חגיםעוגות גבינהעוגיותפאי וטארטפורים

חיתוכיות גבינה ופרג

מרץ 3, 2022 22 Comments

צילום: נופר צור

אני בהחלט מרגישה כמו ילדה קטנה בחנות ממתקים, כי לקראת החג אני מלאה בלגיטמיות להכין את כל מתכוני הפרג שרק

חלמתי עליהם, ושלא תמיד כולם אוהבים.

יש לי כאלו מלא ברשימות של מתכונים, שאת רובם אני שומרת לתקופה שלפני החג מתוך ידיעה שכולם

מחפשים מתכוני פרג, יש המון אנשים שמתכונים עם משלוחי מנות, ואוהבים מאוד לחדש.

את המתכון הזה אני מתכננת מלא זמן להכין, אבל לא יצא לי, והפעם החלטתי שלפני החג הוא יהיה מושלם,

חיתוכיות חלומיות שנכנסות אחרי קירור גם למשלוח מנות ולא יקרה להן כלום אם לא יעמדו קצת בקירור.

לאוהבי הפרג, מדובר בביס של החלומות, תתכוננו.

ההכנה, בשלבים, מכינים מלית פרג (תכפילו כמויות! ויש לכם מלית גם לאזני המן או שמרים פרג, המלית מחזיקה מלא זמן

מעמד במקרר)

מכינים בצק פריך, אופים קצת, מכינים מלית גבינה, בונים את השכבות אופים שוב ואז מצננים ומגישים.

שווה כל שלב, כל רגע, וכל גרגר פרג שתצטרכו אחכ להוציא עם קיסם מהשיניים

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

צילום: נופר צור

צילום: נופר צור

חיתוכיות גבינה ופרג/16 חיתוכיות תבנית מרובעת 24*24

מצרכים למתכון:

לבצק הפריך:

לפירורים :

1.5 כוסות (210 גר׳) קמח לבן

150 גר׳ קוביות חמאה מהמקרר

1/2 כפית אבקת אפייה

1/2 כוס (60 גר׳) אבקת סוכר

2 חלמונים מביצה  L

למלית גבינה:

3/4 כוס (150 גר׳) סוכר לבן

3 כפות (30 גר׳) קורנפלור

2 ביצים

250  גר׳ (מיכל) גבינת שמנת עדיף אחוזי שומן גבוהים

250 גר׳ (מיכל ) גבינה לבנה 9%

גרידת לימון ומיץ מלימון שלם בינוני

למלית פרג:

250 גר׳ פרג טחון טרי

כוס (240 מ״ל) חלב

3/4 כוס (150 גר׳) סוכר לבן

1.5 כפות (30 גר׳) דבש

כפית מחית/תמצית וניל

1/2 כפית גרידת לימון

80 גר׳ חמאה

1/2 כוס (50 גר׳) שקדים טחונים לאבקה

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

למלית הפרג:

בסיר בינוני על אש בינונית מערבבים פרג עם חלב סוכר ודבש, מוסיפים חמאה ומערבבים היטב

מוסיפים וניל ולימון ומערבבים שוב,. מבשלים על אש בינונית

תוך בעבוע עדין למשך 15-20 דק׳. מעבירים את המלית לכלי אחר ומכניסים למקרר להתייצבות.

(אם יש צורך מוסיפים את השקדים הטחונים לייצוב והסמכה)

משמנים ומרפדים תבנית  בנייר אפייה בתחתית ובשוליים,  ומחממים תנור ל 180 מעלות.

במעבד מזון עם להב פלדה מערבבים קמח, אבקת אפייה ואבקת סוכר, מוסיפים את החמאה ומעבדים

בפולסים קצרים, מוסיפים חלמונים ושוב מעבדים בפולסים קצרים ליצירת פירורים.

מוציאים כוס מהפירורים החוצה ושומרים בצד. את מה שנשאר מהדקים לתחתית התבנית באופן שווה לכיסוי מוחלט.

(אמורה לצאת שכבה דקיקה של בצק פריך) בעזרת מזלג מחוררים מעט את התחתית ואופים אפייה מוקדמת בתנור למשך 10

דקות להתייצבות הבצק. מוציאים. משאירים את התנור דולק.

בקערה מערבבים את כל המצרכים למלית הגבינות.

מעבירים את מלית הפרג מעל הבצק שבתבנית ומיישרים בעזרת כף או ספטולה.

מעל הפרג מעבירים את מילת הגבינות, מכניסים לתנור לאפייה של 10 דק׳ עד שהחלק העליון מעט מתייצב.

אז מפזרים מעל את כוס הפירורים ששמרנו בצד, ומחזירים לאפייה של 25-30 דק׳ עד להשחמה והתייצבות.

מצננים מחוץ למקרר, ואז מכניסים למקרר למינימום 4 שעות ואחכ אפשר לחתוך לריבועים ולהגיש.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

**את הריבועים שומרים עד ארבעה ימים במקרר בקופסא אטומה

**אפשר להמיר גבינה לבנה בגבינת ריקוטה פרסקה

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

22 Comments

לינדה מרץ 3, 2022 at 2:30 pm

יש אפשרות לוותר על השכבת גבינה?

Reply
קרן אגם מרץ 3, 2022 at 6:25 pm

מניחה שכן

Reply
ר.ת מרץ 4, 2022 at 4:06 pm

יש תחליף לפרג ??
נראה מתכון פצצה …

Reply
קרן אגם מרץ 6, 2022 at 3:33 pm

אפשר לוותר עליו ואז הן יהיו חיתוכיות גבינה

Reply
מיטל מרץ 4, 2022 at 7:57 am

יש אפשרות לוותר על שכבת הפרג לדעתך?

Reply
מיקי מרץ 4, 2022 at 5:27 pm

האם ניתן להכין עם 500 גרם (2 מכלים) מסקרפונה

Reply
גליה מרץ 9, 2023 at 2:33 pm

האם ניתן להמיר את הגבינה במלית תפוחי עץ? הכונה למלית מתפוחי עץ שבושלו קלות עם קינמון וסוכר, קצת לימון וכדו.

Reply
Ellen מרץ 6, 2022 at 1:01 pm

Hi you can give me the recipe for cheese and moon cake please
Thank you
Ellen

Reply
מיתר מרץ 15, 2022 at 6:58 pm

היי מתאים במקום הפרג מלית שוקולד?

Reply
קרן אגם מרץ 15, 2022 at 10:29 pm

אפשר שוקולד במקום

Reply
rina מרץ 23, 2022 at 7:12 pm

היי קרן
אשמח אם תוכלי לתת הוראות לאפייה לסכרתיים

Reply
קרן אגם מרץ 27, 2022 at 6:19 am

מניחה שניתן להמיר לתחליפי סוכר. אין לי ככ נסיון איתם, לצערי לא יודעת להמליץ

Reply
אביב אפריל 2, 2022 at 12:49 am

יצא מעולה!!!
כולם אהבו* שילוב מושלם בין גבינה ופרג

*העולם מתחלק לשניים – אלו שאוהבים פרג ואלו שלו

Reply
קרן אגם אפריל 2, 2022 at 6:49 am

אני לגמרי בצד של אלו שאוהבים!
תודה ששיתפת

Reply
קרני אפריל 21, 2022 at 11:01 am

אני לא מוצאת פרג טחון 🙁 אפשר לעבוד עם שלם?

Reply
קרן אגם אפריל 21, 2022 at 12:09 pm

לא זה לא יעבוד עם פרג שלם..
אם יש לך בבית מטחנת תבלינים את יכולה לטחון פרג לבד

Reply
יעל מרץ 6, 2023 at 3:32 pm

אפשר להחליף את הפרג הטחון באבקת קקאו באותה הכמות?

Reply
קרן אגם מרץ 7, 2023 at 4:48 pm

לא, ממש לא מומלץ, אפשר במקום פרג להניח ריבה או ממרח כלשהו אחר

Reply
shahar ינואר 25, 2024 at 5:06 pm

היי
אם אני רוצה לאפות בתבנית עגולה, איזה קוטר מתאים ?
תודה

Reply
קרן אגם ינואר 25, 2024 at 6:41 pm

26

Reply
ליאור ספטמבר 1, 2024 at 4:12 pm

היי קרן,
האם אפשר להשתמש בגבינה אחרת במקום הגבינה הלבנה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 2, 2024 at 8:38 am

גבינת ריקוטה/טוב טעם/תבור

Reply

Leave a Comment