עוגות בחושות

עוגת תפוזים ושוקולד חלב

אוקטובר 12, 2022 36 Comments

כשאני מסיימת יום צילום, והבנות בצוות שלי בוחרות מה לקחת כל אחת הביתה, אז אני יודעת איזו עוגה היתה להם הכי טעימה,

או איזה עוגה מיום הצילום יצאה הכי להיט. וזה מה שקרה עם העוגה הזו, סיימנו את יום הצילום וכולן רצו לקחת ממנה הביתה.

אני לא מרבה להכין עוגות בחושות על בסיס חמאה. לא נמנעת בכלל אבל יש משהו נורא כייפי בעוגות בחושות מבוססות שמן,

שמקליל אותן, מוזיל, ומקל עלינו להפוך אותן לפרווה, שזה באמת אחד הדברים הכי נחוצים בארץ.

מדי פעם כשאני מכינה עוגה עם חמאה אני נשאלת כמובן על גרסת הפרווה שלה, ואני יודעת שהטעם שלה לא יהיה אותו תמיד אותו הדבר

וגם לא המרקם. וזו בדיוק העוגה הזו, יש בה חמאה אבל לא רק אלא גם גבינת שמנת ויוגורט ואמנם צירפתי בתחתית הפוסט גרסת פרווה

אבל היא לגמרי במיטבה בגרסה החלבית שלה שחבל לוותר. אמנם עוגות על בסיס חמאה מעט כבדות יותר, אבל הטעם…

הו איזה טעם חלום. שוקולד החלב והתפוז משתלבים מעולה יחד.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

 

עוגת תפוזים ושוקולד חלב/תבנית עגולה בקוטר 22 ס״מ

(המרות לפרווה בסוף המתכון למטה)

מצרכים למתכון:

150 גר׳ שוקולד חלב קצוץ

2 כפות (20 גר׳) קמח לבן

200 גר׳ חמאה רכה

140 גר׳ גבינת שמנת/ריקוטה

1.5 כוסות (300 גר׳) סוכר לבן

1 כף גרידת תפוז

4 ביצים גודל L

2 כפיות אבקת סודה לשתיה

1/4 כפית מלח דק

2 כפות (20 גר׳) קורנפלור

1.5 כוסות (210 גר׳) קמח לבן

60 גר׳ יוגורט מכל סוג

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 170 מעלות ושמנים היטב תבנית אפייה

בקערה קטנה מערבבים שוקולד חלב קצוץ עם 2 כפות קמח לבן (זה אמור למנוע שקיעה של השוקולד לתחתית העוגה,

וכמו שרואים בתמונות, זה לא תמיד עובד) מניחים בצד.

בקערה מערבבים חמאה רכה, גרידת תפוז גבינת שמנת וסוכר לבן למחית אחידה וחלקה כמו משחה.

מוסיפים  את הביצים אחת אחת, וטורפים היטב פנימה.

מוסיפים את אבקת הסודה לשתיה, מלח, קורנפלור וקמח לבן ובעזרת מטרפה מערבבים היטב,

המטרפה עוזרת לגושים להתפרק בבלילה, לבלילה אחידה. מוסיפים יוגורט ואת השוקולד חלב ומערבבים מעט.

מעבירים את הבלילה לתבנית אפייה, ואופים את העוגה למשך 45-50 דק׳ עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.

מצננים מעט, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

**לגרסת פרווה ממירים את החמאה בכוס שמן קנולה או במחמאה/נטורינה באותה הכמות

את גבינת השמנת ממירים בקרם קוקוס ואת היוגורט במיץ תפוזים

**אפשר להמיר גבינת שמנת בשמנת חמוצה או בגבינת ריקוטה

**אפשר להשתמש בשוקולד מריר במקום חלב

 

 

Print Friendly, PDF & Email

36 Comments

Azita Kadkhoda אוקטובר 12, 2022 at 11:20 pm

Hi. Can you pls send me the recipe in English. I love your cakes but can’t follow. I’m in Los Angeles. Thank you and Shana tova

Reply
קרן אגם אוקטובר 13, 2022 at 2:13 pm

i am sorry but you can only try to copy paste to google translate

Reply
טלי אוקטובר 13, 2022 at 12:47 am

אפשרי בתבנית אינכליש קייק? או בתבנית 24… היא תצא נמוכה ?

Reply
קרן אגם אוקטובר 13, 2022 at 2:11 pm

המתכון יכול להתאים לאינגליש וחצי אם זה תבניצ מתכת או שתי תבניות חד פעמי שהן קטנות יותר

Reply
זהבה אפריל 30, 2023 at 7:24 pm

איך אפשר למנוע מהשוקולד לצנוח לתחתית?

Reply
שרה אוקטובר 13, 2022 at 6:07 pm

בכמה צריך להגדיל את כמות החומרים לעוגה בתבנית 26 ס"מ?בגודלה הנוכחית היא קטנה למשפחה גדולה

Reply
קרן אגם אוקטובר 13, 2022 at 8:34 pm

להכפיל

Reply
אלישבע אוקטובר 13, 2022 at 8:29 pm

היי '
מכינה אותה ממש עכשיו.
אולי תספיקי להגיב לי:)
מתאים לאפות בתבנית קרמיקה שמתאימה לתנור? זה יוליך טוב את החום למרכז העוגה בצורה שהיא תאפה טוב גם בפנים?

Reply
קרן אגם אוקטובר 13, 2022 at 8:34 pm

לא אמורה להיות בעיה

Reply
אופירה אוקטובר 14, 2022 at 6:30 pm

מניסיון ממש טרי..לא. ממש לא מזמן קניתי תבניות מהממות מקרמיקה מגולף הום.זוועה. ממש לא לאפיית עוגות. העוגה פשוט לא נאפתה. טוב להגיש איתן או סתם להניח בהן פירות או משהו. תבניות אפייה יפות יש ברשתות כמו גולף ופוקס. ממש יפות. וממש מאכזבות בתנור.

Reply
Gala אוקטובר 13, 2022 at 9:29 pm

היווש 🙂 במה אפשר להמיר את הסוכר?

Reply
קרן אגם אוקטובר 14, 2022 at 7:35 am

סוויטנגו

Reply
עדן אוקטובר 14, 2022 at 12:58 pm

היי,
זה משנה בכמות אם יש לי ביצים M?

Reply
קרן אגם אוקטובר 14, 2022 at 3:42 pm

לא קריטי

Reply
רננה אוקטובר 14, 2022 at 1:32 pm

אפשר גבינה לבנה או עוד יוגורט במקום גבינת שמנת?

Reply
קרן אגם אוקטובר 14, 2022 at 3:41 pm

כן
או שמנת חמוצה ואו ריקוטה

Reply
Efrat אוקטובר 20, 2022 at 3:53 pm

אין מיץ תפוזים בכלל? רק גרידת תפוז?

Reply
קרן אגם אוקטובר 20, 2022 at 6:06 pm

נכון מאוד

Reply
Gila אוקטובר 21, 2022 at 12:20 pm

אין אבקת אפייה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 21, 2022 at 6:55 pm

אם לא כתוב אז אין

Reply
רוני אוקטובר 26, 2022 at 12:02 pm

שלום קרן,
האם אפשר להחליף את הסודה לשתייה באבקת אפייה?
איכשהו עוגות עם סודה לשתייה תמיד מתקלקלות לי. מין מנחוס שכזה:) אז רוצה להחליף. מה את אומרת?

Reply
קרן אגם אוקטובר 26, 2022 at 3:48 pm

אפשר כן

Reply
שלומית בולטנסקי נובמבר 17, 2022 at 2:01 pm

במה אפשר להחליף את גרידת התפוז?

Reply
קרן אגם נובמבר 17, 2022 at 2:09 pm

בגרידת לימון

Reply
שלומית נובמבר 17, 2022 at 6:31 pm

תודה רבה, חייבת לציין שאני מכורה קשות למתכונים שלך:)
אפשר משהוא אחר במקום גרידה ? הילדים לא אוהבים

Reply
קרן אגם נובמבר 17, 2022 at 7:06 pm

תודההה
אפשר לוור על גרידת הלימון ובמקום זה להוסיף מעט מיץ תפוזים

Reply
ויקי נובמבר 29, 2022 at 4:32 pm

אפשר מסקרפונה במקום גבינת שמנת?

Reply
קרן אגם נובמבר 30, 2022 at 7:41 pm

בטח

Reply
תפארת מאי 25, 2023 at 3:23 pm

הכנתי היום עבור מחר בצהריים, האם כדאי לשמור בחוץ או במקרר? תוהה בגלל כל הגבינות…
תודה מראש

Reply
קרן אגם מאי 26, 2023 at 1:34 pm

אין צורך במקרר

Reply
נעמה דצמבר 14, 2022 at 3:28 pm

אפשר לוותר על הקורנפלור?

Reply
קרן אגם דצמבר 14, 2022 at 10:30 pm

כן

Reply
אורלי שרון ינואר 27, 2024 at 9:11 am

אפשר להשתמש בקמח כוסמין מלא?

Reply
קרן אגם ינואר 28, 2024 at 11:13 am

אפשר, ממליצה לערבב אוו מעט עם לבן כדי שהעוגה לא תצא מאוד דחוסה

Reply
יאנה דצמבר 16, 2022 at 2:01 pm

מכל העוגות המדהימות שיש בבלוג, העוגה הזאת היא ללא כל ספק אחת הכוכבות. תודה על המתכון!

Reply
קרן אגם דצמבר 16, 2022 at 5:59 pm

משמחת ממש

Reply

Leave a Comment