אני בהחלט מרגישה כמו ילדה קטנה בחנות ממתקים, כי לקראת החג אני מלאה בלגיטמיות להכין את כל מתכוני הפרג שרק
חלמתי עליהם, ושלא תמיד כולם אוהבים.
יש לי כאלו מלא ברשימות של מתכונים, שאת רובם אני שומרת לתקופה שלפני החג מתוך ידיעה שכולם
מחפשים מתכוני פרג, יש המון אנשים שמתכונים עם משלוחי מנות, ואוהבים מאוד לחדש.
את המתכון הזה אני מתכננת מלא זמן להכין, אבל לא יצא לי, והפעם החלטתי שלפני החג הוא יהיה מושלם,
חיתוכיות חלומיות שנכנסות אחרי קירור גם למשלוח מנות ולא יקרה להן כלום אם לא יעמדו קצת בקירור.
לאוהבי הפרג, מדובר בביס של החלומות, תתכוננו.
ההכנה, בשלבים, מכינים מלית פרג (תכפילו כמויות! ויש לכם מלית גם לאזני המן או שמרים פרג, המלית מחזיקה מלא זמן
מעמד במקרר)
מכינים בצק פריך, אופים קצת, מכינים מלית גבינה, בונים את השכבות אופים שוב ואז מצננים ומגישים.
שווה כל שלב, כל רגע, וכל גרגר פרג שתצטרכו אחכ להוציא עם קיסם מהשיניים
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
חיתוכיות גבינה ופרג/16 חיתוכיות תבנית מרובעת 24*24
מצרכים למתכון:
לבצק הפריך:
לפירורים :
1.5 כוסות (210 גר׳) קמח לבן
150 גר׳ קוביות חמאה מהמקרר
1/2 כפית אבקת אפייה
1/2 כוס (60 גר׳) אבקת סוכר
2 חלמונים מביצה L
למלית גבינה:
3/4 כוס (150 גר׳) סוכר לבן
3 כפות (30 גר׳) קורנפלור
2 ביצים
250 גר׳ (מיכל) גבינת שמנת עדיף אחוזי שומן גבוהים
250 גר׳ (מיכל ) גבינה לבנה 9%
גרידת לימון ומיץ מלימון שלם בינוני
למלית פרג:
250 גר׳ פרג טחון טרי
כוס (240 מ״ל) חלב
3/4 כוס (150 גר׳) סוכר לבן
1.5 כפות (30 גר׳) דבש
כפית מחית/תמצית וניל
1/2 כפית גרידת לימון
80 גר׳ חמאה
1/2 כוס (50 גר׳) שקדים טחונים לאבקה
לעיטור:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
למלית הפרג:
בסיר בינוני על אש בינונית מערבבים פרג עם חלב סוכר ודבש, מוסיפים חמאה ומערבבים היטב
מוסיפים וניל ולימון ומערבבים שוב,. מבשלים על אש בינונית
תוך בעבוע עדין למשך 15-20 דק׳. מעבירים את המלית לכלי אחר ומכניסים למקרר להתייצבות.
(אם יש צורך מוסיפים את השקדים הטחונים לייצוב והסמכה)
משמנים ומרפדים תבנית בנייר אפייה בתחתית ובשוליים, ומחממים תנור ל 180 מעלות.
במעבד מזון עם להב פלדה מערבבים קמח, אבקת אפייה ואבקת סוכר, מוסיפים את החמאה ומעבדים
בפולסים קצרים, מוסיפים חלמונים ושוב מעבדים בפולסים קצרים ליצירת פירורים.
מוציאים כוס מהפירורים החוצה ושומרים בצד. את מה שנשאר מהדקים לתחתית התבנית באופן שווה לכיסוי מוחלט.
(אמורה לצאת שכבה דקיקה של בצק פריך) בעזרת מזלג מחוררים מעט את התחתית ואופים אפייה מוקדמת בתנור למשך 10
דקות להתייצבות הבצק. מוציאים. משאירים את התנור דולק.
בקערה מערבבים את כל המצרכים למלית הגבינות.
מעבירים את מלית הפרג מעל הבצק שבתבנית ומיישרים בעזרת כף או ספטולה.
מעל הפרג מעבירים את מילת הגבינות, מכניסים לתנור לאפייה של 10 דק׳ עד שהחלק העליון מעט מתייצב.
אז מפזרים מעל את כוס הפירורים ששמרנו בצד, ומחזירים לאפייה של 25-30 דק׳ עד להשחמה והתייצבות.
מצננים מחוץ למקרר, ואז מכניסים למקרר למינימום 4 שעות ואחכ אפשר לחתוך לריבועים ולהגיש.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
**את הריבועים שומרים עד ארבעה ימים במקרר בקופסא אטומה
**אפשר להמיר גבינה לבנה בגבינת ריקוטה פרסקה
22 Comments
יש אפשרות לוותר על השכבת גבינה?
מניחה שכן
יש תחליף לפרג ??
נראה מתכון פצצה …
אפשר לוותר עליו ואז הן יהיו חיתוכיות גבינה
יש אפשרות לוותר על שכבת הפרג לדעתך?
האם ניתן להכין עם 500 גרם (2 מכלים) מסקרפונה
האם ניתן להמיר את הגבינה במלית תפוחי עץ? הכונה למלית מתפוחי עץ שבושלו קלות עם קינמון וסוכר, קצת לימון וכדו.
Hi you can give me the recipe for cheese and moon cake please
Thank you
Ellen
היי מתאים במקום הפרג מלית שוקולד?
אפשר שוקולד במקום
היי קרן
אשמח אם תוכלי לתת הוראות לאפייה לסכרתיים
מניחה שניתן להמיר לתחליפי סוכר. אין לי ככ נסיון איתם, לצערי לא יודעת להמליץ
יצא מעולה!!!
כולם אהבו* שילוב מושלם בין גבינה ופרג
*העולם מתחלק לשניים – אלו שאוהבים פרג ואלו שלו
אני לגמרי בצד של אלו שאוהבים!
תודה ששיתפת
אני לא מוצאת פרג טחון 🙁 אפשר לעבוד עם שלם?
לא זה לא יעבוד עם פרג שלם..
אם יש לך בבית מטחנת תבלינים את יכולה לטחון פרג לבד
אפשר להחליף את הפרג הטחון באבקת קקאו באותה הכמות?
לא, ממש לא מומלץ, אפשר במקום פרג להניח ריבה או ממרח כלשהו אחר
היי
אם אני רוצה לאפות בתבנית עגולה, איזה קוטר מתאים ?
תודה
26
היי קרן,
האם אפשר להשתמש בגבינה אחרת במקום הגבינה הלבנה?
גבינת ריקוטה/טוב טעם/תבור