טבעוניקינוחים

קינוח טפיוקה וג׳לי מנגו

יולי 15, 2021 23 Comments

לפני 10 שנים בדיוק, חגגתי עם חברות שנולדו איתי אי שם בשנת 72 בסיני, חברות של 40 שנה.

לכבוד המאורע חגגנו וזו היתה הפעם הראשונה שלי במסעדת טאיזו המדהימה, שאחכ אבקר בה עוד

מספר פעמים גם בשביל האוכל אבל לגמרי גם בשביל הקינוח הזה שנקרא טפיוקה, שעד לאותה ארוחה

לא טעמתי ממנו. למה? כי אני תמיד אזמין במסעדה לקינוח פחמימה בדמות בצק! עוגה או טארט,

או כל דבר שיש בו קצת יותר ״בשר״ של פחמימה. אבל הבנות נורא רצו, אחת מהן כבר היתה בטאיזו

כמה פעמים, וזרמתי. זה היה טעים בטירוף, ומאז אכלתי עוד כמה פעמים קינוח טפיוקה בחיי, אבל

לא הכנתי כזה, כי תמיד היה נדמה לי שזה מסוג הקינוחים שטעימים רק במסעדות עם חומרי הגלם הנכונים.

השבוע הכנתי בבית במסגרת יום צילום את הקינוח, רק בגלל שבנות הצוות שלי צחקו עליי כשאמרתי להם

שזה מסובך… ואז הכנו יחד, וקצת צחקתי על עצמי. מסובך??????. זה הכי קל בעולם.

לפני שנה במסגרת שינויי תזונה הלכתי עם בן זוגי לנטורופתית שהמליצה להכין קינוחי טפיוקה בבית,

כשרוצים לנשנש משהו שיהיה לנו משהו קצת אחר ממה שיש פה בדרך כלל, הבן זוג מעולם לא טעם,

אז הוא לא התעקש שנכין, ואני חשבתי שזה לא בליגה שלי והחלטתי להתעלם.

אתמול הוא טעם מהקינוח המדהים הזה שהכנתי בבית, וראיתי את העיניים שלו זורחות מאושר.

זה מסובך? הוא שאל… חחח ממש לא, אתה ממש הולך לאכול מלא כאלו מעכשיו.

את החלב במתכון אפשר להמיר במים וזה לגמרי טבעוני. את המנגו אפשר להמיר בכל מחית פרי אחרת,

אני הייתי הולכת על פירות יער (יש לי כל השנה קפואים במקפיא)

בהצלחה! ויש מצב שתכפילו כמויות

שימו לב-עקב תלונות שהמתכון לא מדוייק

הוא הוכן שוב, בתאריך 07/09/21,

נבדק, ושודרג מעט לתוצאה מעולה, אם הכנתם קודם והתוצאה לא היתה מספקת אני מתנצלת

ומקוה שתכינו שוב 🙂

 

קינוח טפיוקה וג׳לי מנגו/4 כוסות בינוניות או 8 כוסיות קטנות

מצרכים למתכון:

1/2 כוס פניני טפיוקה קטנים

מיכל שלם (400 מ״ל) קרם קוקוס

4 כוסות מים

1/3 כוס (65 גר׳) סוכר לבן

1/2 כפית מחית/תמצית וניל

כוס קוביות  מנגו טריות או קפואות

כף סוכר

8 גר׳ ג׳לטין

40 מ״ל מים קרים

לעיטור:

תערובת פירות קצוצים (אני קצצתי מנגו וענבים)

פירורי עוגיות/ תערובת אגוזים קצוצים

אופן ההכנה:

מערבבים ג׳לטין עם מים קרים ומכניסים למקרר לחצי שעה מינימום ואפשר גם לילה מראש.

בסיר גדול משרים טפיוקה במים, למשך 10-15 דק׳.

מוסיפים את הסוכר, מדליקים את האש,מביאים לרתיחה עדינה. מורידים את האש לבינונית

ומבשלים למשך 15-20 דק׳ תוך ערבוב כל כמה דקות, עד שגרגירי הטפיוקה הופכים לשקופים לחלוטין

ותפוחים, בערך 10 דק׳.מוסיפים את קרם הקוקוס, מערבבים וממשיכים לבשל על אש בינונית

למשך 5-7 דק׳ נוספות. מסירים מהאש, מוסיפים את הוניל ומערבבים מעט לתערובת אחידה.

מוזגים את גרגירי הטפיוקה לכוסות אישיות בגודל שבחרתם ומכינים את הג׳לי מנגו.

במעבד מזון טוחנים קוביות מנגו וסוכר למחית חלקה, אם יש צורך אפשר להוסיף כף מים אבל לא בטוח שצריך.

מוציאים את הג׳לטין מהמקרר וממיסים אותו במיקרו, לא ממש מחממים רק ממיסים זה קורה מהר.

מערבבים את מחית המנגו עם הג׳לטין לתערובת אחידה.

מוזיגים מחית מנגו מעל כל כוסות הטפיוקה.מכסים ומעבירים לכמה שעות לצינון במקרר.

כשמגישים אפשר להוסיף פירות טריים קצוצים, אגוזים או תערובת פירורי עוגיות.

בהצלחה!

**אפשר להמיר נוזל קוקוס בקרם קוקוס או בחלב רגיל

**את המנגו אפשר להמיר בכל פרי שאוהבים אחר ומסתדר לכם ואפשר גם בלי הג׳לי בכלל.

 

Print Friendly, PDF & Email

23 Comments

DANI יולי 16, 2021 at 2:41 pm

במה אני יכולה להחליף גלטין?

Reply
קרן אגם יולי 17, 2021 at 3:31 pm

אין תחליף אפשר להכין מחית פרי ולא ג׳לי

Reply
אדוה יולי 18, 2021 at 12:03 pm

היוש
נראה מעולה
אפשר לוותר על הגלטין ואז זה יהיה נוזלי יותר??

Reply
קרן אגם יולי 18, 2021 at 3:38 pm

הגלטין זה לייצב את המנגו לג׳לי ואפשר פשוט להסתפק במחית פרי כי הטפיוקה מתייצב ממילא

Reply
רוית דצמבר 25, 2021 at 10:22 am

הי כתבת במתכון שאפשר להחליף את החלב במים. אני מעדיפה חלב אבל לא רואה חלב במתכון. האם זה 4 כוסות המים שבהם משרים את הטפיוקה? גם כתבת לבשל את הטפיוקה 15-20 דקות עד שהם שקופים בערך 10 דקות. אז לא הבנתי כמה זמן?
תודה רבה!!

אורלי ריטבו יולי 19, 2021 at 12:48 pm

אפשר להמיר את החלב בחלב סויה?

Reply
קרן אגם יולי 19, 2021 at 1:01 pm

בטח

Reply
קרן אגם יולי 31, 2021 at 3:15 pm

אויש מצטערת לשמוע
אולי הנוזל לא הספיק
אני מבטיחה לבדוק את המתכון

Reply
אורלי בן הרוש יולי 19, 2021 at 9:26 pm

מאיפה קונים טפיוקה?

Reply
קרן אגם יולי 19, 2021 at 11:11 pm

בסופרים במדף של המזרח הרחוק או במעדניות וחנויות טבע

Reply
גדעון קפלן יולי 31, 2021 at 2:10 pm

האם אפשר להחליף חלב קוקוס בחלב מרוכז או משהו אחר?

Reply
לואיז אוגוסט 9, 2021 at 7:41 pm

היי,
גם אני בישלתי לפי ההוראות עם כמויות מדויקות ויצא לי גוש אחרי קרור );

Reply
קרן אגם אוגוסט 11, 2021 at 8:44 pm

מצטערת לשמוע ואני מבטיחה שהמתכון ייבדק שוב בקרוב

Reply
מיה אוגוסט 25, 2021 at 10:58 pm

היי גם אני בישלתי לפי ההוראות בדיוק ודייקתי בכמויות ויצא ממש גוש… באסה

Reply
ענת אוקטובר 31, 2021 at 4:18 pm

הכנתי את המתכון כמה פעמים בגרסה הקודמת לפני שעודכן ויצא לי מעולה, הפעם הכנתי לפי ההוראות החדשות ומשהו התפקשש. יצא לי המון נוזלים גם אחרי הבישול.

Reply
קרן אגם אוקטובר 31, 2021 at 8:00 pm

אוףףףףף דווקא הייתי בטוחה שהמתכון הקודם היה ממש בעייתי לפי התגובות ותיקנתי אחרי שניסיתי, נסי להבא פחות נוזלים

Reply
Jamu נובמבר 11, 2022 at 10:35 am

הי! לאחר הרבה ניסיונות נראה לי גיליתי מה הייתה הבעיה- טפיוקה מחברות שונות מתנהגות שונה וחלקן סופגות יותר מים

Reply
קרן אגם נובמבר 11, 2022 at 1:31 pm

בהחלט ייתכן

Reply
ליאורה אוקטובר 20, 2022 at 8:30 pm

כמה זה בערך כוס טפיוקה בגרמים (אני פשוט בדרך כלל אומרים לי כוס ואני שמה כוס פלסטיק רגילה)?

Reply
שרית אוקטובר 19, 2023 at 11:54 am

היי קרן, ממש רוצה להכין את המתכון ואין לי ג׳לטין , אפשר אולי תחליף אחר? קורנפלור יעזור פה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 19, 2023 at 10:06 pm

לא ניסיתי להכין את המתכון ללא ג׳לטין

Reply
אנה נובמבר 23, 2023 at 12:12 am

היי קרן,
האם אפשר פניני ופירוקה גדולים?
או חייבים קטנים?

Reply
קרן אגם נובמבר 25, 2023 at 7:04 am

עדיפות לקטנים כיון שכייף יותר לאכול אותם

Reply

Leave a Comment