אוכלשבועות

קנלוני פסטו ברוטב רוזה

אוגוסט 3, 2023 18 Comments

צילום: נופר צור

מודה שגיליתי את הקנלוני רק בשנה האחרונה, כלומר את ההכנה שלו בבית.

לא שלא אכלתי כזה קודם, אבל רק השנה נפל לי האסימון שאני וקנלוני זה חתונה!

ואני מרבה להכין תבנית יפה כזו  לארוחות משפחתיות כי זו מנה שמכינים נורא מהר, היא מאוד טעימה

היא מגוונת לנו את הלזניה ופשטידת הפסטה הבולגרית שלנו, וכי זה ממש מרשים להכין קנלוני.ואפילו מדליק למלא את הצינורות החלולים.

אחרי שהכנתי כמה מתכונים המרשת, שיניתי קצת, גיוונתי והוספתי פסטו לגבינות, זו הגרסה הכי טובה בעיניי.

כדי לפשט לכם את זה ממש, הרוטב, לא דורש אפילו בישול מוקדם, ובאמת שניסיתי כמה גרסאות שברובן מבשלים

את הרוטב, אבל דווקא הגרסה בה הרוטב לא עבר בישול מוקדם, יצאה לנו הכי הכי טעימה ועסיסית.

ממליצה להכין פסטו ביתי לפי המתכון למטה ופשוט למשמור במקרר, זה ממש משדרג את המנה.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

צילום: נופר צור

קנלוני פסטו ברוטב רוזה/תבנית מלבנית

מצרכים למתכון :

קופסא של קנלוני יבש (אין צורך לבשל קודם) (אני הייתי קונה שתי חבילות ליתר בטחון כי אם התבנית מכילה יותר שלא תתבאסו שאין)

1 מיכל (250 מ״ל)גבינת קוטג׳ (השתמשתי ב 9%)

1 מיכל (250 גר׳) גבינת ריקוטה (ניתן להמיר בגבינת תבור)

קוביה (250 גר׳) גבינת פטה עיזים (השתמשתי בגבינה של משק צוריאל)

2 כפות ממרח פסטו ביתי (מתכון כאן)

ביצה אחת

מעט מלח

1/2 כוס גבינת קשקבל מגורדת (ניתן להמיר בגרנה פדנו או פרמז׳ן )

לרוטב רוזה:

קופסא  (400 גר׳)  עגבניות מרוסקות (משתמשת ב Mutti)

2 כפות שמנת להקצפה

שן שום כתושה

2 כפות שמן זית

מלח

חופן עלי בזיליקום טריים

100 גר׳ גבינת קשקבל מגורדת (ניתן להמיר במוצרלה)

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 190 מעלות.

בקערה מערבבים את מצרכי הרוטב, פרט לגבינת הקשקבל. מניחים בצד.

בקערה מערבבים את כל מצרכי המילוי היטב, ומעבירים את המסה לשקית זילוף. לא חובה אבל מאוד מאוד מקל על

הכנסת הגבינות לתוך הקנלוני, אם אין לכם שק זילוף אפשר עם שקית של סנדויצים לייצר כזה.

מניחים בתבנית האפייה שליש מכמות הרוטב.

ממלאים את הקנלוני בגבינות, אני מזלת משני הצדדים לכיסוי מלא.

מניחים בתבנית האפייה כשהם צמודים אחד לשני.

מעבירים את יתרת הרוטב מעל כל הקנלוני ומפזרים גבינת קשקבל מגורדת מעל הכל.

אופים תחילה עם נייר כסף למשך 20-25 דקות, מסירים את הנייר וממשיכים לאפות עד השחמה לעוד 15 דקות בערך.

מגישים מיד.

**את הקנלוני אפשר להכין בתבנית לםני אפייה ולשמור במקרר עד שאופים ומגישים.

**ניתן לוותר על הפסטו אבל הוא וואו בתוך הבלילה

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

18 Comments

יפעת אוגוסט 3, 2023 at 6:20 pm

אפשר להשתמש בעלי לזניה, יחד עם המילוי?

Reply
קרן אגם אוגוסט 3, 2023 at 6:20 pm

בטח

Reply
Tal אוגוסט 4, 2023 at 5:41 am

איזה גבינה אפשק לשים במקום קוטג?

Reply
קרן אגם אוגוסט 5, 2023 at 7:38 am

ריקוטה, תבור, גבינה לבנה, גבינת שמנת, טוב טעם וכו…

Reply
Adi sch אוגוסט 5, 2023 at 9:06 pm

הכנתי יצא טעים מאוד! המילוי גבינות פסטו ממש מייחד את המנה. תודה לך

Reply
קרן אגם אוגוסט 9, 2023 at 7:53 am

שמחה לשמוע עדי תודה

Reply
? אוגוסט 8, 2023 at 4:38 pm

אפשר לשים גבינת שמנת במקום ריקוטה?

Reply
קרן אגם אוגוסט 9, 2023 at 7:52 am

אפשר

Reply
חוה אוגוסט 10, 2023 at 9:29 am

אפשר להכין יום לפני עם הרוטב ולאפות למחרת?

Reply
קרן אגם אוגוסט 10, 2023 at 1:46 pm

לא טוב לפסטה לעמוד ככ הרה זמן ברוטב, עדיף גלילים בלי רוטב, ולמחרת פשוט להוסיף רטב ולאפות

Reply
שלומית אוגוסט 10, 2023 at 8:28 pm

האם אפשר להחליף גבינת העיזים (לא אוהבת)
אם כן איזו גבינה?

Reply
קרן אגם אוגוסט 11, 2023 at 2:03 pm

כל בבינת שמנת

Reply
נטע אוגוסט 11, 2023 at 9:17 pm

הכנתי יצא טעים טעים כמו כל מתכון שלך.
לגבי הרוטב שמתי 2 קופסאות רסק וחבילת שמנת שלמה ואז היה הרבה רוטב וזה היה נחמד.

Reply
קרן אגם אוגוסט 14, 2023 at 2:36 pm

תודה נטע

Reply
ענבר אוגוסט 12, 2023 at 5:14 am

הכנתי ויצא מעולה!!! תודה רבה על מתכון נהדר

Reply
קרן אגם אוגוסט 14, 2023 at 2:35 pm

תודה ענבר

Reply
מרינה אוגוסט 25, 2023 at 12:44 pm

היי, יש מחסור בריקוטה כרגע
במה אפשר להחליף שיהיה טעים ממש (במידה ולא מוצאת תבור)?

Reply
קרן אגם אוגוסט 27, 2023 at 4:47 pm

כנען או טוב טעם

Reply

Leave a Comment