עוגות בחושות

עוגת שיש קינמון

נובמבר 19, 2018 75 Comments

עוגות שנולדו בטעות זה הכי כייף.

בסדנאות האפייה אצלי בבית מחכה לאורחים תמיד עוגה חמה מהתנור עם כוס קפה.

יש חשיבות גדולה לאיזו עוגה אני אכין, בדרך כלל אני מתייעצת עם העובדת שלי, ואנחנו מחליטות איזו עוגה תפנק את האורחים היום.

אלו תמיד עוגות בחושות, או עוגיות, ואף פעם לא משהו גרנדיוזי מדי.

לרוב, העוגה מתחסלת בעודה חמה עוד בקבלת הפנים.

השבוע הכנתי לאורחים עוגת אגוזים וקינמון של אמא , זו עוגה פשוטה למדי עם שכבת אגוזים קינמון וסוכר באמצע העוגה.

שכחתי (שוב) להוסיף אבקת אפייה לעוגה ונזכרתי בזה כשהעוגה כבר היתה בתבנית, ולא היתה לי ברירה אלא

לערבב פנימה את אבקת האפייה, וכך התערבבה לה גם כל מלית הקינמון ויצרה בעוגה צורת שיש יפה.

הכנתי אותה שוב, הפעם בגרסה קצת שונה במטרה להפוך אותה מלכתחילה לעוגת שיש קינמון והיא יצאה נהדרת.

שניה לפני שהיא נכנסה לתנור עברו לידה הילדים בדרך לבית הספר והשביעו אותי שאשמור להם חתיכה.

מאז אני יושבת לידה, ושומרת עליה ממש  יפה בבטן שלי.

סליחה ילדים.

עוגת שיש קינמון/2 תבניות אינגליש קייק סטנדרטיות

 

מצרכים למתכון:

4 ביצים גודל L

כוס ורבע (250 גר') כוסות סוכר לבן

שקית אבקת אפייה

2.5 כוסות (350 גר') קמח לבן רגיל

3/4 כוס (150 גר') שמן קנולה

25 גר' חמאה רכה

כוס (200 מ״ל) ריוויון (אפשרויות המרה בסוף הפוסט)

כפית מחית/תמצית וניל

לקינמון:

כף אבקת קינמון

1/2 כוס (50 גר') אגוזי מלך קצוצים

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 170 מעלות ומשמנים תבניות אפייה

בקערת המיקסר מקציפים במהירות גבוהה ביצים וסוכר למשך 5-6 דקות עד שמתקבלת תערובת תפוחה במקרם מוס.

מוסיפים את השמן לאט לאט וממשיכים להקציף עוד 2-3 דקות, מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים ריוויון, ווניל וחמאה

בסוף מוסיפים אבקת אפייה וקמח ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

מוציאים 1/4 כמות מהמלית לקערה נפרדת, ואת השאר מפזרים שווה בשווה בין 2 התבניות .

מוסיפים לקערה ששמרנו בצד אבקת קינמון ואגוזים טחונים, ומערבבים היטב עד שמתקבלת בלילה חומה.

מחלקים את הבלילה בין 2 התבניות מעל המלית הלבנה, ובעזרת סכין מערבבים מעו ליצירת שיש.

אופים כ 30-35 דק' עד שקיסם יוצא יבש.

מקשטים באבקת סוכר וטורפים.

הערות למתכון:

**העוגה לא מאוד מתוקה, אפשר להוסיף עוד 1/4 כוס סוכר אם אתם מאוהבי המתוק.

**אני אוהבת שילוב של שמן וחמאה בעוגות אבל אפשר להמיר את החמאה בעוד 4-5 כפות שמן.

**לפרווה אפשר להמיר חמאה בשמן ואת הריוויון במיץ תפוזים

**ריוויון אפשר להמיר ביוגורט או בשמנת חמוצה

**אפשר להמיר קמח לבן בקמח תופח ואז לוותר על אבקת האפייה

**אם אתם אוהבים אתם יכולים להוסיף למלית הקינמון גם כף קקאו, זה ייתן צבע משגע.

**אגוזי מלך אפשר להמיר בפקאן, אגוז לוז או לוותר

עוגת שיש קינמון

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

75 Comments

D נובמבר 19, 2018 at 10:17 pm

הי קרן, תודה רבה על מתכונים נהדרים!
אני שונאת להיות מהמציקים… אבל-
האם ניתן להמיר את הרוויון בשמנת מתוקה??

תודה רבה
D

Reply
קרן אגם נובמבר 20, 2018 at 10:59 am

את לא מציקה בכלל אני אוהבת שאלות:-)
אפשר להמיר בשמנת חמוצה שמנת מתוקה או יוגורט אין בעיה. באותה הכמות

Reply
אליאן אוגוסט 16, 2021 at 4:33 pm

הי, איני אוהבת שמן בעוגות. איך ממירים למאה בשמן? כמה חמאה זה 3/4 כוסמשמן ?
תודה.
נ.נ
את הבגוים והלחם העגול שלך לא מפסיקה לאפות ומביאה כמתנה במקום פרחים…
תודה

Reply
קרן אגם אוגוסט 17, 2021 at 6:57 am

תודה אליאן
150 גר׳ חמאה רכה

Reply
קרן נובמבר 20, 2018 at 10:52 am

העוגה נראית נפלאה !
לא מצויין מתי מוסיפים את החמאה .
תודה 🙂

Reply
קרן אגם נובמבר 20, 2018 at 10:58 am

צודקת ותודה, יחד עם הריויון

Reply
עדי נובמבר 21, 2018 at 8:24 pm

ניתן להכין רוויון מכוס חלב וכף חומץ
טיפ
והמתכון נראה מעולה!!!

Reply
קרן אגם נובמבר 22, 2018 at 2:18 am

תודה על הטיפ עדי

Reply
תומי ינואר 24, 2021 at 5:09 pm

היי קרן
האם ניתן לחלק את המצרכים בחצי ולעשות רק אינגליש קייק אחד?

Reply
מלי דצמבר 11, 2018 at 12:23 pm

אפשר כוס חלב וכפית מיץ לימון

Reply
ליטל נובמבר 21, 2018 at 10:50 pm

הי קרן,
אם לא אוהבים שמן בעוגות ומעדיפים רק חמאה, כמה חמאה צריכים כאן? (200?) תודה…

Reply
קרן אגם נובמבר 22, 2018 at 2:17 am

סהכ 180 גר חמאה יספיקו

Reply
שרון נובמבר 23, 2018 at 5:03 pm

זממתי על העוגה מאז שעלתה וסוף סוף הכנתי. הוספתי כף סוכר לקינמון-אגוזים.
יצא נפלא! הריח.. משגע.
תודה!!

Reply
לילי אפריל 26, 2020 at 1:20 pm

הי קרן
בכל פעם שאני רואה במייל הודעה ממך עולה בי חיוך… תודה על כל המתכונים המשמחים כל חיך…

Reply
קרן אגם אפריל 26, 2020 at 1:24 pm

תודה לילי משמח ממש !

Reply
גליה פברואר 5, 2019 at 8:16 pm

היי קרן, נראה מעולה ורוצה להכין לשבת רק בגרסת פרווה, תוכלי לעזור לי ההמרות? של החמאה, הרוויון (אולי בשמנת צמחית?) וכן הלאה…

גיליתי את האתר שלך, איזה כיף!!! בדיוק בשבילי (;

Reply
קרן אגם פברואר 6, 2019 at 3:43 am

הי גליה, אין בעיה להמיר לפרווה וגם תמיד יש אופציות המרה בסוף הפוסט.
את החמאה להמיר ברבע כוס שמן ואת הרוויון את יכולה להמיר במיץ תפוזים, שמנת צמחית או קרם קוקוס, באותה הכמות.
בהצלחה!

Reply
אילת מאי 25, 2019 at 7:46 pm

שלום
האם ניתן להכין את העוגה עם קמח מלא בלבד? איך ניתן אולי להכינה כך שהקמח המלא יורגש פחות?
תודה

Reply
קרן אגם מאי 25, 2019 at 8:01 pm

הי אילת
שימוש בקמח מלא בלבד יניב תוצאה דחוסה וכבדה יותר לעוגה וזה לא מתאים פה, את יכולה להמיר מחצית מהכמות וכך הוא יורגש פחות

Reply
דליה-רות הלפרין אוגוסט 7, 2019 at 11:26 am

קבלתי את העוגה ליומולדת מהבן שאפה בעצמו ! נפלאה
הוא אגה המיר רויון ביוגורט עיזים במתיקות מעודנה… נהדר

Reply
קרן אגם אוגוסט 7, 2019 at 11:56 am

איזה כייף לשמוע! מזל טוב גם ממני

Reply
קרן אוגוסט 31, 2019 at 10:50 pm

היי קרן
עוגה נפלאה!! הוספתי כף קקאו בעצתך הוסיף המון!! התחסלה באותו היום :))

Reply
קרן אגם ספטמבר 1, 2019 at 4:59 am

שמחה לשמוע תודה קרן

Reply
ליאת ספטמבר 27, 2019 at 11:20 pm

הוספתי לקינמון אגוזים שתי כפות סוכר חום דחוס, יצא מדהים!! תןדה רבה

Reply
קרן אגם ספטמבר 28, 2019 at 8:17 am

שמחה לשמוע תודה

Reply
ליאור אוגוסט 20, 2020 at 7:36 am

היי קרן, אפשר להמיר לקמח כוסמין לבן? אם כן יש משהו במתכון שאצטרך לשנות?
תודה!

Reply
קרן אגם אוגוסט 20, 2020 at 8:59 am

בקלות בלי לשנות כלום

Reply
קרן ספטמבר 11, 2023 at 9:10 pm

וואו יצא מושלם! תודה!

Reply
קרן אגם ספטמבר 11, 2023 at 9:24 pm

תןדה קרן

Reply
שרית אוקטובר 4, 2019 at 12:39 pm

היי,
קודם כל… חייבת לציין שהאתר נראה יפיפה, מאוד מזמין התמונות מהממות …רציתי להכין את כל האתר 🙂
עכשיו בתנור…הכתיבה המדוייקת של המתכון נהדרת אבל שימי לב שאין איזכור במתכון מתי להוסיף את החמאה…
במקרה בסוף שמתי לב… ערבבתי עם הקינמון…. מקווה שזה לא יהרוס את המרקם של העוגה…

Reply
קרן אגם אוקטובר 4, 2019 at 1:14 pm

תודה על תשומת הלב שרית, את צודקת ועכשיו תיקנתי במתכון.
מקוה שיצאה לך טובה

Reply
נטלי אוקטובר 5, 2019 at 11:31 pm

היי! עוגה מדהימה. ניתן להקפיא אותה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 6, 2019 at 8:00 am

בטח
עטופה היטב בניילון נצמד

Reply
נטלי אוקטובר 6, 2019 at 9:24 am

ולהפשיר בתנור או לתת לה להפשיר לבד מחוץ למקרר?

Reply
קרן אגם אוקטובר 6, 2019 at 10:26 am

עוגה בחושה לעולם לא בתנור שוב, ק׳ בטמפרטורת החדר עד שמפשירה לגמרי או במקרר, אז זה לוקח יותר זמן

Reply
מיכל נובמבר 14, 2019 at 11:08 pm

היי קרן,
תודה על ההסברים המפורטים וההחלפות האפשריות.
במידה ואני רוצה להחליף את השמן ולהשתמש רק בחמאה, מה יחס ההמרה?
תודה רבה.

Reply
קרן אגם נובמבר 15, 2019 at 7:16 am

עוד 100 גר׳ חמאה

Reply
מלי ינואר 23, 2020 at 9:47 am

קרן יקרה.. המתכונים שלך קלים להבנה ועשיה! הכל יוצא מוצלח וטעים..קוצרת המון מ
מחמאות..למרות שאני ממירה לפרווה..יישר כח!

Reply
קרן אגם ינואר 23, 2020 at 11:27 am

תודההההה מלי מהממת

Reply
אביגיל ינואר 24, 2022 at 5:41 pm

איך להכין את העוגות הבחושות במיקסר עם מקציף או וו גיטרה?

Reply
מיכל ינואר 23, 2020 at 11:02 am

מעולה. הרבה תודה

Reply
ענבר נובמבר 10, 2021 at 9:47 pm

היי קרן, ניתר להמיר לתבנית אחת מלבנית לטובת עוגת יום הולדת?
תודה

Reply
קרן אגם נובמבר 11, 2021 at 6:17 am

לא ציינת לאיזה גודל מלבנית אבל ייתכן שצרעך להכפיל כמויות

Reply
מור אפריל 19, 2020 at 5:15 pm

איזו עוגה מהממת!
היה טעים טעיייים

Reply
שרי מאי 16, 2020 at 1:50 pm

האם אפשר להוסיף צימוקים לקנמון?

Reply
קרן אגם מאי 16, 2020 at 2:39 pm

ברור

Reply
‫טל הורביץ‬‎ יולי 30, 2020 at 5:51 pm

נתקעתי בלי שמן, איך ילך לדעתך עם שמן קוקוס או שמן זית?

Reply
קרן אגם יולי 31, 2020 at 12:12 am

יילך מצויין עם שמן זית בתנאי שהוא זן עדין , ושמן קוקוס ברור שאפשר

Reply
סימה ספטמבר 10, 2020 at 10:07 pm

אבל למה כלכך הרבה ביצים תמיד בכל המתכונים?

Reply
קרן אגם ספטמבר 10, 2020 at 10:43 pm

הי סימה
לא בכל המתכונים יש הרבה ביצים זה תלוי
מוזמנת להיכנס למתכון של עוגת התפוחים האיטלקית שלי יש במתכון ביצה אחת

Reply
דנה אוגוסט 30, 2021 at 4:27 pm

היי! אפשר להחליף ריוויון ב200 מל מים?

Reply
קרן אגם אוגוסט 31, 2021 at 8:46 am

אפשר

Reply
שני אורפלי אוקטובר 15, 2020 at 10:34 am

היי קרן!
שאלה אחת בלבד, מבחינת הכמות זה יצא לתבנית אינגליש קייק אחת (לא חד פעמית)…
ברוב המתכונים שלך זה באמת לתבנית אחת ופה היה כתוב לשתיים, לכן תוהה אם עשיתי משהו לא בסדר.
השתמשתי בדיוק באותן כמויות

Reply
קרן אגם אוקטובר 15, 2020 at 2:39 pm

באמת מוזר כי זו כמות מאוד גדולה לתבנית אחת אין לי הסבר איך זה קרה לך

Reply
אייריס אוקטובר 21, 2020 at 11:08 pm

המרקם של העוגה נהדר! למתבגרים שלי זה לא היה מספיק מתוק למרות שהוספתי כף סוכר וכף קקאו לקינמון. אז הרטבתי קצת בסירופ סוכר כל עוד העוגה היתה חמה (כן, לא התאפקו לחכות הרבה שיתקרר). יצא פגז!!!

Reply
ענבר נובמבר 13, 2020 at 12:46 pm

מאחסנים במקרר או אפשר בחוץ?

Reply
קרן אגם נובמבר 13, 2020 at 2:21 pm

לא צריך מקרר

Reply
Revital Lusky נובמבר 17, 2020 at 3:43 pm

היי,
במקום 2 תבניות אינגליש, אפשר להשתמש בתבנית אינגליש אחת גדולה? ופשוט להשאיר כנראה קצת יותר זמן בתנור

Reply
קרן אגם נובמבר 17, 2020 at 3:48 pm

לא בטוחה שהבלילה תיכנס באינגליש אחת גדולה אז ממליצה למלא אחת עד 3/4 גובה ולא יותר ואת מה שנשאר לאפות בתבנית קטנה או מאפינס

Reply
מירב ארזי פברואר 11, 2021 at 4:25 am

היי קרן …עוקבת אחרייך באדיקות ..
את נפלאה מדוייקת ומוכשרת ❤
שאלה….
העירבוב של העוגה במיקסר או ידני??
תודה

Reply
קרן אגם פברואר 11, 2021 at 6:54 am

אפשר במיקסר עם וו גיטרה ואפשר ידני בקערה

Reply
אנונימי מרץ 11, 2021 at 11:57 pm

הי אפשר להשתמש בקמח תופח?

Reply
קרן אגם מרץ 12, 2021 at 7:42 am

כן ולוותר על אבקת האפייה

Reply
יעל דצמבר 1, 2021 at 8:12 am

היי קרן, אשמח לשאלה על עוגות בחושות. אני מכינה מהמתכונים שלך תמיד אבל לא יוצא לי אף פעם קצוות כהים כלכך, העוגה יוצאת בהירה אבל מוכנה, ובצדדים לא שחום כמו בתמונות. בנוסף יש נקודות קטנות כאלה שנראות כמו סוכר שלא נמס כמו שצריך, יש לך רעיונות מה אפשר לעשות אחרת? תודה רבה רבה!

Reply
קרן אגם דצמבר 1, 2021 at 11:15 am

יש מצב שחום התנור שלך לא פיקס תבדקי אותו

Reply
אביגיל ינואר 24, 2022 at 7:15 pm

במיקסר לעבוד עם מקציף או וו גיטרה ומה מהם נכון לכל העוגות הבחושות?
תודה!

Reply
קרן אגם ינואר 25, 2022 at 8:13 am

תלוי בהוראות המתכון, עוגות שדורשות ״הקצפה״ עם וו הקצפה, כל השאר עם וו גיטרה

Reply
אביגיל ינואר 25, 2022 at 10:13 am

וספציפית במתכון הזה, עם מה לעבןד?

Reply
קרן אגם ינואר 25, 2022 at 10:14 am

אם לא כתוב להקציף אז עם וו גיטרה

Reply
שרי ספטמבר 8, 2022 at 3:46 pm

היי קרן
אפשר להוסיף לעוגה מייפל? באיזה שלב לדעתך ומה הכמות?

Reply
קרן אגם ספטמבר 9, 2022 at 7:49 am

מייפל יבוא במקום סןכר לבן אחרת היא תהיה מתוקה
אפשר להמיר כמה כמות סןכר בקצת מייפל לא יודעת כמה זה ישפיע על הטעם.
אופציה נוספת היא להכין ציפוי מייפל מלמעלה עם אבקת סןכר
בהצלחה

Reply
קים נובמבר 7, 2023 at 4:19 pm

היי, האם אפשר להמיר את הריוויון בקרם קוקוס ?

זה לא יפגע בטעם הקינמוני של העוגה ?

Reply
קרן אגם נובמבר 9, 2023 at 12:41 pm

אפשר

Reply
הילה מרץ 6, 2024 at 7:54 pm

הלינק ל- ״עוגת אגוזים וקינמון של אמא ״לא זמין יותר .. וזה היה מתכון לעוגה נהדרת !
אפשר בבקשה לתקן ?

Reply
קרן אגם מרץ 10, 2024 at 12:28 pm

נכון הוא עבר לגור בספר החדש שלי ויחזור בקרוב לאתר

Reply

Leave a Comment