17 למאי הוא יום חג עבורי.
זה יום שאומר לי שסיימתי תקופה של שבועיים שנדמית נצח,
של חגיגות ימי הולדת לארבעת השוורים בבית.
דמיינו 4 אנשים שנולדו במזל שור בבית אחד, ואיך נניח ניראים הבקרים שלהם :-).
בשבועיים שחלפו הספקתי לחגוג לכל אחד ואחת בנפרד,
כל אחד זכה לקבל זר לראש,
בלונים,
מתנות,
ברכות,
מסיבות (דגש על מסיבות) יום הולדת שכללו רבי משתתפים בבית,
וארוחה במסעדה.
קיצר מפה לשם ב 17 למאי אין לי כסף בבנק.
ואנחנו רק באמצע החודש.
דאאאם.
חוץ מזה שבועות עוד רגע כאן,
ולשמחתי אני לוקחת חלק בפרוייקט מתכונים של השף הלבן,
שיצאו לקראת החג עם כמה מוצרים ממש שווים, שהופכים חיים של כמה מאיתנו לממש קלים.
מהמוצר הראשון, שמנת לקצפת בטעם שוקולד( גאוני ויאמי) הכנתי עוגת שיש קצפת שוקולד,
והמתכון שלה נמצא באתר השף הלבן בלינק הזה.
המוצר השני, לא פחות יעיל וטעים, גבינה למילוי מאפים,
שאפשר למלא איתה מאפים מתוקים או מלוחים.
רק מוסיפים 2-3 מרכיבים ויש לכם מילוי מצויין.
לכבוד שבועות, לכבוד זה שאני הרוסה על גביניות בכל הצורות,
לכבוד זה שאני אוהבת לעבוד עם בצק שמרים, הנה לכם מתכון לגביניות שמרים ענקיות.
זה כמו פיצה משפחתית רק בגבינית.
ובמקום לעבוד קשה ולהכין מלא גביניות קטנות,
מכינים אחת גדולה, מניחים במרכז השולחן ומחלקים בין כולם.
גאוני לא?
הבצק רך ונורא עדין, המילוי במתיקות עדינה, והכי כייף לאכול את הגבינית כשהיא עדיין חמה.
גביניות שמרים גדולות / כמות ל 2 עוגות
מצרכים למתכון:
לבצק:
3.5 ( 500 גר') כוסות קמח לבן
כף שמרים יבשים
2 ביצים גודל L
1/2 כוס ( 100 גר') סוכר לבן
80 גר' חמאה רכה
1/4 כוס שמן קנולה
3/4 כוס ( 180 מ״ל) חלב פושר
1/2 כפית מלח
למילוי:
1 קופסא ( 500 גר') גבינה למאפים 9% של השף הלבן
(אפשר להמיר ב 500 גר' גבינת ריקוטה לא מלוחה)
ביצה גודל L
כף קורנפלור
6 כפות אבקת סוכר
1/2 כוס ריבת תות או כל ריבה אחרת שאתם אוהבים
להברשה:
חלמון ביצה
לעיטור:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
לקערת המיקסר מנפים את הקמח, מוסיפים שמרים יבשים ומערבבים מעט.
מוסיפים לקערה סוכר, מחברים את וו הלישה ומתחילים לערבל במהירות איטית.
מוסיפים ביצים, חמאה רכה ושמן ומערבבים.
מוספים מלח ומערבבים שוב.
במזיגה איטית מוסיפים את החלב תוך כדי לישה.
לשים 8 דק' נוספות עד שמתקבל בצק רך גמיש ונעים למגע.
מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומגלגלים אותו בקערה
כך שיצופה מכל צדדיו.
מכסים בניילון נצמד ובמגבת.
מניחים להתפחה כשעה וחצי במקום חשוך וחמים.
בינתיים מכינים את המילוי:
בקערה גדולה מערבבים את כל חומרי המילוי, פרט לריבה.
מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
לאחר שהבצק תפח מעבירים אותו למשטח מעט מקומח, ומחלקים את הבצק לשניים.
מרדדים כל חלק לריבוע בגודל 30*30 ס״מ בערך (לא חייבים להיות מאוד מדוייקים)
מניחים מחצית ממלית הגבינה במרכז כל ריבוע ומשטחים מעט
מניחים כמה כפות ריבה מעל תערובת הגבינה.
סוגרים את הריבוע, מהדקים 2 פינות אלכסוניות אחת לשניה ואז את הנגדיות.
הגבינית נפתחת מעט בזמן האפייה, בעיניי זה מושלם.
מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
מכסים במגבת ומניחים להתפחה כ 1/2 שעה.
בינתיים מחממים תנור ל 180 מעלות.
מברישים את הגביניות בחלמון ביצה.
אופים כ 25-30 דק' עד שהגביניות מזהיבות.
מצננים מעט, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
29 Comments
גאוני קרן, גאון!
תודה מיטל!
נפלא קרן ❤❤❤
🙂
נהדר!! במה אפשר להשתמש כתחליף גבינה למאפים? גבינת שמנת? גבינה לבנה רגילה?
תודה כוכבית, את יכולה להכין את המילוי הבא עם גבינת ריקוטה אני אוהבת הכי עם ריקוטה:
500 גרם גבינת ריקוטה (לא מלוחה)
3/4 כוס אבקת סוכר
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
מעט מלח
4 כפות קמח לבן
מעט גרידת לימון
בהצלחה!
Thank U!
התלבטתי רבות בין קראנץ' שמרים, לשמרים גבינה אולי בריוש, אבל הגבינית המשפחתית ניצחה ובגדול אחרי שראיתי את המתכון!
נראה מצויין ומגרה ביותר רק שאלה קטנה לפני שאני מתחיל, ניתן להחליף את הריבה בפירות יער קפואים? או צימוקים לבנים?
ומה ניתן בכל זאת לעשות כדי למנוע פתיחה כזאת של העוגה בזמן האפייה? אולי להדביר מעט במים או ביצה?
אפשר להחליף ריבה בפירות יער קפואים אין שום בעיה, הייתי מוסיפים להם מעט סוכר לפני כן ומערבבת אותם פנימה.
אני בכוונה לא סגרתי את הגבינית הרמטית כי רציתי שהמילוי יבצבץ החוצה, אתה יכול פשוט לסגור את ה״מעטפה״ טוב יותר כלומר להגיע עם הקצוות שלה ממש אחת מעל השניה.
ולא לוותר על הברשה בביצה.
בהצלחה!
האם ניתן להקפיא גבינית אחת? ואם כן באיזה שלב? בצק לאחר תפיחה ראשונית? בצק עם מילוי לפני/אחרי התפחה/מיד אחרי אפייה?
תודה מראש
אפשר להקפיא את הבצק לאחר תפיחה ראשונית עטוף היטב.
אפשר להקפיא את הבצק לאחר מילוי כמו שהוא עטוף היטב.
ואפשר להקפיא את הגבינית לאחר אפייה, לצנן מעט ולעטוף היטב,
להפשיר ולחמם לפני הגשה.
היי.
לא ראיתי במתכון הסבר על המילוי עצמו, גם הוא במערבל כמו הבצק? פשוט להכניס את כל החומרים יחד עד למרקם אחיד?
תודה.
כתוב במתכון, לערבב בקערה את כל חומרי המילוי פרט לריבה
ויש אופציה להמיר את המלית של השף הלבן בגבינת ריקוטה
הי קרן!
בלוג מוששששששלם אם לא הכי מוששששלם שראיתי 🙂 מאוהבת קשות בעוגות שמרים.
אם בחרתי באופציה של הקפאה לאחר המילוי ולפני התפחה שניה, מה השלבים לאחר מכן? כמה זמן הפשרה? כמה זמן התפחה שניה (שלאחר ההפשרה)?
תודה רבה 🙂
הי
תודה רבה על המילים היפות! חיממת את ליבי .
הפשרה על השיש, עד שתרגישי שזה הפשיר לגמרי, ואז זה תופח מעצמו, אני מניחה שסביב שעה שעה וחצי, ואז אפייה כרגיל
היי
האם אפשר להכין כיחידות קטנות? והאם אפשר ללא פירות ורק עם מלית הגבינה
שאלה נוספת, האם ניתן להכין מהבצק הזה גם רוגלך? תודה
הי מור
אין בעיה להכין גביניות קטנות ללא פירות יער
וכן, הבצר הזה מתאים גם לרוגעלך
בהצלחה
היי, בלוג מדהים ומסודר כיף להיכנס והמתכונים מדהימים:)
ראיתי לא מזמן שכתבת משהו על המרות קמחים אבל לא מוצאת איפה… אני מעוניינת להכין את הגביניות בגרסה קצת יותר דיאטטית עם קמח כוסמין או קמח מלא .. האם אפשרי בלי שיפגע במתכון?
הי
זה אפשרי אבל לא מומלץ להמיר יותר מ 50% מה קמח לקמח מלא ולהוסיף מעט נוזלים לבצק
היי קרן
אפשר להתפיח את הצק לילה במקרר?
תודה
בהחלט לילה במקרר אפשרי
רק להוציא את הבצק שעה לפני שעובדים איתו
הי קרן- האם אפשר לאפות כעוגת שמרים רגילה- כרוכית מגולגלת ?
תודה
בטח
הי קרן,
אפשר להכין עם גבינת טוב טעם את המילוי?
תודה!!
בטח
היי קרן, נשאר כמות גדולה של המילוי. אפשר להקפיא אותו?
בטח!
הי קרן האלופה,
יש אפשרות לתחליף ניסף ללגבינה מלבד רוקוטה?
קוטג או גבינה לבנה רגילה או שמנת?
תודה
גבינה לבנה או גבינת שמנת, טוב טעם או תבור, לשים לב שהגבינה הלבנה נוזלית יותר ממליצה לסנן ולהוסיף קצת פודינג או קורנפלור