פאי וטארט

פאי שוקו פקאן ומייפל

אוקטובר 19, 2013 59 Comments

המתכון עבר קצת שיפוצים ושינויים שלי בתאריך 02/11/2020

מזג אויר סתוי עושה לי חשק לבצקים ( למי לא???), ובצק פריך הכי כייף

את פאי האגוזים הראשון שלי טעמתי אצל אבא שלי במסעדה, לפני המון שנים, ומבחינתי הוא הכיר לי

פאיפקאן כמו עוד הרבה מאוד קינוחים אחרים, ואני מודה לו על זה כל יום.הפאי הזה שונה מפאי

האגוזים של אבא שהיה אלוהי אבל הוא לא פחות טוב. זו היתה לגמרי אהבה ממבט ראשון.

הגרסא האהובה עליי מאז שטעמתי היא זו עם הפקאנים, אבל לא רק.

זהו מתכון לבצק פריך שאני מאוד אוהבת ומשתמשת בו המון, תמיד מצליח ולא מאכזב, אני מכינה

אותו בקערה בלי מעבד מזון או מיקסר, והוא ממש מהיר הכנה.

המלית המתוקה והסמיכה משלבת בין שוקולד קצוץ לסירופ מייפל והיא מצויינת.

אני מקפידה להשתמש בסירופ מייפל איכותי, אבל אין שום בעיה להכין גם עם סירופ מייפל רגיל

עלים

 

פאי שוקו פקאן ומייפל/ תבנית פאי קוטר 24

(אפשר גם ב 26)

מצרכים לקלתית הבצק :

כוס וחצי (210 גר׳) קמח לבן רגיל

2 וחצי כפות (25 גר׳) סוכר (או 3 כפות אבקת סוכר)

150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

2-3 כפות מי קרח

למלית:

כוס (200 גר׳) סוכר ( אפשר גם סוכר חום בהיר)

3 ביצים גודל L (גם מדיום לא אסון)

3/4 כוס (180 מ״ל) סירופ מייפל

30 גרם (3 כפות) חמאה מומסת

כפית תמצית וניל

קמצוץ מלח

כוס שוקולד מריר קצוץ (120 גרם)

כוס וחצי פקאנים חצויים (150 גרם)

אופן הכנת קלתית הבצק:

במעבד מזון (בלנדר) מערבבים קמח סוכר ומלח, מוסיפים חמאה וממשיכים לערבב בפולסים קצרים

עד לקבלת תערובת פירורית אך לא יותר.

מוסיפים ושתי כפות מי קרח ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד  (15-20 שניות מקסימום)

אם יש צורך מוסיפים עוד קצת מי קרח

בעזרת הידיים משטחים את הבצק על תבנית האפייה, גם בתחתית וגם בדפנות.

מחוררים את תחתית הבצק עם מזלג היטב ומכניסים את התבנית לצינון במקרר .

(אם חשקה נפשכם לרדד את הבצק עם מערוך ולא לעבוד עם הידיים, יש לצנן אותו עטוף בניילון נצמד במקרר

לפחות למשך שעה)

אופן הכנת המלית :

מחממים תנור ל -180 מעלות

בקערת המיקסר או בקערה ובעזרת מטרפה ידנית מקציפים ביצים עם חמאה למשך 2 דקות

מנמיכים מהירות, מוסיפים מייפל, סוכר, תמצית וניל ושוקולד קצוץ ומערבבים עוד כדקה

מוציאים את הבצק מהמקרר ומוזגים פנימה את הבלילה.

מפזרים מעל המלית את הפקאנים, אפשר פשוט להניח אותם כולם יחד ואפשר לסדר במעגל

אחד אחד, לי באופן אישי אין סבלנות לזה.

אופים כ- 45-50  דקות עד שהמלית יציבה אך רכה והפאי שחום.

מצננים לחלוטין, ושומרים במקרר.

**הפאי במיטבו תמיד בטמפרטורת החדר, כך שאם שמרתם במקרר תנו לו לעמוד קצת לפני ההגשה .

**מלית הפאי מעט נוזלית או צמיגית ביחס למליות אחרות ולכן כדאי לתת לפאי להצטנן לפני שפורסים.

**את הפקאנים אפשר להמיר בכל סוג אגוז אחר, אני הכנתי גם עם פיסטוקים וגם עם קשיו (לא קלויים)

**אפשר להכין את הבצק בקערה עם הידיים בלי בעיה, בדיוק כמו בהוראות למעבד מזון.

-אפשר להגיש עם שמנת מתוקה מוקצפת עם כף אבקת סוכר או עם כדור גלידה

הפאי טעים גם ללא תוספת.

-עדיף להשתמש בסירופ מייפל איכותי, ישנה גם אפשרות להחליף את המייפל בסירופ תירס כהה

_MG_1078

Print Friendly, PDF & Email

59 Comments

הילה אוקטובר 31, 2016 at 3:16 pm

היי, אפשר להמיר את המייפל במשהו אחר? אולי סילאן? ניתן לוותר על החמאה במלית או להחליף במשהו אחר?

Reply
קרן אגם אוקטובר 31, 2016 at 3:25 pm

הי הילה
אפשר להמיר את המייפל בסילאן אין בעיה, אשר גם סירופ תירס כהה אם יש לך בבית.
במלית אל תוותרי על החמאה, האם זה מטעמי כשרות ?
אפשר להמיר בשמן קוקוס במצב נוזלי שלו באותה הכמות
בהצלחה!

Reply
דנה נובמבר 2, 2020 at 5:53 pm

היי אפשר בלי פקאנים ?? זה יצא יציב ?

Reply
קרן אגם נובמבר 2, 2020 at 9:28 pm

מניחה שעם תוספת של שוקולד כן

Reply
מלי אוקטובר 11, 2019 at 7:59 am

הי אם אני רוצה פאי פקאן ללא שוקולד- לעשות את כל המתכון ללא תוספת השוקולד או להוסיף משהו נוסף?

Reply
קרן אגם אוקטובר 11, 2019 at 8:43 am

פשוט להשמיט

Reply
שקד נובמבר 2, 2020 at 12:25 pm

יעבוד גם בתבנית עגולה רגילה ולא תבנית פאי?

Reply
קרן אגם נובמבר 2, 2020 at 12:51 pm

בטח

Reply
רועי נובמבר 2, 2020 at 3:14 pm

תודה על המתכון הנהדר
אם אני רוצה להכין בתבניות טארטלט קטנות כאלה (כמו של טארטלט פירות עונה) של בערך 12 סמ, כמה לדעתך הן צריכות להיות בתנור?

Reply
קרן אגם נובמבר 2, 2020 at 9:30 pm

ממש מעט זמן, הייתי מתחילה לבדוק אחרי 10-12 דקות

Reply
טל מימוני ספטמבר 5, 2021 at 9:03 pm

האם אפשר דבש במקום המייפל?

Reply
קרן אגם ספטמבר 6, 2021 at 6:55 am

כן

Reply
עידן נובמבר 16, 2020 at 11:07 pm

הי קרן! הפאי לא יעבוד עם סירופ בטעם מייפל הישן והטוב (והלא איכותי או אמיתי).
קניתי את זה במקום סירופ תירס כהה…

Reply
עידן נובמבר 16, 2020 at 11:08 pm

זו היתה שאלה, פשוט ברח לי הסימן שאלה..
(בקיצור, יעבוד עם סירופ בטעם מייפל המיתולוגי?)

Reply
קרן אגם נובמבר 17, 2020 at 6:56 am

ברור שיעבוד!!

Reply
Ortal אפריל 6, 2018 at 7:14 pm

המילוי אמור לצאת כ"כ נוזלי? נראה כאילו זה ממש לא נאפה… חשדתי כבר בשלב של ההקצפה עם הביצים והחמאה כי כלום לא הוקצף שם… וכשזה יצא מהתנור הכל היה נראה אפוי אולי אפילו יתר על המידה לפי צבע הקלתית ובפנים זה כאילו חי… אולי זה המייפל? אשמח לתשובה מהירה כדי לדעת אם לאכול או לזרוק 🙂 תודה!!

Reply
קרן אגם אפריל 6, 2018 at 7:38 pm

לא לזרוק, זה אמור לצאת רטוב אך לא נוזלי לכן עדיף שתתני זמן צינון, אפילו מקרר, המלית צריכה להתייצב תוך כדי קירור

Reply
שני אוקטובר 6, 2020 at 3:43 am

היי קרן,
פקאנים מסוכרים או רגילים ?
ואם משמיטים את השוקולד, צריך לשים משהו במקום ?

Reply
קרן אגם אוקטובר 6, 2020 at 6:51 am

לא פקאן מסוכר .
אם משמיטים שוקולד צריך להוסיף מתיקות לפאי ועוד אגוזים

Reply
שני אוקטובר 6, 2020 at 2:54 pm

תודה. מה היית שמה במקום השוקולד וכמות ?

Reply
שני אוקטובר 6, 2020 at 6:05 pm

במה היית ממתיקה ?

Reply
יפעת נובמבר 13, 2020 at 3:03 pm

היי, במה אפשר להמתיק אם מורידים את השוקולד?

Reply
קרן אגם נובמבר 13, 2020 at 5:39 pm

עוד קצת מייפל

נועה נובמבר 3, 2020 at 12:34 pm

הי קרן אליפות זה נראה, תגידי לא ממיסים את השוקולד לפני שמוסיפים לילית???

Reply
Yarden אוקטובר 25, 2020 at 2:39 pm

הי קרן,
מכינה את המתכון ויוצא מצוין כל פעם מחדש.
אותגרתי להכין קינוח טבעוני, במה ניתן להמיר את החמאה והביצים?

Reply
קרן אגם אוקטובר 26, 2020 at 3:11 pm

תשלחי מייל ל kerenagam10@gmail
תבקשי מהילה שעובדת איתי את הוורסיה הטבעונית

Reply
חני נובמבר 2, 2020 at 11:14 am

אםשר במקום חמאה שמן או משהו אחר ?

Reply
קרן אגם נובמבר 2, 2020 at 12:51 pm

לבצק? אולי שמן קוקוס 80 אחוז מכמות החמאה

Reply
שיר מרץ 18, 2022 at 1:15 pm

היי, הפאי מוצלח כמו בכל פעם. האם ניתן להקפיא לאחר אפיה?

Reply
קרן אגם מרץ 18, 2022 at 6:13 pm

כן אפשר להקפיא

Reply
תלולית נובמבר 3, 2020 at 3:37 pm

אפשרי בכוסמין לבן?

Reply
רועי נובמבר 5, 2020 at 9:28 am

שאלה נוספת שהבנתי שצריך לשאול לפני שבאתי להכין:
האם הפקאן צריך להיות קלוי או לא?
שוב תודה 🙂

Reply
שושנה ג'בלי דצמבר 7, 2020 at 1:54 pm

את ממש אלופה ניסיתי כמה מתכונים והכל יוצא פצצה תודה

Reply
קרן אגם דצמבר 7, 2020 at 6:13 pm

תודה שושי

Reply
רותם איפרגן דצמבר 7, 2020 at 9:00 pm

היי קרן במה אפשר להחליף את הביצים?

Reply
קרן אגם דצמבר 7, 2020 at 10:36 pm

אני מאמינה שחמאת שקדים עם קורנפלור וערבב עם כמה כפות מים

Reply
Rotem Ifergan דצמבר 9, 2020 at 6:29 pm

איך אני ממירה את הכמויות? כמה חמאת שקדים כמה קורנפלור?
תודה רבה:)

Reply
קרן אגם דצמבר 9, 2020 at 8:56 pm

4 כפות חמאת שקדים + 3 כפות קורנפלור מעורבבים עם 3 כפות מים פושרים.

Reply
שיר יוני 12, 2022 at 3:32 pm

יש גירסה ללא גלוטן?

Reply
מיכל אפרת-פרנבך דצמבר 31, 2020 at 11:50 am

הי קרן, בבצק יש מלח? אם כן כמה?

Reply
קרן אגם דצמבר 31, 2020 at 3:12 pm

בבצק לא רק במלית 1/3 כפית

Reply
ליאור דצמבר 31, 2020 at 4:05 pm

אפשר להחליף את החמאה במחמאה על מנת שיהיה םרווה?

Reply
קרן אגם ינואר 1, 2021 at 9:57 am

בהחלט

Reply
הדר ינואר 21, 2021 at 5:05 pm

היי קרן, האם צריך לאפות את הבצק אפיה עיוורת?

Reply
קרן אגם ינואר 21, 2021 at 10:54 pm

אין צורך

Reply
הדר ינואר 21, 2021 at 5:13 pm

ועוד שאלה. אני רוצה להשמיט את השוקולד המריר וגם להפחית בכמות הסוכר. זה אפשרי? תודה

Reply
קרן אגם ינואר 21, 2021 at 10:55 pm

באחריותך בלבד, כי לדעתי הוא מושלם כמו שהוא

Reply
נדב סיאג פברואר 28, 2021 at 11:54 pm

היי קרן,
הכנתי את הפאי בפעם הראשונה ויש לי מספר שאלות:
1. אחרי החיתוך כל המילוי היה נוזלי, אציין שאני משתמש במייפל טבעי ולא בתעשייתי, האם זאת הסיבה?
2. יכול להיות שהוא לא נאפה מספיק? למרות שהיה לו צבע מאוד חום מלמעלה
3. הכוונה במי קרח זה מים פשוט קרים מאוד או משהו מיוחד?

תודה רבה.

Reply
קרן אגם מרץ 1, 2021 at 7:05 am

הי נדב מילוי של פאי אגוזים תמיד נוזלי אך מתייצב לאחר צינון של כמה שעות במקרר האם הקפדת?
גם אני מכינה עם מייפל טבעי אגב וזה מתייצב
אני לא מאמינה שאם אפית בזמן שציינתי הוא נאפה מספיק
מי קרח הכוונה. למים מאוד קרים גם מהמקרר זה בסדר

Reply
נדב מרץ 1, 2021 at 9:09 am

היי, תודה על התשובה, הפאי היה לילה במקרר, וזה היה ממש נוזלי, יכול להיות שככה הוא אמור להיות ואני פשוט לא יודע.
תודה על התשובה

Reply
קרן אגם מרץ 2, 2021 at 3:01 pm

לא אמור להיות מאוד נוזלי

Reply
נעה בלבן מרץ 25, 2021 at 9:34 pm

הי,
יצא לי ממש טעים, רק שבאפיה, השוקולד נפרד משאר המילוי, כך שהיתה שכבה לבנה ומעל שכבת שוקולד עם הפקאנים. יש לך רעיון למה? יכול להיות קשור לעובדה שהחלטתי להקציף את הביצים עם הסוכר ולהוסיף בזמן ההקצפה את החמאה…

Reply
קרן אגם מרץ 26, 2021 at 7:23 am

יכול להיות שזה פירק את התערובת ….

Reply
.. אוקטובר 21, 2021 at 6:20 pm

הי קרן אפשר להשתמש בפקאנים מסוכרים?כמה פקענים סה"כ בכל הפאי?

Reply
קרן אגם אוקטובר 21, 2021 at 8:19 pm

פחות מתאים מסוכרים בפאי

Reply
שיר יוני 12, 2022 at 3:33 pm

יש גרסה ללא גלוטן?

Reply
קרן אגם יוני 13, 2022 at 12:34 pm

את יכולה לנסות להחליך את הקמח הלבן בקמח ללג

Reply
ליטל ספטמבר 7, 2022 at 8:47 pm

היי קרן, קודם כל אני ממש אוהבת את המתכונים שלך. הכנתי לפני שבועיים פעם ראשונה את הפאי הזה ואני חייבת שיצא מתוק ברמה מאוד מוגזמת, בקושי היה אפשר לבלוע את הביס. החלטתי לנסות את המתכון, הורדתי את הסוכר לחלוטין ואת המייפל הפחתי לכמות של 100 גרם ויצא מושלם!

Reply
קרן אגם ספטמבר 8, 2022 at 11:04 am

מתיקות היא עניין של טעם באוכל באופן כללי, אני ממש לא הייתי ממליצה להוריד את כל הסוכר מהמתכון ואפשר תמיד לעשות הפחתות קלות.
שמחה שאהבת.

Reply

Leave a Comment