הימים האחרונים שלי היו מטורפים, עברתי איזה ניתוח בפה לקראת שתל, ואני עם חצי פרצוף כואב ונפוח.
הבנתי שאת החופשה ליוון אני מבטלת בגלל בידוד,אז במשך יומיים הייתי עסוקה בביטולים מול חברות תעופה
וזה לא ככ כייף, אבל עשיתי את זה! עכשיו יש לי מלא כסף שמושקע בחברות תעופה שונות 🙂
עברתי על רשימת המדינות שאינן מחייבות בבידוד והזמנתי לנו חופשה בפורטוגל,
הבנתי שפורטוגל נכנסת לרשימת המדינות המחייבות בבידוד וביטלתי את החופשה, עכשיו יש לי עוד
כסף שמושקע בעוד חברות תעופה 🙂 התבאסתי ממש מהמצב, והזמנתי מקומות לאילת 🙂
זהו! אני שוב נוסעת לאילת, יש לנו ארץ נהדרת לא?
הלוואי אמן שאת זה לא יבטלו לנו. אתמול ביום צילום פה בבית חשבתי מה הכי בא לי לאכול,
והאגסים (היו בדיוק שלושה!) קרצו לי מהקערה שעומדת עם פירות בסלון, אז הגשמתי לי חלום
והכנתי טארט שקדים ואגסים שיצא טעים מפחיד! נשבעת לכם שאני יכולה לאכול אותו לבד בלי להתבלבל.
טארט אגסים וקרם שקדים/תבנית טארט בקוטר 24 ס״מ
מצרכים למתכון:
לבצק:
1.5 כוסות (210 גר׳) קמח לבן
3 כפות אבקת סוכר
150 גר׳ חמאה קרה חתוכה לקוביות
3 כפות מי קרח או מים קרים מאוד
לאגסים:
3 אגסים בינוניים
1 ליטר מים
1 כוס (200 גר׳) סוכר חום בהיר (דמררה)
מילוי קרם שקדים:
1+3/4 כוסות (180 גר׳) אבקת שקדים או שקדים טחונים
1.5 כוסות (180 גר׳) אבקת סוכר
180 גר׳ חמאה רכה
כפית תמצית/מחית וניל
2 ביצים גודל L
כף רוזטה או תרכיז שקדים (אפשר להמיר בכפית תמצית שקדים)
2 כפות (20 גר׳) קמח
לעיטור:
אבקת קינמון
חופן שקדים פרוסים
לקישוט אחרי אפייה:
אבקת סוכר
הוראות הכנה:
קולפים, מנקים מליבה ופורסים את האגסים לחצי.
בסיר רוטב גדול מחממים את המים והסוכר עד להמסה. מוסיפים את חצאי האגסים למים.
מביאים את המים לרתיחה עדינה ונותנים להם להתבשל 20-25 דקות או עד שהאגסים רכים.
מוציאים את האגסים מהנוזל ונותנים להם להתקרר.)אל תזרקו את הנוזל!
במעבד מזון עם להב לפדה או בקערה עם הידיים, מערבבים קמח ואבקת סוכר. מוסיפים קוביות
חמאה ומעבדים בפולסים קצרים ליצירת פירורים. מוסיפים כף מי קרח ומעבדים שוב,
עד שהבצק הופך לכדור אחיד. אם יש צורך מוסיפים כל פעם עוד כף מים.
על נייר אפייה מקומח היטב מרדדים את הבצק לעיגול קצת יותר גדול מקוטר התבנית.
(אם הבצק שלכם ממש רך וזקוק לצינון במקרר הכניסו אותו לחצי שעה לקירור)
הופכים את הבצק על תבנית הפאי, ובעזרת מזלג דוקרים אותו מספר פעמים בתחתית.
מכניסים להקפאה ומכינים קרם שקדים:
בקערה גדולה מערבבים את קמח השקדים, הסוכר תמצית וניל והחמאה עם מרית (אפשר מיקסר עם וו גיטרה)
מערבבים עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.מוסיפים את הביצים וממשיכים לערבב.מוסיפים רוזטה
ושוב מערבבים. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לאיחוד.מניחים בצד.
מחממים תנור ל 180 מעלות.
את חצאי האגסים שהצטננו פורסים לפרוסות דקות כמניפה (זה אומר שפורסים אותם אבל לא עד הסוף)
מוציאים את תבנית הבצק מהמקפיא ומפזרים מעליה באופן אחיד קרם שקדים.
מניחים על קרם השקדים את חצאי האגסים הפרוסים שלנו, ולוחצים מעט. מפזרים עליהם מעט קינמון טחון,
ועל הבצק בין האגסים מפזרים שקדים פרוסים.
אופים את הטארט 35 דקות או עד שמשחים, מוציאים, ומברישים את האגסים בסירופ שהם בושלו בו.
מקשטים לפני הגשה באבקת סוכר.
**את הטארט שומרים כשהוא עטוף היטב במקרר עד ארבעה ימים
** לגרסת פרווה אפשר להמיר את החמאה למחמאה/נטורינה או שמן קוקוס כ 80% מסך החמאה
**את הסוכר החום ניתן להמיר לסוכר לבן
**אגסים אפשר להמיר בתפוחים
**אפשר לוותר על השקדים הפרוסים מלמעלה
**אפשר לווותר על הרוזטה
82 Comments
נראה נהדר!! השמטת את הביצים מהמתכון לבצק
אין ביצים בבצק
איך שומרים את העוגה
במקרר, מיד אוסיף תודה
האם העוגה ניתנת להקפאה?
פחות מומלץ
תודה יקירה, בא לי בול לערב שישי ויש לי אגסים ❤
יש לך מתכון עם תאנים ממש בא לי
כמעט כל עוגת פירות שבבלוג תתאים לתאנים ויש אחת כזו גם בחושה https://kerenagam.co.il/%d7%a2%d7%95%d7%92%d7%aa-%d7%aa%d7%90%d7%a0%d7%99%d7%9d-%d7%95%d7%a9%d7%a7%d7%93%d7%99%d7%9d-%d7%91%d7%97%d7%95%d7%a9%d7%94/
וואו מתכון מהמם❤️
שתי שאלות:
המילוי אמור להתנפח בחימום? זה הרס את הדוגמא של האגסים.
את הטארט אופים ישר כשמוציאים את הבצק מהמקפיא? או שצריך לתת לו להגיע לטמפ' החדר?
תודה
ישירות מהמקפיא, והמילוי קצת גדל כמובן אבל לא אמור להרוס צורה של אגסים, אולי דחסת את האגסים פנימה מדי
היי יש אופציה ללא קמח בבסיס ? קמח שקדים?
קמח ללא גלוטן כמו קמח כרגיל, אחרת קמח שקדים לא יחזיק לבד את הבצק
מזילה ריר רק מהתמונות…
אפשר להפוך את הבצק לבצק ללא גלוטן?
אולי להמיר את הקמח לקמח שקדים?
ממליצה על קמח ללא גלוטן כמו קמח כרגיל
קמח שקדים לבדו לא יחזיק את הבצק
אפשרי להחליף ביצים ברסק תפוחי עץ?
לא ניסיתי אז לא ככ יודעת לעזור
רציתי לשאול האם קמח שקדים ואבקת שקדים זה אותו הדבר?
במקום סוכר חום בהיר ניתן להשתמש בסוכר חום כהה?
הי קרן, נראה מעולה
אשמח לחידוד לגבי ההבדל בין מחית לתמצית וניל, עד כמה יש שוני בשימוש בין שניהם בטעם?
והאם יש אופצייה להשתמש במקלות וניל אולי במקום
יצא מדהים. אירחתי כמה אנשים שחיסלו את הטארט הזה בשנייה. עשיתי בגרסת פרווה ויצא אסתטי וגם טעים. תודה רבה
נראה מהמם!!!!!!♥♥♥
לגרסת פרווה אפשר עם מחמאה נכון ? או עם נטורינה??
בטח
היי! הכנתי ויצא יפהפה! הבפנים של העוגה נשאר נוזלי עד סוף האפייה, השארתי לעוד 5 דק, ואז עוד 5 דק, בסוף הוצאתי למרות שעדיין קצת רוטט, כמו בעוגת גבינה. אמרתי ״בטח יתקרר קצת ויתייצב״. כשחתכנו פרוסות היה נוזלי לגמרי מבפנים לצערי 🙁 אבל הצדדים יציבים וטעימים להפליא.
רוצה לנסות שוב ולשפר לשבת! יש לך המלצה? אולי להשתמש בפחות קרם שקדים? הכנסתי את כל הכמות לתבנית פאי בקוטר 24, אולי אפיה מקדימה של הבצק? אולי להוסיף משהו לקרם שקדים?
תודה 🙂
את יכולה לאפות את הבצק לפני אבל זה לא קשור למלית שלא נאפתה לך… ואי לא ככ יודעת למה אבל משהו אצלך השתבש ממליצה להכין שוב ולא לשנות כלום במתכון
גם לי קרה בדיוק אותו הדבר (הקפדתי על ההוראות). גם אני חשבתי להבא להפחית במלית. אנסה בקרוב שוב עם פחות מלית ואחזור לעדכן בתוצאות. על אף שהמלית לא נאפתה במרכז, העוגה הייתה טעימה. תודה קרן על המתכון.
היי קרן! הכנתי את טארט האגסים והשקדים ויצא מאוד מוצלח. אז הרבה תודה!
מספר נקודות:
1) משפחתי רגישה למתוק, כלומר לא אוהבת שמנות אחרונות מתוקות מידי, אז את האגסים בשלתי בשליש כמות הסוכר, ולקרם הכנסתי רק 90גר סוכר. אני מודע שהחיך הישראלי אוהב אובר מתוק, אבל רצוי/נכון עכשיוי לציין כמות מינימךית של סוכר. בכל מיקרה, שידעו הקוראים שמחפשים להקטין התלות בסוכר. התארחו אצלינו 8 איש לשם המדגם הסטטיסטי.
2) המילוי רגיש לתמצית השקדים. חשוב מאוד לדייק ולא לעבור את המינון הקטן.
3) יש אגסים מסוגים שונים. הסוגים המיימיים ממש הרבה פחות מתאימים מבחינת טעם והם גם נוטים לההפך מהר לרכיכה.
4) אני הוספתי מעט מעט סודה לשתיה (אפשר גם קצת קצת אבקת אפיה) שהמילוי מעט יתפח בנפח ויהיה יותר קליל
5) בתמונות נמצורפות הסירופ שבו את מברישה את האגסים אחרי האפיה נראה מאוד סמיך ומרוכז בהשוואה למים שנתקבלו לי לאחר מעקב על המרשם. מה פיספסתי?
6) יצא כל כך טעים וזכיתי בהרבה נקודות… אז שוב תודה
שמחה לשמוע שהעוגה יצאה טעימה גם עם השינויים שביצעת
וכמובן שאני באופן אישי לא ממליצה להוריד בכמות הסוכר
היי קרן, תודה על מתכונים מעלפים ומדויקים! רציתי לדעת האם ניתן להחליף בקרם שקדים את התמצית שקדים \רוזטה באמרטו?
הייי בתור אחת שגם אוהבת להפחית סוכר, עד כמה שניתן ושישאר טעים. האם הצליח לך?
היי שירי, כפי שכתבתי, מאוד הצליח ובפעם הבאה אפחית עוד טיפה סוכר מעבר להפחתה שדיווחתי עליה. לתפיסתי, מנה אחרונה צריכה להיות טעימה, מפנקת, מנחמת אבל כזו שלא מייצרת guilty pleasure אז אני מנסה להגיע לקוו העדין הזה. ההפחתה שכבר עשיתי למעלה ממש שם ואני אנסה ללכת עוד טיפה עם הקטנת הסוכר. תהני
רציתי לשאול, אם מחליפים את האגסים בתפוחים האם עדיין מטפלים בהם באותו אופן ומרתיחים?
תודה 🙂
כן אותו הדבר
הכנתי – ויצא מדהים… אסתטי כל כך וטעים. אנשים טרפו….לא נשאר פירור ומתברר שזה מעולה גם בגרסת פרווה.
תודה רבה♥♥
תודה חיה
היי
אם מחליפים לתפוחים צריך גם לבשל אותם או שאפשר להניח אותם ככה?
לבשל
מה את עושה עם הסירופ אגסים שנשאר מהבישול? כואב לי הלב לזרוק ובסוף אני בקושי משתמשת…
חלילה לזרוק
לשפוך על הכל מלמעלה בעדינות אפשר במקום הדבש
בתקוה שהוא סמיך
היי
העוגה ניראית מעולה ואני מתכוונת להכין אותה לצאת החג. שתי שאלות:
1. האם למרוח דבש מעל כשהעוגה מוכנה או את סירופ האגסים?
2. באיזה זן אגסים כדאי להישתמש?
אפשר לזלף מעט סירופ מעל באגסים
אגסים פשוטים ירוקים
שלום,
הבהרה בבקשה, אני מתגוררת בחו"ל לכן לא בטוחה לגמרי, כשאת כותבת אבקת סוכר בבצק ובמילוי, את מתכוונת לסוכר הרגיל או לאבקת סוכר שגם מפזרים כקישוט על העוגה בסיום? תודה
אבקה שגם מפזרים למעלה
נראה מעלף! האם אפשר אמרטו במקום רוזטה?
היי קרן, האם יש לך טיפ לאיך לא לגרום לבצק הפריך "לנזול" למטה מהדפנות באפיה? הכוונה אל תוך התבנית. תמיד יורד לי מהדפנות.
לא ברור לי בדיוק מה קורה אבל זה משהו שני שלא אמור לקרות
תחליפי תבנית
האם אפשר להחליף את האגסים בתאנים? ואם כן, האם צריך לטפל בתאנים כמו באגסים מבחינת הרתחה? או פשוט לשים אותן חצויות מעל הקרם שקדים?
אין צורך לבשל את התאנים קודם
נראה מצכון מעולה!
אופים על טורבו או רגיל?
תודה ושנה טובה
שנה טובה
אפייה לא בטורבו
עשיתי את הטארט בגרסת הפרווה. יצא ממש ממש טעים! הסירופ אכן יוצא דליל ונשאר ממנו לא מעט אז מהלתי במים קרים ועם תוספת קרח כולנו עפנו עליו.
תודה וחג שמח
זה גאוני
יצא מדהים ברמות! וזה כשהכנתי בגרסת הפרווה, מחכה כבר להכין אותו חלבי.
תודה על מתכונים מעולים!
תודה גלי
היי קרן
אשמח להסבר קצר על ההמרה. מה הכמויות שצריך במקום החמאה?
קרן עוגה חבל על זמן, עשיתי אותה כמה פעמים.
יש לי שאילה אפשר להקפיא אותה .
תודה
אפשר להקפיא
היי,
הבצק יצא לי מעט פריך מדיי, "הקירות" התפרקו לי. יודעת להגיד לי למה?
שימנת את התבנית?
העוגה יצאה מהתנור ונראה שהקרם עדיין רוטט וכאילו לא אפוי. זה אמור להיות ככה ?
הקרם לא יציב לגמרי ביציאה מהתנור
מתייצב אחכ בקירור
לא.
אבל כשרידדתי את הבצק כבר בהתחלה הוא מעט התפרק.
הי קרן, האם ניתן להכין את הבצק יום קודם? האם לשמור במקרר?
כן במקרר
מושלם ברמות!! כבר יש עוד הזמנות..
האם ניתן להקפיא לאחר ההכנה?
האמת שלא ניסיתי להקפיא אגסים וטארט שקדים זה פחות מסתדר לי אני חוששת ש הפשרה זה ייצא קצת סמרטוטי
הבצק הזה מתאים גם בשביל פאי לימון?
בטח שמתאים
הי קרן, מתכון נפלא! מתכננת להכין אך מתעצלת עם הקרם שקדים.. אפשר להשתמש בשקדיה במקום? תודה רבה
בהחלט, זה ייצא שונה אך טעים
היי קרן 🙂 משנה אם אאפה את העוגה בתבנית זכוכית או מתכת?
ממש לא משנה
הכנתי אתמול את העוגה והמלית יצאה מעולה 🙂 הערה אחת – אני חושבת שכן צריך אפייה עיוורת, הבצק לא נאפה לי כמו שצריך
היי קרן, אפשר להגיש את הטארט כשהוא חם? או שעדיף לאכול אותו קר?
אפשר חמים
רציתי לשאול האם קמח שקדים ואבקת שקדים זה אותו הדבר?
במקום סוכר חום בהיר ניתן להשתמש בסוכר חום כהה?
קמח שקדים ואבקת שקדים זה אותו המוצר כן, סוכר חום בהיר אפשר להמיר לסוכר לבן
רציתי להכין את הפרי בתבנית של 26 ס"מ, בכמה להגדיל את הפרופורציות של המצרכים?
לא חייב לעשות שינוי
מקסימום הטארט ייצא מעט נמוך מהטארט המקורי רבל עדיין טעים
שלום קרן, אשמח לדעת האם ניתן להמיר את הקמחים לקמח כוסמין מלא\ לערבב בין כוסמין מלא ולבן (כאשר הכוסמים לבן תופס 20% מסך הקמחים סה"כ)
תודה רבה
אפשר בהחלט
היי! בכוונה אין אפייה עיוורת?
אין צורך