכנות העוגות פה בסדנאות, שמרה את המתכון והיתה מכינה אותה כל פעם לאורחים והם היו

עפים עליה ואני לא הייתי מרוצה מהתוצאה של הנראות ולא העליתי אותה. ואז בשבוע שעבר שירה הכינה אותה בתבנית פאי מתפרקת,

ופתאום הזילוף של הריקוטה מלמעלה התקבל הכי יפה שראיתי והעוגה יצאה מהתנור בדיוק כמו שחלמתי שתראה.

היו פה צרחות, ובאסה שלא הספקתי לצלם לאתר, אבל לא נרגעתי. בעיקר משום שאחרי שהעליתי תמונה שלה לסטורי אנשים השתוללו!

ובעיקר כי כל מי שטועם אותה לא נרגע.

אז ברגע אחד של זמן פנוי בשש בבוקר 🙂  מיהרתי להכין אותה שוב הבוקר בתבנית פאי, התפללתי חזק, כי לא ידעתי אם אצליח כמו ששירה הצליחה.

אבל זה עבד! והעוגה יצאה יפיפיה וכל כך טעימה, ואתם רציםםםם להכין אותה.

אז למה דווקא בתבנית פאי? כי היא יחסית תבנית נמוכה, וכשאפיתי את העוגה בתבנית גבוהה הריקוטה פשוט נבלעה בפנים ולא היתה ספירלה.

אז אני מקוה שתכינו כמוני, אין מה לפחד מתבניות פאי מתפרקות, מדובר בבלילה של עוגה לא נוזלית בכלל ואין סכנה שתזלוג בתנור.

בהצלחה אהובים.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

עוגת ספירלת ריקוטה תפוז איטלקית/תבנית פאי בקוטר 24 או 26 ס״מ

מצרכים למתכון:

לספירלת ריקוטה:

1.5 כוסות גבינת ריקוטה (370 גר׳)

3 כפות דבש

כף גרידת תפוז (אוהבי התפוזים תגדילו ל 2 כפות)

לעוגה :

120 גר׳ חמאה רכה

1 כוס (200 גר׳) סוכר לבן

2 ביצים גודל L

כפית מחית וניל

1 כוס (140 גר׳) קמח לבן רגיל

1/2 כוס (50 גר׳) קמח שקדים או שקדים טחונים לאבקה

כפית אבקת אפייה

מעט מלח

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 170 מעלות ומשמנים תבנית פאי מתפרקת.

בקערה בינונית מערבבים גבינת ריקוטה עם גרידת תפוז ודבש.

מעבירים לשקית זילוף ומניחים בצד.

בקערה מערבבים קמח, אבקת אפייה, קמח שקדים וקצת מלח.

בקערה נפרדת מערבבים עם מרית חמאה רכה וסוכר עד לקבלת מרקם משחתי אחיד.

מוסיפים את הביצים ואת הוניל וטורפים היטב, לוקח קצת זמן לביצים להיטמע בבלילה וזה בסדר.

מאחדים עם היבשים, וכשהבלילה אחידה מעבירים אותה לתבנית ומיישירים .

גוזרים עם מזפריים את הקצה של שק הזילוף, שיהיה טיפה רחב, ומזלפים את הריקוטה בצורת ספירלה, מומלץ להתחיל לזלף מאמצע

העוגה כלפי חוץ.

אופים את העוגה כ 30-35 דק׳ עד להשחמה. היא מוכנה כאשר קיסם המוחדר למרכזה יוצא עם פירורים לחים עליו.

מוציאים ומצננים מעט, מחלצים מהתבנית ומקשטים באבקת סוכר ומגישים.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

**את העוגה שומרים במקרר עד ארבעה ימים

**אפשר להמיר ריקוטה בגבינת טוב טעם או תבור

**אפשר במקום לזלף את הריקוטה מלמעלה פשוט למרוח אותה כשבה מעל העוגה, פחות יפה בעיניי אך טעים.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

47 Comments

Shir Golan נובמבר 21, 2022 at 4:20 pm

נראה מהמם! התפוזים זה רק בחלק של הריקוטה?

Reply
קרן אגם נובמבר 21, 2022 at 6:33 pm

כן אם את אוהבת את יכולה כמובן להוסיף לבלילה , לי באופן אישי זה הספיק

Reply
אתי נובמבר 21, 2022 at 7:04 pm

היי קרן.כמה זה בגרמים כוס וחצי ריקוטה

Reply
נינה קאי דצמבר 2, 2022 at 1:50 pm

מדדתי. 370 גרם

Reply
קרן אגם דצמבר 2, 2022 at 4:49 pm

תודה רבה!!! עזרת פה למלא אנשים

Reply
ROTEM פברואר 3, 2023 at 1:01 pm

היי אפשר במקום הריקוטה לשים מסקרפונה?

Reply
קרן אגם פברואר 4, 2023 at 11:17 am

מניחה שכן לא ניסיתי

Reply
נעמה טסלר נובמבר 22, 2022 at 8:31 am

הי קרן
מה גודל התבנית של הפאי?
מה המשקל של הריקוטה?

Reply
פאני נובמבר 21, 2022 at 4:45 pm

אפשר קמח תופח במקום אבקת אפיה?

Reply
קרן אגם נובמבר 21, 2022 at 6:33 pm

כן בטח

Reply
יסמין נובמבר 25, 2022 at 1:07 pm

כמה זה כוס וחצי ריקוטה בגרמים?

Reply
ריקי הרשנזון נובמבר 21, 2022 at 8:52 pm

מצטרפת לשאלה

Reply
אורי נובמבר 22, 2022 at 8:36 am

נראה מדהים. כמה גרמים זה כוס וחצי ריקוטה?

Reply
אורנית חיימתן נובמבר 23, 2022 at 7:03 pm

מצרטפת לשאלה

Reply
מרב נובמבר 22, 2022 at 4:50 pm

כרגיל מושלם! המראה ופירוט המתכון.
מה אפשר לשים במקום מחית וניל? תמצית וניל? כמה?
תודה רבה

Reply
צבוה לוי נובמבר 23, 2022 at 6:18 am

היי קרן מצטרפת לשאלתה של אתי 1.5 כוסות ריקוטה הכוונה שלך לקופסה וחצי של גבינת ריקוטה טבעית?

Reply
רות דצמבר 13, 2022 at 11:20 pm

מה המשקל של הריקוטה ? כתוב במתכון כוס וחצי איך מתרגמים את זה לגרמים?
תודה

Reply
קרן אגם דצמבר 14, 2022 at 7:42 am

זה כתוב ליד
1.5 כוסות גבינת ריקוטה (370 גר׳)
מוזר שאת לא רואה

Reply
לילך נובמבר 23, 2022 at 12:02 pm

היי קרן
אם אני רוצה עוגה גדולה יותר
באיזה תבנית את ממליצה לאפות ?

Reply
קרן אגם נובמבר 25, 2022 at 12:49 pm

בשביל עוגה גדולה יותר צריך לשנות יחס מרכיבים
אם תמירי לתבנית 26 צריך להגדיל מצרכים בעוד 50%

Reply
מרים נובמבר 24, 2022 at 2:25 pm

היי קרן,
נדיר שאני לא מנסה את הנסיונות שלך
הכל מעולה!!
תודה
מרים

Reply
קרן אגם נובמבר 24, 2022 at 10:50 pm

תודנ רבה מרים !

Reply
ג׳ורג׳ינה נובמבר 24, 2022 at 7:04 pm

היי קרן
הגבינה יצאה לי רכה מדי

Reply
קרן אגם נובמבר 24, 2022 at 10:48 pm

מה הכוונה רכה מדי? אולי ערבבת יותר מדי

Reply
ב.פ. נובמבר 25, 2022 at 10:31 am

היי,
כשמערבבים את הריקוטה היא דיי נוזלית ולא הצלחתי לעשות ספירלה כמו שהמלצת, מה גם שהסרטון שלך הריקוטה נראית דיי מוצקה… למה?

Reply
קרן אגם נובמבר 25, 2022 at 12:45 pm

לא צריך לערבב יןתר מדי, זה הופך אותה לנוזלים . אולי זה מה שקרה לך איתה

Reply
עדנה נובמבר 25, 2022 at 2:45 pm

היי קרן. הכנתי היום. יצאה שלמות במראה ובטעם! בדיוק כמו שדמיינתי אותה כשקראתי את תיאורייך! איטליה זה כאן! תודה ושבת שלום!

Reply
קרן אגם נובמבר 26, 2022 at 7:11 am

ככ משמח

Reply
לאה נובמבר 27, 2022 at 3:35 pm

היי,
אשמח לתשובה על השאלה שזחרה כמה פעמים ללא מענה – כוס וחצי ריקוטה? – למה לא להתייחס למשקל?
לי אישית אין אמת מידה כזו כוס. יש האומרים 220 מ"ל, יש האומרים 240 מ"ל ונתשקלתי גם ב-180.
בכל מקרה נחמצד יהיה אם יהיה רשום במתכון.
תודה רבה רבה. העוגה נראית אחלה. הלוואי ותצא כמו בתצלום

Reply
חופית נובמבר 27, 2022 at 5:17 pm

כרגיל אין אצלך פספוסים, עוגה מופלאה, מיוחדת וקלה. תודה רבה!

Reply
קרן אגם נובמבר 29, 2022 at 12:31 pm

תודההה

Reply
לילך א נובמבר 29, 2022 at 12:15 pm

הי קרן,
כמה קמח להוסיף אם אני מוותרת על השקדים (אלרגיה).
תודה

Reply
קרן אגם נובמבר 29, 2022 at 12:28 pm

לא הייתי מוותרת אלא משתמשת באגוז אחר, אם אין ברירה תוותרי אבל זה חלק מהיייחוד שלה

Reply
Dana נובמבר 29, 2022 at 9:39 pm

בבקשה תעני לשאלה שחוזרת, כוס וחצי ריקוטה, כמה בגרמים?
אודה לתשובתך

Reply
יקי נובמבר 30, 2022 at 10:45 pm

לא ברור מה הקטע, את עונה לשאלות אחרות, למה לא לזאת שחזרה הכי הרבה פעמים? כמה גרמים זה כוס וחצי ריקוטה?
מאוד מוזר וחשוד שאת לא עונה, בכל זאת מחכה לתשובתך.

Reply
קרן אגם נובמבר 30, 2022 at 11:00 pm

מוזר וחשוד זה גדול
מדובר במתכון לא בחקירה משטרתית
לא שקלתי ולכן זה לא מופיע בגרמים,
מדדתי כןס וחצי וזה מה שכתבתי במתכון.
וכל מי שמעונין להכין את המתכון, ימדוד כוס וחצי.
כשאמדוד בגרמים בהזדמנות אציין זאת.
ואם אתה במקרה מודד כמה זה כוס וחצי בגרמים נשמח מאוד לשמוע

Reply
גליה דצמבר 7, 2022 at 6:45 pm

הכנתי בתבנית פאי 24, העוגה לא נאפתה אחרי 35 דקות והייתי צריכה לאפות כשעה
והריקוטה יצאה נוזלית …אבל העוגה היתה טעימה רק לא יפה במיוחד
אשמח לטיפים וההערות לפרעה הבאה

Reply
קרן אגם דצמבר 7, 2022 at 8:07 pm

אולי התנור שלך חלש או שהתבנית קטנה מדי לבלילה

Reply
אפרת דצמבר 8, 2022 at 5:01 pm

המתכון פצצה .דייקתי את ההוראות עם תבנית פאי מושאלת ויצא מצויין . עשיתי ליום הולדת של אוהבת עוגות גבינה והיה ממש מוצלח . תודה

Reply
קרן אגם דצמבר 9, 2022 at 7:19 am

אלופה אפרת תודה

Reply
מלכה רבקה דצמבר 13, 2022 at 5:12 pm

הי קרן
תודה על המתכונים המעולים, משתמשת בהם מלא ונהנת!
רציתי לשאול
אני רוצה להכין עוגה מיוחדת למישהי שממש אוהבת שילוב של תפוזים ושוקולד, אוכל להפוך איכשהו את העוגה או הקרם גבינה לשוקולדיים? תודה רבה!

Reply
שי דצמבר 18, 2022 at 11:56 am

מושלמת! תודה!

Reply
רעות מרץ 19, 2023 at 12:22 pm

יצאה אחלה עוגה! טעימה מאוד וקלה להכנה

Reply
קרן אגם מרץ 19, 2023 at 1:05 pm

תודה

Reply
Shai Bermanis מרץ 25, 2023 at 3:11 pm

עוגה מושלמת!!
אפשר להתאים אותה לפסח? במה ניתן להמיר את הקמח הלבן?

Reply
קרן אגם מרץ 25, 2023 at 5:26 pm

אפשר לנסות להמיר לקמח שקדים עם קורנפלור

Reply
shai bermanis מרץ 29, 2023 at 1:52 pm

תודה. אנסה. שאלה אחרונה.. כמה קורנפלור?

Reply

Leave a Comment