עוגות גבינהשבועות

חגיגה יוונית-עוגת גבינה חמה בעלי פילו

מאי 17, 2020 55 Comments

כשהייתי ממש קטנה, ההורים שלנו לקחו אותנו ליון, לכרתים. אז עוד גרנו בסיני וכל מקום אחר

שהוא לא חול ודיונות מסביב היה עולם ומלואו. כשהגענו לכרתים, עלה לי החום, ואמא שלי נאלצה

לבלות את החופשה איתי במלון, כשאבא שלי ואחי מטיילים. כן אני זוכרת קצת שהסתובבנו,

ואפילו זוכרת כמה מאכלים שאכלנו, אבל אני זוכרת את היום שהיינו אמורים להגיע לאי שנקרא

אי המצורעים, ובגלל שהייתי חולה נשארתי במלון ולעד כנראה אחלום שזה אי שבאמת פוגשים

בו מצורעים ושפספסתי משהו בביקור הזה שלי. היה לי ספרון קטן שקיבלנו במטוס ובו כמה מילים

בעברית עם תרגום ליוונית כמו קלימרה קליספרה וקליניחטה (או איך שלא כותבים את זה)

הוא היה בצבע כחול ושמרתי אותו שנים אחכ. ביון קנו לי חרפושית, שזו אבן ירוקה ושמרתי

עליה שנים, עד שהיא נאבדה לי. אחכ עברו עוד הרבה שנים, והתחתנתי עם אבי, חלק מהרכב

הטראנס ASTRA PROJECTION , שהיו מאוד מפורסמים ביוון ובזכותו נסעתי המון לאתונה

וגם לסלוניקי, היו לנו מלא חברים משם, והתארחנו הכי טוב שאפשר, לא בבתי מלון רק אלא אצל

אנשים בבית, וחווינו את יוון דרכם ואת האוכל הנהדר שלהם אצלם בבתים.

עברו עוד כמה שנים והתחלתי לנסוע וולהפיק סדנאות ריקוד ביוון עם המורה שלי ל NIa,

גם לכרתים וגם לצפון בהרים למעלה וגם אני מקוה בקרוב בקיץ הקרוב ללפקדה.

בנסיעות האחרונות שלי לקחו אותי לאכול במיוחד בוגאצה-מאפה האלים, שזה מאפה גבינה מתוק

בעלי פילו, בטעם וניל, שגרם לי להתעלף מהפשטות הטעימה שלו. הם מכינים את המאפה עם גבינות

ביצים וסולת, (אני הכנתי בלי סולת) וזה טעים בטירוף!

משהו קטן על עלי פילו, כי השאלה איזה לקנות תיכף תבוא.

אני קונה את מה שהכי זול בסופר אין לי חברה מועדפת, אפשר וסליחה על המילה ״להידפק״

עם כל חבילת פילו כמו שאפשר להיות אחלה מרוצים מכל אחת כזו, זה בעיקר תלוי בטמפרטורות

שהחבילה עברה בדרך אל המקרר שלכם. הם צריכים להיות כל הזמן קפואים, וההפשרה שלהם

צריכה להיות איטית במקרר. זה החוק. הבדלי טמפרטורות גבוהים ייגרמו ללחות להיכנס לעלים

והם יידבקו אחד לשני. אז החוק הראשון הוא הפשרה.

חוק מספר 2-לא להתרגש ולא לקחת קשה אם עלה פילו נדבק לעלה אחר ובמתכון כתוב

להבריש בכל פעם אחד. הם ככ דקים שאף אחד לא ישים לב אם הברשתם שניים יחד.

אם עלה אחד נקרע וקשה לכם לעבוד איתו שימו עליו עוד אחד ואז תקפלו, ממילא הם תמיד

בסוף מתקפלים איכשהו למאפה. תעבדו איתם מסודר, תכסו את החבילה במגבת לאורך כל השימוש,

כי האויב הכי גדול שלהם זה אויר, ותהנו כי הם ממש קלילים לעבודה.

אם אתם רוצים לראות את כל הסרטונים להכנת העוגה לחצו כאן להייליטס באינסטוש

חגיגה יוונית-עוגת גבינה חמה בעלי פילו/תבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ

מצרכים למתכון:

70 גר' חמאה מומסת

חבילה עלי פילו , מופשרת לילה במקרר

למלית גבינה:

4 ביצים גודל L

כוס סוכר לבן (200 גר')

1 גבינת שמנת בטעם טבעי (200 גר')

1 גביע גבינת ריקוטה או גבינה לבנה (250 גר')

1 שמנת להקצפה (250 מ״ל)

1/4 כוס קמח (35 גר')

1/3 כוס (50 גר') אינסטנט פודינג וניל (אפשר להמיר ב 50 גר' קורנפלור ושקית סוכר וניל)

לעיטור:

אבקת סוכר והרבה!

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 170 מעלות

במיקסר מקציפים ביצים וסוכר למשך 3 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה

מפסיקים את פעולת המיקסר ומוסיפים  לקערה את כל שאר החומרים למלית,

ומערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה.

פורסים את עלי הפילו על השיש ומכסים מיד במגבת שלא יתייבשו

בעזרת מברשת משמנים את תבנית האפייה בנדיבות בחמאה מומסת

מורחים על עלה פילו אחד חמאה ומניחים בתבנית האפייה, כשהשוליים שלו מבצבצים החוצה

חוזרים על הפעולה עם עוד שלושה עלי פילו כשכל קוטר התבנית מכוסה בעלים

מעבירים את מלית הגבינה לתוך התבנית על עלי הפילו

מורחים עוד עלה פילו בחמאה, ומניחים אותו על מלית העוגה ותוחבים את הקצוות

שלו לתוך התבנית, חוזרים על הפעולה עם עלה פילו נוסף .

מעבירים את כל קצות עלי הפילו שמציצים מהתבנית החוצה כלפי פנים מעל העוגה

מורחים עוד עלה פילו בחמאה ומניחים מעל הכל ותוחבים קצוות לתוך התבנית.

(אם נשארה לכם קצת חמאה מומסת זה הזמן לשפול אותה על העלים מלמעלה.

אופים כ-45-50 דק' עד שעלי הפילו שחומים והעוגה בפנים רוטטת אך לא נוזלית.

מקשטים באבקת סוכר ומגישים חם.

**עלי הפילו הכי במיטבם כשהם יוצאים מהתנור, אבל אפשר בהחלט לאכול גם כשקר.

**את העוגה שומרים במקרר ומחממים מעט לפני שאוכלים

Print Friendly, PDF & Email

55 Comments

נורית מאי 17, 2020 at 10:32 pm

העוגה נראת מעולה, ובכל זאת אני תוהה האם היית משתמשת באותה בלילה לעוגה חמה עם בצק אחר, ואם כן, איזה בצק?

Reply
קרן אגם מאי 18, 2020 at 6:58 am

את יכול לאפות אותה בלי בצק בתבנית היא תצא כמו סופלה

Reply
אתי מאי 18, 2020 at 8:41 am

כמה עלי פילו לשים מתחת למלית וכמה מעל המלית? חצי חצי?
והאם להשתמש בחבילה שלמה של עלים?

Reply
קרן אגם מאי 18, 2020 at 9:19 am

אתי יקרה
תקראי את המתכון זה כתוב כל כך ברור

Reply
מיכל מאי 18, 2020 at 9:57 am

הי קרן
היינו בלפקדה פעמיים
מזהירה היא ממכרת
אם תרצי המלצות , בשמחה

Reply
קרן אגם מאי 18, 2020 at 3:34 pm

תודההההההההה

Reply
גלי מאי 28, 2020 at 11:22 pm

יצאה מושלמת!

Reply
גליה יולי 19, 2020 at 8:15 pm

אפשר במקום אבקת אינסטנט פודינג, אבקת קרם פטיסייר?
סתם כי זה מה שיש פשוט..

Reply
קרן אגם יולי 19, 2020 at 10:41 pm

בטח

Reply
שירלי מאי 18, 2020 at 1:35 pm

אפשרי להכין את העוגה יום לפני ולחמם לפני הגשה בתנור ?

Reply
קרן אגם מאי 18, 2020 at 3:32 pm

אין בעיה

Reply
דלילה מאי 18, 2020 at 8:48 pm

שלום קרן
שבועות מתקרב, יש המון מתכונים לעוגות, קרפים ומה לא.. אבל הכל עם סוכר, ולהוסיף חטא על פשע – כמויות סוכר.
האם יש מצב למתכון לעוגת גבינה ללא סוכר ?
תודה
וחג שבועות שמח

Reply
קרן אגם מאי 18, 2020 at 8:56 pm

דלילה יקרה אני לא מכירה עוגות ללא סוכר, את יכולה לנסות להפחית כמות של 1/3 מסהכ הסוכר בהרבה עוגות

Reply
דלילה מאי 18, 2020 at 9:21 pm

תודה על תשובתך קרן, אבל זה עדיין סוכר…
אני אנסה עם תחליף שנקרא 'כמו סוכר' , וזה ביחס של 1:1
מה כבר יכול להיות?
אם בכל זאת יהיה לך משהו ללא סוכר – אשמח להתעדכן 🙂
ושוב תודה וחג שמח.

Reply
שירלי מאי 20, 2020 at 7:49 pm

היי קרן, זה משנה אחוזי שומן של גבינת שמנת ? ומה עדיף ריקוטה או לבנה 5% של סקי ?

Reply
קרן אגם מאי 20, 2020 at 9:52 pm

לא משנה אחוזי השומן

Reply
קרן אגם מאי 21, 2020 at 3:27 pm

לא

Reply
שני מאי 29, 2020 at 1:24 am

היי קרן, אחרי ההקצפה של הביצים והסוכר את לא מקציפה יותר את שאר החומרים? שמנת מתוקה גבינה וכו, רק מערבבת?

Reply
קרן אגם מאי 29, 2020 at 10:25 am

לא
רק מערבבת פנימה

Reply
מאיה מאי 21, 2020 at 10:29 am

היי קרן!
העוגה נראית וואו ברמות, וגם האינסטגרם שלך דרך אגב 🙂
אני רוצה להביא את העוגה לארוחה מחר ורציתי להתייעץ איתך בנוגע לאפייה שלה.
אני מעריכה שיש בערך 4 שעות מהרגע שאצא מהבית ועד שהיא תאכל, את חושבת שעדיף שאקח אותה לא אפויה ואאפה שם לפני אכילה? או שאת מציעה שאאפה אותה בבית לפני היציאה?
אם אופציה א' אז לשמור אותה בחוץ או במקרר?
תודה רבה

Reply
קרן אגם מאי 21, 2020 at 3:27 pm

הי מאיה
או שתאפי ותיקחי איתך ,אין צורך במקרר עד ההגשה ואפשר לחמם טיפה
או שתאפי שם אבל אני פוחדת שהבלילה תרטיב את הפילו ככ הרבה זמן בלי תנור

Reply
שני מאי 21, 2020 at 3:12 pm

היי
כמה אחוזי שומן של גבינת שמנת?

Reply
קרן אגם מאי 21, 2020 at 3:24 pm

ממש לא משנה

Reply
יעל מאי 28, 2020 at 4:00 pm

שלום קרן, ההסברים שלך היו מצויינים. העוגה יצאה טעימה מאוד אם כי אני מעדיפה הרבה הרבה פחות מתוקה. חייבת להכין אותה שהית ולכתוב לך פידבק

Reply
קרן אגם מאי 28, 2020 at 4:31 pm

חשוב לי מאוד יעל תודה

Reply
מיכל מאי 30, 2020 at 9:16 pm

האם אפשר להשתמש בשמנת לבישול במקום שמנת להקצפה?
תודה

Reply
קרן אגם מאי 30, 2020 at 10:48 pm

לא
אחוזי השומן שלה חיוניים לעוגה

Reply
לאה יוני 10, 2020 at 3:42 pm

באיזה חום לאפות את העוגה

Reply
קרן אגם יוני 10, 2020 at 6:03 pm

כתוב 180

Reply
חלי ספטמבר 4, 2020 at 8:55 am

הי קרן
מה הכמויות אם מחליפים לתבנית 26?

Reply
קרן אגם ספטמבר 4, 2020 at 9:18 am

להגדיל הכל ברבע

Reply
יעל מאי 23, 2020 at 6:59 pm

עד שנתקלתי במאפה הבולגרי שלך, לפני כמה שנים, בחיים לא התעסקתי עם עלי פילו. ההסברים שלך עזרו לי להתמודד עם הלחץ שבטיפול בעלים הסופר דקיקים ועדינים האלו. לשמחתי, גיליתי לפני כמה חודשים במקרר של הסופר, עלי פילו מקוררים של שמרית, אחרי שהשתמשתי בעלי פילו קפואים במשך כל השנים.
אחלה דבר שבעולם! המחיר זול והעלים מעולים. לא דורש תכנון מראש, בא לי ואני פשוט פותחת ומכינה משהו. שווה לנסות.
חג שמח ❤️

Reply
קרן אגם מאי 23, 2020 at 8:42 pm

אני מכירה את הדפים של שמרית וממליצה עליהם בכל הזדמנות, תודה יעל

Reply
רינת מאי 26, 2020 at 8:25 am

ניראת מהממת ואני חייבת אותה בשולחן החג רק שאלה בגבינת שמנת הכוונה לנפוליאון ודומה 30%-25% או גבינה במרקם שמנת 5%?

Reply
קרן אגם מאי 26, 2020 at 10:12 am

אפשר גם 5%

Reply
סמדר בירמן מאי 26, 2020 at 9:23 pm

עשיתי הזמנה לכל המצרכים, שיננתי את המתכון, ומחרתיים אתחיל במלאכה. עד אז, אני הסתקרנתי מי המורה שלך לניה:)

Reply
קרן אגם מאי 26, 2020 at 10:49 pm

דה וואן אנד אונלי דינה לבינגר כבר 7 שנים

Reply
שירה מאי 26, 2020 at 9:36 pm

המתכון והצילומים נראים נהדרים ומגרים כמו תמיד!
אני תוהה בקשר לסולת, אם בכל זאת ארצה להוסיף, כמה את ממליצה?
ולמה בעצם החלטת לעשות בלי?
תודה!

Reply
קרן אגם מאי 26, 2020 at 10:49 pm

ממש פשוט, לא היה לי בבית 🙂 וממש רציתי לשחזר את העוגה .
לא יודעת להגיד לפי המתכון הזה, שווה לחפש בגוגל משהו דומה שכבר יש בו סולת, כי היא מצריכה בישול מוקדם בחלב.

Reply
ליליאנה יוני 3, 2020 at 3:34 pm

חבל על זמן קרן

Reply
קרן אגם יוני 3, 2020 at 10:29 pm

מניחה שזו מחמאה 🙂 תודה לילאנה יקרה

Reply
ניבה מאי 27, 2020 at 5:54 pm

הכנתי והיא יצאה טעימה בטרוףף פשוט ממכרת!
תודה על מתכון מושלם ❤️

Reply
קרן אגם מאי 27, 2020 at 6:10 pm

ישששש! תודה

Reply
דולב אוגוסט 13, 2020 at 1:38 pm

קרן העוגה הזאת מעולה. אפשר לקבל גם המלצה איך להוסיף לה סולת?

Reply
ניבה מאי 27, 2020 at 6:00 pm

הכנתי והיא יצאה אליפות
פשוט טעימה בטירוף וממכרת!
תודה על מתכון מושלם ומכבד את שולחן החג ❤️

Reply
תומי מאי 28, 2020 at 11:41 am

אם אני מכינה בבוקר ומגישה בערב, פשוט להכניס את כל העוגה לתנור לכמה דק שתתחמם?
תודה וחג שמח!

Reply
קרן אגם מאי 28, 2020 at 12:32 pm

בדיוק

Reply
מירב שוחט מאי 28, 2020 at 7:45 pm

קרן הייתי רוצה לאפות בתבנית 26. פשוט אין לי 24.. מה את מציעה מבחינת כמויות? להגדיל?

Reply
קרן אגם מאי 28, 2020 at 11:10 pm

לא לשנות כלום היא תצא אולי מעט נמוכה יותר זה הכל

Reply
ענת ספטמבר 18, 2020 at 7:31 am

היי, העוגה נראית מדהימה 🙂
קניתי גבינה 5% וגביע 200 גר של שמנת חמוצה 15% שומן. האם לדעתך יכול לעבוד או שחייבים גבינת שמנת? תודה מראש ושנה טובה 🙂

Reply
קרן אגם ספטמבר 18, 2020 at 10:09 am

לא חייבים גבינת שמנת

Reply
אדם ספטמבר 30, 2020 at 10:42 pm

העוגה הזו היא לא פחות מגאונית! הקראנצ׳יות של הפילו עם ה״ענניות״ של הגבינה והטעם הפודינגי פשוט מעיפים אותי (ואת כל מי שטועם). תודה קרן! שאלה קטנה- ניתן להכין את הבלילה מבעוד מועד? ואם כן כמה זמן היא תחזיק בסבבה במקרר?

Reply
קרן אגם אוקטובר 1, 2020 at 8:23 am

ודה אדם איזה כייף שאהבת, הבלילה לא תחזיק הרבה זמן יש פה הקצפות שייפלו במקרר.

Reply
צליל אוקטובר 8, 2020 at 5:26 pm

היי
על איזה פעולה לאפות את העוגה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 8, 2020 at 10:41 pm

חום עליון תחתון

Reply

Leave a Comment