עוגות פריפאי וטארט

טארט אגסים וקרם שקדים

אוגוסט 9, 2021 49 Comments

הימים האחרונים שלי היו מטורפים, עברתי איזה ניתוח בפה לקראת שתל, ואני עם חצי פרצוף כואב ונפוח.

הבנתי שאת החופשה ליוון אני מבטלת בגלל בידוד,אז במשך יומיים הייתי עסוקה בביטולים מול חברות תעופה

וזה לא ככ כייף, אבל עשיתי את זה! עכשיו יש לי מלא כסף שמושקע בחברות תעופה שונות 🙂

עברתי על רשימת המדינות שאינן מחייבות בבידוד והזמנתי לנו חופשה בפורטוגל,

הבנתי שפורטוגל נכנסת לרשימת המדינות המחייבות בבידוד וביטלתי את החופשה, עכשיו יש לי עוד

כסף שמושקע בעוד חברות תעופה 🙂 התבאסתי ממש מהמצב,  והזמנתי מקומות לאילת 🙂

זהו! אני שוב נוסעת לאילת, יש לנו ארץ נהדרת לא?

הלוואי אמן שאת זה לא יבטלו לנו. אתמול ביום צילום פה בבית חשבתי מה הכי בא לי לאכול,

והאגסים (היו בדיוק שלושה!) קרצו לי מהקערה שעומדת עם פירות בסלון, אז הגשמתי לי חלום

והכנתי טארט שקדים ואגסים שיצא טעים מפחיד! נשבעת לכם שאני יכולה לאכול אותו לבד בלי להתבלבל.

טארט אגסים וקרם שקדים/תבנית טארט בקוטר 24 ס״מ

מצרכים למתכון:

לבצק:

1.5 כוסות (210 גר׳) קמח לבן

3 כפות אבקת סוכר

150 גר׳ חמאה קרה חתוכה לקוביות

3 כפות מי קרח או מים קרים מאוד

לאגסים:

3 אגסים בינוניים

1 ליטר מים

1 כוס (200 גר׳) סוכר חום בהיר (דמררה)

מילוי קרם שקדים:

1+3/4 כוסות (180 גר׳) אבקת שקדים או שקדים טחונים

1.5 כוסות (180 גר׳) אבקת סוכר

180 גר׳ חמאה רכה

כפית תמצית/מחית וניל

2 ביצים גודל L

כף רוזטה או תרכיז שקדים (אפשר להמיר בכפית תמצית שקדים)

2 כפות (20 גר׳) קמח

לעיטור:

אבקת קינמון

חופן שקדים פרוסים

לקישוט אחרי אפייה:

אבקת סוכר

הוראות הכנה:

קולפים, מנקים מליבה ופורסים את האגסים לחצי.

בסיר רוטב גדול מחממים את המים והסוכר עד להמסה. מוסיפים את חצאי האגסים למים.

מביאים את המים לרתיחה עדינה ונותנים להם להתבשל 20-25 דקות או עד שהאגסים רכים.

מוציאים את האגסים מהנוזל ונותנים להם להתקרר.)אל תזרקו את הנוזל!

במעבד מזון עם להב לפדה או בקערה עם הידיים, מערבבים קמח ואבקת סוכר. מוסיפים קוביות

חמאה ומעבדים בפולסים קצרים ליצירת פירורים. מוסיפים כף מי קרח ומעבדים שוב,

עד שהבצק הופך לכדור אחיד. אם יש צורך מוסיפים כל פעם עוד כף מים.

על נייר אפייה מקומח היטב מרדדים את הבצק לעיגול קצת יותר גדול מקוטר התבנית.

(אם הבצק שלכם ממש רך וזקוק לצינון במקרר הכניסו אותו לחצי שעה לקירור)

הופכים את הבצק על תבנית הפאי, ובעזרת מזלג דוקרים אותו מספר פעמים בתחתית.

מכניסים להקפאה ומכינים קרם שקדים:

בקערה גדולה מערבבים את קמח השקדים, הסוכר תמצית וניל והחמאה עם מרית (אפשר מיקסר עם וו גיטרה)

מערבבים עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.מוסיפים את הביצים וממשיכים לערבב.מוסיפים רוזטה

ושוב מערבבים. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לאיחוד.מניחים בצד.

מחממים תנור ל 180 מעלות.

את חצאי האגסים שהצטננו פורסים לפרוסות דקות כמניפה (זה אומר שפורסים אותם אבל לא עד הסוף)

מוציאים את תבנית הבצק מהמקפיא ומפזרים מעליה באופן אחיד קרם שקדים.

מניחים על קרם השקדים את חצאי האגסים הפרוסים שלנו, ולוחצים מעט. מפזרים עליהם מעט קינמון טחון,

ועל הבצק בין האגסים מפזרים שקדים פרוסים.

אופים את הטארט 35 דקות או עד שמשחים, מוציאים, ומברישים את האגסים בסירופ שהם בושלו בו.

מקשטים לפני הגשה באבקת סוכר.

**את הטארט שומרים כשהוא עטוף היטב במקרר עד ארבעה ימים

** לגרסת פרווה אפשר להמיר את החמאה למחמאה/נטורינה או שמן קוקוס כ 80% מסך החמאה

**את הסוכר החום ניתן להמיר לסוכר לבן

**אגסים אפשר להמיר בתפוחים

**אפשר לוותר על השקדים הפרוסים מלמעלה

**אפשר לווותר על הרוזטה

 

Print Friendly, PDF & Email

49 Comments

עדנה אוגוסט 9, 2021 at 3:36 pm

נראה נהדר!! השמטת את הביצים מהמתכון לבצק

Reply
קרן אגם אוגוסט 9, 2021 at 7:18 pm

אין ביצים בבצק

Reply
קלנייר ליליאנה אוגוסט 9, 2021 at 10:28 pm

איך שומרים את העוגה

Reply
קרן אגם אוגוסט 10, 2021 at 6:58 am

במקרר, מיד אוסיף תודה

Reply
כרמלה אוגוסט 29, 2021 at 11:00 pm

האם העוגה ניתנת להקפאה?

Reply
קרן אגם אוגוסט 31, 2021 at 8:50 am

פחות מומלץ

Reply
לימור דמארי אוגוסט 9, 2021 at 10:09 pm

תודה יקירה, בא לי בול לערב שישי ויש לי אגסים ❤
יש לך מתכון עם תאנים ממש בא לי

Reply
קרן אגם אוגוסט 10, 2021 at 7:00 am

כמעט כל עוגת פירות שבבלוג תתאים לתאנים ויש אחת כזו גם בחושה https://kerenagam.co.il/%d7%a2%d7%95%d7%92%d7%aa-%d7%aa%d7%90%d7%a0%d7%99%d7%9d-%d7%95%d7%a9%d7%a7%d7%93%d7%99%d7%9d-%d7%91%d7%97%d7%95%d7%a9%d7%94/

Reply
קורין אוגוסט 22, 2021 at 7:50 pm

וואו מתכון מהמם❤️
שתי שאלות:
המילוי אמור להתנפח בחימום? זה הרס את הדוגמא של האגסים.
את הטארט אופים ישר כשמוציאים את הבצק מהמקפיא? או שצריך לתת לו להגיע לטמפ' החדר?
תודה

Reply
קרן אגם אוגוסט 22, 2021 at 8:19 pm

ישירות מהמקפיא, והמילוי קצת גדל כמובן אבל לא אמור להרוס צורה של אגסים, אולי דחסת את האגסים פנימה מדי

Reply
טליה אוגוסט 10, 2021 at 10:10 am

היי יש אופציה ללא קמח בבסיס ? קמח שקדים?

Reply
קרן אגם אוגוסט 10, 2021 at 5:38 pm

קמח ללא גלוטן כמו קמח כרגיל, אחרת קמח שקדים לא יחזיק לבד את הבצק

Reply
מיטל שחר אוגוסט 10, 2021 at 3:34 pm

מזילה ריר רק מהתמונות…
אפשר להפוך את הבצק לבצק ללא גלוטן?
אולי להמיר את הקמח לקמח שקדים?

Reply
קרן אגם אוגוסט 10, 2021 at 5:38 pm

ממליצה על קמח ללא גלוטן כמו קמח כרגיל
קמח שקדים לבדו לא יחזיק את הבצק

Reply
טל אוגוסט 10, 2021 at 4:49 pm

אפשרי להחליף ביצים ברסק תפוחי עץ?

Reply
קרן אגם אוגוסט 10, 2021 at 5:38 pm

לא ניסיתי אז לא ככ יודעת לעזור

Reply
אביגיל אוגוסט 11, 2021 at 10:08 am

הי קרן, נראה מעולה
אשמח לחידוד לגבי ההבדל בין מחית לתמצית וניל, עד כמה יש שוני בשימוש בין שניהם בטעם?

Reply
אביגיל אוגוסט 11, 2021 at 11:09 am

והאם יש אופצייה להשתמש במקלות וניל אולי במקום

Reply
חיה סספורטס אוגוסט 20, 2021 at 11:56 am

יצא מדהים. אירחתי כמה אנשים שחיסלו את הטארט הזה בשנייה. עשיתי בגרסת פרווה ויצא אסתטי וגם טעים. תודה רבה

Reply
חיה סספורטס אוגוסט 12, 2021 at 10:47 am

נראה מהמם!!!!!!♥♥♥
לגרסת פרווה אפשר עם מחמאה נכון ? או עם נטורינה??

Reply
קרן אגם אוגוסט 12, 2021 at 12:32 pm

בטח

Reply
מעין אוגוסט 12, 2021 at 3:32 pm

היי! הכנתי ויצא יפהפה! הבפנים של העוגה נשאר נוזלי עד סוף האפייה, השארתי לעוד 5 דק, ואז עוד 5 דק, בסוף הוצאתי למרות שעדיין קצת רוטט, כמו בעוגת גבינה. אמרתי ״בטח יתקרר קצת ויתייצב״. כשחתכנו פרוסות היה נוזלי לגמרי מבפנים לצערי 🙁 אבל הצדדים יציבים וטעימים להפליא.
רוצה לנסות שוב ולשפר לשבת! יש לך המלצה? אולי להשתמש בפחות קרם שקדים? הכנסתי את כל הכמות לתבנית פאי בקוטר 24, אולי אפיה מקדימה של הבצק? אולי להוסיף משהו לקרם שקדים?
תודה 🙂

Reply
קרן אגם אוגוסט 12, 2021 at 9:44 pm

את יכולה לאפות את הבצק לפני אבל זה לא קשור למלית שלא נאפתה לך… ואי לא ככ יודעת למה אבל משהו אצלך השתבש ממליצה להכין שוב ולא לשנות כלום במתכון

Reply
Yuval Davidor אוגוסט 14, 2021 at 5:47 pm

היי קרן! הכנתי את טארט האגסים והשקדים ויצא מאוד מוצלח. אז הרבה תודה!
מספר נקודות:
1) משפחתי רגישה למתוק, כלומר לא אוהבת שמנות אחרונות מתוקות מידי, אז את האגסים בשלתי בשליש כמות הסוכר, ולקרם הכנסתי רק 90גר סוכר. אני מודע שהחיך הישראלי אוהב אובר מתוק, אבל רצוי/נכון עכשיוי לציין כמות מינימךית של סוכר. בכל מיקרה, שידעו הקוראים שמחפשים להקטין התלות בסוכר. התארחו אצלינו 8 איש לשם המדגם הסטטיסטי.
2) המילוי רגיש לתמצית השקדים. חשוב מאוד לדייק ולא לעבור את המינון הקטן.
3) יש אגסים מסוגים שונים. הסוגים המיימיים ממש הרבה פחות מתאימים מבחינת טעם והם גם נוטים לההפך מהר לרכיכה.
4) אני הוספתי מעט מעט סודה לשתיה (אפשר גם קצת קצת אבקת אפיה) שהמילוי מעט יתפח בנפח ויהיה יותר קליל
5) בתמונות נמצורפות הסירופ שבו את מברישה את האגסים אחרי האפיה נראה מאוד סמיך ומרוכז בהשוואה למים שנתקבלו לי לאחר מעקב על המרשם. מה פיספסתי?
6) יצא כל כך טעים וזכיתי בהרבה נקודות… אז שוב תודה

Reply
קרן אגם אוגוסט 14, 2021 at 7:54 pm

שמחה לשמוע שהעוגה יצאה טעימה גם עם השינויים שביצעת
וכמובן שאני באופן אישי לא ממליצה להוריד בכמות הסוכר

Reply
לינה אוגוסט 23, 2021 at 6:11 pm

היי קרן, תודה על מתכונים מעלפים ומדויקים! רציתי לדעת האם ניתן להחליף בקרם שקדים את התמצית שקדים \רוזטה באמרטו?

Reply
שירי ספטמבר 5, 2021 at 12:39 am

הייי בתור אחת שגם אוהבת להפחית סוכר, עד כמה שניתן ושישאר טעים. האם הצליח לך?

Reply
Yuval Davidor ספטמבר 5, 2021 at 7:09 am

היי שירי, כפי שכתבתי, מאוד הצליח ובפעם הבאה אפחית עוד טיפה סוכר מעבר להפחתה שדיווחתי עליה. לתפיסתי, מנה אחרונה צריכה להיות טעימה, מפנקת, מנחמת אבל כזו שלא מייצרת guilty pleasure אז אני מנסה להגיע לקוו העדין הזה. ההפחתה שכבר עשיתי למעלה ממש שם ואני אנסה ללכת עוד טיפה עם הקטנת הסוכר. תהני

Reply
שרון צרפתי אוגוסט 16, 2021 at 10:42 pm

רציתי לשאול, אם מחליפים את האגסים בתפוחים האם עדיין מטפלים בהם באותו אופן ומרתיחים?
תודה 🙂

Reply
קרן אגם אוגוסט 17, 2021 at 6:55 am

כן אותו הדבר

Reply
חיה סספורטס אוגוסט 25, 2021 at 10:05 am

הכנתי – ויצא מדהים… אסתטי כל כך וטעים. אנשים טרפו….לא נשאר פירור ומתברר שזה מעולה גם בגרסת פרווה.
תודה רבה♥♥

Reply
קרן אגם אוגוסט 25, 2021 at 12:50 pm

תודה חיה

Reply
עדידי אוגוסט 26, 2021 at 10:01 am

היי
אם מחליפים לתפוחים צריך גם לבשל אותם או שאפשר להניח אותם ככה?

Reply
קרן אגם אוגוסט 26, 2021 at 5:18 pm

לבשל

Reply
שקג ספטמבר 1, 2021 at 1:07 pm

מה את עושה עם הסירופ אגסים שנשאר מהבישול? כואב לי הלב לזרוק ובסוף אני בקושי משתמשת…

Reply
קרן אגם ספטמבר 1, 2021 at 1:43 pm

חלילה לזרוק
לשפוך על הכל מלמעלה בעדינות אפשר במקום הדבש
בתקוה שהוא סמיך

Reply
ליהי ספטמבר 12, 2021 at 12:01 am

היי
העוגה ניראית מעולה ואני מתכוונת להכין אותה לצאת החג. שתי שאלות:
1. האם למרוח דבש מעל כשהעוגה מוכנה או את סירופ האגסים?
2. באיזה זן אגסים כדאי להישתמש?

קרן אגם ספטמבר 12, 2021 at 7:17 am

אפשר לזלף מעט סירופ מעל באגסים
אגסים פשוטים ירוקים

Diane ספטמבר 4, 2021 at 8:11 pm

שלום,
הבהרה בבקשה, אני מתגוררת בחו"ל לכן לא בטוחה לגמרי, כשאת כותבת אבקת סוכר בבצק ובמילוי, את מתכוונת לסוכר הרגיל או לאבקת סוכר שגם מפזרים כקישוט על העוגה בסיום? תודה

Reply
קרן אגם ספטמבר 6, 2021 at 11:17 am

אבקה שגם מפזרים למעלה

Reply
שירי ספטמבר 5, 2021 at 12:37 am

נראה מעלף! האם אפשר אמרטו במקום רוזטה?

Reply
מיכל ספטמבר 5, 2021 at 12:16 pm

היי קרן, האם יש לך טיפ לאיך לא לגרום לבצק הפריך "לנזול" למטה מהדפנות באפיה? הכוונה אל תוך התבנית. תמיד יורד לי מהדפנות.

Reply
קרן אגם ספטמבר 6, 2021 at 6:59 am

לא ברור לי בדיוק מה קורה אבל זה משהו שני שלא אמור לקרות
תחליפי תבנית

Reply
נטע ספטמבר 5, 2021 at 8:58 pm

נראה מצכון מעולה!
אופים על טורבו או רגיל?
תודה ושנה טובה

Reply
קרן אגם ספטמבר 6, 2021 at 6:56 am

שנה טובה
אפייה לא בטורבו

Reply
אלה בן דוד ספטמבר 7, 2021 at 10:45 am

עשיתי את הטארט בגרסת הפרווה. יצא ממש ממש טעים! הסירופ אכן יוצא דליל ונשאר ממנו לא מעט אז מהלתי במים קרים ועם תוספת קרח כולנו עפנו עליו.
תודה וחג שמח

Reply
קרן אגם ספטמבר 7, 2021 at 11:10 am

זה גאוני

Reply
גלי ספטמבר 9, 2021 at 1:22 pm

יצא מדהים ברמות! וזה כשהכנתי בגרסת הפרווה, מחכה כבר להכין אותו חלבי.
תודה על מתכונים מעולים!

Reply
קרן אגם ספטמבר 9, 2021 at 7:16 pm

תודה גלי

Reply

Leave a Comment