עוגות בחושותעוגות פריראש השנה

עוגת תפוחים קינמון

ספטמבר 21, 2020 103 Comments

לא יודעת אם זה החג, מזג האויר הקצת סתוי שנחת עלינו, או שיש לי חשק מטורף לעוגת תפוחים.

בשני הלילות האחרונים אשכרה היתה רוח במרפסת בשעות הערב, ויכולנו לשבת בחוץ, מה שלא קרה במהלך

החדשים האחרונים, הלחות היתה גבוה והיה פשוט לא נעים.

המזגן עבד שעות נוספות כמו שבחיים לא עבד קודם (והאמת שכשקיבלתי את חשבון החשמל נשאר לי

הפה פתוח לכמה דקות), אז אני לא יודעת אם זו רק אני או שבאמת היה חם ולח השנה יותר מתמיד.

זו השנה הראשונה שישנו עם מזגן כל הלילה, אני תמיד, ישנה עם מאוורר, והשנה החום היה לנו

קשה ובלתי נסבל אפילו עם המאוורר. היו ימים שבהם החלטתי בכל זאת לתת צ׳אנס למאוורר

ולא פתחנו מזגן, וישנו כמו תינוקות שנעים להם כל הלילה. אבל אז קמנו בבוקר, וגילינו שהילדים

חזרו בלילה מאיפה שהם לא היו והדליקו מזגן, ובזכותם ישנו כנראה נעים וטוב:-)

בים, שאליו אני הולכת כל יום, מתחילה רוח נעימה על המים בעונה הזו, זה נשמע קלישאתי

אבל זה נכון, יש מן רוח נעימה על הגלים כשאתה נכנס, הים לא בטמפרטורת פיפי, והכל הופך להיות

קריר.זו תכלס העונה הכי יפה בים.ועכשיו עם הסגר,אני הכי שמחה שספורט ימי הוא חלק מהחיים שלי.

תודה לאבא שלי שהתעקש שאהיה שחיינית מגיל שלוש בערך.

היום הכנתי לכם עוגת תפוחים עם קינמון, גבוה ומדהימה! ממש ממש ממש טעימה.

לקח לי הרבה זמן לאפות אותה (שעה ורבע בערך) אבל היא היתה שווה את זה לגמרי.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

עוגת תפוחים קינמון/תבנית עגולה קוטר 24 ס״מ

מצרכים למתכון:

4 ביצים גודל L

2 כוסות (400 גר׳) סוכר לבן

1 כוס (200 גר׳) שמן קנולה

2 שקיות סוכר וניל

1/4 כוס (60 מ״ל) מיץ תפוזים

3 כוסות (420 גר׳) קמח לבן

1 שקית אפבקת אפייה (או 2.5 כפיות)

1/2 כפית מלח

5 תפוחים לא משנה מאיזה זן קלופים חצויים נקיים מליבה וחתוכים לקוביות

1/2 כוס (100 גר׳) סוכר חום בהיר (דמררה) או סוכר חום כהה

2 כפיות אבקת קינמון

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים היטב תבנית אפייה

במיקסר מקציפים ביצים עם סוכר וסוכר וניל למשך 4-5 דקות עד לקבלת תערובת מאוד תפוחה

ובהירה, מוסיפים שמן לאט לאט ואת מיץ התפוזים וממשיכים להקציף  עוד כדקה.

מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים מלח, קמח ואבקת אפייה, אין צורך להחליף את וו ההקצפה בוו

אחר, ממילא המהירות יורדת ויש פה רק פעולת ערבוב.

מעבירים מחצית מהתערובת לתבנית אפייה, ומפזרים מעליה את קוביות התפוחים.

מערבבים בקערה קטנה סוכר חום וקינמון, ומפזרים מחצית מעל התפוחים.

מעבירים את יתרת הבלילה שנותרה בקערה מעל בלילת התפוחים, ומעליה מפזרים את יתרת

תערובת הסוכר והקינמון.

אופים כשעה ורבע שעה וחצי , עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.(שימו לב להתחיל לבדוק כבר אחרי שעה)

מצננים ומגישים.

 

**לגרסה חלבית : ממירים שמן קנולה ב 200 גר׳ חמאה, ואת מיץ התפוזים במיכל שמנת חמוצה

**אפשר לאפות את העוגה בשתי תבניות אינגליש קייק, ולהתחיל לבדוק אם הן מוכנות כבר אחרי 35-40 דקות

**העוגה נשמרת עד ארבעה ימים כשהיא עטופה היטב במקרר.

**סוכר לבן אפשר להמיר בחום

**אפשר להמיר מחצית מהקמח לקמח מלא

**אפשר להמיר תפוחים באגסים

**אפשר לאפות את הבלילה כשהתפוחים מעליה במקום לחלק לשניים ולשים את התפוחים באמצע.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

103 Comments

Sima Tal ספטמבר 21, 2020 at 8:56 pm

עוגה מושלמת לכל עת אכין אותה ליום כיפור ❣️ תודה

Reply
קרן אגם ספטמבר 21, 2020 at 9:09 pm

בהצלחה ותודה!

Reply
אור ינואר 5, 2021 at 11:57 am

היי קרן,
העוגה נראית מעולה 🙂
לאפות בתנור בחום עליון תחתון או טורבו?
תודה רבה!

Reply
קרן אגם ינואר 5, 2021 at 1:09 pm

עליון תחתון

Reply
אור ינואר 10, 2021 at 6:21 pm

תודה רבה קרן!
העוגה יצאה מדהימה וגרפה מחמאות 🙂

Reply
קרן אגם ינואר 10, 2021 at 7:41 pm

שמחה לשמוע

שרונה ספטמבר 21, 2020 at 9:05 pm

שלום קרן

את העוגה הזו אני מאד אוהבת ומכינה אותה כמעט כל שבוע.
כמויות החומרים אצלי שונה.
אני שמה כוס סוכר
כוס מיץ תפוזים
שתי כוסות קמח
כל השאר זהה לשלך.

Reply
מירב נובמבר 23, 2020 at 4:03 am

היי קרן
נהנת מהבלוג ככ את אלופה
הכנתי את העוגה כפי שכתוב במתכון היא יצאה קצת מרה.
אולי את יודעת למה?

Reply
קרן אגם נובמבר 28, 2020 at 5:48 am

אני מניחה שאחד המרכיבים אולי לא היה בתוקף או קצת ישן … אולי הקינמון? או שזה משהו בתפוחים

Reply
עדי ספטמבר 21, 2020 at 11:20 pm

אז לא סיפרת היכן רכשת את ה cake lifter…

Reply
wertheim vered נובמבר 6, 2023 at 4:00 pm

לדעתי אפשר להפחית בכמות הסוכר,כוס סוכר עושה את העבודה,עוגה טעימה!

Reply
קרן אגם נובמבר 9, 2023 at 12:44 pm

הפחתה של סוכר בכמות כזו תגרום לעוגה לא לתפוח והצבע ייצא חיוור והעוגה דחוסה

Reply
ניקי ספטמבר 22, 2020 at 7:32 am

לאיזה תבניות המתכון מתאים?

Reply
קרן אגם ספטמבר 22, 2020 at 8:12 am

תבנית אחת עגולה בקוטר 24 או שתי אינגליש

Reply
איריס ספטמבר 22, 2020 at 8:15 am

האח אפשר להמיר מיץ תפוזים במשהו אחר?

Reply
קרן אגם ספטמבר 22, 2020 at 8:40 am

חלב או מיץ תפוחים או יוגורט

Reply
שיר ספטמבר 24, 2020 at 6:29 pm

חלב שקדים הולך?

Reply
קרן אגם ספטמבר 24, 2020 at 6:46 pm

בטח

Reply
מורן בן אור ספטמבר 26, 2022 at 1:37 pm

חג שמח ושנה טובה ומתוקה איך אפשר למנוע מהתפוחים לצנוח לתחתית העוגה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 26, 2022 at 2:09 pm

נסי לאפות בחום נמוך יותר

Reply
חן ספטמבר 22, 2020 at 7:26 pm

וואוו. נשמעת עוגה מדהימה! תודה!
ניתן להמיר לקמח כוסמין לבן?
ואת כל הכמות של הסוכר לסוכר חום? לא ייצא דחוס יותר?
תודה רבה ושנה נפלאה ♥️

Reply
קרן אגם ספטמבר 22, 2020 at 8:47 pm

כוסמין לבן וסוכר חום נשמע אחלה

Reply
לימור מרץ 18, 2021 at 8:05 pm

הי… מתכננת להכין לשבת הזו. האם ניתן לשמור בחוץ ולא במקרר? למזג אוויר כמו היום למשל? תודה

Reply
הילה ספטמבר 22, 2020 at 4:36 pm

אפשר חלב סויה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 22, 2020 at 5:34 pm

בטח, אין בעיה

Reply
יפה ספטמבר 22, 2020 at 5:25 pm

בס"ד
היי, רציתי לדעת אם הורדה בכמות הסוכר תפגע במרקם העוגה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 22, 2020 at 5:26 pm

כן לגמרי. אפשר להוריד רבע מהכמות בלי שזה יעשה שינוי גדול

Reply
ש ספטמבר 27, 2020 at 6:24 am

הורדתי 1 כוס סוכר מהבלילה,וזה עדיין יצא מצויין, לא רק לפי דעתי,אלא גם אורחים שמאוד נהנו.

Reply
קרן אגם ספטמבר 27, 2020 at 7:50 am

שמחה לשמוע שהיה לכם מוצלח

Reply
דניאל ספטמבר 24, 2020 at 3:15 pm

היי אפשר להכין את העוגה ללא מיקסר?

Reply
קרן אגם ספטמבר 24, 2020 at 3:26 pm

ברור שאפשר
להקציף ידנית

Reply
ירדנה ספטמבר 25, 2020 at 11:37 am

יוווו איך טעים!
אפשר להקפיא? עשיתי ב2 אינגליש קייק..

Reply
קרן אגם ספטמבר 25, 2020 at 12:43 pm

בטח

Reply
רחל ספטמבר 26, 2020 at 8:44 pm

יותר מדי סוכר. השכבה העליונה של סוכר חום וקינמון ממש מיותרת. הפחתתי סוכר ברבע כפי שהוצע עדיין מתוק מדי. אפיתי לשבת ובהחלט לא אחזור לאפות אותה.

Reply
קרן אגם ספטמבר 26, 2020 at 8:53 pm

הי רחל, זה בהחלט עניין של טעם, אני באופן אישי מטורפת עליה, חבל שלא אהבת. תודה על הכנות
קרן

Reply
דבורה ספטמבר 28, 2020 at 11:33 pm

קרן יקרה,

תודה רבה על המתכון הכי טעים של עוגת תפוחים שאי פעם טעמתי. אני ממש מתענגת עליה!
ובאופן כללי, האהבה שאת מעבירה דרך המתכונים מורגשת גם דרך המסך!

הרבה הצלחה לך וגמר חתימה טובה!!

Reply
קרן אגם ספטמבר 29, 2020 at 12:01 am

תודה דבורה

Reply
קרן לוין אוקטובר 6, 2020 at 12:34 pm

מהתסכול שלא הצלחתי להיכנס לשיעור הזום הלכתי לאפות את העוגה והיא יצאה מדהימההההה

Reply
קרן אגם אוקטובר 6, 2020 at 1:34 pm

ז הנה יצא משהו טוב מזה

Reply
יעל אוקטובר 15, 2020 at 3:12 pm

וואו קרן איזה עוגה התעלפנו
אצלנו בבית פעם בשבוע בוחרים מתכון אחד מהבחושות שלך ומכינים יחד אני והילדים.
את אף פעם לא מאכזבת

Reply
קרן אגם אוקטובר 15, 2020 at 4:07 pm

משמח ממש תודה!

Reply
אלינור זיידן אוקטובר 17, 2020 at 7:34 pm

פשוט עוגה מדהימה קרן, הכנתי אתמול, עם טיפה פחות סוכר ובלי קינמון וסוכר מלמעלה (מעדיפה לפזר אבקת סוכר) ויצא וואו!!! ליקקנו את האצבעות. היום נשנשתי פרוסות אחרונות שנותרו ממנה עם הקפה והיא היתה אפילו טובה יותר אחרי יום.

Reply
קרן אגם אוקטובר 17, 2020 at 7:57 pm

תודה אלינור אהובתי

Reply
קלרית אוקטובר 25, 2020 at 1:28 pm

אם אני עושה חצי מהכמויותת האם יצא לדעתך אותו טעם??

Reply
קרן אגם אוקטובר 25, 2020 at 6:02 pm

אין סיבה שלא

Reply
דידי אוקטובר 8, 2022 at 8:51 am

הי קרן, האם אפשר להוסיף לתפוחים נקטרינות?

Reply
קרן אגם אוקטובר 11, 2022 at 10:57 pm

אםשר להמיר חלק מהם בנקטרינות כן

Reply
קלרית אוקטובר 25, 2020 at 1:34 pm

היי האם הורדת הכמויות לחצי תיתן אותו טעם??

Reply
עדי אוקטובר 29, 2020 at 2:42 pm

היי 🙂

אפשר להחליף את השמן בחמאה? אם כן, מה הכמויות? תודה

Reply
קרן אגם אוקטובר 29, 2020 at 7:43 pm

200 גר חמאה

Reply
עדי אוקטובר 30, 2020 at 2:09 pm

תודה!
בטמפרטורת החדר? קרה? בבת אחת או קוביות?

Reply
שרון נובמבר 13, 2020 at 1:54 pm

היי קרן,
מה עושים כדי שהתפוחים לא ישחירו בזמן שאני מכינה את הבלילה?

Reply
קרן אגם נובמבר 13, 2020 at 2:21 pm

מיץ לימון אבל לא קרה לי שהשחירו בזמן הכנת הבלילה זה אמור לקרות מהר

Reply
לי דצמבר 5, 2020 at 2:35 am

הי קרן! מצב להחליף את הביצים ברסק תפוחים או משו כזה כדי לטבען אותה במקרה או פחות רעיון טוב?

Reply
קרן אגם דצמבר 5, 2020 at 8:28 am

יש מצב לנסות אבל כיון שאין לי נסיון בעוגה הספיציפית הזו קשה לי להמליץ

Reply
עינת דצמבר 8, 2020 at 11:40 am

קרן מה דעתך שאשרה התפוחים בלימון וברנדי? מתאים כאן? בנוסף מתכוונת להוריד לכוס סוכר. מקווה שיצא סבבה

Reply
קרן אגם דצמבר 8, 2020 at 2:43 pm

לא להוריד בסוכר וברנדי אחלה

Reply
אסיה דצמבר 10, 2020 at 10:15 pm

היי קרן, עוגה מעלפת שכולם עפו עלייה
שאלה קטנה, האם ניתן להמיר לפחות מחצית מכמות הסוכר בסטיביה? (אחד מבני המשפחה עם התחלה של סכרת)

Reply
קרן אגם דצמבר 11, 2020 at 6:53 am

מנסיון שלי עם חולי סכרת גם מחצית מכמות הסוכר לא תהיה לו טובה בעוגה לכן אני מניחה שאפשר להמיר את כל הכמות בתחליף רק כדאי אולי לחפש טבלת המרות לזה בגוגל אני בטוחה שיש.

Reply
שיר ינואר 11, 2021 at 8:45 pm

היי קרן, תודה על הבלוג המדהים. אפשר להחליף חלק מהקמח לכוסמין מלא, ואם כן אז כמה?

Reply
קרן אגם ינואר 12, 2021 at 12:17 pm

אפשר לפחות 50%

Reply
עדן ינואר 19, 2021 at 8:12 pm

עוגה מדהימה, כל פעם שאני אופה עוגה מהמתכונים שלך אני אומרת שזאת העוגה הכי טובה שאכלתי
ההוראות שלך מדויקות ומאוד קל לעקוב אחריהן גם למי שהוא לא משהו באפיה.

Reply
קרן אגם ינואר 19, 2021 at 9:04 pm

תודה עדן משמחת ממש!

Reply
יעל ינואר 24, 2021 at 5:23 pm

האם אפשר להמיר את השמן בחמאה?

Reply
קרן אגם ינואר 24, 2021 at 8:36 pm

אפשר להמיר ב 180 גר חמאה רכה

Reply
לינה מרץ 5, 2021 at 10:43 pm

יש לי ביצים xl להשאיר 4 או שמספיק 3?

Reply
שיר מרץ 7, 2021 at 11:30 am

קרן המושלמת.
שוב תודה לך על מתכון מושלם
הטעם נהדר ואת בכלל 🙂
רציתי לשאול- האם יש דרך לגרום לתפוחים לא לשקוע?
פיזרתי אותם מעל העוגה לפני האפייה ובסיום האפייה הם שקעו מטה.
אודה לתשובתך 🙂

Reply
קרן אגם מרץ 7, 2021 at 2:11 pm

תודה!!!
חושבת שאולי לחתוך אותם קטן יותר כדי שזה לא יהיה כבד בבלילה

Reply
מורן אוקטובר 1, 2021 at 5:30 pm

היי קרן, עשיתי פעמיים את המתכון והעוגה יוצאת לי מעט יבשה. אפילו הכפלתי את כמות מיץ התפוזים ועדיין יצאה יבשה.
יש לך רעיון מה יכולה להיות הסיבה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 1, 2021 at 6:32 pm

או שהורדת בסוכר
או שאת אופה יותר מדי זמן
זו לא עוגה יבשה

Reply
אמי אוקטובר 21, 2021 at 9:11 pm

פעם שניה מכינה את העוגה אבל ב2 אינגליש קייק, הפעם לא היה לי מיץ תפוזים מזגתי מיץ אוכמניות והוספתי טיפה ציפורן , מעלף!
קרן את פשוט מלכת האפיה שלי

Reply
קרן אגם אוקטובר 21, 2021 at 10:01 pm

את אלופה !!

Reply
טל פברואר 2, 2022 at 2:45 pm

היי קרן, המתכון נשמע מדהיםםםם
יש אפשרות להשתמש בקמח שמרים? אם כן, מה הכמויות?
תודה

Reply
קרן אגם פברואר 4, 2022 at 9:51 am

לא אפשרי
קמח שמרים משמש להכנת מאפי שמרים ולא לעוגות בחושות

Reply
חן יולי 27, 2022 at 10:51 am

הי קרן,
הכנתי את העוגה הזו והיא יצאה רכה ואוורירית פשוט מושלמת!!!
שאלה לפעם הבאה- אני פחות אהבתי את הסוכר למעלה, יש אפשרות לפזר פרורים (שטרויזל) במקום?
אני מתלבטת בגלל זמן האפיה הממושך.. מה אומרת?

תודה רבה!

Reply
קרן אגם יולי 27, 2022 at 2:31 pm

כיוון שהבלילה מאוד מאוד נוזלית אני לא בטוחה שהיא תחזיק את הפירורים והם יישקעו פנימה, את יכולה לחכות שהיא תתייצב 20 דקות בתנור ואז…

Reply
קרינה אוגוסט 1, 2022 at 9:35 pm

היי קרן, תודה רבה על המתכונים המדהימים שלך , זאת ספציפית העוגה המככבת שלי בשבתות וחגים בגרסת הפרווה!
כל מתכון שלך מדויק ויוצא מושלם.
תודה יקירה!

Reply
קרן אגם אוגוסט 2, 2022 at 2:11 pm

וזה משממח ממש תודה יקרה

Reply
זהר ספטמבר 2, 2022 at 12:40 am

עוגה מושלמת!!!! בטעם וגם הכנה פשוטה
תודה רבה את אלופה

Reply
קרן אגם ספטמבר 2, 2022 at 7:01 am

תודה זוהר

Reply
סגלית אוקטובר 6, 2022 at 10:21 pm

תודה קרן על מתכונים נפלאים! האם אפשר לשים תמצית וניל במקום סוכר וניל? ואם כן כמה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 7, 2022 at 8:20 am

כן
כפית

Reply
קרן אוקטובר 20, 2022 at 1:06 pm

עוגה טובה, אך לאחר שגם גיסתי וגם אני הכנו אותה והיא יצאה אפויה מבחוץ אך ממש לא אפויה מבפנים – מציעה להוריד את המעלות ל160

Reply
צאלה יולי 7, 2023 at 12:10 pm

הכנתי את הבלילה עם המרה של שלישי מכמות הקמח לקמח מלא והבלילה ממש לא יצאה לי נוזלית למה ?

Reply
קרן אגם יולי 11, 2023 at 4:40 am

כי ברגע שממירים לקמח מלא הבצק זקוק ליותר נוזלים

Reply
דנה ספטמבר 10, 2023 at 3:35 pm

קרן, את קוביות התפוחים לא צריך לבשל לפני? הם מתרככים נספיק באפיה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 11, 2023 at 1:04 pm

מתרככים מספיק באפיה

Reply
מאיה ספטמבר 17, 2023 at 9:03 pm

עוגה טעימה ברמות!!!
הכנתי עם קמח כוסמין 80% והפחתתי בחצי כמות סוכר ( שמתי חום).
רכה ועסיסית!

Reply
קרן אגם ספטמבר 19, 2023 at 7:27 am

תודה מאיה

Reply
עדן נובמבר 5, 2023 at 6:43 pm

היי (: אפשר להמיר את המיץ תפוזים למיץ משמש? פשוט זה מה שיש לי

Reply
קרן אגם נובמבר 9, 2023 at 12:44 pm

בטח

Reply
מעריצה נובמבר 9, 2023 at 11:44 am

היי קרן,

אשמח לדעת אם את ממליצה יותר על הגרסה החלבית או הפרווה? (בד"כ חלבי טעים יותר, אבל במקרה הזה ברירת המחדל זו הגרסה הפרווה, אני אני תוהה).

Reply
קרן אגם נובמבר 9, 2023 at 12:34 pm

שתיהן באותה מידה, מתוך נסיון 🙂

Reply
אורנה נובמבר 18, 2023 at 6:37 pm

עוגה מעוללללה!!!
הכנתי עם כוס ו-3/4 סוכר. מושלם.

Reply
קרן אגם נובמבר 19, 2023 at 4:00 pm

אלופה

Reply
עדן נובמבר 19, 2023 at 1:41 pm

היי ): האם אפשר להקפיא את העוגה?

Reply
קרן אגם נובמבר 19, 2023 at 3:57 pm

בטח

Reply
עדן נובמבר 22, 2023 at 5:40 pm

הכנתי את העוגה ב2 תבניות אינגליש, בדקתי עם קיסם היה נראה מוכן, הקפאתי אחת וכשהתחלתי לאכול מהעוגה השניה ראיתי שהיא לא מוכנה בפנים.
האם לאחר שאפשיר את העוגה שבמקפיא אני יכולה להכניס אותה לעוד זמן בתנור כדי שתהיה אפויה עד הסוף?
ואם כן קודם להפשיר ואז להכניס או ישר מהמקפיא?
תודה על המענה מראש (:

Reply
עדן נובמבר 26, 2023 at 7:03 pm

אשמח לתשובה

Reply
מיכל דצמבר 30, 2023 at 1:47 pm

אפשר לשלב בין הגרסה החלבית והפרווה ולהחליף רק את השמן בחמאה אבל להשאיר את המיץ תפוזים?

Reply
קרן אגם דצמבר 30, 2023 at 10:43 pm

בטח שאפשר

Reply
אביה ינואר 25, 2024 at 7:48 pm

היי האם אפשר להכין יום לפני? היא טעימה גם יום אחרי?
תודה על המתכונים שלך את מוכשרת ומעבירה הכל באנרגיות טובות!!

Reply
קרן אגם ינואר 26, 2024 at 7:13 am

בטח שאפשר

Reply

Leave a Comment