אחד הדברים הכי מרחיבי לב שיכולים להיות לאמא זה שהילדים שלה אוהבים או רוצים/מבקשים
שתכין משהו שלה שהם אוהבים. אין אמא שלא תקום מיד למטבח ותכין להם את מה שביקשו.
למרות שהבית שלנו מלא במאפים כל יום כל היום, וכמה שזה נשמע מוזר, מעטים המאפים שהחברה פה
בבית אוכלים. המתבגרת איכשהו עוד מנהלת פה ריינג׳ יותר רחב של הסכמה לטעימות,
אבל גור אדם נעצר בערך בחמשה מאפים גג שאני מכינה והוא אוהב.
השבוע הכנתי עוגת שיש תפוז גבוה, והוא עף עליה, כלומר זה שהוא בכלל מסכים לטעום זה נדיר,
וזה שהוא ניגש כל שעה עגולה לעוגה, ופורס עוד פרוסה זה עוד יותר נדיר.
אז אני יודעת שעוגת שיש שוקו תפוז, הולכת להיות פה לא מעט.
הדבר השני שאני מכינה שהוא הכי הכי אוהב זו חלה מקומחת. ממש מבקש כל הזמן שאכין.
זה התחיל לפני כמעט שנה (דאםםםםם זוכרת שהקורונה התחילה וחשבתי לעצמי שזה עניין של כמה שבועות)
התחלתי לקמח חלות, (בעיניי זה אחד הדברים היפים שקיימים זה הכי משאיר למאפים שלנו
קצת מראה כפרי כזה של מאפיות, זה חוסך לנו ביצה או שומשום מלמעלה, וזה יוצא ממש טעים.)
והוא התאהב בחלות מקומחות עם חומוס של חינאווי מהחנות למטה. זו כבר נהייתה מסורת שישי
שני מכינה יותר מחלה אחת, כי הוא מחסל אחת איך שיוצאת מהתנור, ואז צריך לפחות עוד אחת
לארוחת ערב.
אבל בתקופה האחרונה לא אפיתי חלות. זה היה לי קצת מסורבל עם הרגל.
אתמול לא יאומן הפעלתי את המיקסר שלי ללישת בצק שמרים בפעם הראשונה מזה חודש!
זה בשניה פתח לי את הצ׳אקרות, נזכרתי כמה בצק שמרים זו אהבת חיי, עפתי שוב על הבצקים
המטורפים שיוצאים לי מהקמחים המדהימים של הטחנות הגדולות, עפתי על המיקסר שלי שהוא
באמת מדהים ומייצר בצקים אלסטיים באופן מעורר השראה, והחלטתי להכין במקום חלות, תבנית של
לחמניות מקומחות עם עשבי תיבול. השארתי ארבעה כדורים בצד, לחלה, למקרה שהלחמניות לא
ייתקבלו בברכה, אבל כשהמגש היפה של הלחמניות יצא מהתנור כולנו אמרנו, וואו! המראה היה
כל כך יפה, ותוך שניה התחלנו לתלוש לחמניות ולנגב אותן עם חומוס.
שני דברים: את הלחמניות הכנתי מתערובת של קמח מניטובה לבן, זה קמח היסטרי לבצקי
שמרים, וקמח פיצה, אני ממש ממליצה לכם להתנסות בקמחים האלו. אבל לא חייבים. גם קמח לבן יעשה
את העבודה לא רע בכלל.
הפעם הוספתי לבצק ביצה, למרות שרוב המאפים המלוחים שלי עשויים מבצק טבעוני, ולדעתי הביצה
נותנת פה לבצק אקסטרה רכות ואווריריות, אפשר להכין בלי אבל אני ממליצה להיצמד לגרבה המקורית.
למגוון סוגי קליעות חלה יכולים להכנס לערוץ היוטיוב שלי בו יש מגוון סרטונים והסברים מפורטים על קליעות וטיפים בדרך לחלה המושלמת.
חלת לחמניות מקומחות/ תבנית עגולה קוטר 28 או 2 תבניות בקוטר 22 ס״מ
(גרסה טבעונית בסוף המתכון למטה)
מצרכים למתכון:
1 קילו קמח (מומלץ מאוד להתשמש בקמח לחם/מניטובה לבן/או קמח פיצה)
2 כפות שמרים יבשים
1/3 כוס + 2 כפות (80 גר׳) סוכר לבן
1 ביצה גודל L
4 כפות שמן זית
כף מלח דק
2-2.5 כוסות (450-550 ) מי ברז
לעיטור:
מעט קמח לבן
גבעולים של עשבי תיבול כגון זעתר טרי, רוזמין, טימין
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מערבבים קמח ושמרים יבשים, מוסיפים סוכר, ביצה, מלח ושמן זית,
במהירות נמוכה מוסיפים לאט לאט את המים, תשאירו תמיד קצת בצד למידה שלא תצטרכו את כל הכמות.
לשים את הבצק כ 10 דק׳ עד לקבלת בצק רך וגמיש, אם חסרים מים כדי לגרום לבצק להיות נעים למגע ולא
קשה אל תפחדו להסויך בכל שלב, זה ישפיע אחכ מאוד על המרקם של המאפה שלכם.
מוצאים את כדור הבצק מהמיקסר ומעבירים לקערה משומנת, מגלגלים אותו בקערה כל שיצופה
בשומן מכל צדדיו, מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה (בחורף במקום חמים) כשעה
וחצי שעתיים עד שהבצק מכפיל את נפחו. מוציאים את האויר ומחלקים את הבצק לכדורים במשקל
105 גר׳ כל כדור, לי יצאו כ 15 כדורים בסה״כ. מניחים את הכדורים על מגש מעט מקומח ומכסים במגבת
למנוחה של 15 דקות. משטחים מעט בעזרת הידיים כל עיגול בצק ומגלגלים אותו לרצועה ארוכה.
יוצרים צורת לחמניית פרח, ומניחים בתבנית. חוזרים על הפעולה עם שאר עיגולי הבצק, ומניחים אותם
צמודים אחד לשני בתבנית, אין צור לשמור על מרווחים. מקמחים את הלחמניות בעזרת מסננת,
ומקשטים בגבעולים של עשבי תיבול, אפשר פשוט לנעוץ אותם בין החיבורים של הלחמניות.
מכסים במגבת באופן רופף להתפחה חוזרת של 30 דק׳. בינתיים מחממים תנור ל 190 מעלות.
אופים את הלחמניות כ 20-25 דק׳ עד שהן שחומות למראה.
**לגרסה טבעונית משמיטים את הביצה מהמתכון וממירים בעוד 3 כפות שמן זית.
**השימוש בקמחים שמיועדים למאפי שמרים יניב תוצאות יותר רכות ואווריריות, אך לא חובה,
ניתן להשתמש בקמח לבן רגיל, קמח כוסמין לבן ואפשר להמיר חלק מכמות הקמח בקמחים
מלאים, ולהוסיף עוד כמה כפות מים לבצק.
**את הלחמניות אפשר להבריש במים או בביצה ולפזר מעל שומשום או פרג.
49 Comments
אין שאלות רק לומר שאת מלכה ❤️
תודה קרן!
קרן זה נראה מושלם, הולכת להכין( גם אני כמוך חולה על בצקי שמרים. מה היחס בין הקמחים? כמה מניטובה וכמה קמח פיצה? תודה רבה
50%-50%
את באמת מלכה ולי אין מיקסר
איך אני יכולה להכין בלי?
ללוש ידנית 8 דק וייצא אחלה
היי קרן, פעם ראשונה בבלוג שלך…רוצה להכין חלת לחמניות 🙂 שאלה של מתחילה – האם עלי לנפות את הקמח? תודה
אפשר אך לא חובה
בקמח פיצה יש שמרים, עדיין צריך להוסיף עוד שמרים?
אגב את נהדרת והחלמה מהירה לרגל
בקמח פיצה אין שמרים אלא אם כן קוראים לו קמח שמרים לפיצה, יש הבדל בין השניים. במקרה כזה אין צורך בשמרים כלל במתכון
היי ..ראשית שמחה שחזרת לאפות ולהיות נוכחת …היית חסרה ..רציתי לשאול אם בדאבו את מכניסה את החומרים בסדר שבמתכון או לפי הוראות הדאבו , קודם הנוזלים ?
פי ההוראות של הדאבו כמובן
הי קרן המהממת! אם אני מחליפה חצי מכמות הקמח בכוסמין מלא, צריך לשנות משהו בנוזלים?
להוסיף כמה כפות נוזלים
היי קרן, מתכון מדהים כבר מחכה להכין❤️ למה את מוותרת על להבריש בביצה? פשוט כי אין צורך שמשהו ידבק? זה לא משפיע על טעם או מראה?
Please can iahve thé receipe on english or french better thank you
Only google translate for now
היי, אפשר הסבר ועדיף סירטון איך יוצרים לחמנית פרח? תודה קרן. את נהדרת. מאז 2 הסדנאות שעברתי אצלך השתחררתי סופעת מהפחד מהשמרים ואני עפה על בצקי שמרים
.. חבל שזה עולה גם במשקל…
תודה!! זה ידוע שכשאופים חייבים יותר ספורט….כאן יש את כל השלבים של הקליעה https://www.instagram.com/s/aGlnaGxpZ2h0OjE4MTM0OTc4OTkyMDg2ODk4?igshid=yc919t0onbzg&story_media_id=2481998088732913075
הייוש, בצקי שמרים אופים בתנור סטטי או במצב טורבו?
אני נוהגת לאפות בסטטי
היי נראה מושלם אני רוצה להכין את הבצק עכשיו , האם זה סבבה להתפיח במקרר ללילה ? והאם יש זמן מוגבל להוציא?
תודה רבה ❤️
היי קרן, ניתן לחלק כמויות בחצי על מנת לקבל כמות חלות קטנה יותר?
כן בטח
קרן, זה לא סוד שהמתכונים שלך אליפות! אני ממש רוצה להמנע מסוכר. האם יש מצב להחליף בדבש לדוגמא. ( לא מעיזה בלי אישור ממך ;)) כי אני יודעת שיש לסוכר עוד תפקידים כמו שכבר הסברת.
את מהממת
ברור שאפשר
הייתי הולכת על 1/4 כוס
אם אני מחלקת את הבצק לשתי חלות 4 רצועות, עם העשבי תיבול כמובן, מה זמן האפיה?
25 דק
מתכון מושלם!!! הלחמניות יוצאות רכות מבפנים, כמו עננים.
נשמר טרי גם ביום למחרת.
מתכון חובה להכנה!
תודה יקירה
אפשר להקפיא לפני האפייה ואז להוציא מתישהו ולאפות?
כן בטח
היי קרן
תודה רבה על מתכונים מאלפים
את העוגות אני מצליחה לבצע בגאון
הבתק יצא לי דביק ממש, יש דרך להציל אותו או שלוותא עליו לפעם זו?
למה לוותר
להוסיף קמח זה מסתדר
היי קרן, המתכונים שלך אליפות, כל מתכון שאת מוציאה אני רצה להכין וכרגיל את אף פעם לא מאכזבת. שאלה קטנה, האם הבצק מתאים להכנת חלה? תודה
תודה מיקה
בטח שהבצק מתאים
היי קרן היקרה, אם אני רוצה לקלוע מהבצק הזה שתי חלות של ארבע רצועות כל חלה(עם העשבי תיבול כמובן), כמה זמן צריך לאפות אותן?
קרן זה מטורף הקטע עם השום, תפיחה מטאורית! תודה רבה, איזה טיפ משוגע! עוד מעט מתחילה לקלוע את זר הפרחים
הכי שמחה לעזור:-)
קרן – תודה גדולה, לחמניות מושלמות – מישהי הגיבה על טיפ עם שום ? פספסתי… ומכיוון שאין לי אינסטגרם אינני יכולה לפתוח את הסרטון לקליעת הלחמניות – אפשר לצפות בסרטון באופן אחר ? בריאות שלמה
הי תחיה כרגע הסרטונים רק באינסטגרם, לגבי השום, אפשר להניח ראש שום על חתיכת נייר אפייה שיושבת על הבצק והוא מזרז התפחה. יעיל מאוד בחורף.
חלה מדהימה! כל המתכונים שלך נהדרים!
תודה רומינה
אפשר להמיר לקמח קוסמין 70%?
כן אפשר ולהוסיף קצת מים
היי קרן, הכנתי את החלות ואחרי האפייה היה ריח חזק כמו של אלכוהול וטעם חמצמץ.. מה זה אומר?
אולי הבצק עמד הרבה זמן להתפחה ?
היי קרן, הכנתי מהבצק 2 חלות עגולות, יצא מהמם וטעים. שאלה האם אני יכולה להכין את הבצק ולהתפיח אותו במקרר ללילה, תודה
האם ניתן להתפיח לילה במקרר ? ואם כן איך עושים שמוציאים מהמקרר כמה זמן לחכות לפני לעבוד עם הבצק?
אפשר להתפיח במקרר ואין צורך לחכות