מתכוני פרווהעוגות בחושות

עוגת שיש קינמון קפה ואגוזים

פברואר 6, 2021 94 Comments

מכירים את זה שאת עושים משהו, שהתנגדתם לו מלא, אבל מלאאאא זמן, וברגע שהוא קורה,

אתם לא מבינים איך לא עשתים את זה קודם? אז כזה בדיוק, קרה לי אתמול כשפתחתי את קבוצת

הפייסבוק הראשונה שלי ״נשואות למאפייה״, ומיד הצטרפו לקבוצה 5000 איש בפחות מ 24 שעות,

התחילו בקבוצה שיתופים, פוסטים, תמונות, ואני, לא הבנתי איך זה לא קרה קודם.

הבנתי פתאום, שיש לעוקבים שלי בית, שבו הם יכולים להשוויץ בתמונות של מה שהם מכינים,

מקום שבו אפשר לשאול שאלות, להתייעץ, מקום שהוא שיח של כולנו יחד. שמתנהל

גם אם אני לא נמצאת בו כל הזמן. התרגשתי לראות ככ הרבה תמונות של מאפים

שהעוקבים שלי מכינים, לקרוא על מה הבלוג גרם לחלקכם בחיים בכלל ובפרט בשנה האחרונה,

ולהבין, שאני אוהבת את הקבוצה הזו מהרגע שהיא נולדה והולך להיות ממש כייף.

רוצים להצטרף? היכנסו לכאן

היום,שבת ואני כהרגלי אוהבת לאפות משהו בבוקר, רק שלא היו לי אנרגיות בבוקר ומצאתי

את עצמי שוכבת על הספה ולא עושה כלוםםם, אנ ילא רגילה לא לעשות כלום ובשלב

מסויים הבנתי שאם אני לא קמה להכין עוגה, אני עלולה להתדרדר:-), אז קפצתי למטבח

והוצאתי את מה שנראה לי שירכיב אחלה עוגה לקפה של שבת אחהצ, ויצאה לי עוגת שיש

קפה וקינמון מושלמת וכל כך טעימה.

עוגת שיש קינמון קפה ואגוזים/תבנית אינגליש קייק סטנדרטית

(גרסת פרווה בסוף הפוסט למטה)

מצרכים למתכון:

3 ביצים גודל L

כוס ( 200 גר') סוכר לבן 

1/3 כוס ( 65 גר')  שמן קנולה

1/4 כוס (50 גר׳) חמאה מומסת

כפית תמצית וניל

מעט מלח

כוס ו 3/4 ( 245 גר')  קמח לבן רגיל

2 כפיות אבקת אפיה

1 כוס (240 מ״ל) ריוויון

כפית נס קפה (אבקה או גרגירים )

כף מים רותחים

כפית גדושה אבקת קינמון

50 גר׳ אגוזים גרוסים מעורבבים עם 3 כפות סוכר חום בהיר ועוד 1/2 כפית קינמון (פקאנים ואגוזי מלך)

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה

בקערה טורפים היטב ביצים וסוכר לתערובת מעט תפוחה. 

מוסיפים שמן וחמאה מומסת וממשיכים לטרוף, מוסיפים מלח, וניל, אבקת אפייה ואת הקמח.

טורפים היטב ולבסוף מוסיפים את הריוויון ומערבבים שוב לקלבת תערובת אחידה.

מעבירים 3/4 מהתערובת לתבנית אפייה. ולרבע הנותר בקערה מוסיפים קינמון

מערבבים את כפית הנס קפה עם מים רותחים ומעברים לבלילת הקינמון, מערבבים היטב.

מוסיפים את תערובת האגוזים, מערבבים מעט ומעבירים לתבנית מעל הבלילה הבהירה

מערבבים עם סכין לתנועות שיש.

אופים כ 40 דק' עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.

מצננים מעט מקשטים באבקת סוכר ומגישים .

**העוגה נשמרת עד ארבעה ימים בטמפרטורת החדר

**לגרסת פרווה ניתן להמיר חמאה ב 1/4 כוס שמן קנולה, ואת היוגורט להמיר בשמנת צמחית,

מיץ תפוזים או קרם קוקוס באותה הכמות

Print Friendly, PDF & Email

94 Comments

גלית גואטה פברואר 6, 2021 at 4:07 pm

הייי,,,יש אפשרות אחרת במקום ריוויון? בא חי עכשיו ואין לי ריוויון

Reply
קרן אגם פברואר 6, 2021 at 5:26 pm

יוגורט או שמנת חמוצה

Reply
ריהאם בגדסאר פברואר 6, 2021 at 6:31 pm

קודם כל העוגה נראית מהממת וטעימה ואני מתכוונת להכין עכשיו השאלה האם ניתן להכין אותה בתבנית עגולה בקוטר 26??

Reply
קרן אגם פברואר 7, 2021 at 7:24 am

היא קטנה מדי ח 26

Reply
שערה פברואר 6, 2021 at 8:56 pm

בתבנית אינגליש קייק?

Reply
קרן אגם פברואר 7, 2021 at 7:26 am

כפי שכתוב בכותרת העוג. מתאימה לתבנית אינגליש קייק סטנדרטית אחת

Reply
אילנית פברואר 9, 2021 at 7:24 am

במה ניתן להחליף את הרווין על מנת שהעוגה תהיה פרווה ?

Reply
קרן אגם פברואר 9, 2021 at 9:57 am

שמנת פרווה או קרם קוקוס

Nurit נורית אוקטובר 2, 2022 at 4:37 pm

אם אני רוצה להשאיר את העוגה חלבית ובמקום הרוויוון שמנת מתוקה זה הולך?

Reply
קרן אגם אוקטובר 2, 2022 at 5:31 pm

בטח

לירז ינואר 25, 2022 at 9:11 am

היי קרן,
לתבנית קוגלהוף קוטר 24, צריך להכפיל את המתכון נכון?

Reply
קרן אגם ינואר 25, 2022 at 10:14 am

כן

Reply
אורלי פברואר 6, 2021 at 9:04 pm

מה אפשר לשים במקום האגוזים?

Reply
לירז ינואר 25, 2022 at 10:51 am

היי קרן,
לתבנית קוגלהוף קוטר 24, צריך להכפיל את המתכון נכון?

Reply
שרון פברואר 6, 2021 at 9:25 pm

אפשר קמח בלא/כוסמין במקום קמח לבן?

Reply
קרן אגם פברואר 7, 2021 at 7:24 am

מחצית מהכמות כדי שהעוגה לא תצא דחוסה

Reply
נופר פברואר 11, 2021 at 2:30 pm

היי
במה אפשר להחליף את הביצים בבלילה?

Reply
קרן אגם פברואר 11, 2021 at 7:38 pm

מאמינה ש רסק תפוחים 1/3 כוס לביצה

Reply
מעיין פברואר 21, 2021 at 3:35 pm

איך יצא עם רסק תפוחים במקום ביצה?

Reply
קרן אגם פברואר 21, 2021 at 9:11 pm

לא ניסיתי מניחה שיוצא סבבה

שרון גולדשטיין פברואר 20, 2021 at 9:44 am

תודה❤️

Reply
מיכל יהודה פברואר 7, 2021 at 12:42 pm

מז"א תבנית אינגליש קיים סטנדרטית? אינגליש קיים חד פעמי זה בסדר?

Reply
קרן אגם פברואר 7, 2021 at 2:08 pm

לרוב אינגליש חד פעמיות קטנות בגודלן מ אינגליש קייק לא חד פעמית לכן מומלץ לא למלא יותר מ 3/4 תבנית

Reply
Eleanor פברואר 20, 2021 at 7:34 am

Can I use almond flour or any flour without gluten?

Reply
קרן אגם פברואר 20, 2021 at 8:51 am

i guess you can use gluten free flour, but almond flour will not be able to hold the cake it self

Reply
Fanny פברואר 7, 2021 at 1:53 am

נראה מתכון מבטיח! אפשר להחליף קמח לבן בקמח שקדים?

Reply
קרן אגם פברואר 7, 2021 at 7:23 am

העוגה לא תחזיק מעמד רק על קמח שקדים אפשר לשלב

Reply
הילה פברואר 7, 2021 at 1:12 pm

הי קרן,
אפשר בלי הקפה נמס? או שאפשר להחליף במשהו? לא אוהבת טעם של קפה..

Reply
קרן אגם פברואר 7, 2021 at 2:07 pm

אפשר בלי

Reply
ליאת לינדנבאום שחר פברואר 9, 2021 at 12:29 am

היי, האם משנה איזה סוג של אגוזים?
כלומר -אגוזי לוז זה טוב? אגוזי מלך? אילו אגוזים מומלץ?

Reply
קרן אגם פברואר 9, 2021 at 9:57 am

לא משנה בכלל

Reply
דינה פברואר 15, 2021 at 8:16 am

היי..אני רוצה להכין את העוגה רק לא אוהבת אגוזים אפשר להכין ללא אגוזים או להחליף בצימוקים או שזיפים יבשים תודה על תשובתך

Reply
קרן אגם פברואר 15, 2021 at 2:28 pm

אפשר לוותר על האגוזים

Reply
ציונה זקס קליין פברואר 9, 2021 at 11:03 am

נראה מדהים…קנמון אגוזים , שמנת / ריויון, נהדר,
תבנית english cake , קטנה ? 6/20 ? או שצריך למלא
שתיים כאלה.
תודה על המתכונים המדהימים….)* אולי יש לך מתכונים ללא סוכר, או סוג של ממתיק אחר

Reply
קרן אגם פברואר 9, 2021 at 11:19 am

תודה ציונה אין לי מתכונים ללא סוכר מניחה שאפשר להמיר לתחליפים ללא בעיה
לגבי התבניות, לט ככ הבנתי איזו תבנית יש לך

Reply
רעות פברואר 10, 2021 at 8:19 am

היי קרן מתכון מקסים שאני מתה להכין!
יש אפשרות לוותר על הקינמון?
ובעוגה לא שמים בכלל מיץ תפוזים?

Reply
מיכל פברואר 18, 2021 at 6:53 pm

אוף…שכחתי לשים 3 כפות סוכר חום בתערובת האגוזים…הלך עליי?

Reply
ליאת לינדנבאום שחר פברואר 12, 2021 at 11:32 pm

וואוו תשמעי, זאת הבחושה הכי טעימה שהכנתי אי פעם.

Reply
יונית פברואר 14, 2021 at 10:06 am

הי קרן. העוגות שלך פשוט אליפות. הנכתי אןתה ויצא מושלם. העוגות שרני עושה באינגליש קייק (רב פעמי) מתרוממות לי, בגבעה במרכז. מה הסיבה לכך?

Reply
קרן אגם פברואר 15, 2021 at 7:17 am

זה חלק מיופיין של עוגות באינגליש

Reply
מאיה פברואר 17, 2021 at 5:51 pm

היי קרן – כרגיל, העוגות שלך מושלמות!!! אפשר במקום הנס קפה להשתמש בשוט אספרסו?

Reply
מאי פברואר 17, 2021 at 5:52 pm

היי קרן – כרגיל עוגות מושלמות. אפשר שוט אספרסו במקום הנס קפה?

Reply
קרן אגם פברואר 17, 2021 at 10:29 pm

בטח שאפשר

Reply
מור פברואר 18, 2021 at 9:36 pm

היי, מה התחליפים לגרסה פרווה? 🙂

Reply
קרן אגם פברואר 18, 2021 at 10:22 pm

כתוב בסוף הפוסט למטה מתחת למתכון

Reply
אורטל פברואר 20, 2021 at 11:51 am

פעם ראיתי טיפ של קרין גורן לשים חלב וחומץ ולנמתין 10 דקות וזה נהיה כמו ריוויון

Reply
ציונה זקס קליין פברואר 21, 2021 at 12:02 pm

תודה רבה, קרן,
אני רק לא יודעת מאין את מוצאת את הזמן לענות לכל תגובה בנועם ובנאמנות….
יישר כח !

Reply
קרן אגם פברואר 21, 2021 at 9:12 pm

תודה ציונה

Reply
טליה ספטמבר 12, 2021 at 10:05 pm

יאמי!! משנה אם האגוזים קלויים או לא?

Reply
קרן אגם ספטמבר 13, 2021 at 2:09 pm

לא משנה

Reply
שולי ועדיה פברואר 26, 2021 at 7:47 am

היי קרן, הכנתי את העוגה כמו שהיא ויצאה נהדרת, אהבו אותה.
תודה לך על המתכונים.

Reply
קרן אגם פברואר 26, 2021 at 9:01 am

תודה שולי

Reply
אנה מרץ 3, 2021 at 8:09 pm

קרן העוגה נורא טעימה אבל היא יוצאת לי דחוסה. לא מבינה מה אני עושה לא נכון. אולי כי אני משתמשת במיקסר ולא צריך במקרה הזה?

Reply
מור ברדוגו אפריל 18, 2021 at 10:08 pm

הי קרן הכנתי את העוגה ובסוף האפייה נהיה לי בקע באמצע והעוגה היתה גבוהה. כשהתקררה, היא צמחה למטה באמצע וכל המלית לא נאפתה.
מה עשיתי לא נכון ?

Reply
קרן אגם אפריל 19, 2021 at 4:49 pm

נשמע שחום התנור שלך היה גבוהה מדי והעוגה נאפתה מבחוץ ולא מבפנים

Reply
גפן מעין מרץ 10, 2021 at 4:08 pm

הכנתי עם יוגורט פרו במקום ריוויון כי זה מה שהיה בבית ויצאה עוגה מעולה!! רכה ונימוכה

Reply
קרן אגם מרץ 10, 2021 at 5:06 pm

תודה !

Reply
AD AZULAY מרץ 20, 2021 at 5:39 pm

היי קרן 🙂
האם ניתן להחליף קמח לבן רגיל בקמח כוסמין לבן?

Reply
קרן אגם מרץ 20, 2021 at 5:41 pm

כן אפשר

Reply
קארין מאי 7, 2021 at 6:51 pm

יצא נפלא! תודה על עוד מתכון מוצלח 🙂

Reply
קרן אגם מאי 8, 2021 at 11:19 am

תודה קארין

Reply
Sivan aniv אוגוסט 29, 2021 at 4:39 pm

הי, העוגה תעבוד גם עם 2 ביצים??

Reply
שושה יוני 18, 2021 at 6:06 am

היי קרן,
אין לי תבנית אינגלישקייק סטנדרטית,
לאיזה גודל תבנית אפשר לשנות?
תודה על המתכונים המופלאים שלך

Reply
קרן אגם יוני 18, 2021 at 7:42 am

איזה תבניות יש לך ?

Reply
שושה יוני 18, 2021 at 11:14 am

תודה על המענה המהיר…
הספקתי לקנות תבנית אינגלישקייק בגודל 30×11 ☺️
טסה להכין אותה…

Reply
מור ניסים שושני יולי 6, 2021 at 3:34 pm

עוגה מדהימה כלכך!! יצאה פשוט מעולה, עשיתי אותה פרווה וכולם עפו עליה 🙂
מחר מתכננת להכין שוב למסיבת סיום של חברה בעבודה!!
תודה לך קרן אהובה על מתכונים כאלה משובחים! 🙂

Reply
קרן אגם יולי 6, 2021 at 8:27 pm

תודה מור!

Reply
ליאת אוקטובר 2, 2021 at 10:14 am

הי קרן
קודם כל רוצה להגיד לך שאני ממש אוהבת את המתכונים שלך, קניתי גם את הספר המדהים ואנו נעזרת בו המון. אחת מהעוגות שהכנתי ממנו היא עוגת שמנת חמוצה וקינמון ( קצת מזכיר את המתכון לעוגה הזאת) עשיתיהכל ממש לפי ההוראות ויצאה לי עוגה מאוד דחוסה ולחה, לראשונה השתמשתי בתבנית קוגלהוף סיליקון, מהנסיון שלך חושבת שזה קשור לתבנית סיליקון? או אולי טעות אחרת שעשיתי שיכלה לגרום לזה? תודה רבה

Reply
קרן אגם אוקטובר 2, 2021 at 11:53 am

לא ככ הבנתי איך דחוסה ולחה מסתדר יחד
יש מצב שזו התבנית, אולי הבלילה גדולה מדי בשבילה ולא היה מקופ לעוגה לעלות? ממלאים לא יותר מ 3/4 גובה

Reply
שחר גדיש נובמבר 4, 2021 at 8:02 am

עבר עלי יום קשוח ובערב ביקשתי מבן זוגי שיכין לי את העוגה הזו.
מבין שנינו אני האופה והוא הרבה פחות, אבל העוגה יצאה נהדרת! לחה, נימוחה, טעימה ממש! ויפהפייה.
אחלה נחמה. נכנסה לרפרטואר המשפחתי ומחר אכין אותה לשבת משפחתית רגועה.
תודה רבה.

Reply
קרן אגם נובמבר 5, 2021 at 3:57 pm

איך אני שמחה שהעוגה שימחה אותך

Reply
נעמה יוני 24, 2022 at 9:21 am

היי האם אפשר לשים קמח תופח במקום רגיל ואבקת אפייה ? אם כן מה הכמות ? תודה!!

Reply
קרן אגם יוני 24, 2022 at 3:31 pm

אותה כמות קמח רק להשמיט את אבקת האפייה

Reply
ניצן נובמבר 7, 2021 at 4:45 pm

עוגה נהדרת, רכה ולחה. יצאה גבוהה ועימה בטירוף

Reply
קרן אגם נובמבר 9, 2021 at 9:07 am

תודה!

Reply
לימור אסייג נובמבר 21, 2021 at 10:41 am

מצויינת, הכנו לסופ"ש, ממש נהדרת, רעיון נפלא לשלב את הטעמים הנהדרים האלה בעוגת שיש בחושה ואין צורך אפילו להפעיל מיקסר!! עסיסית, טעימה ומתאימה בדיוק למזג-האוויר, תודה רבה רבה

Reply
קרן אגם נובמבר 21, 2021 at 1:34 pm

שמחה לשמוע תודה

Reply
נעמה פברואר 24, 2022 at 6:30 pm

בטעות שמתי 100 גר חמאה..עד כמה זה נורא?

Reply
קרן אגם פברואר 24, 2022 at 8:23 pm

לא נורא בכלל

Reply
ריקי יוני 24, 2022 at 8:53 am

קרן, מה המידות של התבנית?

Reply
ענת נובמבר 16, 2022 at 1:00 pm

באיזה אגוזים השתמשת?

Reply
קרן אגם נובמבר 17, 2022 at 7:11 am

פקאן ואגוזי מלך

Reply
הודיה יוני 13, 2023 at 9:10 am

היי קרן מה שלומך?
לגבי גודל התבנית- יש לי אינגליש קייק עמוקה חד פעמית האם אפשר למלא בה את כל הבלילה או רק 3/4?
לגבי גודל הביצים- האם אפשר M?

תודה ויום מהמם,
הודיה.

Reply
קרן אגם יוני 13, 2023 at 3:37 pm

אפשר ביצים מדיום
לגבי תבנית לא למלא יותר מ 3/4

Reply
נטע אוגוסט 18, 2023 at 7:13 pm

היי קרן, תודה על המתכונים המדהימים!
האם ניתן להחליף שמן בחמאה? או משהו אחר?

Reply
קרן אגם אוגוסט 19, 2023 at 3:29 pm

אותה כמות של חמאה

Reply
נטע אוגוסט 19, 2023 at 1:53 pm

היי קרן. תודה על המתכונים הנפלאים!
האם ניתן להחליף שמן בחמאה? או במשהו אחר?

Reply
קרן אגם אוגוסט 19, 2023 at 3:27 pm

אפשר להמיר בחמאה

Reply
ריקי אוקטובר 29, 2023 at 9:25 pm

גרסת הפרווה יצאה אליפות!

Reply
קרן אגם אוקטובר 30, 2023 at 7:16 am

תודה ריקי

Reply
פנינה ינואר 25, 2024 at 9:07 am

הי קרן, עשיתי את העוגה הזו והיא היתה מושלמת! הבחושה הכי טובה שהכנתי
בפעם השניה שהכנתי אותה היא צנחה לאחר האפיה (עדיין היתה טעימה אבל לא אוורירית)
מנסה להבין מה עשיתי לא טוב –
צריך להקציף את הביצים? אם כן כמה זמן?
צריך להשאיר בתנור אחרי האפיה?

תודה רבה!

Reply
קרן אגם ינואר 25, 2024 at 6:43 pm

אולי אפית בטורבו? אולי הורדת בסוכר?

Reply
מיכל מרץ 15, 2024 at 5:23 pm

הכנתי את העוגה הנפלאה הזו בשבוע שעבר ומרוב שיצאה מוצלחת המשפחה ביקשה שאכין שוב עכשיו

Reply
קרן אגם מרץ 16, 2024 at 6:56 am

תודה מיכל

Reply

Leave a Comment