כאילו אין לכם מושג כמה אני מטורפת על בצק פילו עם גבינה מתוקה.
זה אחד הדברים הקלים והטעימים שאפשר הכין, ועכשיו לקראת שבועות, זה אחד הקינוחים הקלים.
זה חג שבו אני תמיד מרגישה במירוץ, באיזו שהיא תחרות כזו, מי מכין את עוגת הגבינה המיוחדת
והטעימה ביותר, ואני בהחלט, לא יודעת לעצב עוגות גבינה, לא יודעת לזלף, לא מדייקת עם שקף,
ורואה ברשת במון מתכונים שנראים אמאלה סוף הדרך, ומתוך ידיעה שזה לא הסטייל שלי,
אני מחפשת שוב ושוב את הדברים שאני אוהבת, את הדברים שהכי קל להכין, שיהיו טעימים
לא פחות ואולי אף יותר מעוגות גבינה מעוצבות מפונפנות עם קישוטים עליהן.
הקינוח הזה לגמרי מתאים לכולם, גם אם אתם מאוד מנוסים באפייה, זה יכול להיות משהו
נוסף לשולחן החג שייתן קונטרה לעוגה אחרת מעוצבת, ובין אתם לא מנוסים באפייה, זה קלאסי
עבורכם כי זה ככ קל להכנה. זה קינוח ממש מהיר ואפשר לאפות אותו בזמן שכולם
עוד אוכלים פשטידות ומאפי גבינה לחג, להוציא חם חם מפוצץ אבקת סוכר ולטרוף!
אז שיהיה בהצלחה וספרו לי איך יצא.
אצבעות פילו עם גבינה מתוקה/12 יחידות
מצרכים למתכון:
6 עלי פילו מופשרים
80 גרם חמאה מומסת
למלית גבינה:
כף גרידת תפוז
מיכל (250 גר׳) גבינת ריקוטה 5%
גביע (200 מ״ל) שמנת חמוצה רצוי בעלת אחוזי שומן גבוהים
כפית מחית/תמצית וניל
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
3 כפות אבקת סוכר
לקישוט:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
במיקרוגל בקערה חסינת חום ממיסים חמאה
בקערה מערבבים את כל חומרי המלית לתערובת אחידה וחלקה.
פורסים עלה פילו על משטח עבודה ומברישים אותו בנדיבות בחמאה מומסת.
מחממים תנור ל 190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
מניחים עלה נוסף מעליו ומברישים גם אותו. בעזרת סכין או גלגלת פיצה, מחלקים את העלים באמצע
לרוחב לשניים ואז לאורך כך שנוצרים ארבעה מלבנים שווים.
מניחים 2 כפות (אל תתפתו ליותר מזה שכם אז העלים ייפתחו בתנור)
על החלק התחתון של כל מלבן פילו, ומשאירים שוליים נקיים בצדדים.
מקפלים את השוליים שהשארנו משני הצדדים פנימה (2 סמ״) ומגלגלים את כל המלבן עם הגבינה
מניחים על התבנית כשהחלק הפתוח פונה כפי מטה.
חוזרים על הפעולה עם שאר העלים. אופים בתנור כ 20-25 דק׳ עד שאצבעות הפילו זהובות
ושזופות, מוציאים, בוזקים הרבה אבקת סוכר ומגישים חם חם.
**אפשר להמיר ריקוטה בטוב טעם, גבינת שמנת או אפילו גבינה לבנה, אבל אז תצטרכו לפחות עוד 2
כפות פודינג שמייצב את המלית.
**אפשר לוותר על השמנת החמוצה ולהוסיף יותר גבינה כחושה כגון ריקוטה או טוב טעם
או להמיר בגבינה לבנה.
**גרידת תפוז ניתן להמיר בגרידת לימון לפי הטעם.
**אם אין לכם פודינג וניל גם קורנפלור יעשה את העבודה, תוסיפו עוד 1/2 כפית וניל
27 Comments
הי.
אם ממירה גבינת ריקוטה בגבינת שמנת 30% זה בסדר? ואם כן האם צריך באמת להוסיף עוד כפות פודינג?
אין צורך להוסיף פודינג וייצא אחלה
קליפת התפוז יצרה מרירות ושמתי פחות מכף.
הנוזל גלש מהפילו מהתנור…
אוהבת את המתכונים שלך מאוד.
את זה המסוים פחות אהבתי
יש לי מלא גבינה כחושה במקום מה אני יכולה לשים במתכון אם אפשר?
לדעתי יש טעות במתכון. גביע הוא לא 20 מ"ל
לגמרי שכחתי 0 אחד
הכוונה כמובן ל 200 מ״ל
היי שמנת חמוצה גביע או 20 מ"ל?
גביע!
האם ניתן להגיש לא חם? או שזה הורס את הטעם?
זה טעים בכל מקרה
צריך להפשער את העלים קודם כמו בצק עלים או שניתן לעבוד איתם מהרגע שמוציאים מהקפאה?
מתה עליך.
כל מה שאני חושבת עליו מוצאת אצלך
והכל אש!!!
תודה ❤❤❤
תודה ויוי איזה כייף לי
הי קרן, האם גרידת התפוז חובה?
משש לא
היי אפשר להקפיא?
רצוי לפני אפייה ואז לאפות סמוך להגשה
אפשר למלא גם בצק שמרים?
כן גביניות
כל המלית ברחה לי החוצה ודווקא חשבתי ששמתי מעט ואפילו סגרתי ממש טוב את הפילו על הגבינה…. כנראה שהייתי צריכה עוד יותר לשים מעט גבינה…
כן לפעמים זה נראה לא הגיוני ושכמות המלית קטנה מדי אבל היא לגמרי מורגשת בביס
אפשר להשתמש בצק פילאס?
זה ייצא אחרת לגמרי ואולי פחות מתאים
היי קרן, אפשר להקפיא אחרי ההכנה וישר מההקפאה להכניס לתנור או שצריך להפשיר לפני?
אפשר להקפיא וישר לתנור
כמה זמן אפשר לשמור במקרר?
אחרי אפייה או לפני? לפני זה יום או להקפיא למלא זמן ואז לאפות