פאי וטארט

פאי מרנג לימון

ינואר 30, 2020 39 Comments

 

 

אין לי תירוצים יותר, למה אני לא מכינה לבן זוג שלי פאי מרנג לימון, שזה הקינוח שהוא הכי אוהב בעולם.

הוא הרי צרפתי במקור, איך לא יאהב פאי לימון? הוא ממש גדל על הפאי הזה (וגדל ממש יפה!)

היום זה סוף סוף קרה, במיוחד כי היום יום חמישי ושאלתי אתכם בסטורי איזו עוגה תרצו שתעלה לסופ״ש,

והיו כמה בקשות לפאי לימון, ומי אני שאאכזב אתכם?

אני יודעת שהכנה של פאי לימון נראית מסובכת, אבל אם לא חושבים יותר מדי איך לעצב אותו

שיראה כאילו יצא מחלון ראווה של פטיסרי בפריז, התהליך ממש קל.

כדי לזרז את תהליך ההכנה, הכנתי תחתית מביסקויטים טחונים עם חמאה ושקדים, במקום להכין בצק פריך.

הטיפ הכי טוב שאני יכולה לתת לכם בגלל שלא מדובר במתכון מסובך, ובגלל שפירטתי בכל השלבים בדיוק

בדיוק את התוצאה שאמורה להתקבל, תכינו הכל מראש!

תשקלו בכוסות או קערות קטנות את כל החומרים, תסחטו לימון, תגרדו אותו, תפרידו ביצים, תמיסו חמאה

בקיצור, הכל הכל שיהיה לכם מוכן מול העיניים מראש. זה אומר שאתם גם צריכים לקרוא את המתכון מראש עד הסוף

שזה משהו שאני בטוחה שחלק מכם כמוני לא תמיד עושים, ואז הכנת עוגה גורמת למטבח שלכם להיראות כמו

אחרי הפצצה גרעינית, אני צודקת? וזה די מתיש ומייאש.

התקבל פאי כל כך טעים ואוורירי ולא כבד, אתם תהנו ממנו.

 

פאי מרנג לימון/תבנית עוגה עם קפיץ בקוטר 22 ס״מ או תבנית פאי 24 ס״מ

מצרכים למתכון:

לבצק:

200 גר׳ עוגיות פתי בר

70 גר׳ חמאה מומסת

1/2 כוס (50 גר׳) שקדים מולבנים

לקרם לימון:

כוס (200 גר׳ ) סוכר לבן

1+רבע כוסות מי ברז

25 גר׳ חמאה רכה

6 כפות (60 גר׳)אבקת קורנפלור

1/2 כוס (120 מ״ל) מיץ לימון סחוט טרי

3 חלמונים מביצים בגודל L

2 כפות חלב

כף גרידת לימון

קורט מלח

למרנג:

3 חלבונים מביצים גודל L

6 כפות (60 גר׳) סוכר לבן

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 170 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים היטב את הדפנות.

( אם מכינים בתבנית פאי מתפרקת אין צורך בנייר אפייה)

במעבד מזון עם להב לפדה טוחנים שקדים לאבקה, מוסיפים עוגיות פתי בר וטוחנים עד שמתקבלת תערובת

פירורית אחידה. מעבירים לקערה, מוסיפים חמאה מומסת, מערבבים היטב. מעבירים את התערובת לתבנית האפייה

ומהדקים היטב לשוליים ולדפנות העוגה, אם השתמשתם ברינג של 22 העוגיות אמורות לעלות בדפנות כמחצית הגובה.

מכניסים את התבנית למקפיא לצינון.

בסיר קטן ממיסים סוכר, מים, קורנפלור,מיץ לימון, גרידת לימון, ומלח, עד שהתערובת מתחילה להסמיך ולרתוח.

זה לוקח כמה דקות, לא להתייאש.ברגע שזה מגיע לרתיחה מסירים מהאש.

בקערה נפרדת טורפים חלמונים עם חלב, מעבירים 5 כפות מהתערובת שבסיר לתוך קערת החלמונים,

ומערבבים היטב בזריזות עד לקבלת תערובת אחידה. מחזירים את התערובת מהקערה לסיר, ומביאים

שוב לרתיחה תוך כדי ערבוב מתמיד. בסופו של דבר התערובת תגיע לרתיחה והמרקם שלה יהיה משחתי.

מסירים מהאש, מוסיפים פנימה חמאה, ומערביבם עד שהחמאה נמסה לגמרי.

מוציאים את תבנית העוגה מהמקפיא, ומעבירים את תערובת החלמונים מעל תחתית התבנית.

מניחים בצד.

בקערת המיקסר מקציפים במהירות גבוהה חלבונים וסוכר למשך 3-4 דקות עד לקבלת מרנג יציב ומבריק.

בעזרת מרית מעבירים את המרנג מעל תערובת החלמונים בתבנית, ואם רוצים מיישרים בעזרת פלטה.

אני נהניתי להשאיר גבעה חיננית ובלתי מעוצבת.

אופים כ 20 דקות עד שהמרנג מתחיל לקבל צבע שזוף.קרם הלימון נשאר רוטט אל תצפו ממנו להיות יציב.

מוציאים, מצננים כשעה בטמפרטורת החדר ומכיניסים למקרר להתייצבות.

מקשטים באבקת סוכר ומגישים.(לא חובה אבקת הסוכר)

את הפאי שומרים במקרר כשהוא עטוף היטב עד ארבעה ימים.

Print Friendly, PDF & Email

39 Comments

ליהי ינואר 31, 2020 at 12:20 am

במהלך ההכנה לא הכנסת את ה25 גר׳ חמאה לקרם לימון, הבנו שחסר רק אחרי שסיימנו. מקווים שיצא טוב:)

Reply
קרן אגם ינואר 31, 2020 at 12:32 am

אוי! ממש מתנצלת
אני בטוחה שהפאי ייצא טוב גם בלי החמאה

Reply
ליהי ינואר 31, 2020 at 12:55 am

תודה על התשובה המהירה! קילפתי את השכבה מהתחתית, השכבה יצאה מאוד צמגית בלי החלב והחמאה.
הכנו את המילוי מחדש

Reply
גאסיקה ינואר 31, 2020 at 7:18 am

הי נראה לי טעות אולי- האם משתמשים רק בחמש כפות מהחלמונים והחלב? או שלא הבנתי משהו נכון . תודה

Reply
קרן אגם ינואר 31, 2020 at 8:59 am

תחילה מעבירים 5 כפות מהסיר לתערובת
החלמונים ומערבבים היטב ואז מחזירים את כל תערובת החלמונים לסיר ומביאים שוב לרתיחה

Reply
דניאל ינואר 31, 2020 at 8:36 am

אם הרינג שלי בקוטר 26 ס"מ, פי כמה כדאי להגדיל כמויות? 1.5?
או שאפשר להשאיר אותו דבר ופשוט ייצא נמוך..?

Reply
קרן אגם ינואר 31, 2020 at 8:57 am

יצא נמוך וזה גם אחלה

Reply
שירי פברואר 18, 2020 at 2:40 pm

להריונית- אפשר תחליף למרנג? או לוותר עליו?

Reply
קרן אגם פברואר 18, 2020 at 4:27 pm

את יכולה לוותר אבל להגיש עם קצפת או קרם וניל מעל

Reply
דניאל ינואר 31, 2020 at 12:25 pm

היי
אפשר להשתמש בבצק הפאי של עוגת הריקוטה לימון המעולה שלך? כוונתי מבחינת הכמויות

Reply
קרן אגם ינואר 31, 2020 at 2:04 pm

בטח
אותה הכמות

Reply
מיכל ינואר 31, 2020 at 8:29 pm

הקרם יצא מדהים. טעם מטורף! אבל המרנג כאילו לא נאפה כמו שצריך. איזה מרקם אמור לצאת לו? יצא לי צמיגי ודביק, כמו קרמבו או מרשמלו על האש. ככה זה אמור להיות? כמה זמן צריך להתקרר לפני שמגישים? תודה! מתה על הבלוג שלך.

Reply
קרן אגם ינואר 31, 2020 at 11:01 pm

תודה מיכל
אולי לא הקצפת מספיק את החלבונים לקצף יציב?
המרקם אמור להישאר רך אבל לא צמיגי

Reply
מיכל פברואר 1, 2020 at 10:05 pm

תודה קרן, כתבתי לפני שהכנסתי למקרר אלא רק אחרי כמה זמן על השיש והזמן במקרר כנראה עשה את שלו. כשהוצאתי את העוגה מהמקרר המרקם השתנה ונהיה קליל ואווררי בדיוק כמו שתיארת במתכון. פשוט לא חיכיתי מספיק כנראה ונבהלתי שלא יצא. כל המשפחה התלהבה והעוגה גרפה מחמאות. תודה רבה!

Reply
קרן אגם פברואר 1, 2020 at 10:15 pm

איך אני שמחה שחזרת לספר לי
תודה מיכל

Reply
קרן אורבך לוין ינואר 31, 2020 at 10:46 pm

עוגה ללקק את האצבעות ונראית ז'ורנל! מחר מעלה תמונות לסטורי
היא רק נראית כמו מלא עבודה אבל ממש לא וגם מאוד מהירה להכנה. הבעיה היחידה – צריך לחכות שתתקרר. זה באמת קשה…
וכרגיל כמו כל מתכון בבלוג המושלם הזה – הצלחה! תודה

Reply
קרן אגם ינואר 31, 2020 at 11:01 pm

תודה אהובה מחכה לתמונות

Reply
מור שפיצר פברואר 12, 2020 at 3:39 pm

לגרסה הפרווה מה הכמויות במקום המצרכים היחסיים?
תודה רבה!

Reply
קרן אגם פברואר 12, 2020 at 7:44 pm

מחמאה במקום חמאה באותה הכמות וחלב סויה או מים במקום החלב

Reply
מור שפיצר פברואר 12, 2020 at 9:38 pm

האם ניתן להמיר בשמן באותה כמות? כדי לא להשתמש במרגרינה…
תודה

Reply
קרן אגם פברואר 13, 2020 at 7:25 am

אפשר שמן קוקוס בתחתית 50 גר׳
ובקרם לימון סביב 30 גר׳
בהצלחה

טל פברואר 2, 2020 at 1:02 pm

קרן היי הנוזל של הקרם נשאר נוזלי לגמרי וניסית לאפות עוד זמן אבל נשאר נוזלי וגם הבסיס לא התאחד .מה יכול לקרות?

Reply
קרן אגם פברואר 2, 2020 at 1:08 pm

יכול להיות שלא בישלת מספיק זמן את הקרם והוא לא הגיע לסמיכות הרצויה?
בכל אופן לתת לו להצטנן במקרר ולהתייצב
לגבי התחתית, אם לא מתאחדת צריך להוסיף עוד קצת חמאה
הקפדת על מצרכים בכמויות מדוייקות?

Reply
הלית פברואר 3, 2020 at 10:30 am

הי
האם הכמות של העוגה שמיועדת לתבנית קוטר 24 תתאים לתבנית אינגליש קייק רגילה ? (דמה לי אורך 30 סמ)

Reply
קרן אגם פברואר 3, 2020 at 10:33 am

הי
לא
תבנית 24 מתחלקת בין שתי תבניות אינגליש

Reply
איילת פברואר 3, 2020 at 11:28 am

היי,
האם ניתן לאפות בחום נמוך לזמן ארוך יותר ע"מ שהקצף יהיה יותר קרוב לנשיקות (כמו בעוגת קצף קצפת למשל)?
אצלנו פחות אוהבהם לאכל קצף רך..

Reply
קרן אגם פברואר 3, 2020 at 12:34 pm

בעוגת קצף קצפת אופים את המרנג אפייה ארוכה בחום נמוך ומלבישים אותו מעל העוגה
כאן המרנג נאפה עם הפאי בתנור
לא ניתן יהיה לאפות את הפאי כל כך הרבה זמן, אבל את יכולה בהחלט לאפות עיגול מרנג ולנסות להלביש מעל הפאי כשמצונן
בהצלחה

Reply
חן פברואר 7, 2020 at 3:50 am

שלום קרן,
מנסה את מזלי עם עוגה כזו פעם ראשונה..
שממיסים בסיר קטן סוכר, מים, קורנפלור ושאר המרכיבים שרשמת – עושים זאת מההתחלה על אש גדולה בשביל להביא לרתיחה, או שמתחילים מאש קטנה ואז מעלים את האש עד לרתיחה?
והאם יש לערבב את המרכיבים כל זמן שהם בסיר כל האש?
תודה רבה

Reply
קרן אגם פברואר 7, 2020 at 7:16 am

אפשר מראש להתחיל באש גבוהה, לוקח לחומרים זמן להתחמם
ולהקפיד לערבב לא חייבים רצוף אבל מדי פעם עד שהתערובת מתחילה לרתוח ולהסמיך
בהצלחה
זה לא כזה מסובך
רק לדאוג כפי שכתבתי שכל החומרים והמצרכים יהיו מוכנים ושקולים לפני תחילת עבודה

Reply
דליה פברואר 3, 2020 at 2:10 pm

היי. מה דעתך על תבנית פאי מתפרקת במידות 11/35/2.5 ס"מ ? יספיק ל-2 עוגות?

תודה
דליה

Reply
קרן אגם פברואר 3, 2020 at 2:49 pm

לא מוכר לי ולא ככ הבנתי את המידות
תכיני את הפאי ותכניסי לתבנית אחת ואם יהיה מספיק לעוד תבנית תשתמשי בה
אם זה לא יספיק את יכול הלהכין בתבנית אינגיש קטנה
בהצלחה

Reply
שרית פברואר 4, 2020 at 9:01 am

היי קרן המהממת!
אם אני רוצה להכים עוגה קטנה, אפשר להקטין כמויות בחצי בדיוק? או שההמרות צריכות להיות אחרות?

כמו כן- יש דרך להפוך את העוגה לפרווה (אלרגיה ללקטוז שלא נדע 🙂
לשים מחמאה במקום חמאה, וחלב צמחי במקום חלב רגיל?

Reply
קרן אגם פברואר 4, 2020 at 9:40 am

הי שרית
אני לא יודעת לאיזו תבנית את מתכוונת כשאת אומרת עוגה קטנה אבל אם היא מחצית מתבנית פאי סטנדרטית אז כן, לחלק בשניים את המרכיבים
לגרסת פרווה אפשר להמיר חמאה במרגרינה בקרם ואת הקלתית אפשר להכין עם שמן קוקוס נוזלי, לא יוכעת להגיד בדיוק כמה אבל עד שהוא מתגבש.
בהצלחה

Reply
לינוי פברואר 28, 2020 at 8:48 am

היי מה אפשר לשים במקום השקדים המולבנים?

Reply
קרן אגם פברואר 28, 2020 at 1:44 pm

עוגיות או לוותר

Reply
שני מרץ 28, 2020 at 12:09 pm

היי, אם מוותרנת על המרנג עדיין יש צורך באפייה של קרם הלימון או רק קירור?

Reply
קרן אגם מרץ 28, 2020 at 2:49 pm

לאפות, לא ניסיתי בלי אפייה אז לא יודעת להגיד איך ייצא

ריבי מרץ 9, 2020 at 8:59 am

יצא מאד טעים אבל לא אהבו את בסיס הביסקוויטים…..
במידה ורוצים להשתמש בבצק פריך לבסיס של הפאי האם יש צורך לאפות מראש אפייה עיוורת ? כמה זמן? ואז לאפות את המרנג רגיל?

Reply
קרן אגם מרץ 9, 2020 at 10:08 am

כן, להכין בצק פריך, אפייה עיוורת 15 דקות ואז להמשיך כרגיל, מניחה שסביב 20-25 דקות אפייה ואז המרנג כרגיל

Reply

Leave a Comment