עוגות בחושות

עוגת שיש שקדים ואמרטו ענקית בתבנית קסטן

נובמבר 4, 2021 53 Comments

השבוע אני יוצאת לרקוד בסדנה, בנחשולים ליד הים, זה הולך להיות זמן האיכות שלי עם עצמי, ואני

מחכה לזה כל כך. הקרבה לים ברמה שהחדר שלנו ממש על החוף מרגשת אותי והחלטתי אפילו לקחת איתי

צילום: נופר צור

את הגלשן, אבל כהרגלי, קשה לי תמיד להיפרד מהילדים. לא משנה שהם כבר סוסים גדולים,

תמיד המחשבה עליהם חוזרים לבית שאני איננה בו מעציבה אותי. המחשבה עוברת לי ברגע

שאני יוצאת מהבית ופוגשת את החברות שאני נוסעת איתן, אבל זה תמיד מציק כזה. אז כדי שלא יהיו

לי יותר מדי רגשי אשמה הכנתי להם עוגה יפה וגבוה שתעמוד על השיש.

מאז שהתחלתי לאפות לחמים בתבניות קסטן לא נרגעתי, חלמתי בלילה על עוגת שיש ענקית גבוה ויפה

בתבנית כזו והחלטתי ליישם, היה לי קשה לבחור עם מה להתחיל, בא לי ככ הרבה סוגים של עוגות גבוהות,

אבל בדיוק קיבלתי מתנה בקבוק ליקר אמרטו, והחלטתי להתחיל מעוגת שיש אמרטו מושלמת.

הייתי צריכה לרפד טוב את התבנית כי יש לה חורים בתחתית, יש תבניות כאלו גם ללא חורים,

ועמדתי יפה במשימה והצלחתי! והשוס היה, שיש לתבנית מכסה שאמנם לא אפיתי איתו אבל

בקלות יכולתי אחכ לסגור מכסה ולאחסן ככה את העוגה , זה יצא די גאוני!

תבנית קסטן כמו שלי (750 גר) אפשר לרכוש כאן 

אם אין לכם תבנית קסטן העוגה הזו טובה בתבנית 24 גבוהה או בתבנית קוגלהוף (סטייל

סיר פלא או תבניות אנג׳ל, אלו שאחכ הופכים והן עומדות על הרגליים שלהן)

העוגה מדהימה, עם טעם עדים של הליקר, שביחד עם השקדים מקבלת מעין טעם מעט מרציפני

והיא פשוט מושלמת.

צילום: נופר צור

עוגת שיש שקדים ואמרטו ענקית בתבנית קסטן/ תבנית קסטן 750 או תבנית קוגלהוף גדולה

מצרכים למתכון:

6 ביצים גודל L

2 כוסות (400 גר׳) סוכר לבן

3/4 כוס (150 גר׳) שמן קנולה

1/4 כוס ליקר אמרטו (אפשר להמיר ברום)

3/4 כוס (180 מ״ל) חלב

1 שקית אבקת אפייה (10 גר׳)

כפית מחית וניל

2 כוסות (280 גר׳) קמח לבן

1/2 כוס (50 גר׳) קמח שקדים

150 גר׳ שוקולד מריר מומס

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות ומרדפים בנייר אפייה תבנית קסטן או תבנית עגולה.

בקערת המיקסר מקציפים במהירות גבוהה  ביצים וסוכר למשך 4-5 דק׳ עד שהתערובת תפוחה ובהירה.

מוסיפים שמן וממשיכים להקציף עוד כדקה, מורידים מעט את המהירות, מוסיפים מחית וניל

ליקר אמרטו וחלב ומערבבים.

בקערה נפרדת מערבבים קמח לבן, קמח שקדים, אבקת אפייה, ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה. מאחדים את שתי התערובת ומערבבים בעדינות עד לקבלת בלילה אחידה.

מעבירים 3/4 מכמות הבלילה לתבנית.

ממיסים שוקולד מריר ומערבים אותו עם הבלילה שנותרה בקערה, עד לקבלת תערובת חומה שוקולדית.

מעבירים את בלילת השוקולד מעל בלילת העוגה בתבנית ובעזרת סכין, מערבבים מעט ליצירת

מראה שיש. מכניסים את העוגה לתנור ל 50-60 דק׳ עד שקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים עליו.

מוציאים את העוגה ומצננים. מחלצים בעזרת נייר האפייה מהתבנית, בוזקים אבקת סוכר ומגישים.

**לגרסת פרווה המירו את החלב במיץ תפוזים או מים.

**לגרסת ללא גלוטן: 1.5 כוסות קמח ללא גלוטן+כוס קמח שקדים (במקום הקמח הלבן וקמח השקדים

שמוזכרים במתכון למעלה)

**את ליקר האמרטו ניתן להמיר ברום

Print Friendly, PDF & Email

53 Comments

שמרית נובמבר 4, 2021 at 12:06 pm

קרן כמה זמן להוסיף ? תודה

Reply
חיה סספורטס דצמבר 3, 2021 at 2:34 pm

הכנתי שבועיים ברציפות…עוגה מדהימה…אוורירית…טעימה..נשארת גבוהה וכל כך קלה להכנה. תודה רבה⚘⚘⚘

Reply
פנינה פברואר 8, 2023 at 8:36 am

מתכון מעולה! חוסל ברגע.. אני שמתי רק כוס אחת של סוכר והמתיקות מדוייקת

Reply
קרן אגם פברואר 8, 2023 at 3:24 pm

תודה פנינה יקרה

Reply
שמרית נובמבר 4, 2021 at 12:06 pm

כמה שמן להוסיף? תודה

Reply
קרן אגם נובמבר 4, 2021 at 10:01 pm

3/4 כוס

Reply
מזי דצמבר 28, 2021 at 8:04 pm

הי קרן
אפשר להמיר שוקולד מריר בקקאו

Reply
קרן אגם דצמבר 29, 2021 at 11:34 am

אפשר להמיר ב 3-4 כפות קקאו ו 20 גר׳ חמאה לתוך זה

Reply
רוני נובמבר 4, 2021 at 2:02 pm

קרן, אפשר להמיר את הליקר (אמרטו או שקדים) בתמצית שקדים?

Reply
ורד נובמבר 4, 2021 at 2:37 pm

הי קרן
אפשר להכין את העוגה ללא ליקר בכלל? להוסיף משהו אחר במקום?

Reply
קרן אגם נובמבר 4, 2021 at 10:02 pm

מיץ תפוזים

Reply
יעל נובמבר 6, 2021 at 6:31 pm

הי קרן, אין לי אמרטו, יש לי ליקר דבש.. גם יכול ללכת כאן?

Reply
קרן אגם נובמבר 7, 2021 at 6:47 am

מניחה שכן

Reply
nava Sadeh נובמבר 4, 2021 at 4:02 pm

מעולה שנתת אופציה ללא גלוטן. מכינה לשבת. נראית מעולה. תודה קרן

Reply
Nelly amar נובמבר 4, 2021 at 5:29 pm

היי קרן אפשר להמיר חצי קמח וחצי קמח שקדים?
העוגה נראית נפלאה תודה רבה על מתכונים מצויינים

Reply
קרן אגם נובמבר 4, 2021 at 10:03 pm

כן נלי, אפשר

Reply
לורה דצמבר 13, 2021 at 8:02 pm

קרן !! אפשר להמיר את היקר אמרטו Cream ?
תודה

Reply
קרן אגם דצמבר 14, 2021 at 11:16 am

לא הבנתי במה רצית להמיר את האמרטו

Reply
Lior Sigawy נובמבר 4, 2021 at 5:47 pm

אפשר במקום ליקר/רום לשים קוניאק וקצת תמצית שקדים?
באיזו תבנית אפשר לאפות במקום קסטן? עגולה גבוהה עם חור בסדר?

Reply
קרן אגם נובמבר 4, 2021 at 10:04 pm

כן על הכל

Reply
caroline brodsky נובמבר 4, 2021 at 5:48 pm

Hi Karen can you use potato flour and almond flour for gluten free ? Thanks

Reply
קרן אגם נובמבר 4, 2021 at 10:04 pm

Yes

Reply
ורוניק נובמבר 4, 2021 at 11:23 pm

היי קרן,
אפשר ברנדי במקום ליקר אמרטו?
מחית וניל…מה אפשר במקום? (כי אין לי כרגע).
תודה

Reply
קרן אגם נובמבר 5, 2021 at 3:53 pm

אפשר ברנדי
ואפשר סוכר או תמצית וניל

Reply
ננה בננה נובמבר 6, 2021 at 6:41 pm

קרן יקרה נהנית מאד ממתכונחיך, וגם מהסיפור בפרומו

קוגלהוף, תבנית עגולה אחרת אין מצבלנייר אפיה. אז פדוט חשמן היטב את התבנית בשמן או חמא

Reply
קרן אגם נובמבר 7, 2021 at 6:46 am

תודה נגה
כן
פשוט לשמן

Reply
שרה נובמבר 5, 2021 at 7:35 am

במקום ליקר או רום, ניתן להוסיף תמצית וניל טהור?

Reply
ליאת נובמבר 5, 2021 at 10:24 am

אפשר להמיר את החלב בחלב שקדים?

Reply
רוני נובמבר 5, 2021 at 10:40 am

היי, אפשר להמיר את החלב במים ואת הליקר במשקה אלכוהולי אחר, יין אפילו? או שיצא טעם אחר לגמרי? תודה רבה:)

Reply
ענת ינואר 1, 2022 at 8:06 pm

אפשר באינגליש קייק? אם כן מה הכמויות?

Reply
קרן אגם ינואר 2, 2022 at 6:39 am

שתי אינגליש

Reply
קרן נובמבר 5, 2021 at 1:38 pm

היי קרן, האם ניתן להחליף את הסוכר במייפל טבעי ולהקציף איתו את הביצים ? וגם האם ניתן להחליף את הקמח הלב בקמח כוסמין מלא ?

Reply
קרן אגם נובמבר 5, 2021 at 3:56 pm

אי אפשר להמיר סוכר במייפל רק באופן חלקי

Reply
קרן נובמבר 5, 2021 at 4:29 pm

תודה
שבת שלום

Reply
תמר נובמבר 10, 2021 at 2:19 pm

יש לך מתכון ללחם בתבנית הזו?

Reply
קרן אגם נובמבר 10, 2021 at 2:32 pm

כן לחפש באתר
לחם קסטן
לחם ארומה

Reply
שושי גולדמן נובמבר 9, 2021 at 8:57 am

היכן ניתן לקנות קמח שקדים?

Reply
קרן אגם נובמבר 9, 2021 at 9:06 am

בכל סופר מוכרים במחלקה של מוצרי אפייה, אפשר גם לטחון לבד בבית במעבד מזון

Reply
הדר נובמבר 13, 2021 at 6:45 pm

אנחנו אוהבים מרציפן מאוד ומיהרתי להכין את העוגה. התלבטתי אם להפחית מכמות הסוכר הגבוהה ולצערי לא עשיתי זאת. העוגה במרקם נהדר אבל כל כך מתוקה שלא מורגש טעם מלבד מתוק. שמתי אמרטו ושקדים כפי שרשום ושוקולד מריר 55%

Reply
קרן אגם נובמבר 13, 2021 at 6:57 pm

אני ככ לא מסכימה איתך! העוגה ממש לא מתוקה מדי, זה לגמרי עניין של טעם, אם תפחיתי בכמות הסוכר העוגה לא תצא אוורירית וגבוהה.

Reply
אורית אריאלי נובמבר 13, 2021 at 9:27 pm

האם ליקר אגוזי לוז מתאים?

Reply
קרן אגם נובמבר 14, 2021 at 6:26 am

כן

Reply
Maisa דצמבר 1, 2021 at 4:38 pm

איזה תוכנית אפייה? טורבו?

Reply
קרן אגם דצמבר 2, 2021 at 12:35 pm

חום עליון תחתון

Reply
שירי דצמבר 9, 2021 at 5:17 am

נראה נפלא! האם תוכלי לחלוק מה גודל התבנית בס״מ/אינצ׳ים?

Reply
בני דצמבר 11, 2021 at 4:00 pm

אפשר להחליף את הקמח הלבן בקמח שקדים

Reply
בני דצמבר 16, 2021 at 10:31 pm

אפשר להחליף את הקמח הלבן בקמח שקדים?

Reply
קרן אגם דצמבר 17, 2021 at 4:49 pm

אי אפשר להמיר את כל הכמות של הקמח הלבן
אפשר לשלב עם שקדים וקמח ללג

Reply
Noga דצמבר 17, 2021 at 1:33 pm

עוגה נהדרת!! הכנתי בסיר פלא, עם קצת ברנדי במקום אמרטו, יצא מהמם
תודה רבה

Reply
קרן אגם דצמבר 17, 2021 at 4:46 pm

תודה

Reply
בייק אנד קייק פברואר 22, 2022 at 6:28 pm

היי
אני אופה כבר שנים רבות. כיום אני קונה את המוצרים שלי מחברת בייק אנד קייק. חומרי גלם לאפייה הם המוצרים העיקריים אצלי במטבח.
באיזה מוצרים אתם משתמשים? ומאיפה אתם קונים אותם?
כל המוצרים שיש אצלי בבית הם מהאתר הזה – http://www.bakeandcake.co.il

Reply
אילנה מאי 21, 2022 at 11:29 pm

היי,

נראה כמו אחלה מתכון.
יש מצב להחליף את החלב במים עם שוט אספרסו? ממש אוהבת את השילוב של שקדים עם קפה …

Reply
קרן אגם מאי 22, 2022 at 10:12 am

נשמע מעולה

Reply

Leave a Comment