מאפים ללא לישהעוגות שמרים

שבלולי קרם שקדים מבצק שמרים ללא לישה

פברואר 24, 2024 60 Comments

את הטריק לבצק הזה הכנתי ממש מזמן כשבלולי שמרים עם קינמון והגעתי למסקנה שאני תמיד אשמ חלהכין קילו בצק וממנו שתי עוגות,

ושאפשר להכין מהבצק הזה כל עוגה שאוהבים.

בצק ללא לישה הוא טכניקה שאני מאוד אוהבת, מערבבים כמה מצרכים בקערה ונותנים לבצק לעמוד.

הוא נראה מאוד שונה מבצק שלשים אותו, אבל התוצאה היא אותה תוצאה מדהימה של עוגות שמרים שכייף להכין ולאכול.

אף אחד לא ירגיש שלא לשתם את הבצק.

למי מתאים? למי שאין לו מיקסר, למי שלא בא לו ללוש, ולכל מיש אוהב לאפות ותמיד שמח להכיר טכניקות שונות

אני בחרתי הפעם למלא את הבצק בקרם שקדים וזה יצא מעלף אבל באמת שאפשר להכין ממנו כל עוגת שמרים בכל מילוי שתרצו.

וכמובן שאפשר גם להכין ממנו חצי כמות לעוגה אחת.

לסרטון וידאו עם שלבי ההכנה לחצו כאן

שבלולי קרם שקדים מבצק שמרים ללא לישה/ 2 תבניות עגולות בקוטר 24 ס״מ

מצרכים למתכון:

לבצק:

1 קילו  קמח מניטובה לבן/לחם/חלה/ או קמח לבן רגיל

2 כפות שמרים יבשים

3/4 כוס (160 גר׳) סוכר לבן

4 ביצים גודל L

1 כפית מלח דק

1.5 כוסות (360 מ״ל) חלב

1 כוס (240 מ״ל) מים חמימים

200 גר׳ חמאה מומסת

לקרם שקדים :

200 גר׳ (2 כוסות) שקדים טחונים לאבקה

200 גר׳ חמאה רכה

200 גר׳ אבקת סוכר

גרידת לימון מלימון בינוני שלם (אפשר להמיר בגרידת תפוז)

2 ביצים גודל L

2 כפות קורנפלור (אפשר להמיר בקמח)

כף מחית/תמצית  וניל

לקראמבל:

לקראמבל :

100 גר׳ קוביות חמאה

1/2 כוס (100 גר׳) סוכר לבן

1 כוס (140 גר׳) קמח לבן

להברשה :

ביצה טרופה

אופן ההכנה:

לבצק:

בקערה גדולה מערבבים את כל המצרכים עם כף עץ גדולה, ערבוב ידני עד שהבצק נאסף,  נפרד מעט מהדפנות ועדיין מאוד דביק.

אל תדאגו, לבצק יש מרקם מאוד ״מלוכלך״ וכך צריך להיות

מכסים בניילון נצמד ושולחים להתפחה בטמפרטורת החדר כשעתיים

מכינים קרם שקדים:

בקערה מערבבים את כל המצרכים עד לקבלת קרם אחיד וחלק. שומרים במקרר או בחוץ עד לשימוש.

מכינים את הקרמאבל:

בקערה מערבבים קמח וסוכר, מוסיפים קוביות חמאה ועם הידיים מפוררים הכל יחד עד שנוצרים פירורים.

שומרים בצד עד לשימוש.

כשהבצק תפח, משמנים היטב תבניות אפייה, ומקמחים טוב טוב משטח עבודה, מעבירים את הבצק למשטח המקומח ומקמחים אותו שוב מעל

אוספים את הבצק, בעזרת קלף או עם הידיים, ממש אוספים את כל הצדדים שלו לאמצע כלפי מעלה ליצירת כדור וזה אוסף את הבצק

והוא יהיה נח לעבודה, אם חסר לכם קמח בעבודה איתו אל תפחדו להוסיף זה לא יזיק לו כיוון שהוא מאוד דביק

מחלקים את הבצק לשניים. מרדדים חלק אחד של בצק על משטח מאוד מקומח למלבן דק

מורחים על המלבן מחצית מקרם השקדים בנדיבות, מגלגלים לרולדה ופורסים לשושנים, או שאת המלבן עצמו

(כמו בסרטון) פורסים לרצועות ומגלגלים כל רצועה לשושנה. אין הבדל, זה רק עניין של נוחות

מניחים את כל השושנים בתבנית, ומכסים במגבת להתפחה חוזרת של 45 דקות עד שהן תפוחות למראה

מחממים תנור ל 180 מעלות ומברישים את השושנים בביצה טרופה.

מפזרים מעל מחצית מפירורי הקראמבל, ומכניסים לאפייה של 45 דקות, עד שהעוגה שזופה למראה.

מגישים חמים או טרי

**אפשר להכין שתי עוגות אותו הדבר ואתם יכולים להתשמש בבצק לכל עוגת שמרים אחרת בכל מילוי שתבחרו

**לגרסת פרווה משתמשים בבצק במחמאה/ טורינה במקום חמאה וחלב סויה במקום חלב רגיל

**בקרם שקדים ממירים למחמאה/נטורינה

 

Print Friendly, PDF & Email

60 Comments

שני פברואר 24, 2024 at 11:26 am

נראה מושלם, אפשר שמן במקום חמאה בבצק?

Reply
קרן אגם פברואר 25, 2024 at 3:08 pm

כן בטח

Reply
נועם פברואר 26, 2024 at 11:10 pm

כמה זה שתי כפות שמרים במשקל?

Reply
קרן אגם פברואר 28, 2024 at 7:22 am

כף שמרים יבשים= 20 גר

Reply
שחר מרץ 20, 2024 at 8:55 am

הי קרן, תמיד חשבתי ששמים כ 20 גרם שמרים בקילו קמח.
האם פה זה כפול מיכוון שזה בצק בריוש עם הרבה חמאה?

Reply
אסתי כהן פברואר 24, 2024 at 11:57 am

מהממם

Reply
נצחיה מרץ 8, 2024 at 9:01 am

צריך להרטיב בסירופ כשיוצא מהתנור ?

Reply
קרן אגם מרץ 10, 2024 at 12:25 pm

אפשרי בהחלט

Reply
שיר פברואר 24, 2024 at 12:27 pm

מושלם
אפשר להתפיח לילה במקרר?

Reply
קרן אגם פברואר 25, 2024 at 3:08 pm

בטח

Reply
שירלי מרץ 3, 2024 at 10:55 am

נראה מהמם! אפשר להכין גם עם קמח כוסמין 70 אחוז?

Reply
קרן אגם מרץ 3, 2024 at 3:43 pm

כן ולהוסיף יותר מים למתכון

Reply
תמר פברואר 24, 2024 at 12:39 pm

מצתערת לשמוע על אובדן האבא שלך ושאת עוברת תקופה קשה כל כך ! מעריצה את העשיה והיצירתיות שלך ונהנית מהמתקונים שלך !
מאחלת לך שלא ת דעי עוד צער ורפואה שלמה

Reply
טלי פברואר 25, 2024 at 8:14 pm

במקום לטחון שקדים, האם ניתן להשתמש בקמח שקדים?
תודה!

Reply
קרן אגם פברואר 28, 2024 at 7:26 am

כן מדובר באותו מוצר…

Reply
נעה פברואר 27, 2024 at 9:06 am

כמה זמן אפשר לשמור את הבצק במקרר? אפשר להכין עוגה אחת היום ואת השניה בעוד 3 ימים?

Reply
קרן אגם פברואר 28, 2024 at 7:21 am

24 שעות לא יותר

Reply
יעל פברואר 29, 2024 at 8:29 am

נראה מעולה!
בכמה שמן להמיר בבצק?

Reply
ליטל פברואר 24, 2024 at 4:36 pm

כרגיל כמו כל המתכונים שלך נראה מדהים. אם אני רוצה מילוי אחר, כמו קינמון או שוקולד, גם יוצא טוב? תודה

Reply
קרן אגם פברואר 25, 2024 at 3:08 pm

בטח

Reply
שירית פברואר 24, 2024 at 6:47 pm

הבצק יצא ממש נוזלי, אחרי ההתפחה הייתי צריכה להוסיף לו המון קמח בכדי להצליח לעבוד איתו, מה שכן העוגות שהכנתי איתו יצאו מעולות – הכנתי חלק עם מילוי חמאה, סוכר חום וקינמון וחלק עם חמאה, סוכר חום, קקאו ושוקולד צ'יפס.

Reply
קרן אגם פברואר 25, 2024 at 3:07 pm

כן זה בצק מאתגר אבל הכי כייף לעבוד איתו

Reply
אמילי פברואר 24, 2024 at 8:21 pm

נראה מושלם!
אני רוצה להכין אותה לשבת בבוקר, האם אפשר להכין הכל בשישי בערב ולהכניס להתפחה ללילה ורק לאפות בבוקר?

Reply
קרן פברואר 24, 2024 at 9:23 pm

מהמם ממש!
האפיה בטורבו או סטטי?

Reply
קרן אגם פברואר 25, 2024 at 3:07 pm

חום עליון תחתון

Reply
קרן אגם פברואר 25, 2024 at 3:07 pm

כן

Reply
נחמה פברואר 25, 2024 at 1:44 am

שלום, אני חייבת לציין שהמתכונים שלך ליגה. שאלה לי אלייך: איך ניתן להפוך את המתכון לפרווה?

Reply
קרן אגם פברואר 25, 2024 at 3:07 pm

תודה, יש גרסת פרווה בסוף המתכון למטה תמיד

Reply
אושרת פברואר 28, 2024 at 7:49 am

מתכון מחריד ומענה! הבצק זוועה! השתמשתי בעוד חצי קילו קמח רק כדי שיהיה אפשר לעבוד איתו. המלית לפי המתכון הספיקה רק לחצי מכמות הבצק והשושנים בחלק העליון נשרפו ובחלק התחתון נשארו בצק.
היה עדיף לעשות אותם כקוראסונים.

Reply
קרן אגם פברואר 28, 2024 at 5:52 pm

אני בטוחה שיש פה מי שיחלוק עלייך, יש מצב שלא הצלחת איתו זה לא אומר שהוא מחריד, קורה לפעמים שמי שפחות בקיא באפייה לא מסתדר… הכל טוב, יש בצקים אחרים

Reply
אושרת פברואר 28, 2024 at 7:55 pm

סליחה. לא ידעתי שהמתכונים שלך מותאמים רק למי שבקיא באפיה

מלח בקראמבל פברואר 25, 2024 at 10:07 am

הקראמבל עם חצי כפית מלח מטורף

Reply
קרן אגם פברואר 25, 2024 at 3:06 pm

🙂

Reply
טלי מרץ 12, 2024 at 3:13 pm

האם אפשר במקום חלב רגיל , חלב שיבולת שועל?

Reply
קרן אגם מרץ 16, 2024 at 7:07 am

כן

Reply
אושרת פברואר 27, 2024 at 1:22 pm

לא רשום בשום מקום מלח הקראמבל..

Reply
שחר פברואר 25, 2024 at 7:57 pm

נראה מעולה!
איך מתבצעת ההמרה לקמח מלא?

Reply
קרן אגם פברואר 28, 2024 at 7:27 am

להמרה לקמח מלא תצטרכי להוסיף יותר נוזלים עד שהבצק יהיה במרקם דביק

Reply
ענת פברואר 26, 2024 at 8:44 am

תודה על מתכונים אליפות!
איפה לוותר על הקראמבל? אם כן – להחליף במשהו אחר? סירופ סוכר?
והאם אפשר לחצות את הרולדה ולגלגל בצורת בורג כמו עוגת קראנץ׳? תודה ❤️

Reply
קרן אגם פברואר 28, 2024 at 7:26 am

אפשר בורג אין בעיה, ממליצה לצנן את הרולדה אחרי גלגול ולפני שחוצים אותה לשניים כדי שהקרם יהיה יציב.
ולהשקות את העוגה בסירופ סוכר אחרי תנור , אין בעיה לוותר על הקראמבל

Reply
דנה פברואר 29, 2024 at 7:33 pm

בצק מאד קשה לעבודה נוזלי מאד אולי צריך להדגיש יותר את כמות הקמח שצריך להוסיף בשביל לעבוד איתו. נדבק ונקרע וממש מבאס… אינני אופה דגולה היה לי מתכון אחד של שמרים שתמיד יצא טוב וזה המתכון השני שניסיתי בחיי, מזל שזה לא היה הראשון כדאי לציין אולי שמדובר בבצק למנוסים באפיה. סתם בשביל למנוע את האכזבה. תודה!

Reply
קרן אגם מרץ 2, 2024 at 6:45 am

ממש לא למנוסים, וגם אם קצת מאתגר, לא הייתי קוראת לו אכזבה, אחד הבצקים המדהיים, רק תלמדי לעבוד איתו ותרוויחי

Reply
שירה פברואר 26, 2024 at 11:44 pm

את מהממת לגמרי והמתכונים שלך נהדרים ומצליחים כל פעם! הבצק היה סופר קל להכנה, תפח מדהים, הרידוד אחרי היה סופר פשוט (שמתי הרבה קמח על המשטח) ועכשיו רק נותר לחכות שיצא מהתנור ולזלול

Reply
קרן אגם פברואר 28, 2024 at 7:22 am

תודה שירה

Reply
ענת פברואר 28, 2024 at 7:45 pm

היי, נראה מושלם.
האם אפשר להקפיא חצי מהבצק? לפני או אחרי התפחה?

Reply
קרן אגם פברואר 29, 2024 at 6:49 am

אין בעיה להקפיא

Reply
אליאנה פברואר 29, 2024 at 3:29 am

מקילו קמח יוצאת רק עוגה אחת?

Reply
קרן אגם פברואר 29, 2024 at 6:48 am

Aשתי עוגות
כתוב

Reply
דניה מרץ 1, 2024 at 1:09 pm

קרן, את אלופה וכל מתכון פגז!
כמעט בכיתי כשבאתי במגע עם הבצק הזה, המרקם שמיימי…
השושנים עדיין בתנור, אבל אני יודעת בוודאות שייצא ליגת על.
אין עלייך

Reply
קרן אגם מרץ 2, 2024 at 6:43 am

תודה דניה

Reply
דיקסיט אפריל 5, 2024 at 10:11 am

אם מתפיחה במקרר למספר שעות האם יש שינוי בכמות השמרים?

Reply
קרן אגם אפריל 5, 2024 at 3:43 pm

אין שינוי

Reply
סימה מרץ 7, 2024 at 5:07 pm

היי קרן. העוגה נראית מושלמת אך כמי שעברה 2 התקפי לב ,זה ממש קשוח בשבילי עוגה עם חצי קג' חמאה. בבצק אני תמיד ממירה לשמן. האם ההמרה תעבוד גם במלית ובקראמבל ? אם כן באיזו כמות להשתמש?
תודה

Reply
סימה מרץ 7, 2024 at 5:10 pm

סליחה התכוונתי 250 גרם חמאה לעוגה

Reply
ליאת מרץ 18, 2024 at 1:27 pm

יצא מדהים! כל כך פשוט, איזה מתכון קל לבצק!
פעם ראשונה שהכנתי משהו וכולם התלהבו ממש! תודה

Reply
קרן אגם מרץ 19, 2024 at 5:57 pm

שמחה לשמוע

Reply
איזבלה אפריל 2, 2024 at 11:03 pm

אם אני רוצה להכין חצי כמות (עוגה אחת), צריך הכל חצי, או קצת פחות נוזלים? תודה

Reply
קרן אגם אפריל 3, 2024 at 8:27 pm

לא ממליצה להכין חצי כמות

Reply
Roni אפריל 10, 2024 at 5:01 pm

אפשר לשלב לדעתך ממרח אגוזי לוז יחד עם המילוי שקדים?

Reply
קרן אגם אפריל 14, 2024 at 10:06 am

בטח

Reply

Leave a Comment