כשהייתי ממש קטנה, ההורים שלנו לקחו אותנו ליון, לכרתים. אז עוד גרנו בסיני וכל מקום אחר
שהוא לא חול ודיונות מסביב היה עולם ומלואו. כשהגענו לכרתים, עלה לי החום, ואמא שלי נאלצה
לבלות את החופשה איתי במלון, כשאבא שלי ואחי מטיילים. כן אני זוכרת קצת שהסתובבנו,
ואפילו זוכרת כמה מאכלים שאכלנו, אבל אני זוכרת את היום שהיינו אמורים להגיע לאי שנקרא
אי המצורעים, ובגלל שהייתי חולה נשארתי במלון ולעד כנראה אחלום שזה אי שבאמת פוגשים
בו מצורעים ושפספסתי משהו בביקור הזה שלי. היה לי ספרון קטן שקיבלנו במטוס ובו כמה מילים
בעברית עם תרגום ליוונית כמו קלימרה קליספרה וקליניחטה (או איך שלא כותבים את זה)
הוא היה בצבע כחול ושמרתי אותו שנים אחכ. ביון קנו לי חרפושית, שזו אבן ירוקה ושמרתי
עליה שנים, עד שהיא נאבדה לי. אחכ עברו עוד הרבה שנים, והתחתנתי עם אבי, חלק מהרכב
הטראנס ASTRA PROJECTION , שהיו מאוד מפורסמים ביוון ובזכותו נסעתי המון לאתונה
וגם לסלוניקי, היו לנו מלא חברים משם, והתארחנו הכי טוב שאפשר, לא בבתי מלון רק אלא אצל
אנשים בבית, וחווינו את יוון דרכם ואת האוכל הנהדר שלהם אצלם בבתים.
עברו עוד כמה שנים והתחלתי לנסוע וולהפיק סדנאות ריקוד ביוון עם המורה שלי ל NIa,
גם לכרתים וגם לצפון בהרים למעלה וגם אני מקוה בקרוב בקיץ הקרוב ללפקדה.
בנסיעות האחרונות שלי לקחו אותי לאכול במיוחד בוגאצה-מאפה האלים, שזה מאפה גבינה מתוק
בעלי פילו, בטעם וניל, שגרם לי להתעלף מהפשטות הטעימה שלו. הם מכינים את המאפה עם גבינות
ביצים וסולת, (אני הכנתי בלי סולת) וזה טעים בטירוף!
משהו קטן על עלי פילו, כי השאלה איזה לקנות תיכף תבוא.
אני קונה את מה שהכי זול בסופר אין לי חברה מועדפת, אפשר וסליחה על המילה ״להידפק״
עם כל חבילת פילו כמו שאפשר להיות אחלה מרוצים מכל אחת כזו, זה בעיקר תלוי בטמפרטורות
שהחבילה עברה בדרך אל המקרר שלכם. הם צריכים להיות כל הזמן קפואים, וההפשרה שלהם
צריכה להיות איטית במקרר. זה החוק. הבדלי טמפרטורות גבוהים ייגרמו ללחות להיכנס לעלים
והם יידבקו אחד לשני. אז החוק הראשון הוא הפשרה.
חוק מספר 2-לא להתרגש ולא לקחת קשה אם עלה פילו נדבק לעלה אחר ובמתכון כתוב
להבריש בכל פעם אחד. הם ככ דקים שאף אחד לא ישים לב אם הברשתם שניים יחד.
אם עלה אחד נקרע וקשה לכם לעבוד איתו שימו עליו עוד אחד ואז תקפלו, ממילא הם תמיד
בסוף מתקפלים איכשהו למאפה. תעבדו איתם מסודר, תכסו את החבילה במגבת לאורך כל השימוש,
כי האויב הכי גדול שלהם זה אויר, ותהנו כי הם ממש קלילים לעבודה.
אם אתם רוצים לראות את כל הסרטונים להכנת העוגה לחצו כאן להייליטס באינסטוש
חגיגה יוונית-עוגת גבינה חמה בעלי פילו/תבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ
מצרכים למתכון:
70 גר' חמאה מומסת
חבילה עלי פילו , מופשרת לילה במקרר
למלית גבינה:
4 ביצים גודל L
כוס סוכר לבן (200 גר')
1 גבינת שמנת בטעם טבעי (200 גר')
1 גביע גבינת ריקוטה או גבינה לבנה (250 גר')
1 שמנת להקצפה (250 מ״ל)
1/4 כוס קמח (35 גר')
1/3 כוס (50 גר') אינסטנט פודינג וניל (אפשר להמיר ב 50 גר' קורנפלור ושקית סוכר וניל)
לעיטור:
אבקת סוכר והרבה!
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 170 מעלות
במיקסר מקציפים ביצים וסוכר למשך 3 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה
מפסיקים את פעולת המיקסר ומוסיפים לקערה את כל שאר החומרים למלית,
ומערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה.
פורסים את עלי הפילו על השיש ומכסים מיד במגבת שלא יתייבשו
בעזרת מברשת משמנים את תבנית האפייה בנדיבות בחמאה מומסת
מורחים על עלה פילו אחד חמאה ומניחים בתבנית האפייה, כשהשוליים שלו מבצבצים החוצה
חוזרים על הפעולה עם עוד שלושה עלי פילו כשכל קוטר התבנית מכוסה בעלים
מעבירים את מלית הגבינה לתוך התבנית על עלי הפילו
מורחים עוד עלה פילו בחמאה, ומניחים אותו על מלית העוגה ותוחבים את הקצוות
שלו לתוך התבנית, חוזרים על הפעולה עם עלה פילו נוסף .
מעבירים את כל קצות עלי הפילו שמציצים מהתבנית החוצה כלפי פנים מעל העוגה
מורחים עוד עלה פילו בחמאה ומניחים מעל הכל ותוחבים קצוות לתוך התבנית.
(אם נשארה לכם קצת חמאה מומסת זה הזמן לשפול אותה על העלים מלמעלה.
אופים כ-45-50 דק' עד שעלי הפילו שחומים והעוגה בפנים רוטטת אך לא נוזלית.
מקשטים באבקת סוכר ומגישים חם.
**עלי הפילו הכי במיטבם כשהם יוצאים מהתנור, אבל אפשר בהחלט לאכול גם כשקר.
**את העוגה שומרים במקרר ומחממים מעט לפני שאוכלים
82 Comments
העוגה נראת מעולה, ובכל זאת אני תוהה האם היית משתמשת באותה בלילה לעוגה חמה עם בצק אחר, ואם כן, איזה בצק?
את יכול לאפות אותה בלי בצק בתבנית היא תצא כמו סופלה
הי קרן האם אפשר להחליף את הגבינה הלבנה בגבינת טיב טעם?
כן
כמה עלי פילו לשים מתחת למלית וכמה מעל המלית? חצי חצי?
והאם להשתמש בחבילה שלמה של עלים?
אתי יקרה
תקראי את המתכון זה כתוב כל כך ברור
היי קרן
אתמול אפיתי את העוגה והבוקר כשחתכתי , היא לא אפויה. כואב הלב ממש. יש דרך לתקן?
תנסי להחזיר לתנור אולי תתייצב
הי קרן
היינו בלפקדה פעמיים
מזהירה היא ממכרת
אם תרצי המלצות , בשמחה
תודההההההההה
יצאה מושלמת!
אפשר במקום אבקת אינסטנט פודינג, אבקת קרם פטיסייר?
סתם כי זה מה שיש פשוט..
בטח
אפשרי להכין את העוגה יום לפני ולחמם לפני הגשה בתנור ?
אין בעיה
שלום קרן
שבועות מתקרב, יש המון מתכונים לעוגות, קרפים ומה לא.. אבל הכל עם סוכר, ולהוסיף חטא על פשע – כמויות סוכר.
האם יש מצב למתכון לעוגת גבינה ללא סוכר ?
תודה
וחג שבועות שמח
דלילה יקרה אני לא מכירה עוגות ללא סוכר, את יכולה לנסות להפחית כמות של 1/3 מסהכ הסוכר בהרבה עוגות
תודה על תשובתך קרן, אבל זה עדיין סוכר…
אני אנסה עם תחליף שנקרא 'כמו סוכר' , וזה ביחס של 1:1
מה כבר יכול להיות?
אם בכל זאת יהיה לך משהו ללא סוכר – אשמח להתעדכן 🙂
ושוב תודה וחג שמח.
היי דלילה
את יכולה להשתמש בסווי טנגו נראה כמו סוכר והכמות אחד לאחד
מעולה לאפיה
הכנתי את העוגה עם כמו סוכר, ועם סוכרזית נוזלית. גם שמתי פודינג וניל ללא תוספת סוכר ) יש בסופר(. העוגה יצאה מצוין.
תודה על השיתוף עדינה
פעם ראשונה שהכנתי את העוגה הזאת, איזה עוגה נפלאה! כיף לעקוב אחריך באינסטוש ובקרוב גם מתכננת לבוא לסדנא!
בואי ריקי, נשמח לארח אותך. תודהההה
היי קרן, זה משנה אחוזי שומן של גבינת שמנת ? ומה עדיף ריקוטה או לבנה 5% של סקי ?
לא משנה אחוזי השומן
לא
היי קרן, אחרי ההקצפה של הביצים והסוכר את לא מקציפה יותר את שאר החומרים? שמנת מתוקה גבינה וכו, רק מערבבת?
לא
רק מערבבת פנימה
הי קרן האם אפשר להחליף את הגבינה הלבנה בגבינת טיב טעם?
כן
היי קרן!
העוגה נראית וואו ברמות, וגם האינסטגרם שלך דרך אגב 🙂
אני רוצה להביא את העוגה לארוחה מחר ורציתי להתייעץ איתך בנוגע לאפייה שלה.
אני מעריכה שיש בערך 4 שעות מהרגע שאצא מהבית ועד שהיא תאכל, את חושבת שעדיף שאקח אותה לא אפויה ואאפה שם לפני אכילה? או שאת מציעה שאאפה אותה בבית לפני היציאה?
אם אופציה א' אז לשמור אותה בחוץ או במקרר?
תודה רבה
הי מאיה
או שתאפי ותיקחי איתך ,אין צורך במקרר עד ההגשה ואפשר לחמם טיפה
או שתאפי שם אבל אני פוחדת שהבלילה תרטיב את הפילו ככ הרבה זמן בלי תנור
היי קרן האם אפשר לעשות עוגות אישיות בתבנית שקעים או עטרות קרטון. או רולדות פילו עם אותו מילוי. מה את אומרת?
אפשר עוגות קטנות
רולדות זה אפשרי אבל לקחת בחשבון שהמלית נוזלית וזה קצת עלול להסתבך
היי
כמה אחוזי שומן של גבינת שמנת?
ממש לא משנה
שלום קרן, ההסברים שלך היו מצויינים. העוגה יצאה טעימה מאוד אם כי אני מעדיפה הרבה הרבה פחות מתוקה. חייבת להכין אותה שהית ולכתוב לך פידבק
חשוב לי מאוד יעל תודה
האם אפשר להשתמש בשמנת לבישול במקום שמנת להקצפה?
תודה
לא
אחוזי השומן שלה חיוניים לעוגה
באיזה חום לאפות את העוגה
כתוב 180
הי קרן
מה הכמויות אם מחליפים לתבנית 26?
להגדיל הכל ברבע
עד שנתקלתי במאפה הבולגרי שלך, לפני כמה שנים, בחיים לא התעסקתי עם עלי פילו. ההסברים שלך עזרו לי להתמודד עם הלחץ שבטיפול בעלים הסופר דקיקים ועדינים האלו. לשמחתי, גיליתי לפני כמה חודשים במקרר של הסופר, עלי פילו מקוררים של שמרית, אחרי שהשתמשתי בעלי פילו קפואים במשך כל השנים.
אחלה דבר שבעולם! המחיר זול והעלים מעולים. לא דורש תכנון מראש, בא לי ואני פשוט פותחת ומכינה משהו. שווה לנסות.
חג שמח ❤️
אני מכירה את הדפים של שמרית וממליצה עליהם בכל הזדמנות, תודה יעל
ניראת מהממת ואני חייבת אותה בשולחן החג רק שאלה בגבינת שמנת הכוונה לנפוליאון ודומה 30%-25% או גבינה במרקם שמנת 5%?
אפשר גם 5%
עשיתי הזמנה לכל המצרכים, שיננתי את המתכון, ומחרתיים אתחיל במלאכה. עד אז, אני הסתקרנתי מי המורה שלך לניה:)
דה וואן אנד אונלי דינה לבינגר כבר 7 שנים
המתכון והצילומים נראים נהדרים ומגרים כמו תמיד!
אני תוהה בקשר לסולת, אם בכל זאת ארצה להוסיף, כמה את ממליצה?
ולמה בעצם החלטת לעשות בלי?
תודה!
ממש פשוט, לא היה לי בבית 🙂 וממש רציתי לשחזר את העוגה .
לא יודעת להגיד לפי המתכון הזה, שווה לחפש בגוגל משהו דומה שכבר יש בו סולת, כי היא מצריכה בישול מוקדם בחלב.
חבל על זמן קרן
מניחה שזו מחמאה 🙂 תודה לילאנה יקרה
הכנתי והיא יצאה טעימה בטרוףף פשוט ממכרת!
תודה על מתכון מושלם ❤️
ישששש! תודה
קרן העוגה הזאת מעולה. אפשר לקבל גם המלצה איך להוסיף לה סולת?
הכנתי והיא יצאה אליפות
פשוט טעימה בטירוף וממכרת!
תודה על מתכון מושלם ומכבד את שולחן החג ❤️
אם אני מכינה בבוקר ומגישה בערב, פשוט להכניס את כל העוגה לתנור לכמה דק שתתחמם?
תודה וחג שמח!
בדיוק
קרן הייתי רוצה לאפות בתבנית 26. פשוט אין לי 24.. מה את מציעה מבחינת כמויות? להגדיל?
לא לשנות כלום היא תצא אולי מעט נמוכה יותר זה הכל
היי, העוגה נראית מדהימה 🙂
קניתי גבינה 5% וגביע 200 גר של שמנת חמוצה 15% שומן. האם לדעתך יכול לעבוד או שחייבים גבינת שמנת? תודה מראש ושנה טובה 🙂
לא חייבים גבינת שמנת
העוגה הזו היא לא פחות מגאונית! הקראנצ׳יות של הפילו עם ה״ענניות״ של הגבינה והטעם הפודינגי פשוט מעיפים אותי (ואת כל מי שטועם). תודה קרן! שאלה קטנה- ניתן להכין את הבלילה מבעוד מועד? ואם כן כמה זמן היא תחזיק בסבבה במקרר?
ודה אדם איזה כייף שאהבת, הבלילה לא תחזיק הרבה זמן יש פה הקצפות שייפלו במקרר.
היי
על איזה פעולה לאפות את העוגה?
חום עליון תחתון
היי קרן האם אפשר להכין את העוגה לשמור במקרר ואז לאפות לפני ההגשה?
ובלי שום קשר מכינה המון מתכונים שלך וכל אחד טעים יותר מהשני ❤️
תודה איילה
פחות מתאים לה לעמוד עם המלית ללא אפייה
היי. צורת המאפה מהממת ובא לי לעשות גם אחד במילוי מלוח. יכולה לעזור לי ברשימת מצרכים וכמויות?
תודה מראש
נסי כל מתכון אלר מלוח למלא, לא אוכל לכתוב כרגע מתכון
אחת מהעוגות הכי טעימות שאכלתי!!! הצלת אותי החג הזה שני מתכונים שלך שתי הצלחות מסחררות!!! אלופה
תודה רוני איזה כייף לשמוע
היי קרן מה שלומך? אני בהכנת העוגה וגילתי שאין לי גבינת שמנת♀️ אשמח תחליפים אפשריים?
ריקוטה או טוב טעם או תבור, אפשר גם גבינה לבנה ולהוסיף עוד פודינג וניל לייצוב
נראה מעולה וניסיתי היום להכין אותה, היא תפחה ממש ו׳מכסה׳ הפילו נקרע והתרומם איתה :))) אחרי שיצאה מהתנור והצטננה זה טיפה ירד אבל עדיין לא הדוק וסגור כמו בתמונות. השתמשתי בתבנית בקוטר 26. זה הגיוני? 🙁
קורה 🙂
חזרתי לספר שהעוגה חלוםםםםםם
משמח מאוד! תודה
היי קרן,
נראה מדהים! האם אפשר להכין בתבנית מלבנית (אינגליש קייק)?
אינגליש או מלבנית? לא הבנתי…. מלבנית אין בעיה באינגליש פחות מתאים