סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.
אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,
מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.
לפרטים והרשמהנעים מאוד, קרן 🙂
אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.
מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!
עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…
המשך קריאה….סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂
ינואר 25, 2023 | 12 תגובות
אני לא הכנתי בומב בחיי! זו פעם ראשונה שהחלטתי להכין (תיכף אספר לכם למה) ואחרי ההכנה תפסתי את הראש בשתי הידיים ושאלתי
את עצמי, למה לעזעזל לא הכנת בומב קודם? זה כייף חיים!!!
אז מה גרם לי להכין? החברים ממשק צוריאל לקראת שנת עבודה משותפת ב 2023 ביקשו מכל חברי הנבחרת שלהם, להכין מנות מושחתות.
שלחתי להם רשימה של שלושה מתכונים מושחתים שאני ארצה להכין ואחד מהם היה בומב. אמרתי לעצמי, שהם בטוח לא יבחרו את זה,
אז הכנסתי לרשימה רק שיהיה שם, ושכחתי ממנו. ואז הגיעה הבחירה של אנשי המשק, ואני סיננתי מתחת לשפם, שלא הייתי צריכה בכלל להציע.
למה? כי לא הכנתי בומב מימיי והייתי בטוחה שזה יהיה לי מסובך.
ואז הנחיתו עליי משהו חדש! את הבומב אני מכינה אבל לא אוכלת לבד, אלא מעדכנת אותם כשהוא מוכן והם שולחים אותו
לריטה גולדשטיין שגם היא בנבחרת של משק צוריאל השנה. וריטה גולדשטיין כידוע לכולנו, היא אחת הנשים היפות ואנינות הטעם
בארץ בעיני, וזה עוד יותר הכניס אותי לסטרס, רציתי רק שזה יגיע בשלום ושיהיה לריטה טעים.
את הבומב היה קל וכייף ממש להכין, למרות החששות שלי, ברור שהבנתי בסוף שזה משהו שמאוד קל להכין, ובאמת ארזתי אותו יפה
ושלחתי עם שליח לריטה, והיא היתה קצת בשוק מזה שיש בו גם קרם גבינת שמנת עיזים וגם שהוא כל כך טעים!
ומהרגע שהכנתי אותו, אני יושבת וסופרת כמו פולניה טובה את הימים והשעות עד שהמתכון הזה יעלה לאתר, ותוכלו גם אתם להכין אותו.
עכשיו מה השוס? שלא חייבים תבנית בומב. אפשר להשמש בכל קערה שיש בבית, וזה ייצא מעולה.
מצרכים למתכון:
לתחתית הרולדה:
4 ביצים גודל L
3/4 כוס (150 גר׳) סוכר לבן
מעט מלח
1/2 כוס (70 גר׳) קמח לבן רגיל
1/3 כוס (47 גר׳) אבקת קקאו
לקרם גבינה:
1 מיכל (250 גר׳) גבינת מסקרפונה
1 מיכל (200 גר׳) קרם גבינת שמנת עיזים של משק צוריאל
כפית מחית וניל
100 גר׳ אבקת סוכר
1 מיכל (250 מ״ל) שמנת להקצפה
1/2 חבילה (75 גר׳) של שברי עוגיות סנדויץ לוטוס או עוגיות לוטוס רגילות
1/2 חבילה (40 גר) אבקת אינסטנט פודינג וניל
50 גר׳ שוקולד לבן מומס
לציפוי:
1/2 כוס ממרח לוטוס
אופן ההכנה:
מתחילים מהקרם:
במיקסר מקציפים במהירות גבוהה שמנת להקצפה ואבקת סוכר לקצפת, מוסיפים קרם גבינת שמנת, מסקרפונה, פודינג וניל, מחית וניל, ואת השוקולד
הלבן המומס ושוב מפעילים את המיקסר לערבוב קצר עד שהתערובת אחידה.
מכניסים פנימה שברי עוגיות ובעזרת לקקן מערבבים פנימה.
מרפדים תבנית בומב או קערה בניילון נצמד ומשאירים שוליים מחוץ לקערה, ומעבירים את הקרם פנימה, ובעזרת כף או ספטולה מיישרים.
סוגרים את הקרם עם הניילון שנשאר בחוץ.
מכניסים לקירור במקפיא.
מכינים עוגת שוקולד:
מחממים תנור ל 170 מעלות ומרפדים תבנית עגולה בקוטר 22 בנייר אפייה.
במיקסר מקציפים למשך 5-6 דק׳ ביצים שלמות עם סוכר לבן ומלח, כשהתערובת תפוחה מאוד מוסיפים פנימה קמח ואבקת קקאו
מערבבים היטב לבלילה אחידה. מעבירים לתבנית אפייה ואופים למשך 20-25 דקות עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא יבש.
מצננים לחלוטין.
כשעוגת השוקולד הצטננה, מחלצים אותה מהתבנית, מוציאים את הבומב מהמקפיא, הופכים את עוגת השוקולד ישירות מעל הקרם
בתבנית הבומב, כשהחלק השטוח שלה פונה כלפי מעלה.
מניחים נייר אפייה או שניים אפילו על משטח עבודה ומעליהם רשת צינון.
הופכים את הבומב ישירות על הרשת, ומסירים את הניילון הנצמד.
מחממים במיקרו מעט את ממרח הלוטוס, שיהיה נוזלי אבל לא חם מדי, ומוזגים מעל הבומב, רצוי בתנועה ספירלית בחלק העליון מהמרכז
כלפי חוץ. עד שהלוטוס עוטף את הבומב.
מכניסים ישירות לצינון במקרר. ואחרי שעה שעתיים ניתן כבר להגיש.
**אם אתם לא מעוניינים להכין את העוגה כבומב,תכינו בתבנית עגולה בקוטר 24 ולאפות תחתית עוגת שוקולד ואחרי צינון מעליה את הקרם ואז את הלוטוס.
את המסקרפונה ניתן להמיר בגבינת שמנת אחרת בעלת אחוזי שומן גבוהים
הבומב יחזיק מעמד במקרר עד שלושה ימים למרות שהוא ככ טעים שלא ברור לי איך:-)
את עוגיות הלוטוס בקרם ניתן להמיר באוריאו או לוותר
את ממרח הלוטוס ניתן להמיר בממרח שוקולד
היי קרן במה ניתן להמיר את קרם גבינת שמנת עיזים של משק צוריאל ?
כל גבינת שמנת אחרת לא משנה איזו וכמה אחוזים
Hello Karen, It looks beautiful and I’m sure it’s taste delicious I like all your recipes and the explanations are so easy to follow Thank you so much from Houston Texas
תודה רבה דרורה!
במה אפשר להחליף את הקקאו בתחתית? (בגלל אלרגיה לקקאו) תודה!
100 גר׳ שוקולד מריר מומס
היי קרן! האם ניתן להכין את הבומב ללא הציפוי יום או יומיים לפני ולשמור במקפיא?
בטח
באיזה מצב בתנור את אופה את העוגה בבסיס?
היי קרן, האם ניתן להפוך את העוגה ללא גלוטן? תודה, נראה מעולה
קמח ללג
קרן טננבאום
פברואר 1, 2023 בשעה 15:52
היי קרן, דבר ראשון באפקט ה-ואו זכית בענק זה נראה מרשים ביותר ישר רצתי למתכון וגיליתי שהתחתית מכילה ביצים ולנו יש אלרגיה לביצים איזה מתכון/עוגה יכולה להיות בסיס מתאים בלי ביצים כתחליף? יש לך רעיון?