חגיםעוגות גבינהעוגות שמריםשבועות

גבינית שמרים משפחתית

מאי 17, 2017 29 Comments

17 למאי הוא יום חג עבורי.

זה יום שאומר לי שסיימתי תקופה של שבועיים שנדמית נצח,

של חגיגות ימי הולדת לארבעת השוורים בבית.

דמיינו 4 אנשים שנולדו במזל שור בבית אחד, ואיך נניח ניראים הבקרים שלהם :-).

בשבועיים שחלפו הספקתי לחגוג לכל אחד ואחת בנפרד,

כל אחד זכה לקבל זר לראש,

בלונים,

מתנות,

ברכות,

מסיבות (דגש על מסיבות) יום הולדת שכללו רבי משתתפים בבית,

וארוחה במסעדה.

קיצר מפה לשם ב 17 למאי אין לי כסף בבנק.

ואנחנו רק באמצע החודש.

דאאאם.

חוץ מזה שבועות עוד רגע כאן,

ולשמחתי אני לוקחת חלק בפרוייקט מתכונים של השף הלבן,

שיצאו לקראת החג עם כמה מוצרים ממש שווים, שהופכים חיים של כמה מאיתנו לממש קלים.

מהמוצר הראשון, שמנת לקצפת בטעם שוקולד( גאוני ויאמי)  הכנתי עוגת שיש קצפת שוקולד,

והמתכון שלה נמצא באתר השף הלבן בלינק הזה.

המוצר השני, לא פחות יעיל וטעים, גבינה למילוי מאפים,

שאפשר למלא איתה מאפים מתוקים או מלוחים.

רק מוסיפים 2-3 מרכיבים ויש לכם מילוי מצויין.

לכבוד שבועות, לכבוד זה שאני הרוסה על גביניות בכל הצורות,

לכבוד זה שאני אוהבת לעבוד עם בצק שמרים, הנה לכם מתכון לגביניות שמרים ענקיות.

זה כמו פיצה משפחתית רק בגבינית.

ובמקום לעבוד קשה ולהכין מלא גביניות קטנות,

מכינים אחת גדולה, מניחים במרכז השולחן ומחלקים בין כולם.

גאוני לא?

הבצק רך ונורא עדין, המילוי במתיקות עדינה, והכי כייף לאכול את הגבינית כשהיא עדיין חמה.

גביניות שמרים גדולות / כמות ל 2 עוגות

מצרכים למתכון:

לבצק:

3.5 ( 500 גר') כוסות קמח לבן

כף שמרים יבשים

2 ביצים גודל L

1/2 כוס ( 100 גר') סוכר לבן

80 גר' חמאה רכה

1/4 כוס שמן קנולה

3/4 כוס ( 180 מ״ל) חלב פושר

1/2 כפית מלח

למילוי:

1 קופסא ( 500 גר') גבינה למאפים 9% של השף הלבן

(אפשר להמיר ב 500 גר' גבינת ריקוטה לא מלוחה)

ביצה גודל L

כף קורנפלור

6 כפות אבקת סוכר

1/2 כוס ריבת תות או כל ריבה אחרת שאתם אוהבים

להברשה:

חלמון ביצה

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

לקערת המיקסר מנפים את הקמח, מוסיפים שמרים יבשים ומערבבים מעט.

מוסיפים לקערה סוכר, מחברים את וו הלישה ומתחילים לערבל במהירות איטית.

מוסיפים ביצים, חמאה רכה ושמן ומערבבים.

מוספים מלח ומערבבים שוב.

במזיגה איטית מוסיפים את החלב תוך כדי לישה.

לשים 8 דק' נוספות עד שמתקבל בצק רך גמיש ונעים למגע.

מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומגלגלים אותו בקערה

כך שיצופה מכל צדדיו.

מכסים בניילון נצמד ובמגבת.

מניחים להתפחה כשעה וחצי במקום חשוך וחמים.

בינתיים מכינים את המילוי:

בקערה גדולה מערבבים את כל חומרי המילוי, פרט לריבה.

מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.

לאחר שהבצק תפח מעבירים אותו למשטח מעט מקומח, ומחלקים את הבצק לשניים.

מרדדים כל חלק לריבוע בגודל 30*30 ס״מ בערך (לא חייבים להיות מאוד מדוייקים)

מניחים מחצית ממלית הגבינה במרכז כל ריבוע ומשטחים מעט

מניחים כמה כפות ריבה מעל תערובת הגבינה.

סוגרים את הריבוע, מהדקים 2 פינות אלכסוניות אחת לשניה ואז את הנגדיות.

הגבינית נפתחת מעט בזמן האפייה, בעיניי זה מושלם.

מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.

מכסים במגבת ומניחים להתפחה כ 1/2 שעה.

בינתיים מחממים תנור ל 180 מעלות.

מברישים את הגביניות בחלמון ביצה.

אופים כ 25-30 דק' עד שהגביניות מזהיבות.

מצננים מעט, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

 

 

 

 

 

 

 

29 Comments

מיטל מאי 17, 2017 at 5:24 pm

גאוני קרן, גאון!

Reply
קרן אגם מאי 17, 2017 at 7:59 pm

תודה מיטל!

Reply
עדנה קונטנטה מאי 17, 2017 at 7:06 pm

נפלא קרן ❤❤❤

Reply
קרן אגם מאי 17, 2017 at 7:59 pm

🙂

Reply
כוכבית מאי 18, 2017 at 8:55 am

נהדר!! במה אפשר להשתמש כתחליף גבינה למאפים? גבינת שמנת? גבינה לבנה רגילה?

Reply
קרן אגם מאי 18, 2017 at 9:42 am

תודה כוכבית, את יכולה להכין את המילוי הבא עם גבינת ריקוטה אני אוהבת הכי עם ריקוטה:
500 גרם גבינת ריקוטה (לא מלוחה)
3/4 כוס אבקת סוכר
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
מעט מלח
4 כפות קמח לבן
מעט גרידת לימון
בהצלחה!

Reply
Kochavit מאי 19, 2017 at 10:17 am

Thank U!

Reply
אופיר הרשקוביץ מאי 30, 2017 at 8:28 am

התלבטתי רבות בין קראנץ' שמרים, לשמרים גבינה אולי בריוש, אבל הגבינית המשפחתית ניצחה ובגדול אחרי שראיתי את המתכון!
נראה מצויין ומגרה ביותר רק שאלה קטנה לפני שאני מתחיל, ניתן להחליף את הריבה בפירות יער קפואים? או צימוקים לבנים?
ומה ניתן בכל זאת לעשות כדי למנוע פתיחה כזאת של העוגה בזמן האפייה? אולי להדביר מעט במים או ביצה?

Reply
קרן אגם מאי 30, 2017 at 8:35 am

אפשר להחליף ריבה בפירות יער קפואים אין שום בעיה, הייתי מוסיפים להם מעט סוכר לפני כן ומערבבת אותם פנימה.
אני בכוונה לא סגרתי את הגבינית הרמטית כי רציתי שהמילוי יבצבץ החוצה, אתה יכול פשוט לסגור את ה״מעטפה״ טוב יותר כלומר להגיע עם הקצוות שלה ממש אחת מעל השניה.
ולא לוותר על הברשה בביצה.
בהצלחה!

Reply
מיטל אוקטובר 20, 2018 at 5:16 pm

האם ניתן להקפיא גבינית אחת? ואם כן באיזה שלב? בצק לאחר תפיחה ראשונית? בצק עם מילוי לפני/אחרי התפחה/מיד אחרי אפייה?
תודה מראש

Reply
קרן אגם אוקטובר 21, 2018 at 7:55 am

אפשר להקפיא את הבצק לאחר תפיחה ראשונית עטוף היטב.
אפשר להקפיא את הבצק לאחר מילוי כמו שהוא עטוף היטב.
ואפשר להקפיא את הגבינית לאחר אפייה, לצנן מעט ולעטוף היטב,
להפשיר ולחמם לפני הגשה.

Reply
ירין נובמבר 3, 2018 at 3:05 pm

היי.
לא ראיתי במתכון הסבר על המילוי עצמו, גם הוא במערבל כמו הבצק? פשוט להכניס את כל החומרים יחד עד למרקם אחיד?
תודה.

Reply
קרן אגם נובמבר 3, 2018 at 6:28 pm

כתוב במתכון, לערבב בקערה את כל חומרי המילוי פרט לריבה
ויש אופציה להמיר את המלית של השף הלבן בגבינת ריקוטה

Reply
Hadar יולי 22, 2019 at 8:41 am

הי קרן!
בלוג מוששששששלם אם לא הכי מוששששלם שראיתי 🙂 מאוהבת קשות בעוגות שמרים.
אם בחרתי באופציה של הקפאה לאחר המילוי ולפני התפחה שניה, מה השלבים לאחר מכן? כמה זמן הפשרה? כמה זמן התפחה שניה (שלאחר ההפשרה)?
תודה רבה 🙂

Reply
קרן אגם יולי 22, 2019 at 11:02 am

הי
תודה רבה על המילים היפות! חיממת את ליבי .
הפשרה על השיש, עד שתרגישי שזה הפשיר לגמרי, ואז זה תופח מעצמו, אני מניחה שסביב שעה שעה וחצי, ואז אפייה כרגיל

Reply
מור אפריל 23, 2020 at 1:25 am

היי
האם אפשר להכין כיחידות קטנות? והאם אפשר ללא פירות ורק עם מלית הגבינה
שאלה נוספת, האם ניתן להכין מהבצק הזה גם רוגלך? תודה

Reply
קרן אגם אפריל 23, 2020 at 8:06 am

הי מור
אין בעיה להכין גביניות קטנות ללא פירות יער
וכן, הבצר הזה מתאים גם לרוגעלך
בהצלחה

Reply
נעמי מינסקי מאי 27, 2020 at 3:01 pm

היי, בלוג מדהים ומסודר כיף להיכנס והמתכונים מדהימים:)
ראיתי לא מזמן שכתבת משהו על המרות קמחים אבל לא מוצאת איפה… אני מעוניינת להכין את הגביניות בגרסה קצת יותר דיאטטית עם קמח כוסמין או קמח מלא .. האם אפשרי בלי שיפגע במתכון?

Reply
קרן אגם מאי 27, 2020 at 6:09 pm

הי
זה אפשרי אבל לא מומלץ להמיר יותר מ 50% מה קמח לקמח מלא ולהוסיף מעט נוזלים לבצק

Reply
MOSHE SCHWARTZ נובמבר 8, 2020 at 4:37 pm

היי קרן
אפשר להתפיח את הצק לילה במקרר?
תודה

Reply
קרן אגם נובמבר 8, 2020 at 6:36 pm

בהחלט לילה במקרר אפשרי
רק להוציא את הבצק שעה לפני שעובדים איתו

Reply
איריס ינואר 12, 2021 at 3:09 pm

הי קרן- האם אפשר לאפות כעוגת שמרים רגילה- כרוכית מגולגלת ?
תודה

Reply
קרן אגם ינואר 12, 2021 at 5:23 pm

בטח

Reply
אליזבט אוגוסט 17, 2021 at 9:20 pm

הי קרן,
אפשר להכין עם גבינת טוב טעם את המילוי?
תודה!!

Reply
קרן אגם אוגוסט 18, 2021 at 8:00 am

בטח

Reply
אביה הכהן אוקטובר 10, 2021 at 2:45 pm

היי קרן, נשאר כמות גדולה של המילוי. אפשר להקפיא אותו?

Reply
קרן אגם אוקטובר 10, 2021 at 4:46 pm

בטח!

Reply
מיכל אוגוסט 7, 2022 at 4:03 pm

הי קרן האלופה,
יש אפשרות לתחליף ניסף ללגבינה מלבד רוקוטה?
קוטג או גבינה לבנה רגילה או שמנת?
תודה

Reply
קרן אגם אוגוסט 7, 2022 at 4:07 pm

גבינה לבנה או גבינת שמנת, טוב טעם או תבור, לשים לב שהגבינה הלבנה נוזלית יותר ממליצה לסנן ולהוסיף קצת פודינג או קורנפלור

Reply

Leave a Comment