אין לי תירוצים יותר, למה אני לא מכינה לבן זוג שלי פאי מרנג לימון, שזה הקינוח שהוא הכי אוהב בעולם.
הוא הרי צרפתי במקור, איך לא יאהב פאי לימון? הוא ממש גדל על הפאי הזה (וגדל ממש יפה!)
היום זה סוף סוף קרה, במיוחד כי היום יום חמישי ושאלתי אתכם בסטורי איזו עוגה תרצו שתעלה לסופ״ש,
והיו כמה בקשות לפאי לימון, ומי אני שאאכזב אתכם?
אני יודעת שהכנה של פאי לימון נראית מסובכת, אבל אם לא חושבים יותר מדי איך לעצב אותו
שיראה כאילו יצא מחלון ראווה של פטיסרי בפריז, התהליך ממש קל.
כדי לזרז את תהליך ההכנה, הכנתי תחתית מביסקויטים טחונים עם חמאה ושקדים, במקום להכין בצק פריך.
הטיפ הכי טוב שאני יכולה לתת לכם בגלל שלא מדובר במתכון מסובך, ובגלל שפירטתי בכל השלבים בדיוק
בדיוק את התוצאה שאמורה להתקבל, תכינו הכל מראש!
תשקלו בכוסות או קערות קטנות את כל החומרים, תסחטו לימון, תגרדו אותו, תפרידו ביצים, תמיסו חמאה
בקיצור, הכל הכל שיהיה לכם מוכן מול העיניים מראש. זה אומר שאתם גם צריכים לקרוא את המתכון מראש עד הסוף
שזה משהו שאני בטוחה שחלק מכם כמוני לא תמיד עושים, ואז הכנת עוגה גורמת למטבח שלכם להיראות כמו
אחרי הפצצה גרעינית, אני צודקת? וזה די מתיש ומייאש.
התקבל פאי כל כך טעים ואוורירי ולא כבד, אתם תהנו ממנו.
פאי מרנג לימון/תבנית עוגה עם קפיץ בקוטר 22 ס״מ או תבנית פאי 24 ס״מ
(כל שלבי ההכנה בוידאו בסטורי כאן )
מצרכים למתכון:
לבצק:
200 גר' עוגיות פתי בר
70 גר' חמאה מומסת
1/2 כוס (50 גר') שקדים מולבנים
לקרם לימון:
כוס (200 גר' ) סוכר לבן
1+רבע כוסות מי ברז
25 גר' חמאה רכה
6 כפות (60 גר')אבקת קורנפלור
1/2 כוס (120 מ״ל) מיץ לימון סחוט טרי
3 חלמונים מביצים בגודל L
2 כפות חלב
כף גרידת לימון
קורט מלח
למרנג:
3 חלבונים מביצים גודל L
6 כפות (60 גר') סוכר לבן
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 170 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים היטב את הדפנות.
( אם מכינים בתבנית פאי מתפרקת אין צורך בנייר אפייה)
במעבד מזון עם להב לפדה טוחנים שקדים לאבקה, מוסיפים עוגיות פתי בר וטוחנים עד שמתקבלת תערובת
פירורית אחידה. מעבירים לקערה, מוסיפים חמאה מומסת, מערבבים היטב. מעבירים את התערובת לתבנית האפייה
ומהדקים היטב לשוליים ולדפנות העוגה, אם השתמשתם ברינג של 22 העוגיות אמורות לעלות בדפנות כמחצית הגובה.
מכניסים את התבנית למקפיא לצינון.
בסיר קטן ממיסים סוכר, מים, קורנפלור,מיץ לימון, גרידת לימון, ומלח, עד שהתערובת מתחילה להסמיך ולרתוח.
זה לוקח כמה דקות, לא להתייאש.ברגע שזה מגיע לרתיחה מסירים מהאש.
בקערה נפרדת טורפים חלמונים עם חלב, מעבירים 5 כפות מהתערובת שבסיר לתוך קערת החלמונים,
ומערבבים היטב בזריזות עד לקבלת תערובת אחידה. מחזירים את התערובת מהקערה לסיר, ומביאים
שוב לרתיחה תוך כדי ערבוב מתמיד. בסופו של דבר התערובת תגיע לרתיחה והמרקם שלה יהיה משחתי.
מסירים מהאש, מוסיפים פנימה חמאה, ומערביבם עד שהחמאה נמסה לגמרי.
מוציאים את תבנית העוגה מהמקפיא, ומעבירים את תערובת החלמונים מעל תחתית התבנית.
מניחים בצד.
בקערת המיקסר מקציפים במהירות גבוהה חלבונים וסוכר למשך 3-4 דקות עד לקבלת מרנג יציב ומבריק.
בעזרת מרית מעבירים את המרנג מעל תערובת החלמונים בתבנית, ואם רוצים מיישרים בעזרת פלטה.
אני נהניתי להשאיר גבעה חיננית ובלתי מעוצבת.
אופים כ 20 דקות עד שהמרנג מתחיל לקבל צבע שזוף.קרם הלימון נשאר רוטט אל תצפו ממנו להיות יציב.
מוציאים, מצננים כשעה בטמפרטורת החדר ומכיניסים למקרר להתייצבות.
מקשטים באבקת סוכר ומגישים.(לא חובה אבקת הסוכר)
את הפאי שומרים במקרר כשהוא עטוף היטב עד ארבעה ימים.
161 Comments
במהלך ההכנה לא הכנסת את ה25 גר׳ חמאה לקרם לימון, הבנו שחסר רק אחרי שסיימנו. מקווים שיצא טוב:)
אוי! ממש מתנצלת
אני בטוחה שהפאי ייצא טוב גם בלי החמאה
תודה על התשובה המהירה! קילפתי את השכבה מהתחתית, השכבה יצאה מאוד צמגית בלי החלב והחמאה.
הכנו את המילוי מחדש
הי נראה לי טעות אולי- האם משתמשים רק בחמש כפות מהחלמונים והחלב? או שלא הבנתי משהו נכון . תודה
תחילה מעבירים 5 כפות מהסיר לתערובת
החלמונים ומערבבים היטב ואז מחזירים את כל תערובת החלמונים לסיר ומביאים שוב לרתיחה
האם זה טוב לאכול מליונים שאינם מבשלים היטב , כי המרנג נעשה מאוד מהר ואיני יודעת אם במילוי נאפה, האם אפשר לאפות את העוגה קצת עם במילוי ואחר כך לאפות את המרנג
אפשר
הקרם לימון יצא טיפה צמיגי למה ?
שמת את כל כמות המים? או הוספת יותר קורנפלור? כי לא אמור לצאת צמיגי אם הכמויות מדוייקות
מה הסיבה ששכבת המרנג מגירה נוזלים? נראה כאילו חוזר חלקית למצב חלבון לא מוקצף…
המרנג מזיע במקרר הרבה פעמים זה קורה כולם לא להתרגש
היי קרן,
האם את הקרם לימון ניתן להכין מראש ולשמור בקירור?
ואם אני הכנתי בסיס לטארט במקום העוגיות, האם אני צריכה לאפות את הסטארט יחד עם הקרם לימון? או שהקרן לימון טעים גם ללא אפייה?
תודה,
אילה
אפשר לשמור קרם לימון במקרר אין בעיה
לגבי התחתית לא ככ הבנתי אבל בעקרון הם לא חייבים להיאפות יחד אם זו היתה הכוונה
יצאה עוגה נהדרת!! נטרפה תוך דקות.
זמן ההכנה הקצר, יהפוך אותה ככל הנראה לעוגת הבית..
תודה קרן!
כייף לשמוע יפעת תודה
היי
אני רוצה להכין את הפאי היום אבל שיהיה למחר בצהריים, האם יישמר בסבבה במקרר בתוך קופסא כזאת לעוגות?
תודה
אם הרינג שלי בקוטר 26 ס"מ, פי כמה כדאי להגדיל כמויות? 1.5?
או שאפשר להשאיר אותו דבר ופשוט ייצא נמוך..?
יצא נמוך וזה גם אחלה
להריונית- אפשר תחליף למרנג? או לוותר עליו?
את יכולה לוותר אבל להגיש עם קצפת או קרם וניל מעל
ואם מוותרים על המרנג מעל עדיין מכניסים את הקלתית עם המילוי לתנור ל20 דקות?
כן אין סיבה שלא
היי! אפשר להחליף את הסוכר בסוכר חום?
לא ממליצה במרנג
היי
אפשר להשתמש בבצק הפאי של עוגת הריקוטה לימון המעולה שלך? כוונתי מבחינת הכמויות
בטח
אותה הכמות
הכנתי ויצא בסדר, אבל הקרם לימון יצא שקוף מאוד, לא כמו שרואים אצלך בסרטון – היה שקוף עוד לפני הוספת הביצים
הקרם יצא מדהים. טעם מטורף! אבל המרנג כאילו לא נאפה כמו שצריך. איזה מרקם אמור לצאת לו? יצא לי צמיגי ודביק, כמו קרמבו או מרשמלו על האש. ככה זה אמור להיות? כמה זמן צריך להתקרר לפני שמגישים? תודה! מתה על הבלוג שלך.
תודה מיכל
אולי לא הקצפת מספיק את החלבונים לקצף יציב?
המרקם אמור להישאר רך אבל לא צמיגי
תודה קרן, כתבתי לפני שהכנסתי למקרר אלא רק אחרי כמה זמן על השיש והזמן במקרר כנראה עשה את שלו. כשהוצאתי את העוגה מהמקרר המרקם השתנה ונהיה קליל ואווררי בדיוק כמו שתיארת במתכון. פשוט לא חיכיתי מספיק כנראה ונבהלתי שלא יצא. כל המשפחה התלהבה והעוגה גרפה מחמאות. תודה רבה!
איך אני שמחה שחזרת לספר לי
תודה מיכל
מבחינת יציבות המרנג- אפשר להשתמש בשקית זילוף במקום למרוח אותו על הקרם לימון?
והאם יהיה אפשר להכניס אותו גם לתנור להשחמה או שהצורה של הזילוף עלולה להיהרס?
אין בעיה להשתמש בשק זילוף
ולהכניס ככה לתנור
אם המרנג יציב לא אמורה להיות בעיה עם הצורה
עוגה ללקק את האצבעות ונראית ז'ורנל! מחר מעלה תמונות לסטורי
היא רק נראית כמו מלא עבודה אבל ממש לא וגם מאוד מהירה להכנה. הבעיה היחידה – צריך לחכות שתתקרר. זה באמת קשה…
וכרגיל כמו כל מתכון בבלוג המושלם הזה – הצלחה! תודה
תודה אהובה מחכה לתמונות
היי קרן, האם העוגה צריכה להיות בקירור לילה או שמספיקות כמה שעות?
לפני הגשה מספיק כמה שעות, אם לא אוכלים ורוצים לאחסן אז במקרר
לגרסה הפרווה מה הכמויות במקום המצרכים היחסיים?
תודה רבה!
מחמאה במקום חמאה באותה הכמות וחלב סויה או מים במקום החלב
האם ניתן להמיר בשמן באותה כמות? כדי לא להשתמש במרגרינה…
תודה
אפשר שמן קוקוס בתחתית 50 גר׳
ובקרם לימון סביב 30 גר׳
בהצלחה
קרן היי הנוזל של הקרם נשאר נוזלי לגמרי וניסית לאפות עוד זמן אבל נשאר נוזלי וגם הבסיס לא התאחד .מה יכול לקרות?
יכול להיות שלא בישלת מספיק זמן את הקרם והוא לא הגיע לסמיכות הרצויה?
בכל אופן לתת לו להצטנן במקרר ולהתייצב
לגבי התחתית, אם לא מתאחדת צריך להוסיף עוד קצת חמאה
הקפדת על מצרכים בכמויות מדוייקות?
העוגה יצאה מהממת וטעימה מאוד, רק הקלתית יצאה מפוררת לגמרי, למה זה?
להבא להוסיף לה אולי קצת יותר חמאה אם לא מתאחדת
הי
האם הכמות של העוגה שמיועדת לתבנית קוטר 24 תתאים לתבנית אינגליש קייק רגילה ? (דמה לי אורך 30 סמ)
הי
לא
תבנית 24 מתחלקת בין שתי תבניות אינגליש
היי:) אחרי לילה במקרר, כשפרסתי את העוגה היה מן סירופ נוזלי בתחתית התבנית שגרם לכל הבצק להיות סופר רך ונוזלי כזה:/
יש לך אולי רעיון למה זה קרה לי?
היי, רציתי לשאול איזה עוגה עדיפה עלייך עם המרנג או קצפת
היי,
האם ניתן לאפות בחום נמוך לזמן ארוך יותר ע"מ שהקצף יהיה יותר קרוב לנשיקות (כמו בעוגת קצף קצפת למשל)?
אצלנו פחות אוהבהם לאכל קצף רך..
בעוגת קצף קצפת אופים את המרנג אפייה ארוכה בחום נמוך ומלבישים אותו מעל העוגה
כאן המרנג נאפה עם הפאי בתנור
לא ניתן יהיה לאפות את הפאי כל כך הרבה זמן, אבל את יכולה בהחלט לאפות עיגול מרנג ולנסות להלביש מעל הפאי כשמצונן
בהצלחה
שלום קרן,
מנסה את מזלי עם עוגה כזו פעם ראשונה..
שממיסים בסיר קטן סוכר, מים, קורנפלור ושאר המרכיבים שרשמת – עושים זאת מההתחלה על אש גדולה בשביל להביא לרתיחה, או שמתחילים מאש קטנה ואז מעלים את האש עד לרתיחה?
והאם יש לערבב את המרכיבים כל זמן שהם בסיר כל האש?
תודה רבה
אפשר מראש להתחיל באש גבוהה, לוקח לחומרים זמן להתחמם
ולהקפיד לערבב לא חייבים רצוף אבל מדי פעם עד שהתערובת מתחילה לרתוח ולהסמיך
בהצלחה
זה לא כזה מסובך
רק לדאוג כפי שכתבתי שכל החומרים והמצרכים יהיו מוכנים ושקולים לפני תחילת עבודה
הי האם אפשר לשרוף את המרנג עם ברנר ?
במקום תנור? אני דווקא חושבת שכדאי שהקרם יאפה טיפה
אז אפשר לאפות את הקרם ללא מרנג ואז מרנג וברנר
היי. מה דעתך על תבנית פאי מתפרקת במידות 11/35/2.5 ס"מ ? יספיק ל-2 עוגות?
תודה
דליה
לא מוכר לי ולא ככ הבנתי את המידות
תכיני את הפאי ותכניסי לתבנית אחת ואם יהיה מספיק לעוד תבנית תשתמשי בה
אם זה לא יספיק את יכול הלהכין בתבנית אינגיש קטנה
בהצלחה
היי קרן המהממת!
אם אני רוצה להכים עוגה קטנה, אפשר להקטין כמויות בחצי בדיוק? או שההמרות צריכות להיות אחרות?
כמו כן- יש דרך להפוך את העוגה לפרווה (אלרגיה ללקטוז שלא נדע 🙂
לשים מחמאה במקום חמאה, וחלב צמחי במקום חלב רגיל?
הי שרית
אני לא יודעת לאיזו תבנית את מתכוונת כשאת אומרת עוגה קטנה אבל אם היא מחצית מתבנית פאי סטנדרטית אז כן, לחלק בשניים את המרכיבים
לגרסת פרווה אפשר להמיר חמאה במרגרינה בקרם ואת הקלתית אפשר להכין עם שמן קוקוס נוזלי, לא יוכעת להגיד בדיוק כמה אבל עד שהוא מתגבש.
בהצלחה
היי מה אפשר לשים במקום השקדים המולבנים?
עוגיות או לוותר
היי, אם מוותרנת על המרנג עדיין יש צורך באפייה של קרם הלימון או רק קירור?
לאפות, לא ניסיתי בלי אפייה אז לא יודעת להגיד איך ייצא
יצא מאד טעים אבל לא אהבו את בסיס הביסקוויטים…..
במידה ורוצים להשתמש בבצק פריך לבסיס של הפאי האם יש צורך לאפות מראש אפייה עיוורת ? כמה זמן? ואז לאפות את המרנג רגיל?
כן, להכין בצק פריך, אפייה עיוורת 15 דקות ואז להמשיך כרגיל, מניחה שסביב 20-25 דקות אפייה ואז המרנג כרגיל
הי קרן, רוצה לוודא שהבנתי.. לאפות באפייה עיוורת 15 דקות, להוציא את המשקולות ואז עוד 20 דקות בלי המילוי והמרנג ואז עוד 20 דקות עם המילוי והמרנג? זה נשמע לי הרבה אולי אני טועה..תודה!
אין שום אפייה עיוורת במתכון אני לא ככ יודעת איפה ראית את זה. יש לפאי אפייה אחת קצרה סהכ של 20 דקות פעם אחת
תודה רבה על התשובה המהירה!! ראיתי את זה בתגובה שכתבת לזאת מעלי 🙂
היא שאלה לגבי בצק פריך במקום הביסקוויטים ומשהו לא מסתדר לי עם זמני האפייה שהמלצת לה..
אפייה עיוורת 15 דקות ואחכ על זה קםר לימון ומרנג לעוד 20-25 דק׳
תודה על מתכון מושלם
אני באופן אישי הוספתי יותר חמאה לשכבת הבצק כדי לגבש לבצק
הי קרן
הולכת להכין ליומולדת של בעלי מחר- הוא בחר את העוגה הזו 🙂
כמה זמן קירור נדרש שאדע אם כדאי להכין כבר היום או מחר בבוקר, מתי העוגה במיטבה?
תודה ענת
מחר בבוקר זה מעולה
הי,יצא מהמםםם
תודה רבה
אני עשיתי על קלתית קנויה
נהדר לשמוע
היי קרן,
אוהבת את כל מתכונים שלך, הם תמיד מאוד מדויקים ומוצלחים☺️
הפעם משהו השתבש שלי, אשמח להבין למה.
הקרם לימון לא התייצב ונהיה נוזלי גם לאחר קירור.
ולגבי המרנג, המרקם שהתקבל היה כמו ענן, פירורי (הכי קרוב לקצף גילוח חח) ולא צמיגי כמו מרשמלו
מה עשיתי לא נכון לגביהם?
היי קרן! מה שלומך?
במידה ואני אני קצרה בזמן, האם אפשר להכין את הקלתית ולהקפיאה ליומיים ואז כעבור היומיים להשלים את שאר השכבות?
היי
לאפות בטורבו או עליון תחתון ?
לא אופה בטורבו
היי. אין לי קורנפלור, אפשר להחליף בקמח תפוחי אדמה או שיש תחליף אחר? תודה מראש.
יש לך אינסטנט פודינג ?
אולי כף-כף וחצי 🙁
מעולה תשתמשי בזה
היי (:
כמה ביצים צריך אם יש לי מידה m ולא l?
תודה
עוד אחת
היי
באיזו טמפרטורה או
180
האם ניתן להמיר לתבנית אינגליש חד פעמית שייצא בסטייל הפס גבינה לימון מבחינת הכמות? במידה ואת חושבת שזה אפשרי, בכמה לחתוך את הכמויות?
נדמה לי שב 1/2
תודה קרן, שאלה אחרונה בנושא, במידה ואני מעוניין לעשות את הבסיס רק מפתי בר וחמאה (לא הצלחתי להשיג קמח שקדים והמעבד מזון שלי הוא ידני), מה היחסים החדשים? (פתי בר וחמאה) תודה!!
אפשר במקום שקדים עוד 3-4 ביסקויטים
הי קרן
קודם כל מתכונים מעולים
טרם ניסיתי אבל הולכת לנסות
לגבי התבנית
יש לי תבנית פאי קוטר 26
האם זה בסדר ומתאים למתכון?
כן אין בעיה
בוקר טוב, עוגה מושלמת ! הכנתי אותה כבר כמה פעמים, המתכונים שלך תמיד כיפיים. שאלה לגבי הבצק , משום מה הוא מאוד מתפורר כאילו החמאה לא תופסת את הפירורים … יכול להיות שצריך יותר חמאה או משהו שעשיתי לא נכון ?
יש מצב שאת צריכה להוסיף אפשר בלי פחד
היי
אפשרי את הפתיבר להחליף בבסיס של בצק פריך? 🙂
בטח
אפשר לקחת את התחתית של הטארט ריקוטה לימון
יצא נפלא! הכל מדויק והטעם מושלם. שאלה אחת: למה קצף הביצים הולך ומתכווץ בקרור? הוא הולך ומתנתק מהקרם לימון…
נכון, אין לו על מה להחזיק ככ
במה אפשר להחליף את השקדים בבצק? בא לי להכין עכשיו ואין לי בבית
אפשר לוותר
אחרי קירור קצר בטמפרטורת החדר הכנסתי את הפאי כשהוא עטוף היטב, אך בקירור למרנג נהיה טיפות בצבע קרמל.. מה הסיבה?
זה נורמלי שזה קורה ואין דבר שקצת אבקת סוכר לא תעלים
האם אפשר לזלף את המרנג בשקית זילוף במקום למרוח אותו על העוגה? ואם אני אכניס את הפאי לתנור אחרי הזילחף הצורה לא תהרס מהחום?
אפשר לזלף המרנג אמור להישאר יציב
היי קרן
באיזה שלב מכניסים את החמאה שלא ציינת במתכון?
כתוב : מסירים מהאש, מוסיפים פנימה חמאה, ומערביבם עד שהחמאה נמסה לגמרי.
מעולה תודה
היי קרן, האם הפאי מתאים להריוניות?
יש לי חברה עם חשק עז לפאי לימון, והמתכונים שלך הם תמיד חלום.
( במידה והפאי לא מתאים- יש דרך לעשות אותו שכן יתאים?)
יש הפאי ביצים חיות לא ממליצה
אין אפשרות להכין אותו בלי ביצים חיות כיון שיש בפרי מרנג
ממש ממליצה להכין את טארט הלימון ריקוטה מהבלוג הוא היסטרי
תודה רבה אין עליך 🙂
מתכון משגע !!! בא לי להכין אותו :O
יש לי כמה שאלות לגבי הכנת קרם הלימון…
לא הבנתי את כמות המים שצריך לשים… כוס ורבע ? כמה זה במ"ל ?
ולגבי שלבי הכנת הקרם, יש חשיבות מה שמים קודם בסיר? זה משנה אם שמים קודם סוכר או מים או קורנפלור לדוגמא ?
כוס מים = 240 מ״ל אז תצטרכי 300 מ״ל
ולגבי הסיר
עדיף להיצמד להוראות ולסדר הכנסת המצרכים לסיר
הי קרן,
הכנתי את הפאי ויצא ממש ממש מוצלח, תודה!
אשמח לדעת מדוע בחלק מן מתכונים את משתמשת בבצק מקמח חמאה וכו' ובחלק מהמתכונים את משתמש בבסיס של פתי בר.
הם אפשר וכדאי בפאי הזה להשתמש בבצק אמיתי ולא בפתי בר?
שאלה נוספת- האם תארוטית אפשר להוציא כף גרידה מלימון אחד, כי אני השתמשתי בכמעט שלושה..
היי קרן! הכנתי בעבר את העוגה ויצאה מושלמתתת! ראיתי באיזה קונדיטוריה שמוכרים פאי לימון מפורק.. אם אני רוצה לעשות רק את הקרם לימון (ואת המרנג לשרוף בברנר) כמה זמן אני צריכה לשים בתנור?
6 כפות קורנפלור??
זה נראה לי מדי הרבה!
יצא ממש סמיך בצורה מוגזמת…
לא אמור לצאת מאוד סמיך, אבל אפשר לנסות להוריד בכמות להבא, אני מכינה אותו לא מעט כמו שהוא
האם ניתן לעשות אותו בגרסת פרווה?
שימוש ב נטורינה/מחמאה או שמן קוקוס במקום זה אחלהצ
האם אפשר להקפיא את הפאי ללא המרנג?
כן
היי קרן כמה זמן מראש אפשר להכין את הפאי? כלומר אפשר יומיים לפני ההגשה ועדיין יהיה טעים ופריך?
יומיים
היי קרן! אם אני מכינה יום לפני ומכניסה לקירור, כמה זמן לפני הגשה כדאי להוציא מהמקרר למרקם מיטבי? תודה 🙂
היי, מתכון מעולה
הכנתי כמו ש3שום, ומתכננת להכין שוב, הפעם עם בצק פריך.
אם עושים את העוגה עם בצק פריך, האם צריך לקרר או להקפיא אותו כשהוא יוצא מהתנור, ולפני ששמים עליו את הקרם לימון והמרנג?
עדיף לקרר לפני
היי קרן,
באיזה חום אופים את המרנג?
באותו חום כל הזמן
היי קרן, מה שלומך?
שאלה- כבר כמה פעמים שלאחר מספר שעות במקרר קרם הלימון מתחיל להיסדק.. יש לך רעיון מה יכולה להיות הסיבה?
תודה רבה 🙂
הי קרן!
אני רוצה להכין את העוגה עם בצק פריך. איזה מתכון את ממליצה לו? ואיך לאפות אותו?(אפייה עיוורת? כמה זמן?) תודה!!
אופה כל שנה לאבא פאי לימון ליום ההולדת וזהו, לא צריך לחפש יותר – זה המתכון הכי טוב עד כה, חוסל בהנאה.
גזרתי ושמרתי! תודה
כמה שאני שמחה, מזל טוב לאבא
שלום קרן, המתכון נראה נהדר! השאלה היחידה שלי היא: אם אני אופה בתנור את המרנג ביחד עם הקרם לימון, זה לא עלול לקלקל את שניהם או יהפוך לפחות את המרנג ללא יציב?
לא ככ הבנתי את השאלה… המתכון כתוב בדיוק כפי שהכנתי אותו
על איזה חום אני אופה את הפאי בסוף?
אותו חום כל הזמן לא משתנה
היי קרן!
עוגה היסטרית! הכנתי אותה יצא ממש טעים!!
רק שאלה קטנה: כשעשיתי את הקרם לימון יצאו לי גושים לבנים בקרם.. מה עושים עם זה?
שמחה שאהבת, גושים סימן שהקרם לא עורבב מספיק טוב
חייבים להשתמש בגרידת לימון בשביל הטעם הלימוני? האם אפשר להשתמש רק במיץ לימון ועדיין הטעם יהיה בסדר?
גרידת הלימון ממש מוסיפה
ועוד שאלה – אמא שלי טוענת שלא כדאי לי לעשות את העוגה הזו עכשיו כי אין לנו לימונים טריים מהעץ והלימונים בסופר הם מהקירור וזה לא יהיה טעים. מה את חושבת?
חושבת שייצא לך מעולה
רוב האנשים שאני מכירה קונים לימון ולא מגדלים אותו כולל אני
שלום הפאי נראה מושלםםםםם! האם ניתן להקפיא אותו לאחר הרכבה אך ללא המרנג?
ללא המרנג
היי קרן. שהכנתי את הקרם לימון, הקונפלור בו למרות הערבוב שעשיתי המון חתיכות קטנות שלו.. אחכ סיננתי את הקרם לימון כדי להוציא את החתיכות הקטנות אבל עדיין ישנם. מה לעשות להבא? אולי כמו בקמח ממש ״לנפות״ אותו? מה דעתך?
כן תנפי ולערבב ממש מהר
רציתי לומר שהכנתי בסוף שבוע את הפאי לימון. יצא מושלם. קבל מחמאות מכולם. אחד הקינוחים הטעימים שאכלתי!
יועוד משהו – בתור משהי שגדלה בארה"ב עורר בי נוסטלגיה לילדותי.
משמח ממש תודה
יצא מושלם, מתכון מנצח !!!
היי קרן,
בכל פעם שאני מכינה פאי לימון המרנו ״מפריש נוזלים״ ומתכווץ… מה ניתן לעשות כדי למנוע?
לכמה זמן זה צריך להיות במקרר עד שאפשר להגיש?
ארבע חמש שעות
אפייה על טורבו או חום עליון/תחתון?
ובאופן כללי, האם יש עוגות שמומלץ על טורבו? אשמח אם תצייני במתכונים מה מומלץ. שרופים עליך קרן!
היי קרן, אפשר להכניס למקרר בלי אפייה ובלי המרנג? ומחר לאפות יחד עם המרנג
תודה! אוהבת את המתכונים שלך!
אפשר
מתכון מעולה!!! העוגה חוסלה!!
יששש
היי קרן פאי לימון שלך חוגג אצלי קבוע. הפעם אני רוצה להגדיל אותה איך אני עודה את זה ( מכינה ב תבנית 26 ורוצה את הגובה)
להכפיל
הי קרן,
כיצד ניתן להפוך את הפאי לכשר לפסח?
להכין תחתית של עוגיות פסח לחג טחונות עם חמאה
תודה על המתכון המדויק, העוגה הייתה מושלמת