עוגות בחושותעוגות פרי

עוגת שזיפים קרם שקדים וליקר קואנטרו

אוגוסט 24, 2023 25 Comments

תקשיבוווווו שעליתי על משהו מה זהההה טעים! הכנתי עוגת שזיפים עם ליקר קוואנטרו לפעילות מהממת שיש לי עם חברת הכרם (תיכף פירוט)

השתמשתי לעוגה וגם להשריית השזיפים בליקר קוואנטרו, ומעל העוגה לפני אפייה פיזרתי צ׳אנקים של קרם שקדים, וזה יצא גאוניייייי.

לא חשבתי שהטעם של השזיפים עם הקוואנטרו והקרם שקדים יניבו תוצאה כזו מדהימה אבל יצאה לי אחת העוגות!! וכם אני יודעת שהאתר עמוס

במתכוני עוגות שזיפים ופירות בכלל אבל לגמרי זו העונה שבה אני אוהבת להפציץ עם חומר גלם הכי טעים בעולם.

אז מה הפעילות שלנו?

אתם מכינים את העוגה ומצלמים ומעלים לסטורי ומתייגים אותי ואת חברת הכרם, ויש מצב שתיכנסו לפעילות שבה 10 מאושרים ייזכו להגיע אליי

הביתה לסדנת אפייה מלאה במאפים עם קואנטרו ולא רק! כמובן שגם נשתה מהליקר המהם הזה וקצת נשתכר והולך להיות פגז!

העוגה יצאה רכה, וסופר עסיסית, טעם מרציפני תפוזי עדים שנותן לה טוויסט והיא תתאים לכם מאודדדד לסופש.

עדכון: הפעילות נגמרה, התיוגים שלכם ריגשו אותי ברמות והיה כל כך כיף בסדנה אצלי בבית עם העוקבות המהממות וניחוח נהדר של קואנטרו!!!

הפרסום בשיתוף הכרם
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

עוגת שזיפים קרם שקדים וליקר קואנטרו/תבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ

מצרכים למתכון:

120 גרם חמאה רכה (אפשר להמיר ל 2/3 כוס שמן קנולה)

2/3 כוס  (130 גר׳) סוכר לבן

2 ביצים גודל L

1 כפית תמצית/מחית וניל

כף גרידת לימון

כף ליקר קואנטרו

2/3 כוס שמנת חמוצה

1.5 כוסות (210 גר׳)  קמח לבן רגיל 

1 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית מלח

1/2 כפית אבקת סודה 

לשזיפים:

5-6 שזיפים בינוניים חצויים

2 כפות סוכר וניל

כפית ליקר קואנטרו

לקרם שקדים:

50 גר׳ (1/2 כוס) שקדים טחונים לאבקה

50 גר׳ חמאה רכה

50 גר׳ אבקת סוכר

1 כפית גרידת לימון

ביצה גודל L

1/2  כף אבקת קורנפלור (אפשר להמיר בכף קמח)

1/2 כפית מחית וניל

אופן ההכנה:

מכינים את קרם השקדים :

בקערה גדולה מערבבים בעזרת מרית חמאה רכה ואבקת סוכר,

מוסיפים וניל, שקדים, קורנפלור וגרידת לימון ומערבבים היטב. מוסיפים את הביצה,

ושוב מערבבים, הבלילה תתפרק לרגע ותחזור מיד לעצמה. מניחים במקרר.

מחממים תנור ל 170 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה.

חוצים שזיפים, מניחים בקערה מפזרים סוכר וניל  וליקר קואנטרו ובעזרת הידיים או כף מערבבים מעט ומניחים בצד.

בקערה גדולה טורפים חמאה וסוכר לשתי דקות עד לקבלת תערובת מעט תפוחה ובהירה.

מוסיפים את הביצים אחת אחת וטורפים היטב.  מוסיפים וניל ולימון ומערבבים היטב, מוסיפים  את הקואנטרו ואת השמנת החמוצה ושוב מערבבים .

מוסיפים קמח, מלח, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה, ובעזרת מרית מערבבים עד לקבלת בלילת עוגה אחידה.

מעבירים  1/2 מכמות בלילת העוגה לתבנית ומסדרים מעליה את השזיפים כשהצד החתוך פונה כלפי מעלה . 

מכסים ביתרת בלילת העוגה, ומעל הבלילה מניחים תלוליות של קרם השקדים.

אופים ב 170 מעלות למשך 40-45  דק, העוגה מוכנה כאשר קיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו .

מצננים ומגישים.

את העוגה שומרים במקרר כשהיא עטופה היטב עד ארבעה ימים ורצוי להביאה לטמפרטורת החדר לפני הגשה.

Print Friendly, PDF & Email

25 Comments

דינה ברנשטיין אוגוסט 24, 2023 at 12:46 pm

היי קרן,
במתכון לעוגת השזיפים יש 2 חידות…
1. מה משקל 2/3 כוס שמנת חמוצה?
2. קורנפלור בקרם שקדים – 1/2 מה?

Reply
מור אוגוסט 24, 2023 at 5:10 pm

היי קרן המקסימה 🙂
אשמח לייעוץ במה אפשר להחליף את השמנת החמוצה כדי שיהיה פרווה. את החמאה מניחה שאחליף בשמן קוקוס…

Reply
אפרת אוגוסט 24, 2023 at 7:05 pm

היי
אני אענה לך לפי ההגיון
2/3 כוס שמנת חמוצה בכוס אוניברסלית
1/2 כף קורנפלור

Reply
מור אוגוסט 24, 2023 at 10:12 pm

היי אפרת, נראה לי שרצית להגיב לדינה והגבת לי בטעות 🙂

Reply
קרן אגם אוגוסט 25, 2023 at 9:30 am

נהדרת

Reply
קרן אגם אוגוסט 25, 2023 at 9:31 am

קרם קוקוס במקום שמנת חמוצה ייתן תוצאה הכי טובה
חמאה ב2/3 כוס שמן קנולה או בשמן קוקוס

Reply
ללי אוגוסט 24, 2023 at 10:37 pm

קרן אהובה,
אפשר להכין על בסיס שמן במקום חמאה? אם כן איך לשנות את אופן ההכנה בבקשה?

Reply
קרן אגם אוגוסט 25, 2023 at 9:29 am

2/3 כוס שמן קנולה

Reply
אתי שטרן אוגוסט 25, 2023 at 9:32 am

אפיית העוגה 60 – 55 דקות מהניסיון שלי אפיית אותה

Reply
קרן אגם אוגוסט 25, 2023 at 9:50 am

תודה אתי

Reply
יובל אוגוסט 25, 2023 at 11:43 am

במה להחליף את הביצים בעוגה הזאת בפרט ובית המתכונים בכלל?

Reply
קרן אגם אוגוסט 27, 2023 at 4:48 pm

בדרך כלל ברסק תפוחים או בננה, לא בכל העוגות זה מתאים.

Reply
נעמה ספטמבר 1, 2023 at 11:00 am

הי קרן בסרטון יש גרדת תפוז ובאתר רשום לימון, הקרם שקדים יצא לי די נוזלי – יש סיבה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 2, 2023 at 6:50 am

מוזר שיצא נוזלי, אולי תוסיפי עוד שקדים לא אמור לצאת ככה

Reply
ענת ספטמבר 5, 2023 at 1:59 am

היי, טוחנים שקדים עם קליפה, או שקדים מולבנים ללא קליפה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 6, 2023 at 10:53 am

אני טוחנת ללא קליפה אבל אפשר גם עם , אם הם טחונים טוב זה לא יהיה מורגש

Reply
נטלי לוין ספטמבר 8, 2023 at 11:40 am

היי קרן, עוגה נראת נהדר.
במה אפשר להחליף ליקר קואנטרו?

Reply
קרן אגם ספטמבר 8, 2023 at 4:53 pm

או להשמיט או להמיר בליקר אחר שאוהבים

Reply
מירב אוקטובר 17, 2023 at 4:58 pm

הי קרן,
אין על שזיפים בעוגה
אין על שזיפים בעוגה שלך!
תודה רבה

Reply
קרן אגם אוקטובר 18, 2023 at 7:15 am

❤️

Reply
מיכל נובמבר 9, 2023 at 11:41 pm

היי קרן פעם ראשונה שאני אופה עוגה מהאתר שלך
ויצא מושלם
איזה כיף לי
תודה

Reply
קרן אגם נובמבר 10, 2023 at 7:25 am

תודה מיכל

Reply
נעה דצמבר 4, 2023 at 12:59 pm

קרן הי
העוגה נפלאה הכנותיה מספר פעמים והיא פשוט מופלאה
רוצה כעת להכין אותה שוב אבל אין לי שזיפים באיזה פרי אחר ובאיזו כמות את ממליצה להשתמש?

Reply
נעה דצמבר 4, 2023 at 1:00 pm

קרן הי
העוגה נפלאה הכנתי אותה מספר פעמים והיא פשוט מופלאה
רוצה כעת להכין אותה שוב אבל אין לי שזיפים באיזה פרי אחר ובאיזו כמות את ממליצה להשתמש?

Reply
קרן אגם דצמבר 6, 2023 at 12:14 pm

כל פרי כמו תפוחים אגסים פירות יער תותים תאנים וכו…גם בננות

Reply

Leave a Comment