סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.
אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,
מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.
לפרטים והרשמהנעים מאוד, קרן 🙂
אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.
מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!
עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…
המשך קריאה….סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂
יולי 6, 2024 | 4 תגובות
בשבתות כשאני ונתן היחידים שקמים, אנחנו בדרכ הולכים מוקדם בבוקר לים, לטבילה של בוקר
אחכ חוזרים הביתה ומכינים לעצמנו ארוחת בוקר קלה של בורקסים עם ירקות וביצים
נתן מסוגל להוציא את כל המקרר החוצה, סלטים, ירקות,גבינות, ואני מאוד מינימליסטית.
יש בורקס, אז ביצה קשה ליד , עגבניה ואולי קצת יוגורט. זה מספיק לי.
כשמדובר רק בשינינו אני יכולה להשתולל קצת עם המלית של הבורקס, ובכל פעם מנסה משהו אחר
אתם כבר יודעים שפסטו זה אחד הממרחים האהובים עליי שיש לי תמיד במקרר, אז הפעם שידכתי לו חצילים קלויים בתנור וגבינת פטה
גלגלתי ופרסתי לפרוסות, וזה יצא מדהיםםם.
מצרכים למתכון:
1 חבילה של בצק עלים מצונן (אם זה בצק עלים קםוא יש לחלק אותו לשניים ולהשתמש רק בחלק אחד מרודד לפני עבודה)
1 חציל גדול פרוס לפרוסות עם הקליפה
מיכל (250 גר׳) גבינת פטה עיזים 5% מעודנת של משק צוריאל
4 כפות ממרח פסטו (המתכון פה, החלפתי צנוברים לקשיו)
מלח
100 גר׳ גבינת גרנה פדנו מגורדת (אפשר גם כל גבינה צהובה אחרת)
חלמון ביצה טרופה
שומשום
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 200 מעלות ומניחים את פרוסות החציל על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה
ממליחים ומברישים הטב את הפרוסות בשמן זית
אופים בתנו רכ 15-20 דק עד שפרוסות החציל זהובות
פורסים את גבינת הפטה לפרוסות דקות
פורסים את בצק העלים על משטח נח לעבודה (אל תסירו את נייר האפייה שלו לגמרי)
מורחים ממרח פסטו ומשאירים שוליים נקיים
מסדרים במרכז הבצק את פרוסות החציל, מעליהן פרוסות של גבינת פטה, גבינה צהובה מגורדת, וממליחים
מגלגלים את הבצק לרולדה, ופורסים לפרוסות בעובי 3 ס״מ.
מניחים את הפרוסות על תבנית מרופדת בנייר אפייה (אני פשוט השארתי את נייר האפייה של החצילים על התבנית)
מברישים את הבורקסים בחלמון ביצה ומפזרים שומשום בנדיבות
אופים כ 20-25 דק׳ עד שהבורקסים זהובים למראה.
TAG בורקס, בורקס חצילים ופטה, בורקס עם חצילים, בצק עלים, גבינת פטה
כל ירק שאת אוהבת
הכנתי הבוקר לשבת ויצא פשוט מושלם אושר
תודה
אביבה
יולי 7, 2024 בשעה 15:17
הי קרן, אלופת המתכונים מה יחליף את החצילים? אם אפשר? תודה