סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.
אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,
מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.
לפרטים והרשמהנעים מאוד, קרן 🙂
אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.
מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!
עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…
המשך קריאה….סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂
מאי 9, 2023 | 2 תגובות
בנופי פאי הוא קינוח שמגיע אלינו מהודו, והגרסה המקורית שלו עם ריבת חלב.
המתכון הקלאסי שקיים המון שנים באתר יספר לכם גם שהבת שלי אור מטורפת על הבנופי ובכל פעם שיש לה יומולדת או שתשאלו אותה מה בא לה היא
תבקש בנופי פאי. באחד מימי ההולדת שלה היא הזמינה לפה חברים בספונטני, וביקשה בנופי פאי, ולא היתה לי בבית ריבת חלב, אבל היה לוטוס.
החלטתי לשנות את הגרסה ולהכין את הבנופי עם עוגיות לוטוס וממרח לוטוס, והגשתי להם את הפאי ליום הולדת במרפסת בחוץ.
תדמיינו את פעולת השאיבה המהירה ביותר שהכרתם ? כזה. חילקתי להם את הפאי לצלחות אבל בזמן שאני עוד מחלקת לאלו שלא קיבלו, אלו שקיבלו
ראשונים כבר סיימו ומבקשים ממני עוד חתיכה. שמתי לב שלאט לאט חתיכות העוגה שחילקתי הלכו והצטמצמו כדי שלכולם יהיה בנופי ואולי אפילו מנה
נוספת. בסוף השארתי להם את כל הפירורים והקרם שנותר על התבנית ועם כפיות הם ניקו את התבנית לגמרי. מאז בכל פעם שאור מבקשת
בנופי היא מזכירה לי, אל תשכחי להכין מלוטוס.
אין ספק שתחתית עוגיות הלוטוס והממרח עצמו משדרגים את העוגה פלאים.
לכבוד שבועות הכנתי לכם את הבנופי לוטוס שלנו ואת הקרם שידרגתי לקרם מסקפרונה, יצא פאי נדיר בטעמו, ביופיו, ובמהירות בה הוא יחוסל על שולחן
החג שלכן ולא רק, אתם יכולים כמובן להכין אותו כל השנה ולהתעלף ביחד איתנו.
מצרכים למתכון :
200 גר׳ עוגיות לוטוס
100 גר׳ חמאה מומסת
לקרם לוטוס:
2 מיכלים (500 מ״ל) שמנת להקצפה
5 כפות אבקת סוכר
כפית מחית/תמצית וניל
250 גר׳ (מיכל ) גבינת מסקרפונה
150 גר׳ ממרח לוטוס (יותא קצ תפחות מחצי מיכל )
4 בננות פרוסות
1/3 כוס (34 גר׳) קוקוס טחון
לעיטור:
50 גר׳ עוגיות לוטוס טחונות דק
אופן ההכנה:
במעבדת מזון טוחנים עוגיות לוטוס, מוסיפים חמאה מומסת ומעבדים עוד קצת
מעבירים לתבנית, מהדקים לתחתית ולדפנות ומקפיאים.
מכינים קרם:
במיקסר מקציפים שמנת להקצפה עם מחית וניל ואבקת סוכר לקצפת יציבה.
מוסיפים גבינת מסקרפונה ומקציפים מעט עד שהקרם אחיד, לא יותר מדי.
מעבירים מחצית מהקרם לתחתית התבנית מעל העוגיות ומיישרים.
מעבירים למקפיא ל 15 דק.
במיקרוגל ממיסים ממרח לוטוס, ומוזגים את הממרח מעל הקרם שבתבנית.
בעזרת פלטה מיישרים לכיסוי מלא של הקרם.
מקפיאים שוב ל 15-20 דקות.
מסדרים מעל ממרח הלוטוס שכבה של פרוסות בננה, שיכסו את הכל באופן אחיד.
מפזרים מעל הבננות את הקוקוס.
מכסים ביתרת הקרם שנותר ומיישרים, לא חייבים ליישר מדוייק, זה חלק מהיופי.
מקשטים בפירורי עוגיות את שולי הקרם על התבנית.
מצננים למשך 3-4 שעות לפחות ומגישים ישירות מהמקרר.
את העוגה אפשר להכין מראש ולשמור עד שלושה ימים כשהיא מכוסה היטב במקרר.
ניתן להמיר גבינת מסקרפונה בגבינת שמנת בעלת אחוזי שומן גבוהים
ריבי מזרחי
יולי 16, 2025 בשעה 12:08
היי, אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך וכמובן שמכינה מהם, השאלה שלי לגבי המתכון האם אפשר להחליף את הבננה למשהו אחר כמו פרות יער ?